Han är pappan som kastade sina barn från femte våningen
Foto: Brottsplats Stockholm/Privat

43-årige Assane Ndiaye som i helgen mördade sin treårige son och försökte mörda sin sjuåriga dotter i Stockholmsförorten Hässelby häktades idag av Solna tingsrätt. Ndiaye har erkänt mord och mordförsök, och häktades därför på sannolika skäl misstänkt för de brotten.

Det var i söndagskväll som två små barn påträffades med svåra skador på marken intill en bostadsfastighet i Hässelby i västra Stockholm. Enligt uppgift hade barnen först blivit knivskurna och därefter utslängda från ett fönster på femte våningen.

LÄS ÄVEN: Barn knivhuggna och kastade från balkong – en död

Det yngsta barnet, en treårig pojke, avled. Det andra barnet, en sjuårig flicka, vårdas fortfarande på sjukhus för sina svåra skador.

Barnets föräldrar greps och misstänktes initialt båda två för mord respektive mordförsök. I måndags släpptes emellertid mamman på fri fot sedan misstankarna mot henne försvagats.

LÄS MER: VIDEO: Här förs misstänkte pappan iväg efter brutala barnamordet i Hässelby

Erkänner mord och mordförsök

Igår begärde kammaråklagare Maria Franzén att barnets pappa, 43-årige Assane Ndiaye, häktas misstänkt för mord och mordförsök. Häktningsförhandlingen hölls under onsdagseftermiddagen där domstolen beslutade att 43-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin treårige son och ha försökt mörda sin sjuåriga dotter.

Ndiaye har i förhör erkänt brott och motsätter sig inte häktning. På grund av brottets karaktär kommer han därför till en början vara häktad i fyra veckor, fram till 15 december, då åklagaren antingen måste väcka åtal eller begära honom omhäktad.

Assane Ndiaye ska nu genomgå en så kallad paragraf 7-utredning för att utreda om han begick brottet på grund av en allvarlig psykisk störning.

Assane Ndiaye kommer från Senegal och invandrade till Sverige 2006 efter att ha gift sig med en svensk kvinna. När förhållandet tog slut 2008 träffade han så småningom en ny kvinna i sitt hemland som han tog med sig till Sverige. Det är med den kvinnan som han har de två barnen som i söndags kastades ut från ett fönster på femte våningen i Hässelby.

LÄS MER: Hon är 57-åriga svenska kvinnan som tog barnamördaren i Hässelby till Sverige

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.