Faksimil Twitter/Facebook

IRM-vänsterextremist åtalas för mordhot mot Samhällsnytts journalister

Delningar

Åklagare räknar med en fällande dom. Men trots detta trappar den vänsterextrema grupperingen upp hoten. Gruppens frontfigurer hörs ansluta sig till hoten och grova påhopp mot Samhällsnytts journalister i en podd. IRM har ett djupgående samarbete med de största redaktionerna i Sverige, inklusive Expressen som har gjort hat och hot mot journalister till en av sina profilfrågor. 

I mars uppmärksammade Samhällsnytt grova mordhot som vänsterprofilen Axel Luo Öhman uttalat mot vår redaktion på Twitter. ”De ska allihop ha varsitt nackskott. de är horungar och nackskott är det enda de ska ha,” skrev han då i en tweet som fortfarande ligger kvar:


Frilansjournalisten Mattias Albinsson som vid den tiden arbetade för Samhällsnytt polisanmälde hoten. I slutet av maj fattade kammaråklagare Erik Nilsson beslut om att väcka åtal mot profilen för olaga hot. När Samhällsnytt kontaktar Albinsson för kommentar hänvisar han till sin tweet:

”Positivt att åklagaren tar hot mot journalister på allvar. Hoppas fler etablerade medier nu överväger om man vill samarbeta med sådana här vänstergrupperingar. Hot är aldrig acceptabelt.”

LÄS MER: Vänsterprofil om Samhällsnyttsredaktionen: ”De ska allihop ha varsitt nackskott”

Albinsson syftar på ett djupgående samarbete mellan den vänsterextremistiska gruppen Inte rasist men, som Axel Luo Öhman samarbetar med, och flera etablerade medier. I en intervju med Samhällsnytt i mars tog grupperingen avstånd från Axel Luo Öhmans hot.

I en färsk podd ”Haveristerna” som IRM gör tillsammans med Öhman ansluter sig dock Myra Åhbeck Öhrman – en av två organisationens frontpersoner – till hoten. Efter att Öhman läst upp polisförhör med journalisten Mattias Albinsson som han fick ta del av som misstänkt med hånfulla kommentarer hörs hon säga:

– Jag skulle inte gråta om de fick nackskott.

När Samhällsnytt når Åhbeck Öhrman för kommentar säger hon att ”det är tramsigt att säga att det är ett hot.” Samtidigt har hon ingen förklaring till varför åklagaren har valt att gå vidare med ärendet:

-Kanske för att ni ljugit ihop att han är vänsterextrem?

Efter Öhrmans välsignelse blir språket i podden allt grövre. Den åtalade vänsterprofilen säger bland annat följande:

– Mats Dagerlind är en jävla samhällsparasit… Jag har ett par veckor semester ni i sommar…  Jag kan absolut tänka mig att vika den tiden åt att förstöra livet för Mattias Albinsson, Mats Dagerlind och Egor Putilov. Jag klöser sönder era liv som om det vore rutten jävla cykel!!

De andra två föreståndarna för IRM – Henrik Johansson och Myra Åhbeck Öhrman – hörs stödja uttalandet i bakgrunden.

– Ja, de är ganska vidriga, lägger Åhbeck Öhrman till.

Profilbild som använts av podden:

När Samhällsnytt når Axel Luo Öhman för en kommentar om hans uttalanden vill han inte svara på några frågor:

– Jag är inte intresserad av att svara på frågor, säger han och lägger på luren.

Samhällsnytt har pratat med Erik Nilsson, kammaråklagare i Söderorts åklagarkammare, som väckt åtalet.

I en podd spekulerar den åtalade personen om att denna utredning är ett slöseri med rättsapparatens resurser. Vad är din åsikt om det?

– Jag agerar som tjänsteman och om ett brott har begåtts så utreder vi det.

Finns det något perspektiv för att få den här personen fälld i domstolen?

– Jag bedömer att det finns anledning att tro att det blir en fällande dom i det här fallet utifrån det material som vi har.

Mats Dagerlind, Samhällsnytts ansvarige utgivare, kommenterar åtalet så här:

– I skenet av den debatt som förts på senare år om hot, hets och hat mot journalister är det viktigt att rättssamhället markerar mot den här sortens attacker. Jag förutsätter att msm-media slår upp detta lika stort som man gör när deras egna journalister utsätts. Det ska också bli intressant att se om deras samarbete med de journalisthatande vänsterextremisterna fortsätter.

Rättegången mot Axel Luo Öhman hålls den 4 september kl. 13.00 i Södertörns tingsrätt i Flemingsberg.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

294 KOMMENTARER

 1. Och där kom ortnamnet Södertörn upp igen… Brrrrr!!!

  Hoppas av hela mitt hjärta att det inte blir ännu en rättsskandal.

  • Södertörn är ingen ort, utan en stor ö. På sina håll mycket vacker och attraktiv skärgårdsmiljö. På andra håll har drygt fyra decennier av utrotningspolitik lett till etnisk rensning, vilket innebär att det råder så kallad mångfald i stora bostadsområden som är obeboeliga för västerlänningar. Södertörns liberal-marxistiska bögskola bidrar förstås starkt till namnets skamfilade rykte.

 2. Wow en arg tangentbordskrigare man blir ju nästan rädd….NOLLOR, spar på syret det lär behövas i framtiden.

 3. Det ser ut som om Myra själv nyss varit i slagsmål. Hoppas att hon åkte på ordentligt med däng med sitt eget basebollträ. För ingen kvinna kan väl sminka sig så ohyggligt fult!?

 4. Inte konstigt att sådana typer sporrar islamismen-extremismen-barbarismen, då de är ju fulla av hat. De är folkets/svenskarnas som invandrarnas och demokratins fiender.

 5. PK-juntan skakar, då blir de farliga, Vänsterextrema har haft alltid monopol på hatet och våld för att hjälpa de med pengar och makt, som skall tystas ned. Det är de som vill dela samhället och skrämma folk till tystnad, något säger mig dock att folket har avslöjat dessa extremister och om de fortsätter att HATA och HOTA jounalister, äkta journalister, då kommer en reaktion komma förr eller senare, emot dem.

 6. Vänstern i ett nötskal. De lär sig aldrig, trots kommunisternas massmord i Kina, Sovjetunionen, Kambodja etc. F.ö.: Är det inte lite oroväckande att rättgången hålls i Södertörn; är inte det ett riktigt stolleställe?

  • Om vänstern bara anade vilka ultrakapitalister som driver på dem. För att inte tala om islamisterna.

 7. Hans sommar kommer vara fruktansvärd, gå och vänta till den 4:e september.
  Men den 9:e september kommer det riktiga straffet 🙂

 8. Om någon i det här kommentarsfältet skulle skriva det Myra säger i podden om nån på IRM istället: ”jag skulle inte gråta om…..”, (jag vill inte ens skriva ut hela citatet för jag tycker det är vidrigt) så är jag helt säker på att det skulle flaggas och plockas bort av moderatorerna på nolltid, med all rätt.
  Men för den goda sidan verkar det bara vara ett normalt sätt att uttrycka sig på.

 9. När man läser citaten från poddsändningen skulle man kunna tro att det är en drift med hela genren. Vänsterextremister som glöder av projicerat hat. Men det är alltså på riktigt, på en beklämmande låg intellektuell nivå.

 10. Stå på er, redaktionen!
  Efter valet blir de varse att de inte får vara i landet med sina terrorintentioner.

 11. ”Det goda hatet” visar sig åter. Men jag förstår att tomtar som dessa blir sura och aggressiva när socialismen, som hela deras världsbild är uppbyggd på, gång på gång visar sig inte fungera i praktiken. Nu senast i Venezuela. Mycket på grund av aktivister med samma mentalitet som dem själva!

 12. De är trasiga människor med hat och negativa känslor som ”argument” i debatten. Man blir alltid förundrad över extremvänsterns inlägg i debatten och man ser att det aldrig är faktabaserade argument utan känslobaserade. Hat och Hot mest.

 13. Mordhot mot manlig ursprungsbefolkning i Malmö av invandrarna ”lämnas utan åtgärd” Det har en polis berättat för mig. Hade jag däremot varit kvinna och kallats för hora hade de reagerat. Kränkning trumfar alltså mordhot om du är vit man i Malmö. – Snacket om allas lika värde är falskt.

 14. Det sjukaste på sjukas skala är väl att få diagnosen vänsterextremist/ vänsterpartist? Hur ställer sig försäkringskassan till vårdbehovet?

  • Hon råkade klappa till sig själv i nyllet med basebollträ hon håller bakom nacken. Det är inte bara fel i bollen utan besvärligt med koordinationen med.

  • Hon kanske är tillsammans med en pensionsräddare. De håller sina kvinnor i strama tyglar och feministerna blundar.

 15. Joakim Lamotte kommer att ha direktsändning på sin hemsida (Facebook 19.30 ikväll ), från Uddevalla. Personer har nämligen kastat sten mot blåljuspersonal där.
  Men, vissa ogillar att han vill sätta strålkastarljus på problemen, så därför har han nu blivit utsatt för diverse hot….. Hoppas att många kommer att visa sitt stöd för honom, där på platsen.

 16. Det finns ingen tvekan om att det är stämpling till mord. Det är ju en direkt uppmaning till läsarna av tweeten att avrätta de utpekade.

 17. Oj oj vad rädd man blir , HA HA HA !!!
  En sånn skit skulle ha en riktig spark i
  rövhålet så dyngan kommer upp i
  halsen !

 18. kommunism är en styggelse
  kommunister är onda
  kommunister har låg intelligens
  kommunismen kommer att dö ut…..

  • Det börjar med socialism och haverarar när det blir kommunism. Man kan säga att det är samma sak, bara olika stadier. Det är samma tankegods som földar mellan socialisterna och kommunisterna.

   Tyvärr verkar det finnas allt för många som inte lär sig ett dyft av historien. När det gäller socialismen verkar vi nått peek intelligens. Socialismen har 100 miljoner människoliv på sitt samvete, och ett oändligt lidande. Socialisterna får Hitler att framstå som beskedlig. Ändå är det helt okay att vara socialist, eller kommunist för den delen. Så in i helvete galet.

  • I takt med att den generella IQ-nivån sjunker i samhället på grund av invandringen så lär det komma att bli fler kommunister!
   Dinamarka är ett exempel i mängden!

  • När jag var ung sa min far till mig:
   ”Den som är 20 år och ej kommunist, han har inget hjärta.
   Den som är 30 år och fortfarande kommunist, han har ingen hjärna.”
   Tyvärr kommer kommunismen att finnas kvar, det föds nämligen en idiot till världen varje sekund.

 19. Förhoppningsvis fungerar rättsväsendet i detta fall.
  Att msm skulle göra detsamma har jag däremot inga förhoppningar om. Det handlar ju trots allt om deras vänner och samarbetspartners.

 20. En farlig organisation samt Man som skall omgående straffas och straffet skall utmätas med högt straffvärde mot personen

 21. Om något utmanar dem ens förmåga till besinning. Men man får påminna sig på att dem – som redan påpekats här – är snöflingor som inte har mycket att backa upp sina hot med. Kanske är det just att lida martyrdöden som dem är ute efter? – I brist på förmågan att göra någonting av nytta!

 22. Jag tänker mest på tvångströjor och bältningspatienter när jag ser och läser om de två personerna ovan. De kan flytta till Venezuela och leva ut sina tvångstankar i verklighetens socialism i stället.

 23. Vilken ful bastard denna Axel Öhman, ser ut som en blandning mellan en inavlad Islamist och ett Vildsvin.

  • Sånt där vi vill inte se på Samhällsnytt. Förstår du vilken otjänst du gör mot oss genom att skriva på det viset?

   • Dessa hatiska avarter är värda all skit de kan få.
    För mycket är inte nog.
    Tidens tand komner att döma dem hårt.

    • Om vi ska ha rätt att döma och klandra dessavänsterextremister så måste vi vara steget bättre i vår argumentation och kommenterande. Annars blir det bara pinsamt och vi framstår som lika korkade som dem.

     • Självklart. Bara vi föregår med gott exempel så kommer de se hur mogna vi är och se sina misstag.. Jättetroligt.
      Nej de är bara glada så länge som vi låter oss bakbindas av moraliska regler som de själva struntar blankt i.

   • Tror du överskattar vilken skada skarpt språkbruk kan orsaka samnytt.
    Den största skadan står du nog för själv.

    Ditt hårda modererande bär nog en stor del av skulden till er konstanta inkomstkris, en tystad kommentator blir en rasande kommentator och avbryter sannolikt månadsdonationen.
    På SVT & övriga skiter man i sina läsare/kunder för man får pengar ändå från staten för att fortsätta likadant. Ni däremot måste hålla läsarna nöjda om ni vill överleva.

    Jag anser det vara en självklarhet att få kommentera och taket ska vara högt. Går det inte väljer jag bort sidan. Vad du än nu kommer säga (om kommentaren ens får ligga kvar) så är taket på samnytt faktiskt väldigt lågt.

    • Om du tycker att taket är lågt här så kan du försöka åla dig in på Nya Tider. Där blir jag ofta refuserad för ganska snälla saker.

     • Det kan jag tro. Det finns tyvärr ingen svensk sida som det går att kommentera på fritt utan hård moderering. Jag anser inte att det finns någon anledning av sortera bort kommentarer som är ”stötande”.

     • Tyvärr är nog SN en av de mer tillåtande sidorna. Men du kan få följande tips:
      Det du just har skrivit ner som svar eller inlägg till någon skulle du vilja säga det direkt till vederbörande om du träffar på honom?
      Anonymitet behövs dock när någon hotar dig på nätet i sina kommentarer. Jag brukar påpeka detta när någon vänstertok eller ”god muslim” avreagerar sig över min skrivelse och mitt väsen.

 24. Det är ganska lustigt att när vänsterextremister uttalar sig, då kommer det ut bara en massa grodor och osammanhängande smörja.

  Som i artikeln ovan, ointelligenta uttryck som: ”Jag klöser sönder era liv som om det vore rutten jävla cykel!!”

  En treåring skulle kunna uttrycka sig mera nyanserat! Men förklaringen är kanske droger som förstört deras hjärnor!

  • De är samma slags varelser som sitter i regeringen men de behöver inte följa diplomatiska etikettregler. Därför säger de öppet det som ministrar tänker men håller tyst om.

  • Då förstår du varför intelligenta människor lider i ett kommunistiskt samhälle. Man ska vara högst medelmåtta.

 25. Visst saknar man gamla tiders tvångsvård men nu går pengarna till annat. Därför måste folket utstå dessa personers hot.

 26. Ett hot om nackskott från en vänsterextremist ska man nog inte bagatellisera om man ser hur det gick till i de gamla kommunistländerna. Får väl hoppas att de aldrig får makten.

 27. En värdelös människa som inte klarar av att argumentera för sin sak, då ligger ilskan och dödshoten nära till hands istället. Detta är väldigt typiskt vänstern, människor som egentligen bara har hat, inget annat.

 28. För mig är dessa människor vidriga, i sin människosyn. Vidriga och falska, fulla med dubbelmoral. För de hävdar att de går ut för att kämpa för utsatta grupper, men det gör de genom att attackera andra grupper. Med hot och hat.

  Jag skulle ha haft en helt annan respekt för dem, om de hade debatterat respektfullt, och kommenterat åsikten, istället för personen i fråga. Jag tror de skulle släcka ljuset, låsa alla dörrar och suttit och darrat om exempelvis ett MC-gäng gått ut med att de ska hälsa på dessa individer för ett litet personligt snack om politik. Då hade de inte varit tuffa och gått ut med att redaktionen här förtjänar avrättning, och att de ska förstöra medlemmars liv.

  Men när man går ut så som de har gjort, då inser man att de inte är mogna för samtal. De är en grupp med förvuxna barn, som tror de är värsta Che Guevara, tuffa som få. Jag hoppas innerligt att de döms, och att vi sedan får det nöjet att skratta gott åt dem. Kalla dem för de pajaser de verkligen är. Masken på bilden är rätt bra ändå, det visar var de står någonstans intellektuellt.

 29. Jag visste inte att en cykel kan ruttna. De här vänsterextremisterna, som uttrycker sig som citerat i artikeln, verkar vara tämligen urloggade ur sina hjärnor. Går det att rädda dem, är frågan…

 30. Den toleranta kärleksfulla myspys vänstern. Det sjuka är att Öhman har lite World of Warcraft videor på sin youtube där han nästan verkar sympatisk. Kan oxå rekommentera denna video av MemetiskMagi där man får ganska bra inblick i den intellektuella nivån på deras tankeverksamhet:

  https://www.youtube.com/watch?v=qHglM_6sNSM

 31. Men han är ju utan tvekan muslim, förmodligen född i Nord-Afrika. Hur farao kan han bära så typiskt svenska namn? I ett samhälle där man kan byta namn som skjorta här har vi resultatet. Han har samma fysik som en viss fransk ”stå-upp-komiker” kallad
  De par Dieu…..någonting.
  Och det sitter här i Sverige och hotar folk som säger sanningen. Sverige har verkligen blivit en soptunna för allt bråte som ingen vill ha på sitt territorium.
  Extrem-Västern så klart.

 32. ”Klöser sönder en rutten cykel” Vad är detta för fikonspråk. Är det något Axel brukar ägna sig åt. Klösa på gamla ruttna cyklar, bisarr förmåga att uttrycka sig i skrift.
  När hjärnan tar slut tar naglarna vid när det gäller Axel.

  • Språket visar mognadsgraden hos vederbörande. Vanligt i vänsterkretsar när sakargumenten tryter.

  • Hyssh! Nämn inte den idén! Nu kommer den fortsatta MP-regeringen att göra träcyklar obligatoriska bara för att du gav dem den idén. Av närodlade krukträd på Södermalm, planterade av Kungen eller sessorna.

   • Plast har man försökt, cykeln Itera. Men det materialet vill MP förbjuda. Återstår trä, det kommer snart, 1000% straffskatt på alla andra material inklusive gummit i däcken. Helst helträhjul som på gamla vagnar som drogs efter häst.

 33. Den nollan har hotat mig med, han bjuder folk till Gullmarsplan för samtal o fika, underförstått att man åker på spö om man åker dit.

  • Hm, intressant! Jag skulle gärna vilja bli bjuden på ett kopp kaffe av honom.

   Dock misstänker jag att efter första örfilen kommer han att sitta och gråta och ringer efter polisen. Finns nog varken stolthet eller manlighet i honom.

 34. Säkerligen blir Axel Luo Öhman fälld och straffet blir antagligen dagsböter som kommer att stanna runt 5000 SEK.

  Det jag finner anmärkningsvärt från en vänsteraktivist är att de ger sig på de svaga i samhället d.v.s. barn till kvinnor som p.g.a. ”mansförtrycket” blivit tvugna att sälja sina kroppar.

  • 5.000 SEK är säkert mycket pengar för honom. Sådana som han har nog inget jobb och lever på socialbidrag och tigger en kopp kaffe av sina vänner.

 35. Axel är kanske en damsadelsniffare. Efter att Axel har luktat klart så klöser han sönder sadeln för att ingen annan ska kunna sniffa på den.
  Vill minnas att det fanns en i Östersund för många år sedan som avslutade med att lägga alla sina små simmare på sadeln. Alltid damsadlar.

 36. Jäklar också , Södertörns tingsrätt ger alla sina gullungar en enorm rabatt på påföljderna 😥

 37. I synnerhet vid fällande dom gäller det att göra en tips till Homeland Security och FBI i USA angående dessa extremister. De är ju frågan om terrorister ….

 38. De som är så fulla med hat mot folk de aldrig träffat är mycket sällan friska !

  • Som Stefan Röven, Annie Rööv, Frörrädrik Rövenfeldt, Jan Rövlund, Ebba Buske Rövbusch, Ulf Röversson, Gustav Rövflin, Isabella Rödvinröv.

   • Och sedan undrar man varför vänsterstollarna anser att kommentarerna här är bedrövliga.
    Tyvärr ger kommentarer som denna dem grädde på moset. Sorgligt.

    • Precis, och en del kan tyvärr inte låta bli att skriva på dagisspråk trots att de får tillsägelser.

     • Det skulle vara trevliga om folk kunde omvandla ganska primitiva hatkommentarer med lite ironi och spetsfundigheter. Det finns inget som säger att det är förbjudet att använda några hjärnceller. Det kan till och med vara utvecklande.

      Fast jag förstår att folk är frustrerade och vill ha ur sig en massa skit de går och bär på. Det vill även jag. Dock bra att det kan ske i skriftlig form, så det inte pyser ut bland en massa människor.

      Kanske därför SD-are bland annat är lugnare än vänsterfolket, de har vett att kanalisera sin ilska på ett vettigare sätt.

     • Tyvärr är det numera alltför vanligt att kommentatorer skriver ”Röfven”, ”Rööv” eller liknande om politiska motståndare. Detta ger dessa motståndares följare vatten på sin kvarn att kommentarerna här skrivs av obildade ”hillbillies” vilket är synd då de flesta är sansade, faktabaserad kommentarer.
      Dock svärtar de ner hela Samnytt.
      Bra jobbat av er som håller koll i alla fall.

   • Nu börjar det att bli tröttsamt att ständigt behöva hålla koll på dina kommentarer. Tillsägelser som du fått struntar du tydligen blankt i. Då blir det så att vi kommer att stänga av dig om du fortsätter i samma stil.

    • Hört talas om humor och häcklande ?
     Nähä, får nog kappvända och rösta på Sossarna då eftersom här råder censur.
     Avgår nu frivilligt.
     BULLSHIT !

     • Satir, humor och häcklande är en sak. Det kan vara effektivt. Men bajshumor är bara fjantigt och drar ner hela trovärdigheten, både din egen och Samhällsnytts, för alla läsare som förväntar sig en lite mognare nivå.

 39. Ännu en våldsbenägen vänsternisse som hatar sig själv så mycket, att han måste slå på andra. Lås in fanskapet.

 40. IRM är verkligen otäcka med sitt hemska hat. Sitter kanske och sliter vingarna av flugor som avkoppling.

 41. Sossarnas hat mot oliktänkande har ett fruktansvärt historiskt sammanhang. Och det är bara att titta på sosseländer som Venezuela idag för att se vartåt det barkar igen.

   • När man slåss med förvildade hundar om ”kvalitetssopor” till middagsmål så är det nånting som är fel med politiken som utger sig för att reglera och styra allting i hela samhället.

   • Det beror på var man är. Hundar, katter och koögon kan vara smaskens , det beror bara på i vilka delar av världen man är.

 42. De är hjärntvättade av medieoligarkerna att hata åt dom. LO finaniserar och EXPO/Acta Publica är deras underättelsetjänst. Själva tror de att de är rebeller, när de är maktens lakejer.

 43. Det här är en sjuka över hela västvärlden.Islamisternas och Globalisternas nyttiga idioter. Dom första som blir skjutna efter att Islamisterna tagit över är alla dom grupper som SJW-gänget vurmar för. Efter det blir det dom själva. Planen för islamisterna är att infiltrera samhället inifrån på alla nivåer – och just vänstergrupperingar är extra tacksamma. Men det här är allvar nu. Islamiseringen måste stoppas – annars är vi körda som kultur.Det är sanningen.Dom måste stoppas nu – inte en moskee till. Annars är det lika bra ni vänjer er vid Burka kvinnor.

 44. Inte Rasist Men är sponsrat av LO. De hade slogan om att SD skulle åka ut ur Riksdagen. ”Håll i hatten, för nu blir det åka av”.
  De är en större tillgång för sina fiender än sina vänner.

  • LO sponsrar EXPO med och pumpar in 30 miljoner i Socialdemokaternas kampanj. – En fackförening skall ägna sig åt medlemmarnas intressen, inte politik och försörja bosktavskommunister.

   • LO håller bara på med att klia sig själv på ryggen. De skiter i medlemmarna, arbetarna med andra ord.

  • Snart blir SD största partiet bland LOs medlemmar, men ledningen är sossar. Håll i hatten, för snart blir det åka av.

 45. Vänstern är emot demokrati.Ja då är dom emot mina barns framtid,bäst att dom håller sej undan.

 46. Personer med psykiska störningar kan alltid vara labilt farliga, vilket vänsterextremister ständigt visar.

 47. Dessa stackars satar kommer att ligga illa till när SD får makten i Sverige. Då får dessa satar emigrera till Syrien, Kurdistan eller Irak där de kommer att känna sig hemma..

 48. Kan bara jämföra med den 60-åriga damen som fick böter då hon uttalade sig om våldtäksmännen! Vad är skillnaden? Det handlar om anstiftan till mord!

 49. Varför tycker de illa om samhällsnytt? i så fall tycker de även illa om medmänsklighet, solidaritet, rättvisa, våra barn, våra pensionärer, våra sjuka, Sverige och Sveriges folk.

 50. Sätt honom på SFI så han lär sig mer än att bara kommunicera med stön, grymtningar och könsord.

 51. Människor som uttrycker sig som Öhman/Öhrman kan knappast vara psykiskt friska, så det är väl synd om dem, även om det förstås är obehagligt att höra för oss som tänker på vad vi säger.

 52. Samhället skulle bli betydligt tryggare om vänsterkantens mordhotare försvann från samhället för gått.

  • Överallt denna Soros, med sina konspirationer.
   Men ha tålamod, han är gammal nog och mogen för att världen ska bli fri från hans idéer och pengar.

 53. Vänsterns grundstenar har ju alltid varit att försöka
  pracka på alla sina vanvettiga politiska ideologier,
  om den andra parten argumenterar för sina åsikter
  så måste han skadas eller dö.
  Bolsjevikerna avrättade ju alla meningsmotståndare
  och intellektuella, på så vis kunde dessa ersättas
  med samhällets mest korkade individer, vilket
  i sig ledde fram till totalitärt styre, ännu mer våld,
  kollaps, och slutligen total fattigdom.
  Kan inte sätta fingret på det men visst känns det
  bekant på något vis.

 54. Folk som hotar är riktiga puckon. Om man verkligen har planer på att skada någon så inte fan varnar man innan och fr.a. inte på sociala medier. ”Hundar som skäller bits inte” är något att tänka på när man är hotad även om hot känns obehagliga.

  • Tyvär finns det även dom som är så rubbade att de gör verklighet vi sina hot. Konsekvenserna idag är försumbara.

 55. Södertörns tingsrätt dömmer = friande dom,
  De är ju vänster troll som är nämdemän,
  och de avskyr nationalister & samnytt.

 56. Vänsterfolk har i många år kunnat hota och misshandla folk som de behagat. Reinfeldt hävdade t.o.m. att man får skylla sig själv om man har fel åsikter.

  • Tyvärr är det alldeles för få som inser det. Vilket i sig är lika upprörande, som att allt förfaller.

 57. Expressen sammanfattar kort PK-partiernas situation. Läget indikerar en ände på galenskaper och trakasserier. Både vänstern och alliansen har stora problem.

  När Sveriges S-ledda regering tappar förtroende efter en dramatisk mandatperiod – flyktingkris, budgetnederlag, terrordåd, rekordskjutningar, Transportstyrelsen, MP-strul – borde den borgerliga oppositionen befinna sig i guldläge.

  Så ser det inte ut. Moderaterna ligger på samma nivå, 22 procent, som man gjorde i maj månad år 2014, efter åtta års slitande regeringsinnehav. Liberalerna har sjunkit till en rekordlåg nivå och KD ligger på intensiven.
  https://www.expressen.se/ledare/alliansens-magplask-i-skuggan-av-s-krisen/

  • För dom ”bygger” landet och är ”kärnan” inom sjukvården, utan dom hade Sverige ”stannat”, dom startar fler företag och är mer företagsamma …. dom är bra för Sverige och gör Sverige lite mer spännande.

 58. Axel Luo Öhman är själv en satans parasit som borde ha så mycket stryk
  att han inte kan gå på några veckor,stick och brinn din jöns

 59. skicka tillbaka honom dit där han härstammar ifrån ! för han varken kommer eller ser ut som en förståndig person som kommer från detta land.
  beträffande den andra stollen så får vi ju verkligen inte hoppas att hon blir våldtagen av våra hjärnkiruger/ proffesorer….det vore tyvärr en katastrof för hennes inskränkta syn ! ähh ! vet ifan vad jag ska skriva om dessa löss längre..är bara så trött på dom.

 60. Förstår inte varför majoriteten vänsteraktivister ser ut som kriminella utsläppta från ett psykhem.

 61. OT:
  ”Branden norr om Sala misstänks vara anlagd”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/branden-norr-om-sala-misstanks-vara-anlagd
  ”Nya skogsbränder sprider sig österut”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/nya-brander-upptackta-norr-om-sala

  Jag och mitt sällskap talade just i eftermiddags om att det är konstigt att de ointegrerade inte kommit på detta. För det måste ju vara tjatigt att fjutta på bilar och HVB-hem bara . . .

  • Satt precis och pratade om samma sak med mina vänner. Hur lätt vore det inte för islamister och andra samhällsförstörande samlingar att starta bränder av den här arten för att stressa vårt samhälle ytterligare?

   • Eller skruva bort muttrarna till ett stag för en kraftledningsstolpe i norrland. Utan stöm hamnar vi på stenåldern inom ett dygn. Vi har noll beredskap för den sortens krig. Och ingen beredskap värd namnet för någon annan sorts krig heller för den delen.

    • Det är ändå tur i oturen att människor som har vijan att göra detta mot vårt samhälle är så urbota korkade att de knappt lyckas med något.

 62. Skulle bli en bra Monty Python sketch när han klöser sönder en rutten cykel och förklarar metaforen.

 63. Folken har protesterat och till stora delar genomskådat Globalisternas maktövertagande(FN Agenda 2030), men utvecklingen fortsätter ändå. Jag undrar om det finns något sätt för världens folk att återfå makten över sitt eget öde. Det verkar inte så.

 64. Bara en sak som när BBC reportern meddelade att ”Tower 7 har just kollapsat”(finns fortfarande klipp på youtube) samtidigt som samma torn stod bakom reportern i bild. Inte ett ord om detta i systemmedia. Bara en sån här enkel sak bevisar att hela systemet är korrupt.

  • Majoritet bankirer, VDs för multinationella företag, trumphatare och ultraglobalister. Konstigt inte Bonniers medverkar.

   Deltagare:

   Wallenberg, Marcus (SWE)

   Kragic, Danica (SWE), Her research is in the area of robotics, computer vision and
   machine learning. In 2012, she received an ERC Starting Grant. Her
   research is supported by the EU, Knut and Alice Wallenberg Foundation

   Rankka, Maria (SWE), ”Rankka sitter i styrelsen för Svenska Jägareförbundet, Stockholmsmässan, Trafikverket, Business Sweden och Pop House AB. Tidigare var hon förste vice ordförande i Moderata ungdomsförbundet, medarbetare till Carl Bildt och krönikör i tidningen Dagens PS.

   ”She was born in 1975 and holds a bachelor’s degree in political science from Uppsala University”

   Politik-strateger…

   Horowitz, Michael C. (USA), Professor of Political Science, University of Pennsylvania

   Maktpersoner inom ”Flyktingindustrin”

   Azoulay, Audrey (INT), Director-General, UNESCO

   Beerli, Christine (CHE), Former Vice-President, International Committee of the Red Cross

   Journalist med nära anknytning till Clinton-familjen.

