Borås skjutning

Bostadsområdet. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Hyreshus besköts med flera skott – ingen gripen

Publicerad 6/22/2020
Annons

På söndagskvällen besköts ett flerfamiljshus i Borås. Enligt vittnen har en eller flera män lämnat platsen efter skjutningen. Polisen har ännu ingen gripen för attacken.

Det var klockan 21.58 som polisen mottog larm om flera avlossade skott på Rundeln 15 i stadsdelen Göta. I sociala medier har bilder från händelsen laddats upp. En bild visar hur glaset på hyresfastighetens entrédörr är skadat efter skott.

LÄS ÄVEN: Ökat antal dödsskjutningar under operation Rimfrost

Flera skott avlossades

Enligt polisen har man mottagit ett större antal samtal om skottlossningen. Vittnen ska ha hört fem eller sex skott avlossas och även ha sett en eller flera män försvinna från platsen i en bil.

Under natten har polisen genomfört en sökinsats och insamling av vittnesuppgifter men vid klockan 06 på morgonen meddelade Johan Josarp som är vakthavande befäl i polisregion Väst att man fortfarande inte har något gripen eller misstänkt för brottet. Vidare uppger man sig inte känna till någon hotbild mot någon av de boende i huset.

– Inte vad vi vet i nuläget, nej, berättar Josarp för SVT.

”Börjar bli värre”

På Facebook beklagar sig folk över utvecklingen. En person konstaterar att stadsdelen börjar bli värre än något annat område i Borås.


LÄS ÄVEN: Sprängattentat i centrala Borås under natten – tidningsredaktion drabbad

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
551Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons