Under måndagen florerade ett upprörande inlägg på Facebook. En son hade samma morgon publicerat en bild på sin 65-årige pappa Janne med alla sina tillhörigheter i en rullator. Han hade just blivit utslängd från äldreboendet och hade nu ingenstans att ta vägen. 

– De kom in strax efter sju och sa att de skulle ha igen larmet. Jag är ju långt ifrån frisk, men de säger ju att jag är för frisk för att bo där. Men jag klarar mig ju inte själv, säger Janne Norberg till SVT.

Enligt biståndsenheten på kommunen är han för frisk för att bo på Sjukhemmet Blomstergården, och därför får han inte längre bo kvar. Marie Hermansson, verksamhetschef för biståndsenheten i Krokoms kommun, säger till SVT att hon inte kan uttala sig om enskilda fall.

LÄS ÄVEN: Sjuk 71-åring miste lägenhet i brand – tvingas bo på vandrarhem

– Jag känner inte till i detalj det här fallet, men jag har stort förtroende för att både biståndshandläggare och det särskilda boendet och individ- och familjeomsorgen i Krokom gör ett mycket bra jobb. Sen är det så att vad vi kan erbjuda för stöd och hjälp inte alltid överensstämmer med vad en enskild person vill ha för hjälp, säger Marie Hermansson till SVT.

Jannes son skriver i sitt uppmärksammade inlägg att hans pappa inte ens klarar av att klä sig själv. Ändå valde kommunen att sparka ut honom på måndagsmorgonen – utan hjälp och utan frukost.

Även den 11 oktober skrev sonen på Facebook. Han berättade då att det är Jannes 65-årsdag och att han kommer att få bo i en bil hädanefter eftersom kommunen planerar att slänga ut honom. De farhågorna visade sig sedan stämma.

Samhällsnytt har försökt nå den drabbade mannen och hans son, men hittills utan framgång.

LÄS ÄVEN: Multisjuk nyopererad man bad om mer vård – blev hotad med polisavhysning och utslängd av personalen