1280px-Ayaan_Hirsi_Ali_(25578388585) (1)

Ayaan Hirsi Ali. Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0

Kultur

Invandringens effekt på europeiska kvinnors frihet under lupp i ny bok från Ayaan Hirsi Ali

Publicerad 1/12/2021
Annons

I Prey: Immigration, Islam, and the Erosion of Women’s Rights tar Hirsi Ali upp det tabubelagda ämnet om den storskaliga invandringen av företrädesvis unga män från misogyna kulturer och effekten detta fått för Europas kvinnor.

Det är i en serie tweets på måndagen som Hirsi Ali presenterar sin kommande bok fullspäckad med fakta och statistik som släpps den 9 februari.

I denna ställer hon frågan varför så få vill tala om vågen av sexuellt våld och trakasserier i Europas städer och ingen vågar koppla det till invandringen av flera miljoner från muslimska länder.

Hon noterar även att då Europa snart kommer att återgå till ett mer normalt tillstånd efter pandemin, kommer detta tillstånd att för många kvinnor innebära att på nytt behöva skydda sig från sexuellt våld.

Ambitionen med boken är enligt Hirsi Ali att få européerna att reformerna sina trasiga system och för amerikaner att lära sig av Europas misstag. Effekten menar hon kan annars bli ljudligare krav på att muslimska invandrare i väst skickas hem.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons