bitcoin-crypto

Pixabay

Partner

Hur ser framtiden för kryptovalutor ut?

Publicerad 8/26/2022
Annons

Om du har ett samhälls eller finansintresse så har du med största sannolikhet läst en hel del om kryptovalutor de senaste åren. Fler och fler svenskar har börjat komplettera sitt traditionella sparande i aktier och fonder genom att investera i kryptovalutor i en eller annan form. 

Samtidigt så har kryptomarknaden haft det tufft på senare tid. Precis som världens börser så har prisutvecklingen pekat stadigt nedåt, även om priserna mer eller mindre har stabiliserat sig i skrivande stund. Men hur ser framtiden ut för kryptovaluta, och finns det något sätt att förutspå priserna med hjälp av olika hjälpmedel såsom teknisk analys eller AI?

Olika kryptomäklare

Idag så finns det gott om kryptomäklare som gör det möjligt att köpa och sälja kryptovaluta. I takt med att kryptomarknaden har vuxit sig allt mer populärt så har det också grundats företag som fokuserar på att tillhandahålla möjligheten att handla i kryptovalutor. Dessa kryptomäklare har anslutit sig till raden av alla andra nätmäklare och blivit en etablerad del av det globala finansiella systemet.  

Framtiden för kryptovalutor

Det som gör kryptovalutor unikt inom den finansiella sfären är att tillgången kan användas både för spekulativ investering såväl som i transaktioner mellan två parter. Detta i sin tur innebär även att det finns två olika sätt att se på kryptovalutor. Det finns människor som verkligen tror på blockkedjetekniken och att denna helt och hållet kommer att revolutionera sättet som betalningar sköts globalt. Samtidigt så finns det gott om investerare som investerar i spekulationssyfte och med målsättningen att köpa billigt och sälja dyrt.

Hur kommer prisutvecklingen se ut?

Detta är någonting som marknaden själv kommer att komma fram till. Det finns ett gammalt uttryck inom investering och handel som lyder “marknaden har alltid rätt”. Även om det självklart går att ta fram kalkyler och riktkurser så är detta inte mycket värt om priserna ändå går nedåt. Oavsett om man använder sig av AI eller liknande så finns det inget sätt att ta fram en trolig kurs på exempelvis Bitcoin inom ett år. 

Finansiella experter har också delade meningar kring hur framtiden för Bitcoin och andra kryptovalutor kommer att se ut. Vissa menar på att kryptovalutor är framtiden medans andra menar att de senaste månadernas kursras bara är en indikation på vad som komma skall. Med andra ord så är det alltså helt omöjligt att säga med 100% säkerhet vad som kommer att hända med prisutvecklingen i framtiden. 

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons