Förra sommaren kunde Samnytt som enda media visa hur en Bandidosmedlem hotade den liberala debattören Alexander Bard på en uteservering i Stockholm. Nu är mannen internationellt efterlyst misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott i en stor amfetaminhärva. I sociala medier lägger han upp bilder som visar att han fortsätter leva öppet och inte gömmer sig.

I mitten av juni förra året publicerade Bard ett Twitterinlägg i den då rådande debatten om Black Lives Matter vilket väckte stor uppmärksamhet. En av dem som inte kunde acceptera Bards åsikt var 34-årige Ahmed ”Manolo” Mohamed som invandrat till Sverige från Somalia.

LÄS ÄVEN: Bandidosmedlem hotar Alexander Bard på uteservering – ”Rasistjävel din fittnazist”

När Ahmed fick syn på Bard med sällskap på en uteservering på Södermalm stannade han upp för att låta sin vän filma när han gick till angrepp. Ahmed kallade Bard för ”rasistjävel” och ”fittnazist” men uttryckte även att det var tur för Bard att han inte fick en örfil mitt på gatan.

Jagas internationellt – hånar polisen

Enligt uppgifter i media ingår Ahmed i toppskiktet inom det kriminella MC-gänget Bandidos i Stockholm och är sedan tidigare dömd för bland annat grov misshandel och medhjälp till försök till mord.

På tisdagen publicerade TV3:s Efterlyst ett Facebookinlägg där man meddelar att Ahmed är häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott i en amfeatminhärva i Sverige.

Ahmed ”Manolo” Mohamed. Foto: Polisen

Enligt uppgifter till Samnytt ska Ahmed ha lämnat Sverige. Emellertid uppdaterar Ahmed sitt Instagramkonto regelbundet och visar att han fortsätter leva sitt liv öppet – detta trots att han jagas av Polismyndigheten.

Senast på tisdagen visade Ahmed en bild där han poserar med rapartisten Timbuktu. Det är oklart huruvida bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Timbuktu och Ahmed. Foto: Faksimil Instagram