Under de senaste dagarna har Socialdemokraternas smutskastning gentemot Sverigedemokraterna intensifierats med ett särskilt fokus på påstådda kopplingar till Ryssland och Vladimir Putin. Men istället för inlägg i sociala medier gömmer sig ett långt värre CV hos Socialdemokraterna.

I fredags kallade Socialdemokraterna till pressträff där ministrarna Anders Ygeman och Peter Hultqvist återupprepade samma gamla anklagelser man redan ältat många gånger tidigare.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna kallade till pressträff om ’hotet’ från SD

Men istället för långsökta resonemang baserat på inlägg i sociala medier visade en granskning att ”Putinvänliga” Sverigedemokraterna tvärtom varit bland de mest Rysslandskritiska partierna i Europaparlamentet. Enligt Europaportalen har varit SD långt mer Rysslandkritiskt jämfört med Socialdemokraterna, vilket åskådliggörs av denna graf:

Image

Som vi kan se var SD det mest ryss-kritiska och S det näst minst rysskritiska (strax före deras tilltänkta regeringsunderlag i V). Detta var dock inget vare sig Ygeman eller Hultqvist bemödade sig att ta upp, förståeligt nog.

30 punkter

Men denna för Socialdemokraterna besvärande fakta är inte allt. Markus Wiechel (SD), ledamot i utrikesutskottet, har grävt mer i Socialdemokraternas hållning visavi Ryssland, och det är ingen vacker läsning för Ygeman, Hultqvist, Johansson, Andersson och alla de andra i vänsterregeringen.

Twitter redogör han i 30 punkter alla de gånger Socialdemokraterna varit pro-ryska eller åtminstone passiva inför Ryssland. Här är ett axplock av dessa pro-ryska ställningstaganden från Socialdemokraterna:

2. SD har tidigt krävt att ryska underrättelseofficerare som verkar under diplomatisk täckmantel i Sverige ska utvisas. Just för att vi ser dem som säkerhetshot. S var emot.

4. SD var först med att kräva att Sverige skickade vapen till Ukraina och verkade för detta i EU-nämnden och i EU-parlamentet. S var emot i båda församlingarna men blev överkörda i EU-nämnden.

6. SD har sedan flera år riksdagens mest Rysslandskritiska motion. Vi förespråkar bl.a. mycket skarpa sanktioner. Röstas årligen ned av S. Vi har länge arbetat för s.k. magnitskijsanktioner, som slutligen blev verklighet efter att bl.a. SD motion bifallits – motstånd från S.

8. Ryssland kastades ut från Europarådet efter annekteringen av Krim 2014. Ukraina vädjade om att fortsätta hålla dem utanför. S svek och röstade för att släppa in dem igen 2019. SD emot.

10. Sedan invasionen av Ukraina har inte S heller skrivit under en enda deklaration, motion eller annat officiellt dokument i församlingen till försvar för Ukraina eller mot Ryssland. SD har dock skrivit under domjment varav två av dessa initierats av SD.

14. SD kunde tillsammans med M, KD, C och L skapa en riksdagsmajoritet för att regeringen skulle anta en s.k. Nato-option vilket skulle fördjupa vårt militära samarbete med Finland och stärka säkerheten gentemot Ryssland. S struntade i detta, trots riksdagens vilja.

17. SD har inte bara pressat regeringen på utökade leveranser av offensiva vapen och ammunition, utan även krävt att ryska turistvisum till Sverige ska begränsas. S har varit emot.

20. I mitten av februari yrkade SD:s gruppledare i Europaparlamentet @weimers att fullt ut nyttja den fond som EU upprättat för att hjälpa Ukraina med militärt materiel. Alla svenska partier röstade för, utom S och V.

25. I länder som USA och Litauen klassar man numer Ryssland som terrorstat och man menar att Putin måste ställas inför rätta. SD har tydligt deklarerat att Sverige också följa dessa exempel. S har inte velat ta ett aktivt steg i samma riktning.

26. SD har lyft behovet av att stoppa biståndsutbetalningar till länder som bistått, stöttat eller har ingått i Rysslands invasion av Ukraina samt använda biståndet för att sätta press på länder som gjort detta. S har varit passiva.

Vill ni lästa resten så finns det i en tråd i hans Twitter-inlägg.

Rena lögner

Precis som i fallet med ”nazifikan”, initierat av sosse-tabloiden Aftonbladet, så ljuger sossarna rakt ut när de med hela dess maskineri smetar Ryssland på SD. När Åkesson mötte Ygeman i debatt om ”säkerhetshotet” i TV nyligen, var det väl inte heller någon som missade Ygemans givetvis arroganta, men även totalt värdeläsa och ologiska debatteknik.

Men de kommer undan dels för att media ofta ger dem en lätt resa, men även ibland för att deras motståndare också ger dem en för lätt resa och hamnar i försvarsställning. Men verkligheten och sanningen är alldeles oavsett det inte på Socialdemokraternas sida, vilket Wiechels genomgång så tydligt visar.

Som så ofta är det istället sossarna som har den smutsigast byken, och det gäller i princip alla områden:

De anklagar SD för rasism, men är det parti som varit det mest rasistiska och dessutom kunnat praktisera det då man haft makten, vilket SD:s film om sossarna så tydligt visat. De är det parti som i jämförelse med de flesta andra partiet, V undantaget, varit mest ryssvänliga, vilket vi sett ovan. Listan kan göras lång.

En sak kan man i vilket fall vara alldeles säker på: när de komplett misslyckade ministrarna Ygeman, Johansson, Hultqvist, Strandhäll eller för den delen Andersson självt går ut och pekar finger, så pekar det bara bort från den osande dynghög de själva har i bagaget.

LÄS ÄVEN: ’Putinvänliga’ SD bland de mest rysskritiska partierna i EU