Natten till torsdagen mördades 33-årige polisen Andreas. Han besköts i invandrartäta Biskopsgården i Göteborg och avled senare på natten. Han lämnar sin gravida sambo efter sig. Nu har en insamling startats till stöd för henne och barnet.

Enligt polischeferna är den mördade polisen ny i yrket och i 30-årsåldern. Han ska ha arbetat tillsammans med ytterligare en kollega i området och de båda färdades på mopeder – vilket här är en ny polismetod.

Andreas lämnar sin gravida sambo efter sig – enligt källor är även hon polis. Nu har en insamling startats till stöd för henne, där initiativtagarna är Samnytts Simon Kristoffersson och Kent Ekeroth.

– Det slog oss att en ensamstående polis, som dessutom är gravid, troligen kommer att få det väldigt tufft rent ekonomiskt, utöver den fruktansvärda sorg och saknad hon måste känna. Att då starta en insamling som skulle göra hennes materiella vardag enklare kanske kan ta bort åtminstone ett orosmoment i hennes liv, säger Kent Ekeroth.

– Vi startade en ”crowfunding”-kampanj där man kan donera med kort och det finns även möjlighet att swisha sitt stöd, fortsätter Simon Kristoffersson. Allt stöd kommer att redovisas helt öppet och överlämnas i sin helhet till Andreas sambo.

Nedan följer alternativ för hur du kan hjälpa familjen.

Stöd med Swish: 0722883872
Stöd med kort HÄR

Man gripen

På fredagseftermiddagen meddelar polisen att en man har gripits. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Vi har en gripen misstänkt, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, till GP.

Enligt uppgifter är den gripne en 17-årig kille som tidigare dömts för försök till mord.