Joseph Amoako

Joseph Amoako. Foto: Faksimil YouTube/Facebook

Inrikes

Helsingborgs Joseph Amoako våldtog tonårsflicka

Publicerad 12/30/2022
Annons

Fotbollsspelaren Joseph Amoako i Helsingborgs IF döms för våldtäkt på en 16-årig flicka.Afrikanen döms till fängelse i två åroch utvisning men han har möjlighet att resa tillbaka till Sverige om tio år.

I början av oktober greps två av HIF:s spelare misstänkta för våldtäkt på Södergatan i maj i år men släpptes senare efter förhör. Efter några dagar lade åklagare ned utredningen mot en av spelarna – som återgick till träning med klubben.

LÄS ÄVEN: Helsingborgs Joseph Amoako häktad för våldtäkt

19-årige Joseph Amoako, medborgare i Ghana, åtalades däremot för våldtäkt mot sitt nekande. På torsdagen meddelade Helsingborgs tingsrätt att fotbollsspelaren döms till fängelse i två år och ska utvisas från Sverige men han får återvända redan om tio år. Vidare ska afrikanen betala skadestånd på 215 000 kronor till flickan.

HIF: ”Han har intressanta egenskaper”

Helsingborgs IF har i samband med häktningen meddelat att klubben bryter avtalet med Joseph Amoako.

– Joseph är en spelare vi följt ett tag. Han har intressanta egenskaper som vi tror kan hjälpa oss under säsongen. Han främsta styrkor sitter i hans snabbhet och spel med bollen. Vi ser framemot att bekanta oss mer med honom i vår miljö och följa hans utveckling, har klubbens sportchef Andreas Granqvist tidigare sagt om spelaren.

Klubben har åkt ur Allsvenskan och kommer att spela i Superettan nästa säsong.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens Amadou Doumbouya frias från våldtäkt

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons