I en videohälsning till landets Sverigevänner i valets slutspurt betonar SD-ledaren Jimmie Åkesson vikten av att gå och rösta för att kunna ta denna unika möjlighet till förändring.

På sin valturné i samtal med medborgare har Åkesson märkt hur innerligt trötta många är på Socialdemokraternas styre och den mångfacetterade flora av negativa konsekvenser för samhället det medfört, samt att många törstar efter riktig förändring.

– Men svenska väljare är inte några som lägger sig ned och bara ger upp, det vill jag lova.

LÄS ÄVEN: Åkesson besökte matutdelning: ”Dags att sätta Sverige först”

Känslan av hopp är trots förtvivlan över alla problem ändå större hos folket, menar SD-ledaren.

– Sverige är vårt hem på jorden, och vi har inget annat hem.

– Sverige ska bli bra igen.

Sverige först

Att vända på den situation åratal av politisk vanskötsel orsakat kommer ta tid, konstaterar Åkesson, men det är ändå möjligt med en helt ny politik där Sverige sätts först.

Att svenska skattebetalares pengar går till andra länders medborgare är fel och omoraliskt, och Sverigedemokraterna kommer se till att pengarna går till dem som har byggt och bygger landet, säger Åkesson.

– Sverige ska vara ett bra land, ett tryggt land, ett rättvist land.

LÄS ÄVEN: Stenevi vägrade ta Åkesson i hand

Och till dem som blivit vana vid att få göra lite som man vill utan att det får konsekvenser har partiet raka besked: det är slut med saft och bullar nu. Tryggheten för vanligt folk kommer att sättas först.

– Det spelar roll hur man röstar. Ju större Sverigedemokraterna blir, desto större genomslag får också Sverigedemokraternas politik och prioriteringar vid ett maktskifte.

In i kaklet

Avslutningsvis uppmanar Åkesson alla Sverigevänner att hålla uppe tempot och att samla sig och rösta på söndag för att ta den unika möjligheten till verklig förändring.

– Vi kämpar in i kaklet.