pildammsvägen

Foto: Андрей Бобровский / CC BY.

Inrikes

Hundratals bilar repade i Malmö under påskhelgen

Publicerad 4/14/2020
Annons

Under natten mellan skärtorsdagen och långfredagen har omkring 100 bilar i Kroksbäck repats. Det verkliga antalet kan dock vara långt högre då vittnesuppgifter om samma slags skadegörelse även kommit från andra delar av staden.

Enligt uppgifterna tycks vandaliseringen ha skett metodiskt och utförts samma natt på samtliga håll.

– Det är helt vansinnigt. Det är över hundra bilar, säger Pernilla Brefelt, som precis hade köpt en ny bil, till Skånska dagbladet.

Sydsvenskan har talat med en av de drabbade, sjuksköterskan Helena Jönsson som gick av sitt nattpass klockan 7 på långfredagsmorgonen då hon upptäckte en lång repa på sin bil som stod parkerad på Pildammsvägen.

– Man blir ju så matt, vi har jättemycket att göra i de här tiderna. Så man vill inte ha sånt här huvudbry också. Vi jobbar långa pass och vissa nätter sitter man bara ner en halvtimme. Därför känns det extra drygt att så det här också nu, säger Helena Jönsson.

Detta var tredje gången Jönsson drabbats av samma slags vandalism.

– Det är precis som om någon repat med en nyckel, det såg jag på de andra bilarna också. Det är en djup repa, det är verkligen någon som velat sabotera, berättar Helena Jönsson.

– Det känns väldigt tråkigt att det här händer och kostsamt att behöva lägga pengar på det här.

En annan som drabbats är Lars Hector som nu vill se mer kameraövervakning i staden.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
465Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons