Under de senaste månaderna har barn och unga i Karlskoga roat sig med att plåga smådjur till döds som igelkottar och bland annat använt dem som fotbollar. För att få stopp på grymheterna planerar kommunen en informationskampanj.

Enligt polisen i Karlskoga är problematiken med unga som plågar smådjur återkommande och man ser mycket allvarligt på de uppgifter som kommunjägaren lämnat.

LÄS ÄVEN: Igelkott sprängd till döds i Södertälje

Bara under de senaste två veckorna har Karlskogas kommunjägare fått avliva ett 30-tal fåglar. Vittnen har sett hur smådjur plågats, skadats och använts som fotbollar.

– Senast igår fick jag avliva en fågel med ben- och vingbrott. Det går inte att göra någonting åt, säger kommunjägaren Jan Lund till statstelevisionen.

– Det känns så meningslöst med sådan brist på empati för djuren och jag blir riktigt deppig.

Informationskampanj

Vuxna uppmanas att tydligt markera om de bevittnar djurplågeri och att anmäla så att polisen får kännedom om det som skett.

– Givetvis är det fruktansvärt med ett djur som försöker fly undan och sedan är det flera som jagar petar och drar i ett djur som är försvarslöst, säger Andreas Pettersson, kommunpolis.

LÄS ÄVEN: Flera attacker mot igelkottar i Växjö

Enligt Pettersson kan det bli aktuellt med skolbesök för att upplysa barn och ungdomar om allvaret och i slutet av månaden planerar kommunen en informationskampanj.