Thomas Bodström

Genrebild. Thomas Bodström och Josefin Crafoord t.h.

Inrikes

Här stödjer Thomas Bodström mobbningen av 6-årigt barn till sverigedemokrat

Publicerad 2/25/2019
Annons

Den före detta justitieministern Thomas Bodström kommenterade ett läsarbrev där en mobbningssituation mot ett 6-årigt barn beskrivs. Barnet kallades ”naziungen” på grund av sin mors politiska engagemang. ”Det finns ju relevans i det, va?” – utbrast den 56-åriga advokaten. Hennes man bör lämna henne, råder en annan gäst, programledaren Josefin Crafoord.

I söndags förmiddag sände radio MixMegapol sin talkshow Dilemma. I programmet försöker en panel att besvara läsarnas frågor och hjälpa dem att hitta en lösning i olika situationer. Denna gång var det den fd justitieministern och advokaten Thomas Bodström (S) och programledaren Josefin Crafoord som satt med i panelen.

Circa 44 min in i programmet läser man upp ett läsarbrev som beskriver en familj där mannen är liberal medan frun är sverigedemokrat och sitter i kommunfullmäktige för partiet.

”Jag älskar hennes engagemang, men hatar hennes åsikter,” lyder brevet.

”Häromdagen frågade dessutom vår 6-åring vad en naziunge är för något. Han hade nämligen blivit kallad för det.”

Brevet avslutas med en fråga:

”Hur tar jag mig ur detta?”

Den socialdemokratiske profilen Thomas Bodström inleder sitt svar med att säga att för egen del skulle han ”aldrig någonsin kunna bli tillsammans med en Sverigedemokrat – för att det handlar inte om olika åsikter, utan olika värderingar”.

Istället för att fördöma mobbningen av det 6-åriga barnet på grund av dennes mors politiska engagemang, rättfärdigar den 56-årige advokaten beteendet genom att säga följande:

– När det här barnet blir kallat ”naziungen” så är det väldigt hemskt för barnet, men Sverigedemokraterna är faktiskt sprungna ur nazistiska rörelser. Det finns ju relevans i det, va??

Omedelbart får han stöd av en annan gäst i panelen – den 45-åriga programledaren Josefin Crafoord som råder mannen att lämna sin fru om det inte går att ”få henne få vettiga åsikter”:

– Man kan hoppas någonstans att han kan få sin kvinna få vettiga åsikter och engagera sig lika starkt i något annat. Om inte det går så kan han lämna henne.

Ett utdrag av radioprogrammet:

Thomas Bodström har tidigare suttit i styrelsen för skandalbolaget Allra. En rad andra styrelsemedlemmar och företrädare sitter häktade misstänkta för att ha tömt pensionsfonden Allra på pengar genom ett sofistikerat upplägg. På grund av inblandningen i härvan drogs Bodströms utnämning till Stockholms läns landshövding tillbaka av regeringen.

Under sin tid som justitieminister arbetade Bodström för att ge polisen möjligheter att avlyssna och bevaka privatpersoner som bara har begått mindre brott eller till och med misstänkta att planera begå ett brott. Hans framtidsvision blev hårt kritiserad vid den tiden och fick det ironiska namnet Bodströmsamhället.

Inför valet släppte den SD-anknytna webbtidningen Samtiden en dokumentär som berättar om Socialdemokraternas nazistiska rötter, partiets roll i Förintelsen samt andra mindre smickrande fakta om partiets engagemang under andra världskriget. Filmen kan ses nedan:

Samhällsnytt har sökt Thomas Bodström för kommentar.

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
763Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons