Imam

T.v. Imam Abu Taqi Al-Din Al-Dari. T.h. Muslimer ber i Frankrike. Faksimil Twitter

Utrikes

Imam hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land

Publicerad 3/25/2019
Annons

En palestinsk imam vid al-Aqsa-moskén i Jerusalem hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land. På längre sikt kommer hela världen att styras under islamisk lag.

I en video som publicerades den 12 mars berättar imam Abu Taqi Al-Din Al-Dari bland annat att unga människor i västvärlden inte värderar äktenskap lika högt som muslimer, rapporterar Middle East Media Research Institute.

Han förlitar sig på att arbetet med att islamisera Frankrike kommer att förverkligas genom jihad eftersom muslimer behöver ett land i västvärlden som bas för att vägleda och tillhandahålla islams budskap till människorna som lever i väst. Imamen menar att människorna då kommer att upptäcka ljuset av islam och bli troende.

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Talet innehåller flera historiska exempel på länder i västvärlden blivit erövrade av det Osmanska riket som han beskriver som en islamisk stat som lyckades nå till Österrikes huvudstad Wien. Sedan fortsätter imamen att nämna fler länder som riket erövrade däribland Ungern, delar av Italien och Frankrike med budskapet att detta är möjligt igen och att muslimer måste sprida sin religion.

LÄS ÄVEN: Europas muslimer blir mer radikala – antalet troende nu över 80%

På sikt ser imamen hur hela världen kommer att styras under islamisk lag. Det kommer att ske på tre sätt – antingen konverterar människor till religionen eller betalar en jizya-skatt, vilket innebär en avgift för att få leva under muslimskt styre och utöva annan religion än islam. Alternativt ser imamen att man ber Allah om hjälp med att bekämpa de icke-muslimska människorna.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
768Senatorn till Zelenskyj: ”Ryssar dör – de bästa pengarna vi någonsin spenderat”
Annons