   Fallows, James (USA), Writer and Journalist

   • Varför ska journalister vara med där när de inte får rapportera om mötet? Samnytt borde ringa upp några efter mötet och fråga vad som avhandlats och varför de är där när de inte skriver något? Usla journalister och mediechefer. Det hör till yrket att kräva transparens och de ska tacka nej om det finns intressekonflikter.

  • De är forlorare redan med av USAs dikterade envädespolitik. Fasaden har börjat skpricka på varje front, när samtigigt ett allt utökande antal av länder har börjat inse, detta går emot deras nationella intressen.

 65. Vilken hemsk utveckling. Snart får alla skriva anonymt. Hoppingivande i alla fall att det blir en rättegång. Får ni målsägarbiträden?

  Finns det någon koppling till Näthatsgranskaren och dem som trakasserat Google för att blockera annonser här?

 66. Det kanske inte är bästa bilderna på de där två exmitemisterna, men jag förstår att de blir kanske extra förbannade efter att de sätt sig själva i spegeln hehe.

 67. Trodde att det inte gick att lagföra vänsterfolk, eller dom med dom rätta åsikterna, men tydligen tydligen har det nu skett ett genombrott.

  Tragiskt att vuxna människor kan använda sig av ett sådan språkbruk och använda sig av odemokratiska metoder, för att missakta och hota människor som inte delar deras förvirrade världsbild.

  • Soledad Pinero Misa en asylaktivist från Rosengård som kommit sig upp i smöret.
   “Soledad Piñero Misa, född 9 juli 1977[1] i Rosengård, Malmö, är en svensk social entreprenör och grundare av företagen soledadpinero.com och Retoy. Från och med 2013 är hon även Unicef-supporter[2].

   Hon har varit kanslichef för Ungdom mot rasism, handläggare för Ungdomarnas Demokratikommission, generalsekreterare för Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer[3] och ordförande för Röda Korsets flyktingcenter[4].”

  • Hämtat från folkbokföringen

   Soledad Pinero Misa 41år
   Folkungagatan 132 lgh 1403
   116 30 Stockholm

   Fatima Khawari 18år
   Folkungagatan 132 lgh 1403
   116 30 Stockholm

   Har inga åsikter om rådande förhållanden, redovisar bara fakta.

 68. OT: Den här Youtubern är skadlig för Norge och Sverige; Hon försöker normalisera islam. Om vi kunde få bort den här Wisconsinfödda subban som för övrigt pratar perfekt svenska efter ett par års studier så vore det jättebra. Hon var med i Allt för Sverige 2015. Luktar Georg Soros open foundation om henne.

  https://youtu.be/cNB71Nmh-SM

  • Islamiseringspolitik är skadlig för Sverige och Norge. Bra att folk fattar. Demokrati och Jesus är skadlig fö islam. Det har bl.a. islamister fattat. Härligt med muslimer som jag har lyssnat på som mött Jesus.

   • Och det är bra med muslimer och andra som har hum om att islam tillåtes ingen seger. Naturligtvis inte. Muslimer utnyttjas.

  • Soros och hans NGO måste bekämpas, en jävla billionär, vars distorterade världsåskådning borde inte tillåtas att överköra folks vilja utryckt i demokratiska elektioner.
   Folkets fiende nummer ett.

  • Vill man lära sig något om islam kan man lyssna till Ayaan Hirsi Ali, eller studera de av fransmännen utplockade 109 surorna. Då och då kommer det kommentarer här på SN som innehåller några av dessa suror.
   Eftersom islam är en fulländad religion bör den stå pall för alla former av kritik. Kritik bara stärker dess förträfflighet.

 69. Vidriga dödshot från dessa usla kriminella vänsterextremister som hatar alla som har annan världsbild än de själva. Må han få ett långt kännbart fängelsestraff. Men ja just ja, vi är ju i Sverige, då får han 50 dagsböter och 1 månad villkorligt. Men han ska dömas, tas avstånd ifrån och allmänheten ska få veta hur dessa vidriga vänsterextremister beter sig mot allt och alla utom dom själva. Redaktionen på Samhällsnytt, stå på er, vi är med er.

  • Modern skild 1976, han född 1979, kanske hon hittade något ute på stan som ersatte den förlorade f d maken? Vad vet jag, bara spekulationer!

 70. Nationaldagen idag! Viktigt att alla kramar svenskar idag. Svenskar som har fått betala ett högt pris för all framtid. Men självklart ska det ej vara för all famtid då folket har förstått att SD står fö rden mest humanistiska politiken. SD är partiet som ej vill fortsätta i andras fotspår som söndrar landet och folket åt Sibirien.

 71. Kommer ni komplettera anmälan och åtalet med de senaste hoten om att förstöra livet för tre medarbetare i sommar? Det hotet känns faktiskt mer konkret och verkligt än skott i nacken. Eftersom personer namnges öppnar det också upp för möjlighet att stämma för förtal.

  Jag delar åklagarens syn på att det borde vara öppet mål för en fällande dom.

 72. Undrar om dessa vänstertroll ens har vanliga arbeten eller om de som vanligt är totalt misslyckade själar ute på korståg mot väderkvarnarna.

 73. När mullorna tog makten i Iran så avrättades massor av registrerade vänstersympatisörer , när man får uppvisat av de själva hur de tänker och fungerar så förstår man nästan varför mullorna gjorde så ! !

  Den dagen islam får makten i Sverige så blir det nog samma öde för dom här ! ?

 74. Var är nollan som letar hot på nätet,han som plågar djur,nu har han öppet mål och sätta dit tönten som ej gillar demokrati.

 75. OT, men ändå inte:
  Ja, jag säger då det – alla dessa ”oobjektiva” journalister och deras fake news . . .
  SVT stoltserar med sin Trumphatande utrikeskorre Carina Bergfeldt, som gjort ett klipp som sprids över världen. Det visar en man som knäböjer framför Trump under deras nationalhymn och som hon menar är en anti-USA-protest.
  Knäböjer gör man ju vid frieri?!
  Och varför klappar han i händerna efter hymnen tillsammans med övriga som samlats på gräsmattan framför Vita Huset?
  Är det jag som inte fattar?
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-carina-bergfeldt-fangade-knabojet-framfor-trump-pa-film-klippet-sprids-over-varlden

  ”Carinas största utmaning är att bevaka Donald Trump.
  – Det är svårt med tanke på att han far med osanning hela tiden. Han har sagt fem saker i snitt varje dag som inte är sanna.”

  Att fara med osanning borde väl inte störa henne som har arbetat på Aftonbladet och nu på SVT . . ?
  https://www.allas.se/svt-korren-carina-bergfeldt-min-storsta-utmaning-ar-att-bevaka-trump/

  • Är inte ett fan av trump men kan du lista dom 2510 lögnerna han dragit hittils under sina 502 dagar som president ?

  • Jag tror han knäböjer FÖR DonaldTrump, inte tvärtom.
   Även om det han hade haft ett plakat där det stod ” jag älskar Donald Trump”, hade dom fått det till ”jag hatar Donald Trump”!

 76. Den typ av personer som beskrivs här (som Axel Luo Öhman) måste helt klart vara underbegåvade

 77. Alex Luo Öhman’s tweet där vittnar ju om gravt stagnerade mentala resurser. När jag var 8 år och gick i årskurs 2 var det ungefär så man argumenterade för sina ståndpunkter när det blev bråkig stämning, just för att man inte var intelligent nog eller tillräckligt faktamässigt kunnig för att lägga fram sakliga argument. Kan någon läsa det han skriver och uppleva att han gör något annat än bort sig? Antagligen, det finns ju fler människor med ett IQ under 70. Slår vad om att han slår ner folk som tycker olika också. Och som Öhman själv kanske hade sagt; förbannat ful är han också!

  • Tycker särskilt illa om att han ger sig på helt oskylldiga barn bara för att deras mödrar är socialt utsatta och försörjer sig på prostitution ”horungar”.

 78. 6 juni, Sveriges nationaldag. Vår lilla flagga är hissad. Varför kan man fråga sig, är detta verkligen mitt land? Går inte att känna igen sig längre. Reinfeldt och Löfven har gått grundligt tillväga, minst sagt.
  Konsekvensanalys finns inte deras ordbok. Tyvärr får jag inte kalla dem för det dom verkligen är – skit samma förresten.
  SD 2018!

 79. Idag svenska flaggans dag passar det bra att fråga om
  PARTIERNA i riksdagens har gjort upp om sitt förflutna.
  Vi börjar med vänsterpartiet eller kommunisterna som försöker dölja sin bakgrund
  med en partiledare som bekänner sig till den kommunistiska läran så sent som
  för ett par år sedan, med historiens mest bloddrypande ledare som Lenin,
  Stalin och andra med miljontals offer på sina samveten.
  Vi har nya moderaterna eller moderaterna alias HÖGERN som under andra
  världskriget och innan var de riktiga Nazisterna i Sverige som gick omkring med
  koppel och stövlar och hyllade öppet Hitler.De var nazister och många av dem
  försöker dölja sina föräldrars sympatier bland de högre borgarna i landet.
  Vi har Centern eller bondeförbundet som på trettiotalet ville hålla en rågång
  mellan de olika folkslagen så de beblandades med oss svenskar
  Socialdemokraterna har sitt förflutna bland kommunisterna och sin ariska
  huvudmätningar samt deras steriliseringar.
  Det var långt innan SD kom in i bilden men som journalisterna har som slagträ
  eller är det för att dölja sina släktingars bakgrund som passar in i någon av
  ovanstående partier.

 80. Och är häktad under tiden????
  Åklagaren räknar med fällande dom!!!!
  En femtiolapp i böter!!!!
  Gääääääsp

 81. Här ser man vad vänsterstrumporna avlar fram!!!!! Sverigehatande individer som BARA HATAR ALLT MED OSS!!!!! Men bo här, det ska dom!!!?? Idioter!!!!

 82. EKOT P1 extra
  Har Vi några VÄRDERINGAR i SVÄRIGÄ …??
  Vilken förnedrande fråga av Svenskar OM Svenskar i Sveriges Radio…!

  Man vill bara VETA när ÄKTA Etniska Svenskar Tar Över SR hur det kommer att låtea då!

 83. ” klöser era liv som det vore en rutten cykel” ? Hur står det till uppe på hjärnkontoret hos den här killen ?

LÄMNA ETT SVAR