Genrebild sjukvård. Foto: Faksimil Facebook

Hjärtsjuk sökte akutvård hänvisades till vårdcentral – återvände i ambulans

462 Shares

En patient som sökte sig till en akutmottagning med andfåddhet och smärtor nonchalerades av vårdpersonalen och hänvisades till vårdcentral. Väl framme konstaterades hjärtinfarkt och patienten fick skickas tillbaka till akuten med ambulans.

Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) framgår det att akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad enbart var intresserad av att höra om patienten hade COVID-19, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

LÄS ÄVEN: Patient med smärtor och hjärtproblem tvingades vänta ett dygn på vård – avled

Personen som anlände till akutmottagningen för besvär med andfåddhet och smärta i både käke och skuldra blev istället skickad med taxi till en vårdcentral. På vårdcentralen slog man fast att patienten drabbats av en hjärtinfarkt. Patienten transporterades omgående tillbaka till akuten med med ambulans.

Bristande kompetens hos personal

Centralsjukhuset kritiseras nu för uppenbara brister när det gäller kompetensen hos personalen vid akutmottagningen. Patienten ska ha utvecklat hjärtsvikt som resultat av den försenade vården. Vidare skriver man i anmälan att patienten kunde ha dött under taxiresan till vårdcentralen.

LÄS ÄVEN: Gravid med bröstsmärtor kom med ambulans till sjukhus – skickades hem och dog

authorimage

462 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.