Jimmie Åkesson höll tal till nationen

1.1K Shares

”Tillsammans som en nation. Tillsammans som en familj” – så sammanfattar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i ett inspelat tal till nationen publicerat på Facebook den hållning som alla i Sverige behöver inta i vad SD-ledaren beskriver som ”en av de värsta kriserna i modern tid”.

Åkesson menade att det finns en hel del kritik att rikta mot hur riskerna med coronaviruset kommunicerats, mot senfärdighet i åtgärder för att hindra smittan att få fäste i vårt land och mot den bristfälliga nationella beredskap som uppenbarat sig när krisen slagit till. Men tiden för ansvarsutkrävande kommer sen – nu är det sammanhållning som behövs, var Åkessons budskap.

Jimmie Åkessons tal till nationen

Tillsammans som en nation. Tillsammans som en familj. Sverige genomgår nu en av de värsta kriserna i modern tid, tusentals svenska liv riskerar att släckas och vår ekonomi skakar i sina grundvalar.Det gör mig förbannad att vår sjukvårdspersonal saknar rimlig skyddsutrustning, att vårt lands beredskap är så pass eftersatt, att vi knappt klarat oss några dagar innan lagren gapade tomma.Men den tiden att vara förbannad, är inte nu. Vi går igenom denna kris som ett enat land, som en nation, som en familj. Tiden kommer när vi kan och ska utkräva ansvar, men nu gäller det att hålla ihop vårt land och samarbeta. Först och främst ska vi rädda liv och göra vårt yttersta för att sjukvården inte kollapsar av överbelastning, men vi måste samtidigt, med kraft, möta de allvarliga följdverkningar som drabbar företag och jobb. Vi kommer att ta oss igenom det här. Det är ett allvarligt läge, men vårt land har stått inför svåra prövningar förr, och vi har klarat det. Det kommer att vara tufft, det kommer att vara kämpigt. Vi må vara ett litet land, men vi är en stor nation. Vi kommer att klara det. Det kommer att krävas uppoffringar, men vi kommer att gå igenom det här, tillsammans som en nation, tillsammans som en familj. / Jimmie Åkesson

Posted by Sverigedemokraterna on Thursday, March 26, 2020

 

I talet underströk Sverigedemokraternas partiledare att högsta prioritet måste vara att skydda och rädda liv. Men samtidigt genomgår Sverige i spåren av coronapandemin också en ekonomisk kris av enorm omfattning. Här behövs betydligt mer kraftfulla åtgärder än vad som hittills vidtagits och aviserats, konstaterade Åkesson, för att rädda företagen och jobben.

”Vi må vara ett litet land, men vi är en stor nation” slog Åkesson fast som något som ger tillförsikt om att Sverige och svenskarna, även om det kommer att krävas uppoffringar, kommer att ta sig igenom den här krisen.

1.1K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.