Faksimil Facebook

Jimmie Åkesson i möte med Ebba Busch Thor: ”Viktigt att man ibland möts över partigränserna”

1K Share

På tisdagen möttes Jimmie Åkesson (SD) och Ebba Busch Thor (KD) för samtal kring frågor man har samsyn om, som sjukvården och invandringspolitiken.

I ett Facebookinlägg skriver KD-ledaren att ”Sverige har stora problem på en lång rad områden men dessvärre en regering som saknar förmåga att hantera dem” och att man nu ”är beredda att samtala och förhandla med alla riksdagens partier” för att ”genomdriva så mycket som möjligt av den politik som vi står för”.

Det är med Moderaterna partiet vill bilda regering och ”den dagen C och L inte längre vill stötta Socialdemokraterna vill vi gärna upprätta nära samarbete med dem”, skriver Busch Thor.

Idag har jag ätit lunch med Jimmie Åkesson och hans stabschef för att diskutera ett antal politiska frågor. Vi representerar olika partier med olika bakgrund och olika ideologisk utgångspunkt. Men i flera frågor finns goda förutsättningar för gemensamt agerande. De frågor vi berört är framförallt sjukvården och energipolitiken men även den kommande parlamentariska utredningen om migration.

1K Share
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.