jimmie åkesson 170904
Inrikes

Jimmie Åkesson om M:s nya invandringspolitik: Positivt

Publicerad 10/15/2017
Annons

➤ POLITIK ”Äntligen slutar vi upp med hyckleriet i Sveriges migrationspolitik”, säger Hanif Bali efter att Moderaterna beslutat att verka för en strängare invandringspolitik.

På söndagen presenterade Moderaterna en kursändring invandringspolitiken. Man vill nu även se ett nationellt tiggeriförbud, men då inget annat alliansparti tycker samma vill man göra upp med Socialdemokraterna i frågan. Det är även S man hoppas kunna vända sig till för att göra upp om invandringspolitiken.

SD-ledaren Jimmie Åkesson är försiktigt positiv.

– Det är positivt att M tar ytterligare steg i vår riktning, men man måste också kunna förklara hur man ska kunna genomföra det man nu beslutat om. I riksdagen är det bara vi som har samma inriktning, och oss vill de ju inte prata med. M måste vara beredda att lämna alliansen om man menar allvar. Annars blir det bara tomma ord, säger Åkesson till Expressen.

Kent Ekeroth (SD) är dock inte imponerad. I ett Facebookinlägg på söndagen skriver riksdagsledamoten följande:

M:s omvändning under galgen borde inte mana någon att byta över till dem. Av den enkla anledningen att folk som i decennier inte förstått vad de gjort med Sverige, som lät det ske, som eldade på – har uppenbarligen ingen förmåga att uppfatta och förstå verkligheten.

Det räddar dem inte att de nu ändrar sig litegrann. Dels pga deras historiska ansvar för allt lidande migration har orsakar och fortsätter orsaka. Men framförallt för att folk som aktivt under decennier stött galenskapen inte kan förväntas ta rationella beslut i framtiden. Hade de haft den förmågan hade det aldrig blivit några ”öppna era hjärtan” i första taget, som de nästan alla förtvivlat försvarade.

[…]

Det som förvånar är att svenskar fortsätter göra det: Rösta på dem som bjöd in ockupanter till vårt land. Som sålde ut vår äganderätt till främmande folk. Som tar svenskars slit och ger det till bedragande lycksökare. Som sitter på sina kontor eller sommarvillor och skålar och skrattar medan svenskt blir hunsade, rånade, våldtagna och mördade. Som vänder ett blint öga till när vårt land i allt större grad kontrolleras av främmande folk och kulturer.

Även SD:s partisekreterare Richard Jomshof är skeptisk och menar att det rör sig om tomma ord från Moderaterna.

– Hur ska de få ihop det med L och C? Det är inte trovärdigt, säger Jomshof.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons