T.v. Skadan. Foto: Faksimil SVT

Häst misstänkt knivskuren i halsen – SVT undrar om inte hästen blivit sparkad

5.1K Shares

En häst i Västerbotten har påträffats med ett stort och djupt skärsår över halsen. Flera veterinärer gör bedömningen att någon försökt skära halsen av hästen. Trots detta vill statstelevisionen få det till att en annan häst har utdelat en spark.

Det var på tisdagsförmiddagen som Tina Andersson gjorde den hemska upptäckten i sin hage belägen i Rödåsel utanför Umeå. I ett inlägg på Facebook uppger hästägaren att hon har anmält händelsen och efterlyser nu iakttagelser från området på tisdagsmorgonen.

LÄS ÄVEN: Häst torterades i Skåne – skars i huvud, hals och könsorgan

Varning till djurägare runt tavelsjöbygden" Igår förmiddag hittade jag min ena häst med uppskuren hals! Detta är…

Posted by Tina Andersson on Wednesday, January 22, 2020

SVT: ”En annan häst som sparkat?”

När statstelevisionen intervjuar Andersson frågar reportern Linnea Ehlin om det inte kan vara en annan häst som har sparkat. Det avfärdar hästägaren eftersom flera veterinärer har kommit med ett utlåtande att det rör sig om ett knivliknande föremål som skurit såret.

– Det var stort och djupt. Jag ringde veterinären direkt. Han sa att Midas haft en jäkla tur – såret är en hårsmån från luftstrupen och pulsådern, säger Andersson till SVT.


LÄS ÄVEN: Häst i Skåne torterades blodig över hela kroppen med knivföremål

5.1K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.