Fotbollsklubben Helsingborgs IF har hamnat i blåsväder efter att en av deras spelare häktats misstänkt för våldtäkt.

I början av oktober greps två av HIF:s spelare men släpptes senare efter förhör. Efter några dagar lade åklagare ned utredningen mot en av spelarna – som återgick till träning med klubben. Men misstankarna kvarstod mot den andre spelaren.

Samnytt kan berätta att det är 19-årige Joseph Amoako, medborgare i Ghana, som misstänks för en våldtäkt på Södergatan i Helsingborg. Det framgår av handlingar från Helsingborgs tingsrätt att spelaren har häktats på sannolika skäl. Amoako nekar till brott.

HIF: ”Han har intressanta egenskaper”

Helsingborgs IF har i samband med häktningen meddelat att klubben bryter avtalet med Joseph Amoako. I februari meddelade Helsingborgs IF att klubben är överens med ghanesiska Asante Kotoko SC om ett lån av mittfältaren Amoako.

– Joseph är en spelare vi följt ett tag. Han har intressanta egenskaper som vi tror kan hjälpa oss under säsongen. Han främsta styrkor sitter i hans snabbhet och spel med bollen. Vi ser framemot att bekanta oss mer med honom i vår miljö och följa hans utveckling, sa sportchef Andreas Granqvist.

Helsingborg har åkt ur Allsvenskan och kommer att spela i Superettan nästa säsong.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens Amadou Doumbouya åtalas för våldtäkt