mohammed abdurahman

Mohammed Abdurahman. Foto: West Midlands Police

Inrikes

Illegale Mohammed mördade efter två veckor i Sverige – nu vill han bli frisläpptmat

Publicerad 1/9/2022
Annons

23-årige Mohammed Abdurahman rymde från sitt tioåriga fängelsestraff i Storbritannien och Nederländerna för rån och kidnappning. Bara 14 dagar efter att han anlänt illegalt till Sverige mördade han en 56-årig man i småländska Eksjö. Nu menar Mohammed att han borde frias från ansvar för brottet eftersom han ”har svårt att besinna sig”.

Den 17 april förra året mördades den 56-årige mannen i sitt hem. Han tvingades utstå sparkar, slag och knivvåld. Enligt domstolen antogs offret ha upplevt ”svår smärta” och ”stark dödsångest”.

Efter mordet lånade han offrets dusch för att han blivit svettig och nedblodad av att slå ihjäl 56-åringen. Därefter stal han offrets bil och lämnade brottsplatsen. Någon bilförare av rang är dock inte Mohammed och kort efter avfärden kraschade han bilen i en rondell.

Polis larmades till olycksplatsen som kunde konstatera att fordonet inte var Muhammeds. När man inte fick tag på ägaren via telefon skickades en polispatrull till dennes hem som påträffade 56-åringen mördad. Mohammed greps och lagfördes för mordet. Han dömdes sedan till livstids fängelse och utvisning.

På rymmen från fängelsestraff i utlandet

Utredningen visade att Abdurahman var på rymmen från ett tioårigt fängelsestraff i utlandet för tre rån och en kidnappning. Han hade avtjänat den första strafftiden i England och sedan flyttats till Nederländerna där han har medborgarskap.

På något sätt lyckades Mohammed rymma och sedan illegalt ta sig in i Sverige. Här hade han inte hunnit vara i mer än 14 dagar när han begick det brutala mordet.

Nu vill han frias från ansvar

Nu rapporterar Smålands-Tidningen att Abdurahman vill frias från ansvar. Han har erkänt att han orsakade mannens död men hävdar idag att det var nödvärn. Av sin advokat Sabina Lundell har Mohammed fått hjälp att överklaga och som skäl anföra följande:

”Mohammed har för det fall han använt för mycket våld svårligen kunnat besinna sig. Han ska därför frias från ansvar med hänsyn till reglerna om nödvärn och/eller nödvärnsexcess”

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
646Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons