Här idiotförklarar inrikesministern svenska folket i direktsändning
Faksimil SVT

Inför måndagens drama i riksdagen var inrikesminister Mikael Damberg (S) en av gästerna i gårdagens SVT Agenda. Där yttrade han ett omdöme om svenska folket som väck uppmärksamhet och ilska på sociala medier.

Det var en märkbart pressad Damberg som sade att man under inga omständigheter kan rucka på frågan om fri hyressättning på nyproducerade hyresrätter, frågan som Vänsterpartiet motsatt sig, då detta varit en del av avtalet med övriga partier i januariöverenskommelsen.

– Oavsett vad som händer i morgon måste ju partierna ta sig samman och försöka lösa det här för svenska folket har ingen kunskap om det här. Jag vill säga det. Det finns ingen förståelse för att politiken skulle misslyckas kopplat till den här frågan just nu.

Detta påminde enligt personen lade upp klippet på Damberg om då statsminister Stefan Löfven (S) uppvisade samma slags folkförakt då det gällde pandemin.

Reaktionerna på Dambergs utspel togs inte emot väl:

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.