T.v. Faisel Mohamed. Foto: Polisen

Illegal och multikriminell libyer onanerade på tåg – utvisas inte

En multikriminell asylsökare med avslag blev påkommen när han onanerade i en tågvagn tidigare i år. Efter att han sedan blivit gripen och frisläppt gav han sig på två kvinnor som var ute och promenerade i huvudstaden. Migranten sprang mot kvinnorna för att sedan onanera framför dem. Trots flera tidigare brott och upprepade ofredanden yrkade aldrig åklagaren på utvisning.

Det var den 23 mars i år som 27-årige Faisel Mohamed från Libyen befann sig ombord på Xtåget mellan Hudiksvall och Söderhamn när han fick för sig att han skulle onanera.

Andra resenärer i tågvagnen uppmärksammade hur den nordafrikanske migranten sysselsatte sig med den sexuella handlingen samtidigt som han tittade på sin mobiltelefon. De larmade polisen och en patrull mötte upp tåget när de ankom till tågstationen i Söderhamn klockan 14.47.

När poliserna konfronterar Mohamed kan han inte identifiera sig. De griper honom misstänkt för sexuellt ofredande. På polisstationen får migranten genomgå DNA-topsning, förhör och hans mobiltelefon beslagtas.

Mohamed tycker det är normalt
I polisförhör behöver Mohamed tolkning på arabiska. Migranten berättar sedan att han tagit fram sin penis på tåget och att han inte ser någon felaktighet med det.

Uppehåller sig illegalt i landet
Enligt Mohameds egna uppgifter i polisförhöret har han invandrat till Sverige som asylsökare för ungefär två månader sedan. Däremot vet han inte riktigt var han bor. Vidare uppger migranten att han inte äger några identitetshandlingar eller något pass.

När Samhällsnytt kontrollerar uppgifter hos Skatteverket visar det sig att det inte stämmer. Mohamed erhöll nämligen sitt samordningsnummer redan 2011-04-08.

Vi kontrollerar även Mohameds uppgifter med Migrationsverket. De uppger att han ansökte om asyl den 20 september 2010 och fick avslag. Enligt myndigheten har han sedan dess haft en utdragen process med flera avslag. Den 16 maj 2019 mottog han återigen ett beslut om avslag och har därmed ingen rätt att upprätthålla sig i landet.

Slog till igen
Den 15 juni fick den illegale invandraren för sig att han ville visa två kvinnor sitt könsorgan i Johanneshov strax söder om Stockholm. Migranten sprang fram till kvinnorna som promenerade på Styckmästargatan. Där log han mot dem, visade sitt kön och började onanera.

En av kvinnorna började skrika i förskräckelse medan den andra kvinnan fick fram sin mobiltelefon i farten för att fotografera brottet. Då flydde Mohamed från platsen i riktning mot Globens tunnelbana.

Fotografiet ovan visar att personen bär kläder som liknar de plagg Mohamed bar vid polisingripandet i Söderhamn. Han erkänner att han befunnit sig i området men förnekar brott. Han har inte tagit fram penisen och onanerat ”den här gången” hävdar han.

Tingsrättsdomen
Trots att Mohamed uppeåller sig illegalt i landet och att han sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för narkotikabrott, grov stöld, stöld, försök till grov stöld och egenmäktigt förfarande väljer åklagaren att inte yrka på utvisning efter den senaste serien av sexuellt ofredanden.

Den 2 juli dömdes Mohamed av Södertörns tingsrätt till fängelse i 14 dagar. Men eftersom han suttit frihetsberövad i ärendet ansåg tingsrätten att påföljden redan var verkställd.

LÄS ÄVEN: Kenyan försörjd av Norrköpings kommun dömd för 37 fall av sexuellt ofredande – utvisas inte

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.