Linda Snecker

T.h. Riksdagsledamot Linda Westerlund Snecker (V).

Inrikes

Instagram censurerar Samhällsnytt – men tillåter vänsterpartist fortsätta sprida samma klipp

Publicerad 4/13/2019
Annons

På fredagen avpublicerade Instagram en video som Samhällsnytt lagt upp dagen innan. I videoklippet beskriver Linda Westerlund Snecker (V) ”alla män som våldtäktsmän”. Inlägget hade fått ett kraftigt genomslag när plattformen valde att agera. Samtidigt tillåts Snecker ha kvar exakt samma videoklipp på sin sida.

Det var på torsdagen som Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Westerlund Snecker stod i riksdagen och framförde generaliserande åsikter om män. Samhällsnytt uppmärksammade uttalandet i videoformat genom våra kanaler i sociala medier.

På mindre än ett dygn hade videoklippet från riksdagen fått över 20 000 visningar och nästan 1 000 kommentarer på vårt konto hos Instagram. Då fick vi information att inlägget tagits bort från plattformen ”eftersom det inte följer Community Guidelines”.

LÄS ÄVEN: Facebook inför öppen åsiktscensur – ska förbjuda ”vit nationalism” och separatism

Instagram hänvisar till regler som ska göra Instagram till en trygg och säker plats. Vanligtvis kan man överklaga dessa beslut som sedan leder till en manuell granskning av inlägget – något sådant alternativ var inte tillgängligt denna gång.

Tillåts fortsätta sprida videoklippet
Samtidigt ser Instagram inga problem med att riksdagsledamoten får fortsätta sprida anförandet på hennes eget konto som synes nedan.

LÄS ÄVEN: Facebook censurerar dansk alternativmedia inför danska valet – statlig media ligger bakom

View this post on Instagram

?TACK FÖR ALL STÖTTNING! Efter 2 775 kommentarer tar jag bort kommentarerna, jag hinner inte moderera och svara? Kvinnor anpassar sitt liv efter män har och hot. Vi tittar bakom ryggen en sen kväll på väg hem, vi säger inte allt vi tycker och tänker. Vi anpassar oss. Vi litar inte på män, för vi kan inte se vilken man som är farligt. Många vill tysta oss feminister. Igår hängde Sverigedemokraternas enormt stora sociala medier ut mig för att jag lyfte den feministiska kampen mot sexualbrott. Nu rasar arga män mot mig och hotar om sexuellt våld. Våldspyramiden är ett faktum. SD vill tysta mig. Med hot och hat. Vi kan inte se vilka män som är farliga, men vi vet att dom farligaste männen är dom som vill tysta kvinnor som pratar om mäns våld. SDs män är farligast. Jag kommer inte tystas! ✊?❤️

A post shared by Linda Westerlund Snecker (@lindasnecker) on

”SD vill tysta mig”
Till följd av de senaste dagarnas massiva kritik mot uttalandet har Snecker svarat med att hon aldrig kommer låta sig tystas. Enligt riksdagsledamoten är alla kritiker av hennes anförande ”kvinnohatare, ”rasister” och ”SD”.

https://www.instagram.com/p/BwJMi0PhixC/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS ÄVEN: Vänsterpartist: Ökat antal anmälda sexbrott ’en feministisk revolution’

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons