Samhällsnytt har tidigare rapporterat om det stora moskékomplex som det muslimska invandrarkollektivet i Karlstad ska bygga i stadsdelen Rud. Det har varit flera turer och senast meddelade Länsstyrelsen att bygglovet upphävs – men Karlstads vänsterliberala politiker justerade i avtalet så att bygget ändå möjliggörs. Moskéledaren berättar nu att han aldrig var orolig för att planerna skulle stoppas. 

Det är Islamiska kulturföreningens som har planerat att uppföra en moské på 1171 kvadratmeter i två plan med en 22 meter hög minaret för böneutrop på arabiska. Den 17 juni i år höll stadsbyggnadsnämnden en omröstning som slutade 7-4 i favör till bygget. De partier som motsatte sig bygglovet var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna.

LÄS ÄVEN: Moskéledare nonchalerar hundratals klagande: ”Vi har religionsfrihet”

Rauf Ahmadi är ordförande i Islamiska kulturföreningen och han berättar för en lokaltidning att han aldrig varit orolig för att planerna att uppföra moskén skulle grusas trots att 165 överklaganden inkom och Länsstyrelsen hävde bygglovet med hänvisning till för få parkeringsplatser i området.

Moskéledare nöjd med hur politikerna löste problem

Ahmadi är nöjd med hur Karlstads politiker har tillmötesgått hans salafistkopplade verksamhet och att de nu justerar deras parkeringsavtal. Vidare berättar moskéledaren att hans vision är att hela samhället i Karlstad ska omfamna moskén i framtiden.

– Vi har funnits här i över 20 år, vi finns i en lokal på Kronoparken just nu och vi kommer att finnas kvar. Vi vill bara ha ett eget hus att vara i. Så vi kommer lösa de problem som dyker upp och kämpar på. Gör man rätt så landar man rätt, säger Ahmadi till Nya Wermlands-Tidningen.

LÄS ÄVEN: Salafistisk jättemoské blir av i Karlstad – kommunen ordnar nytt avtal

authorimage