Tom Patlis igelkott

T.v. Mördade igelkottar. T.h. Tom Patlis. Foto: Polisen

Inrikes

Patlis ville ha roligt – dödade brutalt igelkottar

Publicerad 1/28/2020
Annons

Förra året uppmärksammades flera brutala handlingar mot igelkottar runt om i Sverige. Nu har en man i Småland både erkänt och åtalats.

Det var den 19 augusti förra året som en kvinna vid stationen i Hultsfred bevittnade hur två män sparkade på minst en igelkott samtidigt som de skrattade, vilket lokaltidningen Dagens Vimmerby var först med att rapportera.

LÄS ÄVEN: Igelkottar stenas till döds: ”Har aldrig sett ungdomar bete sig så här tidigare”

Samhällsnytt har tagit del av förundersökningsprotokollet och stämningsansökan från Kalmar tingsrätt. Där framgår att 28-årige Tom Patlis folkbokförd i Vimmerby åtalas för djurplågeri och åklagaren menar att han begick gärningen med ”uppsåt eller av grov oaktsamhet”.

Patlis vän som närvarade vid djurplågeriet med dödlig utgång går fri från åtal. Detta eftersom Patlis på egen hand har tagit på sig ansvaret och erkänt brottet.

Sparkade fotboll med igelkottar

I polisförhör uppger Patlis att han sparkade fotboll med igelkottarna flera gånger utmed en sträcka på cirka 150-200 meter.

Trodde igelkottarna var tåliga djur

Vidare berättar Patlis att han är förvånad över att djuren inte klarade att bli sparkade som fotbollar eftersom han hade uppfattningen ”att de var tåliga djur”.

LÄS ÄVEN: Ökning av igelkottar som plågas: ”Ungdomar spettar och sparkar fotboll med dem”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
543Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons