När statstelevisionen publicerar bilder på mobben som gick till attack mot Rasmus Paludan vid en moské på söndagen väljer man att maska deras ansikten.

En av islamkritiske Rasmus Paludans utflyktsmål i helgen var moskén i Uppsala. Då han var i full färd med att i enlighet med svensk lag sätta eld på en Koran attackerades han av ett gäng islamister. Medan Paludan och anhang snabbt låste in sig i bilen för att köra därifrån, hoppade mobben på fordonet med slag och sparkar.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer hoppar på Paludans bil – politikern tvingas fly

Hade Paludan inte hunnit låsa in sig i bilen hade det kunnat gå riktigt illa.

Två gripna

Endast två personer har gripits efter tumultet trots att det var långt fler som deltog i attacken. Den ena greps för skadegörelse och våldsamt motstånd men släpptes efter förhör. Han är dock fortsatt misstänkt. Den andra personen, en man född på 50-talet, anhölls av jouråklagare misstänkt för blåljussabotage.

Under kvällen jobbade polisen med så kallade trygghetsskapande insatser.

”En bok”

När Svenska dagbladet rapporterar om händelserna i Stockholm samma dag skriver man att Paludan ”brände en bok” vid moskén i huvudstaden. Ingenstans i texten skriver man ordet ”Koran”. Däremot är man alltid väldigt noga med att få med epitetet ”högerextremist”.

LÄS ÄVEN: Paludan brände koraner utanför moskéer

I Expressen kallar man islamistmobben för ”aggressiva personer” och ”aggressiva män”. Även Expressen kallar Paludan ”högerextrem”.