Två av nämndemännen, båda centerpartister, ville fria medan den tredje, en moderat, ville fälla.

I helgen uppmärksammades på Twitter en dom från Solna tingsrätt där kontentan var att den misshandlade kvinnan inte gick att lita på och hennes make, som misstänktes för misshandel, friades med hänvisning till att kvinnan kommer från en mindre bra familj.

Enligt domen är det också inte ovanligt att kvinnor ljuger om hot och våld.

Medierna plockade sedan upp historien och det framkom att den som ligger bakom domen är Ebtisam Aldebe, nämndeman i Stockholms förvaltningsrätt utsedd av Centerpartiet i Solna.

Det var 2015 som den 37-årige mannen polisanmäldes för att ha knuffat in kvinnan i möbler, slå henne i ansiktet, dra i hennes hår samt trycka en sko i hennes ansikte.

I februari friades mannen.

I domen menar man att det faktum att hon inte grät då hon redogjorde för vad som hänt sänker hennes trovärdighet, så även att hon överhuvudtaget gjorde en polisanmälan, istället borde hon ha vänt sig till den åtalade makens familj, menar man.

Paret hade gift sig för omkring sju år sedan enligt sharialag.

Kvinnans skador menar man också kan ha orsakats av henne själv för att ”sätta dit” maken.

Åklagare Josefine Dahlqvist på Västerorts åklagarkammare i Stockholm säger till Aftonbladet att man inte har tillämpat de bevisvärderingsregler och principer som man använder i svenska domstolar samt har grundat domen på antaganden och fördomar.

Ebtisam Aldebe har tidigare uppgett att svenska lagar bör anpassas till muslimer som bor i Sverige.

Tidigare har Aldebe även nekat ett flertal kristna konvertiter asyl i Sverige.