Rasmus-Paludan-8
Inrikes

INTERVJU: Paludan lurade polisen och brände flera koraner – ”Vi fortsätter till islam inte finns i Sverige”

Publicerad 9/12/2020
Annons

Samhällsnytt har pratat med svensk-dansken Rasmus Paludan, partiledare för islamkritiska partiet Stram Kurs, efter att flera nya koranbränder iscensatts runt om i Sverige samtidigt som Polismyndigheten och Säpo legat steget efter i sina försök att stoppa manifestationerna. Paludan avfärdar kritiken om att han skulle vara högerextrem eller vilja sprida hat mot muslimer och menar att det handlar om yttrandefrihet och att ideologin islam har ett våldsproblem.

I slutet av augusti bevakade Samhällsnytt Stram Kurs besök i Rosengård där man trots återkallat demonstrationstillstånd fullföljde sitt löfte om att Koranen skulle brinna. Detta följdes sedan upp med så kallad koranfotboll på Stortorget i syftet att visa att grundlagsskyddade rättigheter står över både enskilda polischefers och politikers åsikter.

LÄS ÄVEN: Koranen brinner i Rosengård igen – aktivisternas bil sönderslagen

Den här veckan har partiet gjort återbesök i Sverige och utfört flera nya koranbränningar, bland annat i Rinkeby, Rosengård, Angered och Kronogården, där Samhällsnytt varit på plats och filmat. Detta likaså grundlagsskyddade journalistiska arbete är något som YouTube inte vill acceptera som raderade videoklippen och frös vårt konto.

På lördagen intervjuade Samhällsnytt Paludan för att höra mer om aktionerna, partiets målsättning i Sverige och även hur han ser på polisens och Säpos insats för att hindra och stoppa deras besök i Sverige.

Polisen har förbjudit er att demonstrera mot islam i hela Sverige. Myndigheten menar att era aktioner med att sparka ’koranfotboll’ och bränna den för muslimerna heliga boken utgör åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. Trots det har ni återvänt till Sverige och genomfört aktioner i Rinkeby, Rosengård, Angered och Kronogården. Varför nonchalerar ni polisens beslut?

– För det första så är det så att våra aktioner inte var offentliga möten eller demonstrationer så vi behöver inget demonstrationstillstånd för att göra det. När det gäller att bränna Koranen är det ju så att det inte är polisen som bestämmer vad som är olagligt – det är riksdagen och domstolarna som bestämmer det.

– Jag är helt säker på att om man följer svensk lag, och vi har ingen hädelselag i Sverige längre, då måste man komma till den slutsatsen att det inte är olagligt att bränna Koranen. Polisen har heller aldrig sagt att det är olagligt. De har inlett förundrsökning mot hets mot folkgrupp, men att polisen inleder en förundersökning betyder inte att det är olagligt.

– Det får visa sig om fallen ens kommer till domstol. Vi har fortfarande den uppfattningen att det här är helt lagligt och vi tycker det är jätteviktigt att visa polisen, myndigheter och landsförrädaren Morgan Johansson att man får yttra sig så här i Sverige.

Du nämner att polisen inlett en förundersökning rörande ”hets mot folkgrupp” mot att ni sparkar på och bränner en bok på öppen gata. Hur ser du på det?

– Det är trakasserier från myndigheter. Polisen i Sverige håller på att bli helknäpp. Men det är klart om man har en chef som Morgan Johansson som verkligen är en vedervärdig person som inte vet särskilt mycket om något i världen, när man tillåter att unga polisflickor i tjänst och med uniform på går ned på knä demonstrationer för Black Lives Matter, när man tillåter arabiska personer i polisuniformer att hånskratta när jag blir avvisad från Sverige – ja då blir polisen en politiskt verktyg som inte är objektivt eller sakligt men som är en sorts aktivistgrupp egentligen.

– Det är det som händer här. Man har ett politiskt syfte, ”vi gillar inte att någon bränner Koranen”, sedan försöker man använda polisens våldsmonopol för att stoppa det. Men det kommer inte att fungera eftersom polisen är urdålig, även Säpo, och därför kan de inte stoppa oss när vi bränner koraner.

Vad är målsättningen för er som ett danskt parti med att genomföra aktioner i Sverige där ni ”hånar och förnedrar islam” som ni uttrycker det?

– Målsättningen är att stoppa islamiseringen av Sverige. Att dra tillbaka islamiseringen så att den når en nivå som den var på 1960-talet ungefär. Det bör vara ungefär en miljon människor som reser hem till de muslimska länderna där de hör hemma eller konverterar till något annat än islam. Det är klart att det är målet.

– Många frågar, ”när slutar ni med att bränna Koranen i Sverige?” Jag kan lova här högt och heligt att vi slutar med att bränna koraner när islam inte längre finns i Sverige. Så det finns ett slut också.

Polisen har lagt stora resurser på att försöka hindra helgens utlovade demonstration i Rinkeby och de har även utfärdat rikslarm efter partifunktionärer som gjort sig synliga genom aktioner tidigare i veckan. Blir det någon aktion i Rinkeby idag?

– Jag tror inte det. Jag är ganska nöjd med att vi hade en aktion i Rinkeby i torsdags. Vi har sagt att vi skulle bränna en koran i Rinkeby och vi har gjort det. Det betyder inte att vi inte kommer bränna fler koraner i Rinkeby framöver. Det finns så otroligt många städer som är islamiserade i extrem grad så vi tycker att det vore synd om vi bara fokuserade på Rinkeby.

– Det här visar ju bara att svenska polisen och Säpo inte vet någonting alls eftersom att de trodde att vi skulle komma till Stockholm. Vi tycker att det var ganska lyckat med fyra koranbränder på en vecka.

Vad anser du polisens insats den här veckan och deras färdighet med att bekämpa den här sortens aktioner?

– Insatsen har varit baserad på inga underättelseuppgifter alls. Så att de har kallat in tusen poliser till Stockholm är hur korkat som helst. Är de så korkade, är de så jävla dumma att de tror att jag medan jag har inreseförbud är så himla korkad att jag reser till Stockholm ändå? Men de har ju trott det hela veckan.

– Polisen i Sverige har varit väldigt dåliga med att förutse vad som kommer att hända – de trodde att det skulle hända något i Stockholm. Vi kommer inte vara på plats överhuvudtaget och varför skulle då andra göra något? Det här visar deras nivå, att de har en mycket låg polisiär nivå. De är egentligen för dåliga på att vara poliser.

Har Stram Kurs lurat svenska polisen?

– Det kunde man säga om vi hade haft en plan att lura dem. Men det har egentligen inte varit någon stor plan. Men man kan väl säga att jag har gett intryck av att jag kommer till Stockholm.

– Men jag visste ju inte med säkerhet vad deras reaktion skulle bli. Om de hade sagt, ”du får demonstrera på alla fem ställen och du har inte inreseförbud längre”, ja men då är det möjligt att jag hade kommit till Stockholm.

– Så jag tycker inte man kan säga att jag har lurat dem för att jag hade planerat att komma till Stockholm men förutsättningen var att vi fick tillstånd att demonstrera. Man kan också säga att polisen har lurat sig själva eftersom de har varit så dumma och inte ens frågat.

De aktioner som nu har skett och kanske sker framöver, är de ett resultat av att man förbjudit islamkritiska demonstrationer i hela Sverige och även meddelat dig inreseförbud?

– Vi hade inte tänkt oss att det här skulle vara en lång sak. Vi hade egentligen tänkt oss att den här demonstrationen i Malmö med Dan Park – att en bränd Koran där hade varit tillräckligt för att markera våra synpunkter i Sverige. Men eftersom vi nu vet att islam i Sverige har makten över svensk polis, då är det klart att vi får markera mycket starkare i Sverige. Jag kan uppskatta att det kommer brännas koraner i Sverige många år framöver.

Säkerhetspolisen (Säpo) kopplades in för att hindra aktionerna. Vad tycker du om det?

– Det verkar som att Säpo är fullständigt värdelösa. Man har kopplat in Säpo för att man har en fruktan om att ifall koranbrännarna fortsätter så finns det folk som gillar islam som kommer att vara mycket våldsamma och visa att Morgan Johansson och svetsaren Stefan Löfven inte har någon makt överhuvudtaget.

– Om det är 30 000 som börjar göra upplopp och bränna bilar då har staten inte längre någon makt och 30 000 är inte särskilt många om man ser till hur många som bor i Sverige.

Hur krävande var det för dig och partimedlemmarna att undvika polisen och Säpo?

– Det var inte alls krävande. Jag har inte skickat folk som är specialutbildade i hemliga operationer. Det är helt vanligt folk. Alltså det krävs ingenting alls för att undvika polisen och Säpo.

– Vi körde en bil raka vägen från Köpenhamn till Rinkeby och tände på Koranen. Sedan körde vi tillbaka igen. Det är hur lätt som helst. De är bara så värdelösa som inte ens kan hitta en blå Skoda med danskt registreringsnummer. Inte ens den guldfärgade Volvon som vi använde vid aktionen igår har polisen hittat. De är värdelösa.

Vissa menar att Stram Kurs aktioner i Sverige är neutraliserade eftersom veckans aktioner inte har resulterat i några våldsamma upplopp. Är aktionerna förgäves eller har ni ett annat mål än reaktionen med upplopp?

– Vi tycker det är jätteviktigt att visa att islam inte ska vara i Sverige och det tycker vi att vi visar bra med att bränna Koraner. Vi kommer nog ta alla så kallade utsatta och riskområden i Sverige och bränna Koranen där.

– Om det är så att islam och folk som gillar islam accepterar detta då är det bra eftersom vi har en svensk grundlag som säger att man får yttra sig så. Jag är bara glad att det redan nu verkar som att man har accepterat att den här urdåliga boken av den falske profeten Muhammed får brännas hur mycket som helst i Sverige.

– Det är en stor seger för oss att det bara tog två bokbränder i Sverige till dess att man förstod att vi får göra så.

Ni har fått kritik från invandrare i områdena och vänstersympatiörer för att ni kommer till de här områdena tidigt på dagen och inte gör det mitt bland människor. Är det så att ni gömmer er från att ta debatten med boende områdena?

– Nej överhuvudtaget inte. För det första är det inte konstigt att vi börjar tidigt eftersom vi är folk som jobbar. Så vi ska också upp tidigt för att vi jobbar. Det konceptet att man har ett jobb, det är klart, vänsteraktivister och många som bor i de här områdena förstår inte vad det betyder.

– De har kanske aldrig haft ett jobb och aldrig bidragit till samhället utan bara kostat pengar för samhället och kanske kliver upp vid 12-13 på dagen. Men för oss som har jobb är det inget märkligt att kliva upp 6-7 på morgonen. Det är också ett jobb att jobba för Sveriges frihet och svenskarnas överlevnad.

– Men man får också säga att målet att bränna Koranen är inte att bli ihjälslagen. Många av de här förlorarna har inget kommunikativt sätt att vara på. De kan inte kommunicera med annat än våld. Om vi är fem personer som bränner Koranen i ett utsatt område och det kommer hundra personer som bara kan kommunicera med våld då hinner vi inte bränna Koranen innan de har dödat oss.

– Så det vore inte särskilt smart att gå in i ett område vid en tid och plats där man blir dödad. Målet med operationen är inte att bli döddade utan det har varit att bränna Koranen.

Justitieminister Morgan Johansson sa i en intervju med Expressen att du är en ”tvättäkta rasist vars enda uppgift är att hetsa till våld och motsättningar”. Han anser att man inte vill ha det här i Sverige och att det är därför som du har fått inreseförbud. Hur ser du på hans uttalande?

– Morgan Johansson är en tvättäkta rasist för att han hatar det svenska folket. Han hatar folk som är svenskar, han hatar det som är svenskt, han gillar det som är muslimskt och har med islam att göra. Han är en landsförrädare och någon gång i framtiden kan det bli så att han ställs inför rätta för att det är möjligt att svenskarna får makten igen.

– Då kommer man att göra någon process mot landsförrädare som Morgan Johansson. I Danmark efter andra världskriget, då var det en process mot de som hade förått det danska folket under ockupationen. Vi kommer inte att glömma vad Morgan Johansson gör.

Är du förvånad över att regeringen är så pass involverad i detta?

– När jag nekades inresa vid Lernacken då stod det klart för mig att det inte var någon lokal polismästare som hade tagit det beslutet. Jag har också hört från underättelsekällor att det här kom från regeringskansliet. Så det kom från Löfven och Johansson.

– Det är helt olagligt men de håller på att bajsa i byxorna för de vet att det går åt helvete – när folk som är våldsbenägna gör upplopp förlorar de illusionen att de har någon makt. Det är bara en illusion. Den enda makt de har är polisen och de är för få och för dåliga så då kommer Sverige att brinna länge.

Många menar att ni är högerextrema som med era aktioner endast vill sprida hat mot muslimer. Stämmer det?

– Det är större än kritik mot islam. Vi vill inte ha någon som bestämmer i Danmark eller Sverige där grundlagen inte gäller längre. Om det var några andra som hade en bok, om exempelvis Sveriges ornitologiska förening sa att du får inte bränna vår bok med fåglar för då kommer vi att döda dig. Då skulle vi bränna jättemånga böcker med fåglar för att protestera mot det.

– Men det är bara en grupp, en ideologi  och en religion som har det här våldsproblemet och det är islam. Det är därför väldigt viktigt för yttrandefriheten att visa att man får göra det här även om de hotar att döda en.

– Jag vet inte vad högerextremt är, vi har en mycket lliberteriansk politik på de flesta områden. Det är mycket fritt egentligen. Att kalla oss högerextrema är helt fel. Vi har en politik där vi vill bevara våra friheter. Att bevara friheter är inte särskilt högerextremt för i Nazityskland och Italien hade man inte särskilt mycket frihet. Så jag kan inte säga hur man kan kalla oss högerextrema.

Spelade koranfotboll och brände koran: ”Vakna”

Stram Kurs partifunktionärer avslutade fredagskvällen med att sparka ’koranfotboll’ och sedan elda upp boken där man även berättade varför man befinner sig i Sverige. Ett videoklipp från händelserna kan ses nedan:

LÄS ÄVEN: Ekeroth möter Rasmus Paludan: ”Mitt broderland kommer gå åt helvete”

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1022Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons