Invandrare på Lidingö arga för att de inte får bo kvar: ”De vill bara ta våra lägenheter”

Delningar

En del av de invandrare som kommunplacerats på Lidingö i Stockholm enligt den två år gamla bosättningslagen börjar nu få besked om att de måste flytta. Det har nu börjat spridas ett flygblad där det bland annat står att ”de vill bara ta våra lägenheter”.

Bosättningslagen trädde i kraft 1 mars 2016 och innebär att alla kommuner blev tvungna att ta emot och hitta boende åt ett visst antal nyanlända invandrare. I Lidingös fall handlade det om cirka 300 personer som fick boenden i kommunen.

Nu har de berörda invandrarna informerats av kommunen att de måste flytta ut när två år har gått, vilket är den tid då statsbidraget till kommunen upphör.

Enligt en källa till Samhällsnytt har nedanstående flygblad nu börjat spridas i Lidingö:

Där skriver författarna av flygbladet bland annat att ”vi fick också en muntlig besked att vi får bo i lägenheterna tillsvidare”. Ordet ”tillsvidare” är något de understryker i meningen ovanför. Lite längre ner på bladet står det att ”de vill bara ta våra lägenheter” samt frågan om ”Lidingö stad fuskar oss?”.

På Facebook diskuterar boende var de delar ut lapparna, vilket verkar vara i samband med kollektivtrafiken:

Miljöpartiet anser dock att det är orimligt att personer som varit kort tid i Sverige ska kunna hitta nytt eget boende i Lidingö och att invandrarna måste flytta, vilket enligt partiet strider mot bosättningslagen. De har därför valt att överklaga beslutet till förvaltningsrätten, där frågan om hur lagen ska tolkas nu ska avgöras.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

713 KOMMENTARER

 1. Var kan man överklaga Miljöpartiet. MP, ett demokratins haveri, en skam för redlighet, ärlighet och sunt förnuft. De accepterar inte ens de beslut de själva deltagit i.

   • Tänk på att vi numera har i mångt och mycket korrupta kulturmarxistiska domstolar som gärna dömer till fördel för den nya importerade adeln..de får säkert besittningsrätt till lägenheterna..:P

 2. Ha ha. Finns inga i Sverige som är så rasistiska som i välbärgade kommuner runt Stockholm. De vill gärna se snygga ut men när det verkligen gäller ser de till att invandarna hamnar i andra kommuner. Hyckleriet är fullständigt. Fast för mig är det ok. Jag bor tusen gånger hellre på Lidingö än i Rinkeby.

 3. Visst förstår vi att det är tufft för invandrarna, som måste ordna eget boende efter två år. Men det är ju tufft för alla andra invånare också.

  Visst är det tufft att lära sig svenska, den främmande svenska samhällsordningen, men det måste det ha vetat innan de kom hit.

  Med tanke på den personliga företagsamhet, djärvhet och kapacitet som invandrarna visat att de har, genom att ta sig ända till Sverige, ska de nog klara av resten också. Eller också får de väl återvända till något av alla de tidigare länder de passerat under sin resa ända till landet i Europas utkant. Landet vid polcirkeln.

 4. Varje kommun har såvitt jag vet samma avtal med staten som Lidingö. Vad händer när migranter blir av med bostäder de haft en begränsad tid men som de upplever som sina? Demonstrationer, upplopp, stormning av kommunalkontor, våld, fler handgranatattacker? Vilken spännande tid vi lever i – och mitt i valrörelsen…

 5. Ja, ja… Det har kommit en hel del vuxna män från främmande länder, ofta med diverse krångel vad beträffar identitetspapper… Men den verkligt stora frågan är: Är de verkligen riktiga karlar?

  • Nej, riktiga män flyr inte och lämnar kvinnor och barn. Fega, ynkliga som bara vill ha ett kravlöst liv bland blonda tjejer.

  • NEJ ofta är det mentalpatienter och kriminella som har kommit, de flesta fängelser och mentalsjukhus är tömda i menaländerna och dessa individer har skickats in i europa????????????????????

 6. Men oj, vad synd det är om dem… De har fått bo gratis i 2 år… Men kräver att få bo där livet ut. Utan att bidra med något, ska de ha bidrag och bostad. Annars är det ”rasistiskt”. Ja hu, vad Sverige är rasistiskt. Jag förstår faktiskt inte varför de vill bo här… Varför de envisas med att stanna. Bättre de flyttar hem igen.

  Med största sannolikhet, det är fred nu där de kom från. OM det ens var något krig där från första början. Istället för att gnälla och överklaga de lagar och förordningar vi har här. Så avslå deras överklaganden, skicka ut dem på gatan, och om de tycker det är så hemskt, ge dem en biljett tillbaka då. Så får de åka hem och berätta om de hemska svenskarna och deras rasism.

 7. Efter två år då ska man ha skaffat jobb , lärt sig språket och skaffat ny bostad men det är tydligt att MP gör allt som går för att hålla dom i fållan…..

 8. MP borde väl jubla, för det kommer väl flytta in nya fräscha migranter i lägenheterna. Alla ni nyanlända som kom för ett par år sedan är tyvärr utdaterade som en gårdagens papperstidning…

 9. Kommunen skulle kunna anställa mig för att ta hand om det här. Då kan jag hyra en buss och en lastbil, och tillsammans med en liten trupp som jag tar med mig, så åker vi hem till de här flyktingarna, och förklarar för dem att det är dags för dem att åka hem nu. Sen hjälper vi dem att packa sina saker, och hjälper vi dem ombord på bussen. Bussen kör vi sen ner till Syrien, och där får de gå av. Sen kör vi hem igen, och gör om samma sak igen.

  Det är bara att skapa lite smärre lagändringar och anställa mig, så löser vi den här problematiken.

   • Jo visst, jag tror på allas transportmedels lika värde, så det är klart att vi gärna tar in båtar också. En konverterade olje-tanker borde kunna transportera åtminstone 10,000 somalier per runda, skulle jag tro.

    • Konstigt att nått så lätt kan vara så svårt för våra politiker. Enligt Dublin förordningen kan vi utvisa nästan alla vi inte vill ha till Danmark. Bara köra dom över bron. Okej att Danmark skulle bli skitsura men varför ha regler om ingen följer dom?. Om vi ville utvisa till Somalia så kan vi ta flottan och ett par stridsbåt 90. Lasta fullt och kör ner, landsätt på valfri strand. Eller packa en TP84 full med folk och landa på flygplatsen i Kabul.. kommer ni inte in till ert eget land sök asyl…
     I stället tar staten i våra pengar och gör oss till slavar i vårt eget land. Fick en elräkning och kollade för engång skull upp. Över 50% är skatt på uppvärmning av ditt hus.. Tack MP.

     • Precis så. Instämmer helt. Man packar in dem i en båt, och stjälper av dem. Skulle landet man vill dumpa dem i protestera, eller på något sätt försöka hindra oss, så betraktar vi det som en krigshandling och sänker deras båtar, eller shell:ar stranden först.

      Svårare än så vore det inte.

  • Hyr in Cinderella den tar lätt 5,000 passagerare. Hyr in 10 färjor och det blir 50,000 på en gång. Kör 10 turer och det blir 500,000. Öppna bogvisiret och låt tårgaskanonerna spruta, avstigning för samtliga passagerare.

  • men tänk om assad inte vill ha hem dom då blir det som med dom som skulle flyga hem några av den sorten dom fick inte landa dom fick vända om tillbaka hem till den humanitära stormakten kanske blir det desamma när dom vägrar stiga av bussen

   • Tro mig, om jag kör bussen så skulle de komma av där nere, på ett eller annat sätt. Man kan ju muta folk där nere. Ge gränsvakten €50, så tittar han åt andra hållet medan man dumpar av busslasten. I värsta fall dumpar man dem i nåt dike i Turkiet, eller liknande. Inga problem.

 10. Jag ska ha, jag ska ha….
  Jo,jo. Vi vet och har hört det
  Men av ren skadeglädje samt attt Lidingö-borna får ta del av ”vinster”, kostnader och förlustkostnaderna . Att de dessutom får uppleva lite av vår verklighet skadar inte heller .
  Ni ville ha hit dem. Betala då ochså och gnäll inte över alla negativa konsekvenser NI själva röstat fram !
  Skit ska skit ha
  Så man bädda,
  Så man ligga.

 11. MIljöpartiet anser att alla jordens olycksbarn och kriminella ska flyttas till Sverige men när de väl är här går det inte att flytta på dem alls.

  Miljöpartiet sitter i svenska regeringen. Man kan bli mörkrädd för mindre.

 12. Flytta hem till ”Öppna-Ditt-Hjärta-Dåren”, han kan säkert göra plats för alla er som
  välkomnats in i vårt land av alliansarna, främst Fredde. Lycka till. Om boende ej
  finns att få tag på, så då kan ni återvända hem till era länder som ni ”flytt” ifrån.

 13. Batikhäxorna står väl på rad för att inhysa dessa juveler, eller? Det borde bli lag på att ha minst två ensamkommande inneboende om man är för invandring.

  • Ja det är det, men det är INTE flyktingar som har kommit till vårt land utan det är i stort sett allt avskrap från jordens alla hörn!!! Och därför ska de återsändas ut ur vårt land lämpligast till det land de använde sig av för att kliva in i vårt land!!!!!

 14. Hela Sverige går på alla fyra pga att inte höras ett enda ord ”racist”
  Hallå? Än sen? Är det så dåligt, åk tillbaka!!!!!!

 15. Ja hur skulle Sverige ha varit helt utan invandrare? Skulle det inte finnas bussförare och undersköterskor eller skulle bussförare och undersköterskor ha högre lön? Det senare förstås. Företagen vill ha invandrare för att dumpa löner. Då arbetskraftsbristen var svår i Japan och Sverige investerade Japan i produktionsteknik medan Sverige hämtade jugoslaver. Tillväxten i de företagen har i Japan varit extrem medan den i Sverige konkat eller sålts till utlandet.
  Invandringen har kostat oss våra företag och vår kultur. Framgångssagan är slut sedan länge.

  • Jag har provat åtskilliga mena personer som anställda, de är INTE anpassningsbara till att arbeta med oss nordbor????????????

  • ja det är märkligt, att bussarna fungerade när man växte upp, då svenskar körde dom, liksom taxi … men på den tiden skrämmde och sa sossarna att om ni inte röstar på oss kommer det inte att finnas busstrafik kvar i våra städer samt att statligt ägda Elverket och televerket skulle försvinna …. vill ni äventyra denna tryggheten …. Med facit i hand …. då jobbade nästan bara svenskar inom vården och inga invandrare sökte vård …. idag sägs det att 25% av de anställda inom vården är utländska, samt enligt mina egna observationer är ca 70% av de som söker vård just invandrare.

   Så var då invandringen till för att rädda den svenska sjukvården …. inte så som jag ser det … jag ser det som invandring för att understödja rent för stor invandring pga av att systemen/infrastrukturen inte hunnit med i samma takt.

 16. Før 40år sedan hadde sådan hær frågestællning alldrig førekommit.
  Hadde något sådant førekommit så hadde man blivit hæmtad av folk i vita rockar.

 17. Ärligt talat, bortom lite där o var vart en grej som nån berättat om, attså varför ni inte ställer och står upp för är, att vid varje fikabord nu finns invandrare. Så ni vågar inte säga emot ett enda ord på det som är pågående.

 18. Sverige tar emot flyktingar … för att två år senare vräka dom? Har sett liknande fall på BB där folk som etablerat sig med bostad, arbete och betalar skatt, blir utvisade samtidigt som kvinnan föder barn.

  Hallå MP och alla godhets apostlar! – Var är ert humana tänkande nu?

    • Varför ska de få lägenhet före alla i kön överhuvudtaget?
     Mina vänner med jobb har stått i bostadskön i många år.
     Varför ska nyanlända landa kontrakt i kommuner?
     När folk med jobb får köa i många år?
     Total orättvisa.

     • Kan bara hålla med dig. Trist men vänster-trollen har kört över hela svenska folket. Jag kan bara dra mitt strå till stacken. Jag röstar på SD nu som förr!

   • Som jag skrev i en annan tråd. Den som kommer till Sverige och etablerar sig med arbete, betalar skatt, tar till sig Svenska seder och hela samhället, bordet vara mer än välkommen. Det som jag och de flesta andra är sura över är de som bara väller in och roffar år sig av vårt dukade bord.

 19. Jag tycker att det är bra att bråket startar om detta, kanske det öppnar några ögon hos det sovande folket???? en annan sak är att lidingö inte kan fylla upp dessa lägenheter med ”nya flyktingar” lite av moment 22 för den svenska regimen????????????

 20. Hoppla… och det innebär… ja, att Lidingö kommun ändå måste se till att de som finns där ska ha tak över huvudet… via socialen… (speciellt om barn är inblandade)… så…

  Näää, jag tror inte det kommer hända så mycket, papper kommer att skrivas om… det enda som ändras är att kommunens budget kommer att bli mer röd än grön… .. minus-sidan blir värre än inkomsterna, vilket i långa loppet innebär – höjda kommunalskatter…

  Tro inte att våra nationalskatter blir satta på bar rumpa utan nånstans att bo… Kommer ALDRIG att hända – hellre tömmer politikerna ett äldreboende så att våra fina nya medborgare nånstans att bo… De gamla är väl ändå så gamla att de dör av bara vetskapen att de måste flytta… kanske till nån släkting de aldrig mött i hela sitt liv… Problemet löst….

  Cynisk o bitter?? JAG??? Aldrig!!

  • Skäggbarn?
   Afganiska barn med åldernsbedömning typ 18-30

   Länge är du berett att bekosta ”dessa barn”?
   Länge tror du svenska folket är?

   • Ungefär som en muslim som apvrålar om sin respekt, dom har inte heller en aningen om vad ordet betyder eller innebörden av ordet.

  • Finns många hemlösa i Stockholm som stått i bostadskön i många år.
   Finns personer som inte ännu fått en lägenhet efter flera år i kön.
   Varför ska dessa personer få lägenheter före dem?

   • Jaha..som lägenheterna är öronmärkta för hemlösa?,det är inte så då att det är för nytillkomna asylsökande?

    • Det är vanliga lägenheter som blir lediga som ska gå till folk i bostadskön såklart.
     Klart att folk i kön ska få dessa först
     Varför ska dessa personer gå före folk i Stockholm som kanske bott här i 7 år och köat i 7 år till en lägenhet?
     Varför ska dessa personer inte få den först?

     • Därför att svenska folket har genom att rösta gett dessa politiker mandat att bestämma åt oss vad som är bäst.
      Jag äger inte problemet att dom har tagit för många och att det det finns inte bostäder till alla.
      Jag bara belyser att egenansvar gäller också även när det går på tok.

    • För alla vanliga dödliga i städer i Sverige så gäller detta.
     Har man ingen lägenhet så får man söka själv på nätet i andrahand. Man får inte hyresrätter idag.
     Så var det på 80-talet. Då fick man en lägenhet.
     Idag får man ställa sig i en kö på flera år i de flesta kommuner.
     Och under tiden man köar så får man söka lägenhet på nätet själv och då hyra utav någon i andrahand som det heter.
     Så ser det ut för alla idag.
     Det är bara att gilla läget och gilla svenskheten i Sverige.
     Såhär fungerar det för svenskar.

 21. Våra egna unga då? När ska dom uppmärksammas, å ta del av samhället? Förstår att många flyttar här ifrån. Sverige har ingen framtid för svenskarna. Vi skulle tagit tag idetta för länge sedan, tyvärr.

 22. Kön till en hyresrätt i Stockholm ligger på 10 år.
  Det står idag 500 000 personer i kön.
  Många svenskar har stått i kön i många år och arbetar i Stockholm.
  Många skulle dö för en hyresrätt på Lidingö då detta är ett bra område dessutom.
  Att de tror att de ska få lägenheter för alla andra är politikers fel som inte tidigt berättat vad som gäller för dem

  • Vadå inte berättat vad som gäller? Dom är bidragssugande muslimer, här gäller inga lagar eller regler och DET är vad politikerna ser till.

  • Men trots det Lidindö Kommun bestämmer sig att hyra ut en villa åt en nukomlingsvartskalle med familj. Som aldrig nånsin tänkte betala hyrän tillbaka , typ skatter. Ej jobb, inga inkomster.

   Och det tycker ni svenskar är ok? Och ni köar hyresrätt i 20 år?

   Tycker ni för fan är rimligt????????

  • Men de kommer ju att få egna lägenheter! Direkt efter valet. Så de har ju rätt. De förutser verkligheten korrekt. Det är de som inte trooor på vad som verkligen händer som har fel och som har att revidera sin verklighetsanalys.

 23. Jasså jaha , då var vi framme vid den punkt som så många varnat för i typ 10-15 år .
  Ska jag vara uppriktg ? det tog lite längre tid än jag trodde men nu är vi där.

  • Det som gäller för alla bostadslösa i kommuner idag?
   Jo man ställer sig i en kö.
   Sen så letar man lägenhet själv på blocket och annonser.
   Man får bo i andrahand.
   Så ser det ut för alla människor i Sverige som inte går som nyanlända.
   Dvs det är ens eget ansvar att lösa boende.
   Så ser det ut

   • Inkräktarna ska inte ha några lägenheter alls, de har inte asylrätt i vårt land då de passerar flera säkra länder innan de kommer till sverige, så de ska bara ut och alla lagar stödjer det????????????????

 24. Kommer du till Danmark,Du ska ha ARBETE
  ”och Några exempel på dansk klokhet:
  – Ingen familjeåterförening i utsatta områden, de bär redan en stor social börda. Utlänningar i Danmark tillåts alltså inte ta sin familj till Danmark, då får de flytta någon annanstans (tyvärr ligger Sverige nära till, geografiskt och politiskt)
  – Avskaffad asylrätt, istället ska asylsökande få söka i tredja land. Danska sossar inser att det har kommit fler asylsökande till Europa än vad vi kan hantera. Givetvis är Löfven kritisk till det danska S-förslaget, han förstår ju inte bättre.
  – Danska regeringen vill förbjuda burka och niqab, de har förstått att man måste sätta ner foten mot islam och kvinnoförtryck. Danska justitidepartementet skriver i ett pressmeddelande: ”I Danmark ska vi möta varandra på ett ordentligt sätt – ansikte mot ansikte”. Självklarheter tycker förstås var och en med sunt förnuft!
  – I Danmark blir terrorister _ av _ med sitt _ medborgarskap _
  , till skillnad mot Sverige där de får bidrag, bostad och skyddad identitet
  https://mickek69.com/2018/02/11/i-danmark-diskuterar-man-sjalvklarheter/

  PS.
  Kan vi KRÄVA detta ifrån våran regering??

 25. Varför slipper Lidingö undan? Bara under 2017 delade Löfven och alliansen (Moderaterna) i samförstånd ut hela135 000 uppehållstillstånd. Givetvist skall Lidingö (och södermalm) få sin del av kakan efter 20 års massinvandring. Även retroaktivt. – Ni kan räkna med 1000 araber till minst. Det är LIdingös MINSTA kvot.

  Lidingö. You have seen nothing yet.

  • Du är inte påläst, vi lidingöbor straffas med att betala över 3 MILJARDER varje år till det kommunala utjämningssystemet….vi om några är dom som betalar!

 26. Dom ringer kommunen och skriver email. Inte heller vill kommunen träffa familjerna och jag säger bara välkomna till Sverige. Gilla läget eller stick och brinn.

 27. ”Ta våra lägenheter”? Jag undrar vilka som tagit vems lägenheter? Flera länder har börjat skicka tillbaka syrierna eftersom stora delar av landet anses säkert. Åk hem och bygg upp landet istf att dela ut lappar vid busshållplatserna.

  • Så fungerar människan. Enkel psykologi. När man tar ifrån människor något som de tar för givet och helt utan motprestation blir effekterna våldsamma. Den dagen bidragen stryps till Rosengård och Rinkeby. Det är den dagen det blir inbördeskrig.

   • Därför ska vi inte utfärda några permanenta uppehållstillstånd utan bara högst temporära. Sverige ska bara vara en tillfällig fristad och det ska vara tydligt från dag ett.Ingen mening ”bo in sig här” helt enkelt.

    • Sverige ska inte alls vara någon fristat för migrater utan asylskäl. Vi måste göra likt idéerna i Danmark. Inga asylsökande in i Sverige över våra gränser. De får vända sig till asylcentra i norra Afrika och tas om hand av UNHCR. Vi kan gott lägga ned Migrationsverket och använda en del av pengarna till UNHCR. Dessutom utvisa alla invasiva migranter till UNHCR-lägren.

  • Varje enkelt har væl plinkt att tænka sjælv också, eller?

   Då vet man direkt, att något ær helt fel, nær man hør svenska politiker som mener, det går att ta emot 30 miljoner asylsøkande.

   Det motsvarer, att USA skudle ta emot EN MILJARD asylsøkande.

   Det ær væl FØRFAN KNÆPPT!!??

   Om man sen går ock røstar på samma politiker, då får man væl ligga som man bæddar, eller?

 28. OT:
  Hur vet vi att vi utsatts för propaganda … jo … dom är inte avlönade längre av sossarna och etablissemanget. …. har ni inte märkt frånvaron av alla invandrings-positiva Twitter och liknade budskap i sociala medier från alla kända kultur-personligheter, detta sedan sossarna sk. drog åt på invandringen och ändrade sig angående denna. För det är väl inte bara en slump att dom nästan inte förekommer mer. Hade inte pengar funnits med i bilden hade väl dessa budskap fortfarande existerat …. för om man är övertygad om dess förträfflighet slutar man väl inte bara med att skicka ut sina budskap och åsikter ….

  Vi som kämpar för SD är inte betalda, vi håller på ännu. För vi är övertygade utan pengar. Vi har inte blivit köpta.

 29. Lidingö skall fan i mig ha 2000 araber till. Moderaterna och Löfven pumpar helt i samförstånd in över 100 000 araber om året.

  • Sant men då ska de inte gå före i bostadskön.
   en sak är att de får bo där i baracker men inte i lägenheter.
   Folk köar i år för en lägenhet idag.
   Det är inte rättvist på något sätt.

    • Nej när man står i en kö så gäller regler.
     Folk som står i en bostadskö betalar en avgift varje år.
     Då ska det inte fuskas.
     Handlar om fusk om folk går före andra.

    • Antar att du trivs när folk fuskar och när folk går före dig i kön?
     Någon kö du kanske stått länge i?
     Kanske till ett vårdhem när du blir äldre?
     Roligt när folk går före dig då?
     Bra då vet jag.

     • Det fuskas hela tiden..korruptionen flödar.
      Har du nyss vaknat under en sten?
      Lo’s lägenheter..politiker som bor påi herrgårdar och slott för en spottstyver.
      Reinfeldts farsa som torska för
      grov rattfylla..straffet nån tusenlapp mm mm mm mm.
      Jag har inte sagt att det är rätt men det händer dagligdags.

     • Men kära du.
      Varför ska bostadslösa bli av med sin köplats?
      Varför ger inte du själv upp ditt boende istället?
      Vi kanske kan fuska bort dig ditt boende på något sätt om nu fusk är så roligt för dig.
      Jag kanske kan komma hem till dig och så kan jag trolla bort ditt hem. Vore väl roligt för dig?

     • Jag svarade att jag inte tycker det är okej men ändå fortsätter du vara aggressiv och ställa mig till svars….
      Rikta din ilska mot dom som bestämmer..inte mot mig som bara förklarade hur verkligheten ser ut.

     • Samma regler ska gälla alla.
      Man ska inte gå före i kön.
      Kön i Stockholm är lång. Folk står i den och betalar för att stå där. Nyanlända ska inte gå före. Det kallas regler. Och regler ska följas. Och det är det som är grejen.
      Självfallet ska de precis som alla andra svenskar i Sverige få fixa boende själva. Varför skulle de får speciella fördelar? Förstår inte alls din åsikt. Eller så är du bara dum.

     • Min åsikt är följande: Det här var inte första gången det myglas eller tas fram undantagsregler för att passa för nuet.
      Det fuskas jämt!!!!
      Dom som tex har hand om bostadsköer har säkert anhöriga och dom står garanterat inte i nån kö.
      Det funkar så i Sverige…mygel som inte syns eller står på mittuppslaget i AB.
      Det sker lite snyggare än så.
      Så sluta gnäll för i helvete om några lägenheter på Lidingö när hela jävla landet är på väg mot kollapsen.

     • Du är välkommen att säga upp din bostad åt dem.
      Och sluta ta köplatser till hyresrätter från andra.

  • Moderaterna ær nu, som under 2:a værldskriget, dær de samverkade med Hitler’s psykopatiska massmørdare, landsførræddare.

  • Lidingöborna betalar över 3 MILJARDER till det kommunala utjämningssystemet,,,,varje år!!!!!
   Det betyder att av dom 5,3 miljarderna som Malmö får så står vi Lidingöbor för 3 miljarder av dom…så kom aldrig och säg att vi inte tar ansvar.

   • Går inte köpa sig fri från moralisk skuld..era röstsedlar var en viktig kugge i 7-klövern och den politik dom för.

 30. Bosättningslagen säger inte ett pip om att personerna ska få lägenhet. Det enda den säger är att de blir skrivna i kommunen. De kan få en postbox att vara skrivna på.

 31. Lägenheterna tillhör våra unga våra gamla det svenska folket! Åk hem till era sandgrottor och ta hand om era kvinnor och barn istället för fan!

  • Ut med dem førfan.

   UT!

   Och stæll æntligen førrædderna Løfven och Reinfeldt infør domstol før høgførrædderi.

  • Ta hand om kvinnor och barn hör inte deras kultur till direkt.
   Däremot producera en uppsjö av de senare, vi våldtäkt, det är deras kultur till 100%

 32. Förslag till dessa familjer för att se efter ”barnen rättigheter”.
  Snacka ihop er med dom ensamkommande byggarbetarna nu när ni blir utan bostad. Och kontakta den filantropiska familjen lustigkurd så kan dom säkert finansiera ett bostadsbygge.

 33. Jag fattar inte att regeringen inte anade oråd tidigt när så många skäggynglingar råkade vara exakt 17 år. Helt blåsta.

 34. ”Parasitism är ett förhållande mellan organismer där den ena organismen, parasiten, utnyttjar värdorganismen för egen vinning på ett sätt som skadar värdorganismen.”
  /wikipedia

 35. Konstigt att Lidingö utövar påtryckningat på nyanlända för att de ska flytta.. Är det det en kommun som röstade för ”Öppna hjärtan”?

 36. Varför ska andra regler gälla dem?
  Klart att de precis som alla andra personer i Stockholm ska ordna boende själva.
  Alla i Stockholm som flyttat dit måste själva fixa boende.
  Måste ställa sig i en kö.
  Måste köpa bostad.
  Eller hyra andrahand.
  Det är ingen som får en lägenhet idag.
  Varför ska nyanlända få detta?
  Det är ju totalt orättvist.

 37. När jag sökte bostad där för 20 år sen frågade en snorkig dam om jag tidigare bott på Lindingö och varfōr jag ville ha lägenget där. Fick inte ens ställa mig I kön.

 38. OT: Löfven sitter nu i Veckans brott och dravlar om att *man måste se saker som de verkligen är*. Jo, tjena mittbena!

 39. Bor man gratis vill man givetvis inte flytta, så bra i livet har de aldrig haft, nu gäller samma villkor som för vanliga svenskar.

 40. Svenskar får inga bostäder alls ! De tvingas flytta runt som boskap, även med barn, utan att någon PK visar intresse!

 41. Vill dom inte ha lyxturisterna kvar på liiiiiiiiidingö….. Soc betalat väl…… Öppna plånboken nu…… Svensson betalar….

 42. Vi vanliga svenskar ska bara jobba på och hålla käft . Ska vi hyra så får vi ställa oss i bostadskö . Ska vi köpa hus eller bostadsrätt behövs det en kontantinsats . Är man invandrare är det bara att flytta in . Inte fan behöver man jobba kosingen kommer ändå . Sen kan man dryga ut inkomsterna med knark rån mm.

 43. Svenska kommuner tvångsmatas med ”nyanlända” som gör anspråk på bostadslösa svenskars bostäder. Maken till oförskämdhet får man leta efter. Och då menar jag regeringen som påtvingat kommunerna dessa ”nyanlända” trots att det råder bostadsbrist. Det är en uppvisning i förakt mot det svenska folket som trotsar språklig beskrivning.
  Så ser det ut idag och ändå fortsätter de flesta väljarna att finna sig i detta. Var finns solidariteten, empatin med det egna folket?

 44. Vilken mes ”tuffa” sosse-GW var mot sin chef Stefan Löven. Patetiskt. Innan sitter han o säger att de ska bjuda hit den ena och andra så han kan läsa lusen av dem, och så när de kommer dit är det GW som är lusen.

 45. Och varför fick de bo där från första början? Det här scenariot kunde vilken barnunge som helst räkna ut, de skulle gjort som Staffanstorp gör, de köper husvagnsskrot som de sätter dem i.

 46. Ojdå, Ingen tur i Sverige !
  Nu har de två tvingande åren gått för Lidingöborna, så nu är det dags för er att dra vidare till nån mer lämplig plats.
  Lidingö är en villastad, med välbärgat folk, och ska så förbli.

 47. Tänk om staten kunde ha gett faen i att importera alla dessa ekonomiska migranter och låtit dem stanna i Danmark eller Tyskland istället!

 48. Jag förstår att de är besvikna. Men varför ska de få lägenheter när inga andra får det? Exakt vad gör dem så mycket mer behövande än alla andra?

  • Ingen berättar sådant för dem.
   När de söker sig till Sverige så får de höra från smugglare att alla får lägenheter i Sverige.
   De har ingen koll på läget för fem öre.

 49. Trångbodda och bostadslösa svenskar får ingen chans alls.
  Varför höjer inte mp-kommunistpartiet
  samma röst för dem??

 50. Man undrar ju verkligen vilka förespeglingar om tillvaron i Sverige som migranterna fått. De vare sig är eller beter sig som människor som flytt för sina liv och tacksamt erbjuds skydd. Snarare beter de sig som om de bokat all inclusive och nu har klagomål på havsutsikten.

  • Nej! Synd att ni valde Sverige. Och det kommer de själva att tycka också i och med att deras chanser att hitta arbete är… ytterst begränsade.

 51. Den riktiga nyheten är att nu blir det chicken race. Kommunerna har fullgjort sin skyldighet och vill inte bli sittande med svarte Petter (bokstavligt…). Likaså vill inte riksdagen/regeringen ta ett ansvar för de beslut de fattat.

  Så, vad kommer att hända? Min gissning: riksdagen kommer att via lagstiftning utöka kommunernas ansvar. Om man vågar detta innan valet. Knappast, men så fort vi får en rödgrön majoritet så åker kommunerna på deng.

  Det som sker då är en splittring, inte mellan höger och vänster, utan emellan lokal politik och nationell politik. Politikerföraktet ökar.

 52. Besvikna dom får väl ta hand om sig själv och ta ett enklare jobb o försörja sig själv det får vi som hittills betalat deras uppehälle. Trivs dom inte med det så är det till att flytta hem igen.

 53. Har en nykommen från Syrien på jobbet. Fick se hans mail till kommunen han skrev.
  -Hej.
  Ni har skyldighet att ge mig och min familj en lägenhet.

  Han har mage att tycka att vi är skyldiga honom något.
  Han har visat bilder på Jobbet på hans 3st lägenheter modell större i Syrien.
  Fatta att det räcker inte med att rösta vart 4:e år längre.

 54. ”De vill bara ta våra lägenheter.”
  Lustig syn på ägande. De ”hyr” lägenheterna men betalar inte ens hyran själv. Hur [email protected] kan då bostäderna vara deras? Det dröjer inte många sekunder innan den inbyggda kravmaskinen börjar ticka.

 55. OT. Beslut: presstödet ska öka kraftigt från 2019. Alice bah och hela 7klövern är överens.
  Aftonbladet och Expressen, Sveriges Pravda, klarar sig ett tag till.

 56. Många svenska politiker och andra som inbillat migranter att de har en massa rättigheter men inga skyldigheter. Det ska bli ändring på det i september.

 57. Det är exakt så här muslimer fungerar,dom kan ta allt från kristna och orena,detta ingår i den muslimska läran.

 58. Buuääähh… inte kom asylantbaronerna hit för att behöva ta nåt ansvar själva, boende och rejäla bidrag utan motkrav har de blivit lovade, klart att de blir sura om de inte längre ska få allt de pekar på utan att anstränga sig minsta lilla…

 59. Fan leasa boplatser i ett ziggeläger så kan dom sitta å ”hej heja” på varandra,,funkar det?
  Nähä, musse/zigge krasch !

  Tänkte inte på de,,, Hej då

 60. Klart fan att dom tror det, godhetsknarkarna har ju lockat de med flott villa, bidrag, en framtid som läkare och stor fet bil.

 61. Alltså, det här är en mild parantes inför vad som komma skall. När det blir större flyktingströmmar, fler som ska dela på kakan, dvs resurserna. På 1800talet var det rätt fattigt i Sverige o även om det inte var klansamhälle. Så tävlades de i byarna om vilka som var flest. Samma efternamn, härkomst. Nu sitter vi i sitsen att generelle svenske svensken är ensambarn, har 1 el 2 syskon. Gamla föräldrarna bor långtifrån så man ses 1-2 gånger per år max. Samma sak med syskon. Övrig släkt? Nån tjingeling på Facebook per år. Vissa i den äldre släkten tröstar sig med att ta emot en ensamkommande som surrogat till all ensamhet. Minns själv på 70talet när mammas släkt samlades i byn. De fick ihop 2 fotbollslag av gamla gubbar o tanter. Så vad händer när den generelle svensken ska försöka styra och ställa med stora arga nysvenska klaner?
  Ja, i det här fallet så får nog David bita i gräset i kampen mot Goliat. Vare sig det gäller en lägenhet eller minaret.

  • Staten ja, vi hade inte haft de här problemen om staten varit mycket mindre och rent administrativ. Staten är potentiellt folkets värsta fiende, och den sanningen börjar manifestera sig i det här landet just nu.

  • Bara att sätta upp fem betongblock som väggar och tak, kasta in en brandbomb som dekoration, och alla arapor känner sig som hemma.

    • Han är nog trött på det. Som jag. Som många andra.
     Går inte tala sånthär tillrätta.
     Pest måste utrotas.
     Må låta hårt.
     Men vad är ditt motförslag?

     • Jag är precis lika trött på orättvisorna, som er andra härinne – självklart. Däremot tycker jag att det är extremt onödigt att ge AFA-bladet och EXPO-pressen gratispoäng för inlägg i klassisk Livets Hårda Skola-anda.

      Av hundratals vettiga och klart läsvärda inlägg, så väljer våra opponenter givetvis ut ett enda inlägg. Inlägget där man kallar invandrare för primater.

      Det blir lite som när DDR-media väljer att helt diskvalificera bilbränder i Sverige, bara för att Moderaterna använde en bild från en bilbrand i Australien.

      Det finns tusentals bilder från vårt land, där bilar brinner. Varför inte välja någon av dem, och inte ge politiska motståndare några gratispoäng – helt i onödan.

      Våra opponenter tar första bästa tillfälle att avfärda alla kloka och vettiga ord härinne, när någon väljer att avreagera sig och skriva aggressivt. Det ovan.

      Vad jag själv gör när det blir för många upprörande nyheter? Stänger av datorn, tar en långpromenad, ser på skojiga och söta hundvalpar på YouTube, eller umgås med söta flickor.

      Vad jag inte gör? Sätter mig ner och skriver aggressiva och kontraproduktiva inlägg som befäster bilden av ”alla Samnytt-rasister” i våra vänsterjournalisters trångsynta ögon

     • Jaha, så du blundar och förnekar. För att leva enligt AFAs lag om att vi aldrig ska få säg som det är om arapornas inavlade psykopati. PK har använt din ”taktik” alltid. Tycker du att det funkar bra att förneka och ljuga och gulla med arapiska terrorister? Arapor måste behandlas på arapors vis, annars torterar de ihjäl alla andra här i Sverige också.

    • Bara för att jag talar om vad det är som krävs för att nå resultat? Det är ju så de ordnar det för varandra i sina hemländer. Förnekar du verkligheten så har du fel och då misslyckas du. Arapor måste hanteras på arapors vis. De enda språk de talar är terroristiska och tortyriska, där behöver de inga tolkar.

     Säg, du kan väl inte vara emot water boarding av alla grova brottslingar, att de sätts på utfrågning några månader efter att de har dömts, för att få dem att avslöja sina medbrottslingar?

     Hur vill du att vår invandrade miljon arapiska terrorister bör behandlas? Hur har det gått i resten av världen där man INTE har behandlat araporna med det mest hänsynslösa våld som behövs för att skrämma bort dem eller gräva ned dem? Vill du att Sverige blir som dagens Syrien, eller vilket arapiskt skitland är ditt idealsamhälle?

   • Och palestinierna som flydde från Israel 1948 var 750 000 till antalet. Och det var för 70 år sedan så alla som verkligen flydde har dött av ålderdom. Idag bor över 5 miljoner i de städer som FNs läger har växt till. De efterkommande verkar stortrivas i sina exilläger. Vad är problemet?

     • Israel stod för den mest humana evakueringen av muslimer som någonsin genomförts vad jag vet. Inkvisitionen var lite mer hårdhänt, men kanske även den gav mest effekt som avskräckning så att musslorna helt enkelt sprang bort av sig själva. Terror. Muslimer begriper terror, det är deras språk. Vi behöver ingen tolk, vi kan tala terror med dem, döda deras familjer, fast vi är tusenfalt teknologiskt mer utvecklade än araporna, så det blir en väldigt trist och ensidig utrotning, inte ens värt att kalla ett krig.

      Om vi bara vill leva fria. De flesta svenskar verkar föredra att vara slavar och slakta sina egna barn. So be it. Det har redan skett för många miljoner lika naiva människor överallt runtom islamisternas hat- och mordimperium.

    • så funkar kortids-kontrakt … just nu har vi det i vårt hus oxå …. alla nyinflyttade har kortidskontrakt pga omständigheter …. men invandrare bor där 3 månader sen flyttar någon annan in … svensk eller invandrare, samma för alla

     • Har en bekant som bott på korttidskontrakt men det huset skulle rivas, därav begränsad tid. Annars kan det vara att man tillfälligt flyttas på vid rust men något syfte brukar finnas. I det här fallet verkar rust pågått i villan där de bodde, vilket låter konstigt. Kanske var kommunens avsikt hela tiden att göra $$$ som asylbaroner eftersom de åkte ut så snart rusten var färdigt. Osnyggt oavsett.

 62. Naturligtvis ska guldklimparna gå före alla andra som stått i bostadskön i årtionden. Något annat vore otänkbart och de kommer givetvis att få tillfälle att få gråta ut i DDR-SVT varefter Lidingö stad kommer att pudla. Något annat är otänkbart i detta land.

 63. Det står dessa f….e .berikare fritt att köpa sig en egen lägenhet på samma villkor
  Som oss andra . Och det borde vara dessa importörer av röstboskap förbannade plikt att upplysa dessa berikare om att här gäller samma sak som i hela världen.
  Först arbeta sedan köpa bostad.

 64. Enligt lag har de rätt att stanna så länge de vill!
  När kommunen hyr ut så gäller besittningsrätt, vad som än står i hyresavtalet!

   • Jag tror faktiskt att aftonbladet inte får något presstöd, liksom DN och DI. Det mesta av presstödet går till SvD. Aftonbladet finansieras av läsare som klickar på deras sajt och deras ”nyheter”. Jag har aldrig gjort det, jag slutade läsa kvällspress redan på 1980-talet.

 65. Nu börjar tiden när de ska betala sina hyror själva det är väl
  glädjande att de får stå på egna ben.
  Såg att irak ska bygga upp sitt land för 700miljarde kronor
  skador på allt som IS ställt till med, IS gjorde tvärtom förstörde.
  Irak kommer att blomstra så varför inte flytta tillbaka till jobb
  och bostäder, det blir samma möjligheter i Syrien.

 66. Hemma hos föräldrarna stod SVT på. Fy fan, Sverige är i stort förlorat för all framtid. Där sitter en kvinna med arabiskt ursprung och stirrar mig ömt i ögonen, och säger ungefär ”nu är det alla hjärtans dag, och jag vill tacka alla som tagit hand om flyktingar”. Signerat, SVT. Det har gått för långt. Ren j-a propaganda-TV.

 67. Om man varit i Sverige som imigrant och inte gjort nagot for sin framtid, arbete och bostad, ska man bara forsvinna. Det sager sig sjalv att har man haft 2 ar pa sig men inte integrerat sig utan bara flummat runt sa har man inget att klaga pa.
  UT BARA.
  Felet ar de hoga bidragen och fri bostad. Om dom hade fatt betala hyran och bidragen hade varit lagre hade dom kanske ”tankt” anorlunda.

 68. Lidingö skall fan i mig ha 2000 araber till. Moderaterna och Löfven pumpar helt i samförstånd in över 100 000 araber om året. ”ÖPPNA ERA HJÄRTAN” Moderaterna pch Löfven släppte in 135 000 förra året. (mest anhöriga från Reinfelderan) – Menar Lidingöborna precis som södermalmsborna att deras ansvar är helt på NOLL??? MENAR NI DET? Rent retroaktivt under 20 års massinvnadring så borde det finnas 10 000 araber och Afrikaner på Lidingö. NI HAR JU FÖR FAN SJÄLVA BETT OM DEM.

 69. Vänta nu. Invandrare som är arga, bittra och kränkta. Ingenting är bra. Inte ens att de får ersättningsbostäder, som planerat. Det är ingen som kastar ut dem på gatan. De får byta boende, precis som var förutbestämt när de flyttade in.

  Men om jag känner flata, naiva och livrädda lilla Sverige rätt, kommer det att trollas och trixas så att de vandrande klagomurarna på två ben, kan bo kvar ute på Lidingö. Det blir som den där afghankvinnan brukar säga: ”Sverige får lösa det!”

  Och vips, så kan alla egoistiska människor lära sig att om man klagar, skäller och anklagar, så får man sin vilja igenom oavsett vad som beslutats tidigare. Alla civiliserade och skötsamma människor, även alla skötsamma och civiliserade invandrare, undrar vad som händer med Sverige.

  Sverige, landet där bråk, antidemokrati, vänsteraktivism och andra otrevligheter alltid lönar sig. Ingen beslutsfattare orkar nämligen med att bli anklagad för rasism. Och då är det säkrare (lättare..) att lägga sig platt för gaphalsarna – mot allt bättre vetande.

  Vi som betalar skatt och bekostar det här sanslösa eländet, är dock såpass missnöjda, att vi vill se ett helt annat styre från och med i höst. Nu räcker det med förskoleverksamheten i regeringen. Tack för kaffet.

 70. Skulle tro att Löfven börjar sova dåligt, det här med araber muslimer och
  gratis leverne tär på honom, och han kommer inte loss från rävsaxen.
  Undrar om han inte tynar bort av alla krav innan valet.

  • Tanken på, att han ska tvingas till ett obekvämt beslut, skrämmer honom nog.
   Det är bättre om andra löser problemet eller att det löser sig självt.

  • Socialister tror inte på sånt.
   De tror, att man blir kort om man går omkring i för korta byxor, och lång om man går omkring i längre.
   Allt bestäms enligt socialister av miljön, och de värsta miljöbovarna därvidlag är vita medelålder män, som röstar borgeligt.
   Allting kan förklaras med denna teori, vilket skulle bevisas.

 71. Kommer o sitta med chippåsen o följa svetsarn o fridolin-bögen när dom står i TV och försöker förklara detta framåt sommaren.

 72. ”De har därför valt att överklaga beslutet till förvaltningsrätten, där frågan om hur lagen ska tolkas nu ska avgöras.”

  Men vänta nu lite.

  ”Lag (2016:38) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning

  …….
  Överklagandeförbud
  9 § Beslut enligt denna lag får inte överklagas.”
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-201638-om-mottagande-av-vissa-nyanlanda_sfs-2016-38

  Enligt LAG får besluten i LAGEN inte överklagas, vilket nu MP vill göra. En LAG som dom varit drivande till att besluta om dessutom.

 73. Det är många som vill bo på Lidingö.
  Varför ska vissa utbölingar få bo och gratis på den ön?
  Jag känner till människor från Östeuropa, som arbetar och försörjer sig från ankomstdagen, och boendet ordnar de själva.
  Vissa kan tydligen inte det, och sådana ska det fjäskas för.
  Det kommer bara fler och fler av den sorten.
  När ska folk fatta vad det faktiskt handlar om?

 74. Lidingö har helt klart ett alldeles för litet bestånd av araber!
  Tänk vad många spännande och exotiska möten, de riskerar att missa!
  Bra vore om man även kunde placera några hvb boenden för afghaner där!
  De vill ju så gärna vara med och bygga Sverige! Ofta är de ju oerhört välutvecklade 17 åringar, som inget hellre vill än att integreras och skaffa sig nya vänner bland Lidingös döttrar! Mohammed, Abdullah, Achmet osv har ju dessutom ofta spetskompetens och gedigna kunskaper inom både åsne och get skötsel, odling av hampa, försäljning av läkemedel, byggarbete mm kunskaper som det antagligen råder brist på i Lidingö!

 75. Hoppas dom alla får stanna och att de vinner besittningsrätten på lägenheterna. Lidingö har röstat för mångkultur så det är inte mer än rätt att de får en rejäl portion av det.

  • Det är bättre om lägenheterna får afghanska och somaliska skäggbarn istället då det enligt polisen är den mest kriminella gruppen bland de som kommit på ”laglig” väg samt att dessa två ofta slåss med varandra

 76. Dom trodde alltså att dom ägde lägenheterna. Tänk vad många människor dom har lockat hit nu från landet där dom hör hemma. Kom till Sverige dom skänker bort lägenheter i dom dyraste bostadsområdena.

  • Kanske bra då folket på Lidingö i stor majoritet röstat på 7KLÖVERN nu får dom smaka på verkligheten.
   När dom välbeställda inv i dessa kommuner drabbas då kommer en förändringen var så säker då kanske något händer för dom ser sina fina fasader falnar.

   • Sant , inte förrän lyxbilar och Teslabilar börjar brinna till vardags så händer det grejjer på allvar . . det behövs nu inför valet ! !

 77. Nu kan dom ju flytta hem och bygga upp sina länder när dom nu njutit av Löfvenregeringens frikostiga politik med våra skattemedel.

 78. Tänk att det återigen är MP som klemar för invandrare. Vad är det för fel på MP? Vilken bokstavskombination har de egentligen?

  • Egoism, så länge det inte kostar dem själva nåt och de drar fördelar själva. Grejen är väl att det är så fruktansvärt destruktivt mot resten av samhället, inte fel att säga att en mp skulle kliva över sin egna döda mamma för en vinst. Alla mänskor drivs väl mer eller mindre av egoism men 7k politiker och främst då de mest extrema som mp skiter fullständigt i konsekvenserna för andra, inklusive de invandrare de säger att de vill hjälpa.

   • Jag skulle vilja skicka alla MP-politiker samt alla som röstat på MP till ett eget län i Sverige. Där får de bygga upp sitt uthålliga, miljövänliga samhälle. Ekologisk, rättvis, kravmärkt odling, elkraften kommer från sol, vind och vatten. Inga fossila drivmedel får finnas, alla ska vara vegetarianer. Folk får cykla, en och annan elbil finns för transporter.

    • haha, ett helt samhälle fyllt av miljövänliga egoister, naturlagar säger att det kan bara finnas ett begränsat antal.

     • Jag tänkte att naturen skulle reglera folkmängden snabbt i detta län. Tänk om det vore så vist att endast välmående och välfödda personer kunde föröka sig!

    • Dom skulle redan idag för närmast inga pengar alls kunna köpa sig någon av dom avfolkade ”spökbyarna” i Västernorrlands inland och bygga sitt ”Amish paradise” utan civilisation och bevisa sina tesers förträfflighet istället för att försöka pådyvla alla normala sin människofientliga anticivilisation

 79. Anlita dom afghanska barnen. Dom har ju tydligen jobbat som byggnadsarbetare hela sina liv så dom slänger väl snabbt upp hus till alla behövande… Tänk om vi hamnar i en lågkonjunktur så inte skattepengarna räcker till alla andras lika värde, vad kan man tänka sig kommer att hända då?

  • Jag skulle vilja se dem bygga ett hus som de sedan ska bo i.
   ”Inga jordbävningar här? Hurra, då säljer vi hälften av armeringsjärnen och gör en fest på pengarna!”

 80. Grattis Lidingö!
  Det går bra nu. 🙂
  Lagen gick rekordsnabbt igenom riksdagen.
  Att stifta lagar om annat brukar ta lång …lååååång tid…

 81. Ekonomiska generösa bidrag varjer månad, gratis boende, gratis märkesglasögon, gratis tandvård, gartis sjukvård, gratis mediciner, garatis resoer, gratis TV-apparater, gratis mobiltelefoner, gratis surfplattor, gratis datorer, gratis skor, gratis kläder, gratis mat och gratis bostäder. Detta är villkoren som gäller för flera 100 000-tals tärande hitresta migranter. Det kostar ganska mycket. Enligt olika beräkningar så kostar en enda asylsökande oss skattebetalare mellan 600 000 – 1 200 000 kr per år. Och kostnaderna fortsätter år efter år efter år efter år efter år. Kostanden snittar alltså på cirka 900 000 kr per person. På 10 år blir det 9 000 000 kr för en enda utlänning. På 20 år handlar det om 18 miljoner kr. Alltså bara för en enda person. Så det kostar att bedriva världens absolut mest s.k. humana asyl- och ingandringspolitik. Om SD får makten att bestämma så kommer många lagar och regler att ändras, bl.a. så att det inte längre går att söka asyl inne i Sverige Asyl måste då sökas vid vårt lands yttre gränser. Och utlänningar som då kommer ifrån t.ex. Estland, Danmark eller Tyskland (som är s.k. säkra länder) kommer då att direktavvisas. Och utlänningar som antraffas inne i Sverige utan gällande till-stånd får absolut intenting, inga bidrag, inga bostäder…. Om SD får makten att bestämma så kommmer stora summor pengar omfördelas. Då kommer välfärden att blomma och vi vanliga svenskar kommer att få det ekonmiskt mycket mycket mycket mycket mycket bättre. Men asylsökanden och tärande migranter kommer inte att få varken gratis bostäder eller massa annat gratis. Sverige kan då spara in flera 100 miljarder kr per år. Pengar som kan användas till höjda pensioner, bättre sjukvård, fler bättre betalda poliser, bättre cancersjukvård och till bättre välfärd för oss vanliga hederliga människor. Det tycker jag låter väldigt bra. Jag ska rösta på SD.
  /CC

  • Ta bort alla förmåner och gör det genast. Vi blir totalt utsugna.
   Jag får ingenting gratis.
   Jag glömmer visst bort att en gång fick jag ett litet barnbidrag.

   • Men jag antar att dina föräldrar och antar att dina far- och mor-föräldrar har betalat in massor av skatt och jag antar att du också har betalat in en hel del inkomstskatt. Det är väl detta som är den stora skillnaden mellan infödda svenskar och hitresta. Hitresta asylsökande och tärande migranter har ju inte arbetat en enda sekund och inte betalat in ett enda öre i inkomstskatt. Vanliga svenskar jobbar, betalar skatt och skapar välfärd. Hitresta förbrukar och missbrukar pengar som skulle gått till vår välfärd.
    /CC

   • Tror inte att t.ex. Peter Springare håller med dig. Det är tyvärr farligt att yttra ”fel” åsikter. Endast pk åsikter är riskfria. Kritik mot asyl- och invand-ringspolitiken försöker 7-klöverns politiker och pk medierna kväva och bland även straffa.
    /CC

 82. FAN vad det är synd om dom!!!!!!! Medan VI svenskar jobbar dag ut dag in, inte fan är det synd om oss!!!!! ÅK HEM NU!!!

 83. Asyl betyder enligt alla gängse internationella regler TILLFÄLLIGT SKYDD. Sedan är det åka hem igen för att som i detta fall hjälpa till att bygga upp sitt hemland Syrien igen.

 84. Regeringens annonserande via ambassaderna ger information om alla rättigheter men inga skyldigheter. Inte ett dugg konstigt att dessa situationer uppstår.

  Bidrag är fel sätt att marknadsföra Sverige

  Om man går in på den svenska ambassadens hemsida i Amman kan man klicka sig fram till rubriken ”10 things that make Sweden family-friendly”

  Ambassaden informerar om att Sverige erbjuder ersättning för att stanna hemma från och med andra månaden under graviditeten, samt har en ”very long paid parental leave” efter förlossning med rätt att stanna hemma 390 dagar med 80 procent av en normallön fram till att barnen fyller åtta år.

  Ambassaden berättar också att barn ger rätt till barnbidrag, 1050 kronor per barn, samt ”extra family supplement” (flerbarnstillägg) och ger rappt ett exempel: ”Så, en familj med sex barn får inte bara 6.300 SEK extra varje månad utan också ett tillägg på 4.114 per månad bara för att de har sex barn”.

  Därefter följer rubrikerna ”gratis skola”, ”gratis sjukvård” och ”gratis kollektivtrafik med barnvagn”. Man informerar noggrant om egenavgiften i vården på mellan 100 och 300 SEK men att ”high-cost protection” slår till vid 1.100 SEK och att det därefter är helt gratis.

  Och om du är sjuk har du rätt till 80 procent av lönen upp till 27.800 SEK. Du har också rätt till ersättning för att vara hemma med sjukt barn.

  Inte mycket plikt, faktiskt ingen alls, men väldigt mycket rätt.
  https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-bidrag-ar-fel-satt-att-marknadsfora-sverige/

  • INGENTING är gratis. Det är vi hederliga vanliga svenskar som tvingas till att betala kalaset. Vi betalar via bl.a. skyhöga skatter. INGENTING är gratis. Det är vi som får sämre pensioner, tvingas jobba flera år längre, nu är det 69 år som gäller (högst inom hela EU) och snart höjs pensionsåldern till 75 år.Och cancersjukvården fungerar inte längre, Cancersjuka dör p.g.a. in-ställda och uteblivna operationer och obefintlig eftervård. Och poliser slutar p.g.a uselt låga löner och hemska arbetsvillkor. Överallt sparas det pengar bara för att utlänningar ska kunna få bidrag få och bo ”gratis”. Detta är 7-klöverns politik. Det enda parti som vill ändra på detta är SD. Därför röstar jag på SD.
   /CC

 85. Om Lidingö stads SFI lär sina elever att ”tillsvidare” är en synonym till ”permanent” bör Lidingö stad byta SFI-anordnare…

  • Vad jag sett är det enda kompetensregnet lärt sig på SFI-kursen är att sitta med en pappmugg i hand och säga Hej, hej…. för att dryga ut bidragen

 86. MP betyder för mig Militärpolis, dessa blev man bevakade av som beväring om man var ute på stan och gick i militärkläder.
  Miljöpartisterna tycks tro att dom har samma befogenheter men där gäller ej ordning och reda utan ogenomtänkt kaos.

  • Samma här. Föredrar den ursprungliga benämningen. Miljöpartiet ska kallas det de är – muppar!

   De lilla extrema partiet måste hållas kort. De har fått ett alldeles fört stort inflytande som inte bygger på demokratiska principer.

 87. MP tycker att det är ”orimligt” att dom ska fixa eget boende nu. Hela MP politik är ju extremt orimlig. Det är ju därför den här orimliga situationen uppstått..

 88. Ann Heberlein har engagerat sig i klagodebatten och hon har personligen undersökt de levnadsförhållanden som beskrivs som förskräckliga i Staffanstorp. Hennes synpunkter representerar nog de flesta svenskar, med undantag av de politiska aktivister som själva aldrig bidragit till det samhälle vi lever i.

  Jag blev faktiskt förbluffad över männens klagan. Ett ordstäv som min pappa ofta använder kom för mig: ”Man ska inte skåda given häst i mun”. Tacksamhet är en dygd, och det gäller rimligtvis även människor som är nya i Sverige. Ändå har jag läst oräkneliga artiklar där nyanlända beklagar sig över att maten de bjuds på är äcklig, jag har sett teveinslag med nyanlända som är missnöjda med det boende de fått, hört radiointervjuer med nyanlända som inte vill bo i skogen, som tycker att det är för långt till bussen, som är missnöjda med SFI-undervisningen. Klagomålen tar aldrig slut. Var kommer det här oförblommerade missnöjet ifrån? Vad är det egentligen för förväntningar människor som söker sig hit har? Ja, jag vet att jag är ute och tassar på förbjuden mark nu, men den attityd som en del nyanlända har i relation till Sverige, värdlandet, som erbjuder skydd, mat, husrum och utbildning både förbryllar och provocerar mig.

  Det senaste exemplet kommer från Täby. Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande, beskriver i ett Facebookinlägg en demonstration på Täby torg. En grupp nyanlända stod samlade under en paroll med texten ”Vi vill ha våra rättigheter och Täby kommun är rasist”.
  https://ledarsidorna.se/2018/02/om-att-skada-given-hast-i-munnen/

  • Ann Heberlein är en klok och vidsynt kvinna, precis den kategori som platsar i ett jämställt samhälle där kvoteringar och genustrams är överflödigt.

 89. Den sortens individer är födda missnöjda.Det kvittar var de bor och hur mycket manna,rökelse och myrra som hälls över dom.De klagar ändå oavbrutet.Sätt dom i Joakim von Ankas kassavalv.De klagar nog ändå.

 90. Moderaterna fick ca 45% av rösterna i Lidingö. Moderaterna är i högsta grad själva ansvariga för de klagomål de nu utsätts för. Att tro att man kan importera outbildad valboskap, som sedan skall klara sig själva efter 2 år är inte ens naivt. Det är urbota dumt.

  Moderaternas partiledning får ta på sig det största ansvaret, eftersom de agerat stödparti åt sossarna i genomförandet av denna politik.

  Vågar man gissa på att 2% av de klagande är riktiga flyktingar? Hur många ID-lösa har man fått lägenheter? Hur många anhöriga till ID-lösa har kommit? Har man tagit fingeravtryck och jämfört med Eurodacs databas?

  Det är hög tid att ansvariga politiker och tjänstemän tvingas ta personligt ansvar för de beslut de fattar.

 91. ”Invandrare” o tiggare har det inte lätt. Dom får inte bo gratis i de finare områdena o dom får inte fodra sina kläder med 6 miljoner i sedlar. När skall dessa trakasserier upphöra mot de utsatta grupperna? Var är alla öppna era hjärtan?

 92. Männen får väl flytta till en avfolkningsbygd i Norrland med all sin ”entreprenörskap”. Borde inte vara något problem med sysselsättningen då. Där behövs ju också läkare och lärare och alla andra sorters högutbildade som tydligen vällde in i Sverige 2015. Problemet löst.

 93. Borde inte ansvariga för massinvandringen informera dom sk flyktingarna om att i Sverige gäller samma premisser på bostadsmarknaden som i övriga världen ?
  Det finns inget som är gratis allt måste på det ena eller andra sättet betalas.

 94. Alla,h vill till smörgåsbordet, men ingen vill betala.
  Lidingöborna, de blå, kanske nu inser att inte ens Ruinfeldts nickedocka Kristersson blir deras räddning.

 95. De förändringar Sverige upplever, är ett resultat av att landet saknar en intellektuell elit, som kan skydda landet från oönskade förändringar.

 96. Svensken är som en enda stor degklump som man kan forma till lite vad som helst.
  En lustig accessoire i slaskSverige.

 97. Gränsen för kommunernas självbestämmande flyttas allt längre bakåt. Visserligen medger man i förarbeten till Lag (2016:38) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning att det är en inskränkning i självbestämmanderätten, men att den år proportionerlig.

  I remissinstansen efterlyser man en tidsangivelse för hur länge kommuner är skyldiga att stå för bostad för nyanlända, vilket är ett rimligt krav då det naturligt vis inte kan gälla livet ut. Här har lagstiftarna helt missat målet. Definitionen vad är en nyanländ? Man skulle kunna tolka det som 6 år om man läser lagen. Det är så klart en betydande merkostnad för en kommun än 2 år.

  Lagen har även belagts med överklagandeförbud. Bekväm lösning då förvaltningsrätten redan idag går på knä. Handläggningstider i förvaltningsrätten är grotesk långa idag.

 98. Det är säkert inte det enda stället där de bott i två år och ska ut nu. Tanken när lagen infördes var väl att efter två år skulle de ha skaffat jobb så att de kunde köpa en egen bostadsrätt. Inte samlat ihop tillräckligt med pengar ännu?

 99. slaskSverige är som ett nötskal på ett stormigt hav, utan styrning, mål och mening.

  ”Politikerna” har fullständigt kapitulerat och har accepterat detta.

  Etablissemanget ligger nede med bruten rygg och själen sugs ut av ”nyanlända” och deras följe.

  • Sedelbuntar med miljoner rullar ur fickorna på tiggare medan svenska pensionärer inte ens har råd med tandläkarvård, vad är det som hänt ?

 100. Vi får väl hoppas att verkligheten framöver ger handfasta besked om konsekvenserna av moderat politik. Det är viktigt att väljarna i valrörelsen upprepat påminns om Reinfeldt, de öppna hjärtanen, de tomma skogarna och det ursvenska barbariet.

   • Ja vi har inget annat ”minst dåligt”
    För egen del om dom vore tillräckligt stora hade NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN VARIT ETT ALTERNATIV.
    Fast i deras fall måste mycket nyanseras,och tex inte neka att judeutrotningen existerat.

  • Tillräckligt smarta för att begripa att de kan lura och kräva idiotsverige på vad som helst skulle jag mena. Senast i höst måste det komma tillräckligt många till makten som förmår att ta tillbaka Sverige och skapa balans och förtroende. Men det kommer att bli en lång och jobbig väg tillbaka.

  • I början sa man ”nyanlända svenskar”. Om människor som alltså fått uppehållstillstånd. Men många trodde att det betydde folk som precis ankommit till Sverige. Många missbrukar ordet eftersom de inte vet vad det betyder.
   Jag tycker att uttrycket fortfarande är helt missvisande. det borde döpas om till nyeländare.

  • Kommunistisk-liberal omdefinition av språket för att dölja sanningen. Pågår hela tiden i den s.k. debatten, särdeles då när det gäller invandringen.
   Men jag misstänker att det var en retorisk fråga 🙂

 101. Det är klart att ”nyanlända” ska bo kvar, det är deras rätt, det är deras land, det är deras beslut. ….eller?
  Vi andra har bara en uppgift: jobba mer och mer, betala mer och mer skatt för att framtidshoppet ska ha det bekvämt och skönt i det nya landet.
  Ni vill väl inte att dessa små änglar ska flytta dit där möjligheten finns till jobb och försörjning, precis som infödingar tvingas att göra??
  Tänk om! Bli du också godhetstaliban.

 102. borde de vara glada att de snart har permanent boende i typ Botkyrka?

  vad tycker ni är det här rätt att politikerna arbetar för att alla flyktingar ska hamna i utanförskapsområden

 103. OT. Det olagliga staliga stödet till 7-partiets tidningar höjs med 20% nästa år!
  Detta beslöts av 7-partiet igår under ledning av demokratiminister Alih Bah Kunke!

 104. Muslimsk kvinna krävdes ta män i hand – Begär skadestånd på 120 000 kronorhttps://nyheteridag.se/muslimsk-kvinna-kravdes-ta-man-i-hand-begar-skadestand-pa-120-000-kronor/
  I det bisarra Sverige får man tydligen inte säga att, nu har jag fått nog och att de skall skall återvända och bygga upp sitt land. Sedan tycker jag att de som kommer hit skall inordna sig i svenska regler och normer. Har de problem med det så bör de välja ett annat land.
  Det kommer bli en katastrof utan dess like om inte svenskarna röstar rätt i höst.
  SD 2018

 105. Alla varenda en med Föräldrar som vuxit upp i SVÄRIGÄ under Socialdemokratisk ledning samt övriga 7 Klöver Partier d v s DÖ medlemmar MÅSTE prata Allvar med sina Föräldrar innan VALET…

  Många Ärligt Genuint Arbetande föräldrar som nu gått i pension har levt och jobbat för sina Barns Bästa och gjort det förbannat Bra MEN många till Priset av INGENTING
  d v s ett Liv i Fattigdom som TACK…!!

  Den utveckling som dom gemensamt Jobbar för har tagit en medveten TVÄRVÄNDNING utan info till berörda…

  Deras BARN m a o VI som är mitt upp i livet jobbar INTE längre för Våra Barns Bästa mer än i Hjärtat, UTAN tvingas
  Av samma 7 Klöver som ni jobbat under FÖRSÖRJA och ANPASSA oss till NYA KULTURER som dessa 7 Klöver Politiker bestämt skall Ta Över Våra Förorter med KLAN beteende och Kriminella element såsom Terrorism och Hedersrelaterade Vålds och Tvångsbeteende, alltså m a o INTE närmelsevis det Ni lovades vid VAL att Samhället skulle utvecklas till….!

  Så kära DU ta dej tid prata med dina älskade Föräldrar som blev indirekt lurade på konfekten gm Indoktrinering av div
  Välsmorda förljugna och oftas tyvärr okunniga om resultatet vi nu ser, och Hjälp oss tillsammans att sätta STOPP för denna utveckling av SVÄRIGÄ, det gjorde jag och lyckades med mina Samtal få mina Föräldrar att se det dom inte ville eller trodde EXISTERADE i dagens Samhälle…!

  Vi gick tills till Valurnan 2014 och firade efteråt….!!

 106. Dom så kallade ”nyanlända”, är till 99% individer. som vill behålla sin ideologiska o kulturella identitet, med offentliga avrättningar av oliktäkande o stening av kvinnor, som ideologi.

  Förespråkare för regeringen Löven o för alliansen. lever i en ideologisk bubbla, med syrebrist som följd o konsekvenserna får svenska folket bära, för detta politiska dårskap, som ovan nämnda är ETT av tusentals exempel på.

 107. Det där torde ju inte ha kommit som någon direkt överraskning för någon med ett iq större en skostorleken hos en fyraåring.

  Dom får ”tillfälligt” boende under 2 – 3 år och ska under den tiden ”etablera” sig på en bostadsmarknad som i Stockholm är mer överhettad än vad Hamburg var efter en veckas bombning under WWII.
  2 år i bostadskön räcker möjligen till för att vara på hundrade plats på en lägenhet i Husby.
  Efter fem till tio år så kanske, men enbart kanske, du kan få erbjudanden på en lägenhet i ytterförort.

  Hur f-n dom tänkte, eller snarare OM dom tänkte, när det beslutades övergår mitt förstånd.

  Visst vi slänger in ytterligare några tusen i bostadskön så löser marknaden det, men vi ställer inte upp som garanter för intäkter då.

 108. Man kan tycka detta är ett icke problem för oss som inte bor på Lidingö. Men det så är det inte. För dessa asylbedragare finns i varenda kommun i detta avlånga land och således berörs vi alla. Dessutom känner jag noll lojalitet, sympatier och empati för asylbedragares som endast flytt för att få ett bättre liv, den lilla andelen riktiga flyktingar med riktigt skyddsbehov är max 5%. Resten är välfärdsmigranter som söker ett bättre liv med fri och gratis allting, på vår bekostnad och främst sjuka, handikappade och pensionärer. Gradvis flyttas gränsen för förmåner,
  privilegium, gräddfiler, avsteg från lagstiftningen osv till fördel för dessa asylparasiter och svensken får betala.

  Kan någon berätta när staten och/eller kommunen gav en hemlös svensk en chans att bosätta sig i en 3 rums lägenhet i exempelvis Lidingö? Aldrig hört talas om nåt sånt och kommer aldrig göra det heller. Svenska 7 klövern följer Barcelonaavtalet till punkt och pricka, allt i syfte att blidka bildbergarna och deras NWO planer. På engelska kallas detta för treason. Åkesson har rätt, vi SKA börja prata om återinvandringen dvs massrepatriering. Och det av hundratusentals som kan återvända hem, personer som inte assimilerats, ej kan språket, arbetslösa, bidragsparasisterande trots flera år i Sverige, kriminella osv.

 109. Har man kontrakt på 2 år å dom åren har gått,så är det bara att flytta.Det gäller ALLA.Å det kan inte ha kommit som nån överaskning.Bara gnäll gnäll å gnäll på vissa grupper

 110. ”..Våra lägenheter..” ???
  Är det inte kommunens lägenheter som de får bo i gratis UTAN besittningsskydd..

  Undrar verkligen om dessa ”flyktingar” verkligen ”flytt” ifrån krig, tortyr och våld, genom stekhete öknar, över iskalla och snöiga berg bara för at tkomma till det ”enda” landet som kan ge dem ”drägligt” beskydd…

  F-n tro’t sa’ rellingen !!

 111. Det går inte att skylla på invandrare ensamma om det här eländet, eftersom det är breda svenska folket, som har gått med absurda distortioner emot sina livsviktiga intressen, en arvsynd i tre generationer med härstamming i sossarna redan 75 år tillbaks.

 112. Det gick att ta sig ända till Sverige från Syrien och andra länder. Då borde man vara kapabel att hitta en lägenhet någon annanstans i landet. Finns det inga lägenhetssmugglare?

 113. Det här visar bara hur korkat regeringen skött bostadsfrågan för att bli av med ett eget problem. Vi ska inte ta in fler än vi klarar av.

  • Ja. Det är ju regeringen som styr vår godhjärtade migrationspolitik och utrikespolitik.

   Sedan är det kommunerna som får ta bördan.

 114. Miljöpartiets båda rör ligger i absoluta botten när det gäller förtroende bland partiledare, trots ett massivt stöd från propagandamedia.

  Ulf Kristersson (M): 40 (+4)
  Stefan Löfven (S): 39 (0)
  Annie Lööf (C): 38 (-2)
  Jan Björklund (L): 28 (0)
  Jonas Sjöstedt (V): 27 (-3)
  Jimmie Åkesson (SD): 25 (+1)
  Ebba Busch Thor (KD): 17 (-3)
  Isabella Lövin (MP): 16 (+3)
  Gustav Fridolin (MP) 12 (-6)
  https://www.expressen.se/nyheter/ulf-kristersson-har-storst-fortroende-bland-valjarna/

  Vi får be en bön för att detta oseriösa parti åker ut ur Riksdagen detta år.

 115. Dom får väl göra som svenska ungdomar får göra när det tillfälliga boendet tar slut – flytta hem till mamma igen: I Syrien eller Afganistan eller var dom nu kommer ifrån.

 116. ” ta Våra lägenheter” är ju en intressant formulering. Bor man i hyreslägenhet äger man inte lägenheten. Det är lätt att se vad hyreskontrakten står på. Är det två år så år det. Knappast ens om man bor i bostadsrätt, då ägar man en andel i en förening som i sin tur äger fastigheten.

  • Ja alla de partier som är för dagens ordning borde vara skyldiga att göra det. Då skulle det nog fattas färre vidlyftiga godhetsbeslut om man själv påverkades.

 117. För att politiker skall kunna ”nyktra till” måste mångkulturen även drabba finare områden. Östermalm, Bromma et.c…..att det är kaos i Landskrona, Falköping m.fl bryr man sig inte om..

 118. Ha, ha, ha jag älskar att få kommentarer och gärna medhåll att jag har rätt åsikt, dessutom gillar jag att uppmuntra de skrivare här som väljer kloka åsikter och gärna korrekta förklaringar på det man läser,men en baksida finns det här ger jag själva fan i, för det är vad jag skriver är allra bäst!
  Så fungerar vi allihop jag är bäst med det jag skriver och alla älskar det jag skriver, denna bild går det inte att misstaga sig på?
  Därför har det blivit ett flöde av dumma kommentarer och självklart, bristen på politisk kunskap lyser igenom!

     • Att kritisera andra går väl an, men det är en kutym, att vi försöker undvika detta, bara för att vi är svenskar som strävar mot samma mål!

     • Det som saknas mest är en debatt över de politiska gränserna. Få saker skulle glädja mig mer än att det kom in ett antal PK:ister som med god argumentation skulle försöka att bemöta den gängse nivån som råder här.
      De gånger jag har försökt mig på motsvarande på andra sidan hittar jag inte ens några påståenden som är värda att bemöta. Och den humor och ironi som är relativt vanligt förekommande här, lyser helt med sin frånvaro. Anledningen är inte så svår att se, det finns inte hållbara argument för dem att använda.
      Så, ytterligare ett okunnigt alster att älska för den som vill.

     • Mitt inlägg innehöll ironi, men det ska man vara försiktig med här allt beror på om moderatorn är på dåligt humör eller inte?
      Du har mitt stöd för din fina kommentar!

 119. Hej alla Sverigevänner! Ibland så behöver vi något positivt för att komma över våra korkade politiker! En positiv svensknyhet är de svenska längdåkningstjejerna! Heja Charlotta och Stina!

 120. Det är klart man vill ha en villa på Lidingö om man flytt från krig och elände. Vem skulle inte vilja det? Men att bygga upp sitt eget land verkar dock inte vara lika viktigt. Det nämner de ingenting om.

 121. Det är fritt fram för alla som själva finansierar sitt boende att välja var man vill bo..så ”flyktingar” börja jobba och se till vilken sorts boende lönen räcker, så gör alla Svenskar utan att lipa och kräva särbehandling..

 122. På dessa 2 år bör normalbegåvade människor ha hunnit anpassa sig till samhället så pass att de av egen kraft kan söka jobb, skaffa bostad, och göra allt annat som en medborgare förväntas klara av. Och allt detta på SVENSKA språket.

  • Svenska språket!!!
   Ställ istället krav på svenskarna att lära sig arabiska, somaliska, så vi kan anpassa oss till deras kultur!!!!
   Vårdcentralen i ”vår” (????) kommun är ett föredöme och har satt upp anvisningar mm. på arabiska, dock är de bristfälliga på svenska, så våra äldre svenskar har svårt att ibland hitta rätt!!!
   Man kan säga att förvandlingen av landet redan har börjat, vilket ifs. jag skall motverka i nästa val genom att rösta på SD!!!

   • …”förvandlingen av landet redan har börjat, vilket ifs. jag skall motverka i nästa val genom att rösta på SD!!!”…
    HA!!! Börjat? Den (förvandlingen) lär vara/är i full gång och rullar på i en hiskelig fart, och de flesta idioter hinner inte med… 🙁

 123. Oerhört provocerande! ”Deras lägenheter!”
  Tex så får gamla svenskar lov att gå med ruttnande tänder i munnen pga pengabrist och de har mage att kräva egen lägenhet, på vår bekostnad och före svenskar som köat för en lägenhet i åratal!

  Ut med dom ur vårt land!

 124. Med största sannolikhet kommer de få bo kvar.
  Svenskfödda med egen försöjning får vänta i årtionden på en hyresbostad i ett attraktivt läge i Stockholm. Specialregler gäller för nyanlända ända tills det inte räcker med den positiva särbehandlingen utan de vill ha ännu mer särbehandling och protesterar eller publicerar en snyfthistoria. Då gäller inga regler alls och den som lydigt stått i kö och ämnar pröjsa hyran från egen ficka får vänta några år till.

 125. Ser man bilder ifrån Libanons flyktingläger eller i Afrika med riktiga flyktingar och deras umbäranden utan rent vatten knappt tak över huvudet, så blir man faktiskt lite förbannad på dessa så kallade ”flyktingar” och deras KRAV KRAV och åter KRAV på oss skattebetalare.

  Åk tillbaks om det inte passar, hur svårt ska det vara liksom.?!!

 126. Tänk om svensken också kunde demonstrera lite, inte konstigt att vi blir överkörda hela tiden när vi bara håller käften och accepterar läget hela tiden…

  • blir så jä..a förb…ad!!! min son som är rullstolsburen efter en bilolycka inte får en lägenhet nära mig (som kunde hjälpa honom GRATIS i allt) för massa, massa, massa ”nyinkomna” går före!!! JA!!! Blir så jäv.a förba…d!!!

 127. De kommer få behålla dessa lägenheter och få besittningsrätt på dem, sedan blir det sociala i Lidingö istället för staten som betalar hyran. De ”kommunplacerade” är de lataste de asylanter med initiativ har skaffat eget boende och arbete.

 128. Halal alliansen skissade planerna som sedan röd gröna genomförde.
  Kommunerna tvingas ta emot o ordna bostäder försörning mm.

 129. Kort tid i Sverige? Två år EFTER bosättning i kommun då, om dom nu fått besked att dom måste hitta eget boende. Det är inte kort tid.

  Grejen är att dessa människor inte VILL begripa hur reglerna är för detta och då blir det mycket svårt att få dom att fatta. Sen skapar dom bråk och oreda och då viker de syltryggade kommunanställda ner sej. Tragikomiskt.

  • Ja, våra egna unga får ingen hjälp alls av kommuner eller myndigheter att hitta bostäder. Nästan alla bostäder förmedlas mer eller mindee uteslutande till utlänningar/nysvenksar. Varför tillåter vi att svenska ungdomar (och även äldre svenskar) diskrimineras på detta systematiska sätt när det gäller bo-städer och mycket annat?
   /CC

   • Det är helt sjukt att kommunerna bryter mot befintliga lagar för att Riksdagen lättvindigt fattar nya som krockar med gamla.

    Kommunerna borde svara: Vi tänker inte följa er anvisningslag därför att den tvingar oss att bryta mot kommunallagen som säger att alla medborgare ska behandlas lika. Men kommunerna lägger sig helt platt och tar inte strid i frågan.

    2 § Kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat.

    http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19910900.htm

 130. Det fanns en artikel i någon lokaltidning om en svensk kvinna med dotter som tvingades flytta från en lägenhet på Lidingö för att ge plats åt nyanlända. Det var nog för ungefär två år sedan.

  Fick den kvinnan också hjälp av MP att överklaga? Jag tror inte det.

 131. Lugn , lugn , lugn …ett antal Villor byggs i detta nu till er – för att få fram mark till detta har vi genom det nya kommunala upphävandet av plan och bygglagen tagit en stor del av ett fint grönområde i anspråk . där vi ska bygga åt er – så att ni kan stanna och rädda våra pensioner , sprida Islams värderingar och berika vår kultur på alla möjliga sätt. Ni med många fruar och stor familj kommer givetvis att få extra stora hus. Welcome refugees – till Sverige ,möjligheternas land.

 132. 1. Vänsterpartister är vänsterliberala socialister som lismar för islamister.
  2. Sossar är också vänsterliberala socisalister som lismar för islamister.
  3. Miljöpartister är väldigt mycket vänsterliberala socialister som lismar för islamister.
  4. Moderater agerar som vänsterliberala socialister som lismar för islamister.
  5. Centerpartister agerar än mer som vänsterliberala socialister som lismar för islamister
  6. Liberaler agerar också som vänserliberala socialister som lismar för islamister.
  7. Kristdemokrater är liberala socialister som ibland delvis tyvärr lismar för islamister.

  8. Sverigedemokrater är normala och lismar inte för någon.

  Så i nästa val är det Sverigedemokraterna mot 7-klövern som gäller. Och jag lägger min röst på SD.

