wichel riksdagen omröstning

Foto: Markus Wiechel / Twitter.

Inrikes

Ingen misstroendeförklaring mot Löfven

Publicerad 9/15/2017
Annons

➤ IT-SKANDALEN På fredagen togs Sverigedemokraternas misstroende mot statsminister Stefan Löfven upp i riksdagen, men gick som väntat inte igenom då Moderaterna lade ned sina röster.

Redan på torsdagskvällen stod det klart att Moderaternas avsåg att inte backa upp SD:s misstroende mot Löfven – detta trots att man samtidigt vill ”understryka allvaret i händelserna vid transportstyrelsen”.

”Som opposition har man ett ansvar att agera”, twittrade SD-ledaren Jimmie Åkesson ut innan omröstningen, och ”Sossarnas arrogans känner inga gränser” efteråt som reaktion på att Anders Ygeman (S) var den som gick upp i talarstolen för att försvara Löfven, något Åkesson menar är ett hån mot hela riksdagen.

På torsdagen backade även Centerpartiet och Liberalerna från sitt tidigare gemensamma alliansutspel tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna om ett misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist. Vissa menar att detta är ett sätt från C:s och L:s sida för att förbereda ett samarbete med Socialdemokraterna efter valet nästa år.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
557Knarkpåverkad gängkriminell körde ihjäl cyklande 11-åring – kan INTE utvisas
Annons