arnstad skejtar
Inrikes

Henrik Arnstad: Så här samarbetar Hanif Bali med nazister

Publicerad 9/26/2017
Annons

➤ TWITTERFEJD Nyligen riktade Henrik Arnstad anklagelser mot Hanif Bali (M) om att samarbeta med nazister, detta efter att Bali hånat ett tidningsreportage om Arnstads nya hobby el-skejt. I en artikel i Dagens arena på tisdagen utvecklar Arnstad sina tankegångar kring hur detta påstådda samarbete sett ut.

Samhällsnytt har i två artiklar redogjort för Twitterfejden mellan Arnstad och Bali. Det hela började med att Bali hånade artikeln i Södermalmsnytt varpå riksdagsledamoten anklagades för att ägna sig åt vuxenmobbning. Ett par dagar senare påstod Arnstad att Bali samarbetar med nazister, närmare bestämt hans ”nazistvänner” i Nordiska motståndsrörelsen.

På tisdagen skriver Arnstad i Dagens Arena om hur ”den extremistiska delen av Moderaterna” utnyttjar och samarbetar med ”nazistiska Nordiska motståndsrörelsen för att tysta misshagliga röster i offentligheten”.

Enligt Arnstad blev Balis hån av artikeln, som bestod av att skriva ”Årets cringevideo när Arnstad åker el-rullbräda”, startskottet för ”drevet hos sin supporterskara”.

Bali är väl medveten om att hans följare utgörs av nätets värsta grupperingar av rasism, hat och mordhot. Balis syfte med sina personangrepps-kampanjer på nätet är att följarna ska agera.

Bali kunde inte låta bli att skryta om att han »vet vilka det triggar« (twitter, 21 sep), när han går till attack. Och visst triggade hans utfall, som fick avsedd effekt. Framför allt nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) gjorde som de förväntades – de spred hånet angående om mitt skateboardåkande på sin webb.

Hanif Bali valde i detta läge inte att ta avstånd från nazisterna, vilket han hade kunnat göra. Nazisterna lade märke till Balis tysta gillande.

De skrev att Bali inte har »tagit avstånd från Motståndsrörelsen, utan han har istället valt att gå till [fortsatt] hätskt angrepp mot Arnstad«. När jag påpekade samarbetet mellan Hanif Bali och NMR låtsades den förre förorättad, vilket var en teknik som vann sympatier.

Vidare understryker Arnstad att Bali inte är nazist och inte uppsakttas av NMR ”i grunden”, men påstår samtidigt att ”Alliansen existerar utifrån principen, att »fiendens fiende är din vän«”.

Och genom att använda ”invektiv angående min [Arnstads] person, som han hämtat från de rasistiska hatsajterna”, uppvisar Bali att ”han är en del av dem; nätets hatiska undervegetation”.

Bali ska bland annat ha kallat Arnstad för ”pansargeneral”.

Demokratins förhoppning är att den nya partiledningen ser sambandet mellan vikande opinionssiffror och Balis extremism. Denna väg leder bara ännu längre nedåt, för den svenska högern.

[…]

Där aktörer fortsätter ha väldigt olika åsikter – men där personangreppen förpassas till den brunsvarta sophögen. Där de hör hemma.

Samhällsnytt har varit i kontakt med Dagens Arenas chefredaktör Liv Beckström och frågat om det inte kan påverka hela Dagens Arenas trovärdighet då man publicerar en text där det påstås att Hanif Bali samarbetar med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

Beckström höll med och uppgav att hon skulle ta bort eller ändra den formuleringen i Arnstads text.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons