VIDEO: Här förs misstänkte pappan iväg efter brutala barnamordet i Hässelby
Foto: Brottsplats Stockholm

Det är en familj från Senegal som är inblandad i gårdagens tragedi i Hässelby i västra Stockholm då två barn knivskars och slängdes ut från femte våningen på ett bostadshus. Det kan Samnytt berätta idag.

Natten till måndagen anhölls två personer på sannolika skäl misstänkta för mord respektive försök till mord. Detta sedan två barn skadats svårt efter att ha fallit från ett fönster på femte våningen i en bostadsfastighet i Hässelby. Polis och åklagare misstänker att barnen kastats ut genom ett lägenhetsfönster.

Det ena barnet, en treårig pojke, avled av sina skador. Det andra barnet, en sjuårig flicka, vårdas på sjukhus med livshotande skador. Åklagarmyndigheten avböjer tills vidare att kommentera ärendet.

LÄS MER: Barn knivhuggna och kastade från balkong – en död

Från Senegal

Den barnfamilj det handlar om kommer från Fatickregionen i Senegal. Pappan invandrade till Sverige 2006 och är svensk medborgare sedan 2011. Han gifte sig två veckor efter att han fått svenskt medborgarskap med en senegalesisk kvinna som året därpå kom till Sverige. Tillsammans har paret fått två barn, flickan född 2014 och den nu avlidne pojken född 2018.

Enligt medieuppgifter är pappan en av dem som gripits misstänkt för gårdagens mord och mordförsök. Efter dådet knivskar han sig själv och fördes därför med ambulans till sjukhus. Den andra gripna är en kvinna, men det är oklart om det är barnens mamma som gripits och anhållits. Mamman är inte svensk medborgare.

Foto: Brottsplats Stockholm

”Jag hörde ingenting”

Enligt en granne, som bor i samma trappuppgång som den senegalesiska familjen, hördes inget bråk innan barnen föll ut genom fönstret.

– Jag hörde ingenting, berättar grannen för Samnytt.

Grannen, som önskar vara anonym, berättar att mannen i familjen pratar svenska, men att de inte hade särskilt mycket kontakt med varandra mer än att de möttes i trapphuset ibland.

– De var relativt nyinflyttade. De flyttade in förra året, 2020, säger grannen.

– Jag har inte fått någon vidare kontakt med dem. Jag har försök att hälsa, men han hälsar aldrig först utan det är jag som säger ”hej” och då kan jag få ett ”hej” till svar, men inget engagerat.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.