  /CC

   • Dessvärre finns det även dom som iofs propagerar mot samhällsproblemen men också propagerar för små arga promillegrupper som vill stjäla röster från den opposition som kan ha verklig chans att ändra på Sverige i en positiv riktning

    • Personligen hoppas jag att Medborgerlig Samling stjäl röster från de 7 o kommer in i riksdagen.
     Min röst hamnar dock hos SD.

     • Bra att du röstar på SD. Medborgerlig Samling har ju en politik som ganska mycket kan liknas vid 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik. Dessutom litar jag inte på något annat parti än SD. Jag kan inte tänka mig att rösta på något annat parti än SD. För mig finns absolut inget annat parti än SD.
      /CC

     • Håller med.
      Vad gäller MS återstår o se i praktiken.
      Om inte de når riksdagen så ett antal kommuner och då ges svaren.

 133. Icke-svenskarna kallar de för ”våra lägenheter”..

  En sak ska de ha jävligt klart för sig..

  Inte ett skit är ert..

  Och inget ska ni ha..

  Om jag fick bestämma..

 134. Låt oss dock aldrig glömma dom som är ytterst skyldiga. Dom flesta som kommer kan inte ens läsa romerska bokstäver , många är analfabeter. Dom har sett smugglarnas youtubefilmer . Filmsnuttar med Welcome Refugees logga och Fridolins tal översatt till arabiska. Tacka 17 för att dom lånar ihop allt dom kan för att ta sig till det främmande landet där man får ” etableringsersättning ” och annat.
  Dom som kommit tidigare vill naturligtvis inte berätta att dom blivit lurade och att dom bor 17 personer i en trerummare och att svenskarna inte alls verkar intresserade av dom.
  ( Det är samma sak som när USA emigranterna skröt i breven hem om hur bra det gått )
  Nej…dom som ställt till detta mänskliga lidande måste gottgöra och betala ersättning för vad dom ställt till med.
  Hemvändare får en rejäl respeng så det verkligen händer något. !!..pengarna tas av indraget partistöd för 7 klövern samt utmätt egendom tillhörande 7 klövern och dess sidoorganisationer. Även indragna riksdagspensioner som en symbolisk gest.

 135. Förstår inte problemet. Enligt bosättning lagen så har kommunen skyldighet att erhålla lägenhet i 2 år.. Varför skall flyktingar ifrån Syrien har en gräddfil för? När inte vanliga Svenskar har. det. Ingen har tvingat dem av att välja Sverige.

  • Jo i princip så Välkomnades dom och uppmanades av Migrationsverkets nuvarande chef som då bara var en Tjänsteman på order från den fd chefen och Fredrik Reinfeldt att ställa Kosan till SVÄRIGÄ …
   Och det poängterades att ALLA drabbade var Välkomna.. … Och upprepades också….
   Då passade också den SVANSEN på som inte var drabbade att ta sej hit…
   Så visst ÄR Svenska Mig Tjänstemän och Regeringsansvariga skyldiga till ALLA Konsekvenser som därefter Skett bl a ovan…

   Att kommunerna accepterat det ÄR däremot oförståeligt, utan att fråga dess innevånare….!

  • De hitresta får ett avtal som säger att när två år har gått ska de ha ordnat annat boende för ”egna pengar” alternativt så kan de få köpa bostaden.
   Det fungerar inte. I Strängnäs t ex, ”fick” en tiobarnsfamilj en villa för
   4 mnkr 2013 i vilken de fortfarande bor kvar på kommunens bekostnad.
   Gissar att det är så i många kommuner…

 136. Jaha..är det fel det då..va??
  Två år har gått, inga nya skattepengar vräks över landets rikaste kommuner så..vad är fel med att vräka dom då? Alla kommuner skulle gemensamt göra precis likadant så skulle alla Svenska skattebetalande föräldras egna Svenska riktiga ungdomar få sin självklara rätt till en egen bostad i Sverige, det land som deras föräldrar tillsammans byggt med sina föräldrar och mor o far föräldrar osv..till just den generation som nu istället enligt en samsynt 7-klöver i riksdagen tycker ska bo hemma tills dom är i 40 års åldern och..inte gnälla och besvära dessa kompetenta folkföreträdare i sina viktiga arbeten för islams gräddfiler??

  • Det borde vara en självklarhet att tillgång till bostäder i första hand ska tillfalla svenskar och personer utifrån som engageras av svenska firmor, svensk industri osv, och som kan betala för sig från första dagen.

 137. Varför öht vräka dem? Kontrakten är tills vidare, MEN däremot kan man dra in bidragen för bostaden och sedan säga upp p.g.a. bristande betalning. Som de gör nu bryter de mot hyreslagen och hamnar i hyresnämnden. Vad är det för idioter som sitter i kommunerna? Eller vill de få upp det här till nämnd och domstol för att få praxis så att de inte ska kunna slänga ut berikarna och tvingas bekosta lyxen livet ut?

  • Det finns en magisk gräns vid 2 år som gör att man får besittningsrätt till bostaden om man inte blir uppsagd innan 2 år har passerat. Det är därför som kommunen vill säga upp avtalen så de inte sitter med ”svarte Petter”

  • kvinner evner ikke å ta slike avgjørelser, for det mår kvinner dårlig av i ettertid.

   LOL men å kaste bort andres penger for å unngå å ta avgjørelser/ansvar er ikke noe problem, for det er jo bare rettferdig at svensker/”alle” betaler skatt.

 138. Det är nu det börjar, på allvar!

  Valår + staten överlåter ansvaret för pensionsräddarna till kommunerna, kommer att bli mycket intressant!

  .

 139. Allt detta är ytterligare ett bevis för att Sverige får in en massa lyx-fejk-flyktingar som har planerat sin desperat flykt i månader, och nu vill dom bo kvar och ha det bekävmt är ingen överraskning..

  Men å andra sidan, låt dessa härliga ”flyktingar” bo kvar på Lidingö”. Trots allt så har dessa invånare på Lidingö förmodligen röstat på Reinfeldt och alliansen öppna gränsernas politik.. Nu kan dom skörda resultatet för vad dom röstat på..

  Det härliga med att ALLA kommuner ska ta emot MENA-invandrarna, är att HELA Sverige få se resultatet av hur dom har röstat..!!

 140. Undrar vad den verkliga kostnaden är, bara rent finansiellt, för enbart boenden åt nyanlända. Inköpspris + månadskostnad i hela landet. Någonstans såg jag att i ett nybyggt hyreshus i Västerås, var över 50% av lägenheterna beroende av bostadsbidrag, alternativt att kommunen betalade månadsavgiften helt. Avdelning: den nya ekonomin. Och invandrarna förstår inte att de måste betala för sig….

  • Det är ett samhällsproblem att förståelsen för hur vår gemensamma samhällsekonomi fungerar är så bristfällig…. undervisningen i ekonomi och samhällsekonomi är bedrövligt dålig inom grundskolan och för nyanlända…..

  • Dessutom räknas inte invandrarnas kriminalitet in, och den negativa effekt deras närvaro har på människors tillit till varandra, det finns folk som inte ens vågar gå ut numera. Jag misstänker att kostnaderna för invandringen är astronomiska, och att alla beräkningar som gjorts av invandringens kostnader är grova underskattningar på grund av metodfel.

   • Mhm, det var därför jag var intresserad av en ren och enkel beräkning av en isolerad utgift som deras bostäder är. Jag tror det är astronomiskt redan där.

 141. vilket korkad flygblad… vilken annan kommun bla bla..
  svar: ingen !!!

  vad har barnen gjort? hahahaha…. inget.. det är ju inga barn utan vuxna som har inte fattat!!!!

 142. ”De vill bara ta våra lägenheter”? Det är väl inte deras lägenheter? Det är lägenheter som hyrts åt dem för våra, svenskarnas, pengar. Idioter!

 143. ”De vill bara ta våra lägenheter”? Det är väl inte deras lägenheter? Det är lägenheter som hyrts åt dem för våra, svenskarnas, pengar. Och hur man kan komma från ett land som bombar ut en till ett som ger en mat och husrum, bekostat av andra, och ifrågasätta var ens rättigheter finns har jag noll till ingen förståelse för.

 144. satt och lyssnade på ett gäng äldre damer 70+ häromdagen och nu har alt-media nyheter landat skall ni veta. Och detta var damer som inte har mycket annat än MSM-TV och lokalblaskan.

 145. Hörde en intressant diskussion på P1 6.40.
  Mölndal tar hand om dessa människor med öppna armar! de ser dem som en tillgång!
  Deras syn är att tex de vuxna barn som stått i kö i åratal och som skulle i normala fall komma i fråga för kommunens bostäder ”har sitt rum och tak över huvudet”.
  Alltså, Lidingö, ta omedelbart kontakt med Mölndal!

 146. Jag hörde en av de berörda ”hyresgästerna” intervjuas i P1 morgon i morse. Damen ifråga talade en mycket knackig svenska, knappt förståbar. Men hon hade praktik på ett advokatkontor! och framförde ihärdigt ett argument nämligen att de muntligt blivit lovade bostaden allt framgent. Lidingös starka kvinna kunde sina paragrafer och svarade enligt dem, dvs. de hade rätt att bo i bostaden 2 år samt skulle under den tiden anpassa sig till Sverige och skaffa egen bostad.
  Jag tänkte direkt att praktiserar kvinnan på en advokatbyrå har hon fått en instruktion därifrån vad hon skall säga (och ihärdigt upprepa). Sedan ställde jag mig frågan vad det var för advokater. Sverige lär ju numera översvämmas av advokater med icke-svensk bakgrund (men med svensk juristexamen). På dem litar jag inte en minut, se bara på Özzens syster och familjens dokumenterade verksamhet.
  Med tanke på kvinnans språkliga uttrycksförmåga på svenska undrar jag vad hon skulle kunna tillföra en advokatbyrå för svensktalande, möjligen läser hon bättre än hon talar. Detta talar för att advokatkontorets klienter antagligen är arabisk-talande i huvudsak.

 147. Typisk deres krævementalitet.
  De vil have, men intet yde, og mener det er racisme, hvis de ikke får hvad de forlanger og hvis de ikke får bedre behandling end de skattebetalende svenskere.

 148. Det ser inte bättre ut än att de allra flesta invandrare totalt saknar etik och moral. Det handlar om att sko sig så mycket som möjligt av ärligt arbetande människor utan att fundera djupare på om det är rätt eller fel.

 149. Frekke og motbydelige muslimer snakker om ’våre’ leiligheter! Nei, de har ekstremt generøst blitt gitt husrom i to år av svenske skattebetalere. Og nå vil de ikke flytte!

  Det er viktig å bruke rå makt til å flytte dem nå. For muslimer tar alltid og gir aldri. For hver dag som går vil de ellers bygge ut sine ulovlige posisjoner med trusler og vold. Muslimer respekterer bare rå makt. Islam vinner historisk og i nåtiden ALLTID mot alle som er dumme nok til å respektere dem og ikke er villige til å bruke all nødvendig makt mot dem.

  Muslimer er som kjøttetende bakterier i samfunnet.

 150. Nu är det således dags för miljöpartisterna att själva gå från ord till handling och öppna sina hjärtan och sina egna bostäder för invandrarna.

 151. Enligt Bostadsförmedlingen;

  Det behövs längre kötid för att få en bostad i innerstaden eller i närförort, jämfört med bostäder längre ut från centrala Stockholm. För att få en bostad i innerstaden får du i genomsnitt vänta i 16 år. Särskilt långa är kötiderna på Norrmalm och Södermalm – 23 respektive 17 år i genomsnittlig kötid under 2017.

LÄMNA ETT SVAR