Intervju: ”Min mammas mördare släpptes fri efter bara 11 år”

Matildas mamma mördades, bara 33 år gammal, av en avundsjuk före detta pojkvän. Han släpptes ut från fängelset efter endast 11 år. Vi pratar med ”Matilda” som berättar hur det känns att ens mammas mördare släpps ut så snabbt efter mordet.

Matilda med familj kom till Sverige i början av 2000-talet. De flydde Albanien efter att ha varit personligt förföljda på grund av deras konservativa politiska uppfattningar i ett socialistiskt Albanien. Deras pappa hade nyligen blivit mördad där.

Matildas mamma älskade Sverige och var oerhört tacksam över att ha fått stanna här. Familjen anpassade sig snabbt, lärde sig svenska och började jobba och gå i skolan. Men tragedin slog snart till igen mot familjen, när deras mamma mördades av en avundsjuk före detta pojkvän. Men smärtan över förlusten av sin enda kvarvarande förälder slutade inte där, utan revs upp igen när mördaren Skender Nuha släpptes ut igen, endast 11 år efter mordet.

Lyssna på en av döttrarna som berättar om hur det var och känns, när ett rättssystem släpper ut en mördare efter endast 11 år.

Denna artikel är EXKLUSIV för Samnytt! För att vi ska kunna göra fler intervjuer och reportage behöver vi ditt stöd. Klicka HÄR och hjälpa oss balansera gammelmedias propaganda!

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Redaktionen

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.