Sjukvård vård sjukhus läkare

Genrebild sjukvård. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Hjärtsjuk sökte akutvård hänvisades till vårdcentral – återvände i ambulans

Publicerad 7/30/2020
Annons

En patient som sökte sig till en akutmottagning med andfåddhet och smärtor nonchalerades av vårdpersonalen och hänvisades till vårdcentral. Väl framme konstaterar man hjärtinfarkt och patienten skickas tillbaka till akuten med ambulans.

Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) framgår det att akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad enbart var intresserade att höra om patienten hade COVID-19, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

LÄS ÄVEN: Patient med smärtor och hjärtproblem tvingades vänta ett dygn på vård – avled

Patienten som anlände till akutmottagningen för besvär med andfåddhet och smärta i både käke och skuldra blev istället skickad med taxi till en vårdcentral.

På vårdcentralen slog man fast att patienten led av en hjärtinfarkt. Patienten transporterades omgående tillbaka till akuten med med ambulans.

Bristande kompetens hos personal

Centralsjukhuset kritiseras nu för uppenbara brister när det gäller kompetensen hos personalen vid akutmottagningen. Patienten ska ha utvecklat hjärtsvikt som resultat av den försenade vården. Vidare skriver man i anmälan att patienten kunde ha dött i taxiresan till vårdcentralen.

LÄS ÄVEN: Gravid med bröstsmärtor kom med ambulans till sjukhus – skickades hem och dog

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
465Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons