Jimmie Åkesson om M:s nya invandringspolitik: Positivt

Delningar

➤ POLITIK ”Äntligen slutar vi upp med hyckleriet i Sveriges migrationspolitik”, säger Hanif Bali efter att Moderaterna beslutat att verka för en strängare invandringspolitik.

På söndagen presenterade Moderaterna en kursändring invandringspolitiken. Man vill nu även se ett nationellt tiggeriförbud, men då inget annat alliansparti tycker samma vill man göra upp med Socialdemokraterna i frågan. Det är även S man hoppas kunna vända sig till för att göra upp om invandringspolitiken.

SD-ledaren Jimmie Åkesson är försiktigt positiv.

– Det är positivt att M tar ytterligare steg i vår riktning, men man måste också kunna förklara hur man ska kunna genomföra det man nu beslutat om. I riksdagen är det bara vi som har samma inriktning, och oss vill de ju inte prata med. M måste vara beredda att lämna alliansen om man menar allvar. Annars blir det bara tomma ord, säger Åkesson till Expressen.

Kent Ekeroth (SD) är dock inte imponerad. I ett Facebookinlägg på söndagen skriver riksdagsledamoten följande:

M:s omvändning under galgen borde inte mana någon att byta över till dem. Av den enkla anledningen att folk som i decennier inte förstått vad de gjort med Sverige, som lät det ske, som eldade på – har uppenbarligen ingen förmåga att uppfatta och förstå verkligheten.

Det räddar dem inte att de nu ändrar sig litegrann. Dels pga deras historiska ansvar för allt lidande migration har orsakar och fortsätter orsaka. Men framförallt för att folk som aktivt under decennier stött galenskapen inte kan förväntas ta rationella beslut i framtiden. Hade de haft den förmågan hade det aldrig blivit några ”öppna era hjärtan” i första taget, som de nästan alla förtvivlat försvarade.

[…]

Det som förvånar är att svenskar fortsätter göra det: Rösta på dem som bjöd in ockupanter till vårt land. Som sålde ut vår äganderätt till främmande folk. Som tar svenskars slit och ger det till bedragande lycksökare. Som sitter på sina kontor eller sommarvillor och skålar och skrattar medan svenskt blir hunsade, rånade, våldtagna och mördade. Som vänder ett blint öga till när vårt land i allt större grad kontrolleras av främmande folk och kulturer.

Även SD:s partisekreterare Richard Jomshof är skeptisk och menar att det rör sig om tomma ord från Moderaterna.

– Hur ska de få ihop det med L och C? Det är inte trovärdigt, säger Jomshof.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1041 KOMMENTARER

 1. Precis min analys. M är inte trovärdiga. Det är ett populistiskt drag bara för att söka behålla makten och få sig några slevar från köttgrytorna. M har inte för avsikt att strama upp nått och de kommer inte att kunna göra det med C, L och S. Det enda sättet att tvinga M att genomföra SD-politik är att SD blir största parti och M ett stödparti till SD. Just därför fortsätter vi att rösta på SD.

  • Får se nu.. M har lagt över 100 förslag och inte röstat på något av dessa?? Tvärt om. Man har lagt förslagen på ”is” om SD har sagt sig stödja ett förslaget. Värre hycklare får man leta efter.

   De som nu sitter i M ledningen är samma personer som under FR. Att man under galgen lägger om en reklamkampanj är inget som får väljare att återvända. Om M vill komma tillbaka till matchen bör man omsätta sin förslag i real politik. Dvs fälla Svetsar-regeringen och fixa nyval.

   Jimmy’s ord ”M måste vara beredda att lämna alliansen om man menar allvar. Annars blir det bara tomma ord” är en rätt bra analys, det dags att ta av silkesvantarna när det gäller Moderaterna.

   • Och om Moderaterna fortsätter att vurma för ett Svenskt NATO-medlemskap så finns det absolut INGEN anledning att ens tänka på ett samarbete med dem:

     • Det bästa Sverige kan göra är att upprusta samtidigt som man säger upp allt samarbete med NATO.
      Det näst bästa är att Sverige rustar upp luftvärnet med S-400 och S-500 från Ryssland samt sluter ett vänskapsavtal med Ryssland.
      Sämre är att Sverige behåller kontakterna med NATO.
      Det sämsta Sverige kan göra är att rusta upp och bli medlem i NATO.
      Som NATO-medlem så blir per automatik Gotland och västra Skåne strategiska mål för Rysslands medeldistansrobotar med kärnstridsspetsar.

     • Svenskar har en Europeisk identitet medans Ryssar är Asiater. När man ser en ryss så ser de ut som Européer men om man börjar parata med en Ryss så låtar han som en kines (Alla dessa drag kan spåras till förkristen asiatisk despotism).

      Ryssland aldrig lyckats att knyta an till någon nation i central Europa. Därför kommer det aldrig att bli som Trollfabriken önskar. Det finns inte kulturella förutsättningar.

     • Vikingar, bl.a. Rurik, från Roslagen (kuststräckan från Stockholm upp till Öregrund) anlade Rusland som sedermera blivit Ryssland. Dessa vikingar seglade på de ryska floderna ända ner till Svarta havet och idkade intensiv handel på vägen.
      Danska och norska vikingar seglade till England och Skottland och plundrade. Medan svenska vikingar seglade österut, idkade handel och var statsbyggare.
      Vi har alltså mycket gamla (förkristna) band med Ryssland. Dessa band, som bröts under Rysslands kommunistiska period 1917 till 1991, bör nu utvecklas vidare och förstärkas genom intensifierade kultur-, handels- och industrikontakter. Redan från 1890-talet och fram till 1917 var svenska entreprenörer industribyggare på Kolahalvön och i Archangelskområdet i norra Ryssland. Det var den ryska skogsindustrin som byggdes upp med svenskt kapital och av svensk expertis och huvudsakligen svensk arbetskraft. Ett flertal ångsågverk anlades.

     • Inget av detta du skriver motsäger det faktum att Ryssar är Asiater. Det är lätt att tycka om Ryssar och Kineser på det personlig planet (båda Asiater).

      Men när det gäller det sätt som Ryssland funkar så är Kina det land som Ryssland liknar mest. Kina är dessutom Rysslands strategiska partner.

     • Från Wikipedia:

      Rysslands historia

      präglas i stor utsträckning av dess geografi, främst med avseende till dess storlek, som gett upphov till stora avstånd, och även dess till stor del ogynnsamma klimat. Huvuddelen av den ryska historien behandlar europeiska Ryssland, inte de centralasiatiska (som numera är självständiga) och främst sibiriska områdena och folken som först med början på 1600-talet formellt ingick i det ryska riket.

      Äldre historia
      De allra äldsta kända bosättningarna i europeiska
      Ryssland är från kringströvande jägarfolk på stäpperna
      i södra och östra Ryssland. I östra och nordöstra Ryssland levde sannolikt tidigt finsk-ugriska jägarfolk, men mycket lite är känt om detta.
      Grekerna kallade alla folk som levde i området för skyter.
      Skyterna var ett iranskt, nomadiskt folkslag. I stort sett alla folk i östra Europa gick dock under den benämningen,
      och det är därför oklart om det redan då ingick slaviska
      folk bland befolkningen.
      Många folk avlöste varandra på stäpperna norr om Kaukasus och Kaspiska havet. En stor del av invandringen till den europeiska kontinenten kom den vägen. Under perioden mellan första århundradet f.Kr. till cirka 900 e.Kr. invaderade eller passerade goter eller andra germanska folk, hunner, avarer och ungrare
      genom området, framför allt dagens Ukraina.

      Slavernas ursprung
      Slaviska folk hade spritt sig, troligen från ett ursprungligt område kring Karpaterna, i en västslavisk gren upp mot Polen, Tjeckien och Slovakien, en sydslavisk gren mot Balkan och en östslavisk ut över Ukrainas skog- och skog-stäpps områden och framför allt bosatt sig längs floderna. De levde framför allt av jordbruk och boskapsskötsel samt en del jakt, fiske och biskötsel. Från 600-talet fram till
      idag blir östslaverna den dominerande etniska gruppen i framtida statsbildningar i östra Europa.
      Det som skulle bli staden Kiev grundades av Rurik en viking eller varjag från Roslagen och växte fram till ett viktigt bebyggelsecentrum vid floden Dnepr. Andra viktiga
      områden var floddalen kring Volgas nedre lopp och floderna Dnestroch Bug i västra Ukraina eller dagens Moldavien.
      Innan kristendomen kom till slaverna utövade de för
      det mesta en sorts hednisk religion med olika inriktningar, som något liknar den fornnordiska. Ritualer och offer utfördes dock likt den keltiska och till skillnad från den germanska traditionen enbart av särskilda präster. Det finns i stort sett inga lämningar från offerplatser eller avgudar, då dessa noggrant har förstörts efter kristendomens intåg. Kyrkan fick ändock anpassa sig en hel del efter hedniska traditioner och högtider som i mindre utsträckning finns kvar än idag, särskilt bland de ortodoxa syd- och östslaverna. Till dessa räknas bland andra ”Ivana Kupala” och ”Maslenitsa”
      – motsvarigheter till svenska midsommar och Valborgsmässoafton.

      Kievriket
      Kievriket grundades av Ruser eller Svear från Roslagen
      jmf med Finskans Routsi, dvs Vikingar eller Varjager
      och var från 800-talet till mitten av 1200-talet ett rike som sträckte sig över dagens västra Ukraina, Vitryssland och delar av dagens Ryssland, med centrum i Dneprdalen och staden Kiev. Det beskrivs på flera håll som en tidig företrädare för (proto)rysk/rusisk kultur och var en
      direkt föregångare både till Ryssland och senare rutenska/protoukrainska statsbildningar. Nationalencyklopedin definierar rikets kultur som kievrysk, detta till skillnad från den moskvaryska kultur som ledde till bildandet av dagens Ryssland.

      Gyllene horden
      År 1223 anföll mongolerna
      för första gången, men misslyckades. Oreda och träta i Kievriket gjorde att ett nytt mongoliskt anfall år 1227 blev framgångsrikt. Det fallna Kievriket blev ett lydrike under det mongoliska välde som kom att kallas Gyllene horden,
      som endast hade tjänstemän på plats. Återkommande uppror kvävdes av ridande arméer som snabbt var på plats. Mongolerna krävde sammanlagt kring 10 % av
      alla inkomster i skatt av alla ockuperade delar av det ryska riket. Det blev furstarnas uppgift att driva in skatten. Adeln var dock skattebefriad. Kyrkan var också skattebefriad, men fick utstå förnedringen att måsta omnämna den
      mongoliska khanen i sina böner. Mongolerna hade inget intresse i att ta över hela samhällen, utan nöjde sig med att vasallisera de ryska furstarna. De ryska rikena levde förhållandevis fritt under mongolerna och kunde fortsätta sina maktkamper dem emellan. Novgorod blomstrade trots skatter till mongolerna. En maktbalans var viktig för mongolerna, då detta skulle innebära att ingen skulle
      växa sig stark och utgöra ett hot. Mongolerna understödde Moskvaregionen i tron att den var svagast. Moskva
      expanderade genom krig, arv, kolonisation och gifte. Under slutet av 1300-talet återhämtade de ryska staterna sig och kom ur en svagare period. Mongolerna led
      nederlag inför Moskvas furste Dmitrij Donskoj i slaget vid Kulikovo år 1380. Mongolriket krympte och splittrades i tre khanat: Kazankhanatet, Krimkhanatet och Astrachankhanatet.

      I den officiella kinesiska historieskrivningen beskrivs det mongoliska väldet som att en kinesisk minoritet grep makten i Kina, och sedan utvidgade det kinesiska väldet. Perioden för det mongoliska väldet uppfattas därför i Kina som en kinesisk storhetstid, då Kina sträckte sig från Asien till Europa, snarare än som en tid av kinesisk politisk underkastelse under mongolerna.

      Moskvas expansion
      År 1462 frigjorde Ivan III (den store) storfurstendömet Moskva från det mongoliska väldet och upprättade grunden till vad som skulle komma att bli det moderna Ryssland. Han bröt 1480 med khanerna i Saraj och skapade under de följande åren en stat runt Moskva. Under upprepade fälttåg utökades Moskvas territorier
      till att omfatta det nordliga och nordöstliga Ryssland.

      Ivan III gifte sig med Zoë, brorsdotter till den siste kejsaren av Bysans. Tillsammans med henne kom skulptörer, konstnärer och arkitekter till Moskva. Kreml byggdes som det ser ut idag. Dubbelörnen togs som statsvapen. Ivan III kallade sig självhärskare, det vill säga ej godkänd av khanen, och kristenhetens ledare. År 1480 möttes mongolerna och ryssarna vid floden Ogra i vad som kallas ”den stående striden”. Det blev aldrig något större slag då båda sidor räknade med och väntade på understöd från litauerna. Detta var sista gången mongolerna hotade Moskva. Mongolinvasionen varade i närmare 250 år. Ivan III regerade intill sin död år 1505. Bysans var fortfarande en förebild för Ryssland, men efter invasionen övertogs vissa mongoliska företeelser som skatte- och postsystem,
      stridsutrustning och vissa ord (häst, post, pengar).

      Tsarryssland
      Ivan IV, eller Ivan den förskräcklige, besteg tronen vid tre
      års ålder 1533. År 1547, när han var 16 år, tog han sig titeln tsar, vilket ingen rysk regent offentligt gjort tidigare, och självhärskare över hela Ryssland. Han tog då makten från bojarerna och regerade sedan dess som enväldigt statshuvud. Han omformade lagstiftning, rustade en modern armé med eldvapen och grundade en
      hemlig polis för att hålla sina undersåtar i kontroll. För att befästa sin makt underkuvade han också den ortodoxa kyrkan till staten. Under hans tid som tsar lät han döda många riktiga och inbillade motståndare, han lät även döda sin egen son Ivan (som var tronföljare) och dennes hustru. Ivan IV:s utrikespolitik gick ut på att försöka expandera Ryssland åt väster, detta misslyckades i krig med Sverige, Polen-Litauen och Tyska orden.
      Ivan IV erövrade de försvagade khanaten Kazan och Astrachan inom fyra år mellan 1552-1556 och genom detta expanderade sitt rike markant och
      fick tillträde till Volga. I samband med dessa krig deklarerade Ivan att alla adelns medlemmar måste betjäna tsaren om de vill hålla kvar sina lantegendomar. År 1557 började han ett svårt krig mot Polen-Litauen som höll på i 25 år. Under hans period öppnade Ryssland också nya
      handelsbindelser med engelska handelsmän via Archangelsks hamn. På sin regentperiods andra hälft tog Ivan ännu hårdare grepp om den ryska befolkningen. Först krossade han de opponerade bojarerna med terror
      och delade ut deras lantegendom till den lojala lågadeln. Livegenskap skärptes ytterligare och också stadsbefolkning knöts till deras städer. Böndernas förhållanden blev så tunga att fler och fler av dem flydde söderut för att ansluta sig till kosackerna. Efter Ivan IV:s död 1584 efterträddes han av sin sjuke och handikappade son Fjodor. Fjodor dog 1598; efter detta vidtog en kaotisk period av krig och statskupper som kallas ”den stora oredan” (1598-1613) där polska och svenska arméer
      invaderade. Planer fanns på att göra Gustav II Adolfs
      bror Karl Filip till rysk tsar. Planerna omintetgjordes emellertid när Mikael I av Romanovs ätt valdes till tsar
      1613. Mikael efterträddes av sin son Aleksej I, som i sin tur efterträddes av Fjodor III. Efter Fjodors död 1682 styrde Ivan V i 14 år. Han efterträddes av sin halvbror Peter I den store 1697. År 1700 anfölls Estland av ryska trupper under Peter den stores ledning. Estland styrdes då av Sverige (se vidare Stora nordiska kriget). År 1703 lät Peter börja bygga den nya huvudstaden Sankt Petersburg. Trots att staden officiellt låg på svensk mark blev den ny huvudstad redan 1712. Dessförinnan – den 3 juli 1710 – segrade ryssarna i Riga varpå den svenska
      överhögheten över Livland var bruten. I freden i Nystad
      1721 avträdde Sverige sina baltiska besittningar samt Ingermanland och Kexholms län. Efter freden i Nystad tillade Peter till sin titel ”imperator”.

      Kejsardömet Ryssland
      Ryssland drogs med i Napoleonkrigen. Genom seger i 1808-09 års krig mot Sverige erövrades Finland, vilket införlivades som ett generalguvernement i kejsardömet
      Ryssland. Frankrikes arméer angrep Ryssland och intog 1812 Moskva, utan att denna erövring på något sätt innebar ett franskt genombrott. Snarare motsatsen, eftersom stora delar av de franska stridskrafterna dukade
      under återtåget mot hemlandet. Under Wienkongressen
      som följde Napoleonkrigen spelade Ryssland en stark roll som konservativ kraft under tsaren Alexander I. Att Ryssland inte var någon militär stormakt vid 1800-talets mitt blev tydligt under Krimkriget. Under krigsåren 1853 till 1856 led Ryssland nederlag mot Storbritannien, Osmanska riket och Frankrike.
      Livegenskapen i Ryssland kom att upphävas 1861.
      I några av provinserna – bland annat Baltikum – hade den upphävts redan
      tidigare. Ryskt nederlag blev facit även efter rysk-japanska kriget 1904–1905.

      Under 1900-talets
      början uttrycktes missnöje mot statsmakten och krav på förändring spred sig
      bland folken runtom i Europa. I Ryssland ledde omfattande strejker bland
      arbetare i städerna och protester på landsbygden till att Ryska revolutionen 1905 bröt ut. Tsar Nikolaj II
      svarade med att placera ut soldater som besköt demonstranterna och flera dog.
      Detta besvarades med världens ditintills största generalstrejker och uppror.
      Oroligheter utbröt på många håll i kejsardömet. Det var gatustrider i städerna
      och på landsbygden tog fattiga lantarbetare lagen i egna händer. Nikolaj II
      tvingades lätta på makten och tillät nu för första gången arbetarna att sätta
      upp arbetarråd, så kallade sovjeter.
      Tsarmakten gav först löften om ekonomiska och demokratiska reformer, men slog
      sedan hårt tillbaka, och duman, folkförsamlingen som instiftats efter oroligheterna
      1905, blev i praktiken maktlös. Panslavistiska
      strävanden präglade den ryska utrikespolitiken under tiden vid första världskrigets utbrott. Ryssland drogs
      med i kriget när Serbien
      angreps av Österrike-Ungern samtidigt som dubbelmonarkins
      allierade Tyskland
      anföll Ryssland sedan denna mobiliserat.

     • Inget av det du skriver motsäger det faktum att ryssar är asiater, centralasiater för att vara mer exakt.

      Ryssland har precis som Kina bra handelsförbindelser med Europa (olja).

      Men bara för att kineserna säljer bra i Europa blir de inte européer, de är fortfarande asiater

  • SD är de som liberaliserat sin invandringspolitik mest av alla partier de senaste tio åren. Så vad trovärdighet har de? Om trenden fortsätter kommer de vara ett värre parti än MP och C inom 10 år.

   • Nej, SD är ett parti som tillämpar realpolitik. Inte tom slagordspolitik och inte plakatpolitik. Vad SD vill se är resultat och hittills har SD åstadkommit mer än du tror genom att skiftat inställningen till invandringspolitiken hos folk och bland andra partier (även om de inte vill vidkännas det). Om SD får fortsätta och får folks förtroende kommer saker att kunna uträttas. Men de som tappar tråden och lever i fantasiernas värld kommer att trilla av pinn.

    • Det antirasistiska mittenpartiet som förordar en lagom invandringspolitik och som lagt sig platt för media är de värsta svikarna i svensk politisk historia. Till råga på eländet så kallar de identitärer för fascister och är positiva till att förbjuda organisationer som är för att det ska finnas etniska svenskar i framtiden.
     Det enda de kan åstadkomma är att legitimera det etablissemanget redan gjort mot svenskarna och administrera det tills det inte finns några svenskar alls längre.

     • Jag har läst alla dina kommentarer som du har och du kan ju springa runt och vifta med tyrrunor och tro att du åstadkommer nått. För oss andra är du en katastrof. Jag avslutar vidare ordväxling med dig.

     • Människor utan argument har generellt två fulknep som de kompenserar med. Personangrepp och flykt.

     • Att påstå att Sds enda ambition skulle vara riksdagslöner är inte bara obefogat, det är dessutom befängt. Du har rätt till din åsikt men att svartmåla de som i åratal har stått pall för PK-elitens totalangrepp och genom sin insatts gradvis ändrat debatten och tvingat de andra partierna att revidera sin politik är både obetänkt och grundlöst.

     • Och som slängde ut alla de slitvargar som tog partiet in i riksdagen. Och samtidigt gjorde sitt yttersta för att stigmatisera dem. Och som inte har sysslat med annat än att krypa för media och mejlväxla och koordinera med Expo sedan riksdagsinträdet. Som bara fortsätter att liberalisera sin politik istället för att radikalisera den nu när samhällsklimatet har vänt. Varför lägger de sig så nära övriga åttklövern som möjligt om inte för att växa som parti? Snarare än att förändra politiken i sverige? Och som hela tiden demoniserar andra nationalistiska krafter. Som att kalla det konservativa Motpol för fascister. Eller deras demonisering av Kasselstrand och Hahne? SD idag är idelösa, liberaliserade, opportunistiska asylprofitörer och inget annat.

      Partiet som överhuvudtaget inte anordnar demonstrationer, som nu senast när de inte ordnade demonstrationer mot de oefterhärmeliga afgahnerna på medborgarplatsen? Varför inte det? Om det inte vore för att de är nöjda med att sitta på sina kontor och lyfta sin riksdagslön? Undra på att de vill förbjuda NMR! Deras aktivism med inga resurser alls avslöjar ju hur svaga och ointresserade och blodfattiga SD är. Och då reagerar SD som alltid, uteslut, förtig, förbjud, stigmatisera, demonisera.

     • Jac förstår vad du menar, men ser det på ett delvis annat sätt. I mitt tycke är det allt överskuggande behovet nu att rädda det som går att rädda av landet undan en total katastrof. För att göra det är det nödvändigt att attrahera så stora väljargrupper som möjligt. Det gör det nödvändigt att anpassa retorik och i viss mån politik för att attrahera väljargrupper som länge varit i pk-medias grepp. I mitt tycke är det en strategi som har fungerat väl och som har den bästa potentialen inför framtiden.

     • SD åker opinion och kallar det för en plan. Och nej, nuvarande tillstånd är oacceptabelt. Det du föreslår är att SD skall ha som enda ambition att vara förvaltare av etablissemangets förräderi. Har du inga högre ideal alls? Eller är att skiten skall hanka sig fram och du ska få någon form av pension under din livstid? Och sedan krasha ännu värre och ännu oåterkalleligare när du dött? Är det summan av dina politiska önskningar?

     • ”..rädda det som går att rädda av landet undan en total katastrof..”
      Katastrof är av nuvarande demografi given. Det går inte att undvika. Att ”minska invandringen” som är SDs hållning är meningslöst, det tåget gick för länge sedan.

      Sen hänvisar jag till min kommentar till ditt tisslande med Kanthal nedan. Du är ej en man värd att respektera. Ja, om du nu är en man. Att tissla bakom ryggen förknippar jag med kvinnor.

     • Det hade varit intressant att höra mer om hur du tänkte, men jag pratar med vem jag vill utan att be om din tillåtelse och dina personangrepp kan du behålla för dig själv.

     • Jag bara noterade att du istället för att bemöta min kommentar pratade om mig med en annan person. En vanlig taktik för de som inte har argument. Och bland kvinnor. Så min gissning är att du är en kvinna. Emil är som bekant ett androgynt namn.

     • Ok, då vet jag din åsikt i den fråga, vad det nu kan ha för relevans (betydelse). Något mer du vill tillägga?

     • Situationen. Som den är nu i Sverige. Är destabiliserad. Att bedriva status quo politik såsom du och SD försöker göra genom att minska invandringen till någonting fortfarande grotesko högt som 10 000 utomeuropeer per år. Eller ens noll. Är fortfarande att garantera en katastrof för oss svenskar. Är fortfarande att garantera inbördeskrig och grymheter och förstörelse på en nivå som vi inte kan föreställa oss. Vi befinner oss i en situation där enorma rikedomar måste omfördelas från svenskar till de utomeuropeer som kommit hit. På det ena eller på det andra sättet. Så är människan funtad, numerär och demografisk styrka översätts alltid till makt och pengar.

      Sen verkade vi ha snarlika åsikter om SDs val att lägga sig så nära sjuklövern som möjligt. Även om du rycker på axlarna och säger ”det blir säkert bra”. Medan jag bara ser en ny grupp asylprofitörer.

      Låt mig gissa, du röstade fortfarande sjuklöver 2010? Ni nykomlingar sussade sött i många år. Och ni sover än, ni har bara bytt namn på era drömmar. Före 2010 demoniserade oss som sa sanningen då som ”extremister”. Och nu när ni flyttat er till det vi sa då så kallr ni fortfarande oss extremister. Det som har förflyttat sig är verkligheten (hemskare och omöjligare). Och SD (i vänsterliberal riktning, trots att verkligheten kräver att de skulle förflytta sig åt motsatt håll). Men de 15% som anslutit sedan 2009, de har egentligen bara stått stilla.

     • Förutom att inlägget inte bidrar med någon ny information är det intressant att notera att du verkar veta mer om vad jag tänker och gör en vad jag gör. Jag har hört åsikterna du för fram tidigare och de är ungefär lika relevanta som Moderaternas, det kan låta som om delar av vad de säger men totalt meningslösa om man inte samtidigt kan presentera åtminstonde ett spår av en realistisk plan för hur de ska genomföras i praktiken.

     • Vad som ÄR är mycket viktigare än vad som BÖR vara. Sveriges diskussion lider av en sjuklig övervikt av BÖRare och en sjuklig brist på ÄRare.

     • För övrigt skulle både debatt och politik reviderats ovasett på grund av den katastrofala situationen på marken och på grund av alternativmedias trägna arbete. SD har bara åkt opinion, de har inte skapat den.

     • Det är meningslöst att argumentera med honom. Han är en fanatiker utan förankring i verkligheten som är insyltad i NMR och hyser rasbiologiska åsikter. En dead-end som växer som trollen ju mer man petar i honom. Låt bli att peta så försvinner han.

     • @disqus_CdNOdZispN:disqus Ser du då inte hur kanthal beter sig exakt likadant som etablissemanget? Använder precis samma fulknep som de gör, personangrepp, baktalar, guilt-by-assosciation, kräver envägskommunikation. Vad skiljer kanthal från ”våga vägra ta debatten” som PK skanderar?

     • @kanthal:disqus En till metod som människor utan argument använder är att prata bakom ryggen med meningsfränder, istället för att bemöta argument från meningsmotståndare.

 2. Att som moderat gå ut och säga att de ska ändra sin migrationspolitik är helt verkningslöst, eftersom de samtidigt säger att de ska samarbeta med C och andra allianspartier som aldrig kommer att gå med på Moderaternas ”nya” migrationspolitik, så att det ska bli en ny migrationspolitik genom alliansen är lika osannolikt som att hitta en nål i en höstack.

 3. Blir man blåst för många gånger av någon. Då får den inget förtroende. Tyvärr gäller det moderaterna. Tack Reinfeldt o Bildt.

 4. ”då inget annat alliansparti tycker samma vill man göra upp med Socialdemokraterna”
  Finns inget som talar för att Moderaternas populistiska/desperata utspel kommer att bli verklighet med mindre än att man gör gemensam sak med (SD)

  • Populistiskt och desperat, det räcker gott för att karaktärisera utspelet. Spännande hur resten av sjuklövern kommer att reagera.

 5. Jag trodde en gång i tiden att M stod för en stramare invandringspolitik,men Reinfeldt svek mig,jag kommer aldrig mer att rösta på M.

 6. M är Sveriges mesta massinvandringsparti. De bär det största ansvaret.
  Det är för sent för ”omvändelse under galgen” när brottet redan skett.
  Glöm aldrig det!

 7. Moderatledaren har upptäckt att han kan gå ut med löften som han ej behöver hålla för att få upp opinionssiffrorna för sitt parti.
  Jag har svårt för att helt tro honom.

 8. M kör på och tror att de ska öka, ta befälet och klara sig utan SD!

  Det hinner hända mycket på ett år.

  Det bor än så länge även 7 miljoner Svenskar i Sverige, med en Svensk Kulturell identitet som ligger till grund för ett svenskt tanke- och värderingssystem.

  Även Svenskar behöver Bostad, Jobb, Utbildning… frågor som idag AF arbetar med i en helt annan omfattning gällande utlänningar, osv.

 9. Att med sin valsedel belöna det parti som i allra högsta drag medverkat till det svenska fallet är inte vettigt.

 10. Skulle aldrig lita på M, för att ”deras” politik skall genomföras så måste den ju ”godkännas” av Alliansen och det kommer den aldrig att göra. Man undrar om de tar med det i beräkningarna.
  Det är nog bara till för att lura över SD-väljare till M.

 11. …. Som vänder ett blint öga till när vårt land i allt större grad kontrolleras av främmande folk och kulturer….. säger Ekerot.

  Det är knappast massmedia eller storfinansen han talar om.

 12. Jag känner en moderat som har suttit i styrelsen för moderaterna lokalt i många många år – han säger det tar ett antal år för moderaterna att komma över 20 %.
  Eller så blir det som så att dom ALDRIG når 20 % igen.

 13. Hanif Bali har trots sin ringa ungdom länge stått för en nykter syn på invandringspolitik. För det ska han ha lite kredd!

 14. Relativt sett, blir Svenskarna färre… vilket kommer att väcka röster för SD, men frågan är hur lång tid det tar att vakna?

 15. Jag litar bara på SD som har blivit smutskastade i alla år när de har varnat för den okontrollerade invandringen till Sverige.
  Alla andra partier har hånat och mobbat men nu härmar de SD och låtsas som ingenting.Skäms på er!

 16. Det enda som gläder med detta till intet förpliktande utspel är att folkförrädaren Reinfeldt sitter på första parkett som adressat till den berättigade skit som partikamraterna om än i inlindad form nu spyr över hans politik.
  Hut går hem. Förhoppningsvis är detta bara en liten försmak till vad han kommer att få sona för sina oförlåtliga och oöverskådliga brott mot folket och landet.

   • Jag är mycket förvånad att han överhuvudtaget dök upp. Detta borde han anat om han bara haft minsta fingertoppskänsla för strömningarna.
    Men å andra sidan har han ju visat prov på total tondövhet inför folkviljan i andra sammanhang.

  • OBS FR sa ”öppna ERA hjärtan” inte ”Vi ska öppna VÅRA hjärtan”. Det var alltså en uppmaning till folket att böja sig för islams och arbetsgivarnas krav, dvs som de goda människor vi är ska vi acceptera mer pengar till invandring o migration och mindre till sjuksköte-, polis och lärarlöner och generellt som följer med ökad konkurrens om jobben: bra för arbetsgivare (åtminstone i FR;s värld).

 17. Nej, moderaterna slutar inte alls upp med hyckleriet.
  Tvärtom så tar dom hyckleriet till en helt ny nivå ;
  Något värre hyckleri än att leka invandringsmotståndare i en allians med C och L är faktiskt svårt att hitta….

 18. Allianspartierna har förmodligen pratat ihop sig på följande sätt:
  Centern, Liberalerna och KD, håller på öppna gränser, för att ”täcka” vänsterväljare.

  Nya Moderaterna, måste säga att det har ungefär samma inställning som SD. Men det gör de endast, p.g.a. de är tvungna dra tillbaka väljare från just SD. Sedan, efter valet så kan de STRUNTA i att strama upp invandringspolitiken, genom att skylla på samarbetet med de övriga Allianspartierna.

 19. Lite desperat att m tror att s med alla sina invandringspositiva helt plötsligt ska hoppa på m:s sd-tåg.

  Om det sker ska jag äta upp mina otvättade filsingar.

 20. ….och det ska vi tro på….! Ett M som ingick äktenskap med MP, med vem kommer M att förlova sig med när de vänder ryggen till SD…….på tiden att Jimmie börjar ställa krav….

 21. Har rösta på M en gång, 2006. Det var det dummaste jag gjort i livet och jag skäms fortfarande för detta (SD 2010 och 2014 och det är jag stolt över).

 22. Om man går in på Stockholms bostadsförmedlings hemsida, ser man sökande på centrala lägenheter i Solna, Stan och närområden, med kötid från 1980- och 90-talet… samtidigt ser man ofta boende från andra länder i bostäder i dessa områden?

 23. Låter fint, men som sagt, det är en helt annan sak hur de tänker göra för att få igenom den här politiken i Riksdagen.

  Moderaterna har snackat en jävla massa i tre och halvt år nu men aldrig gjort något för att ändra på situationen som de ställde till med 2009, eller rättare sagt, spädde på.

  Så innan Moderaterna gör praktik av sin politik så ger jag inte fem öre för vad de står och säger i talarstolen.

  ”Opinions are like assholes. Everyone got one.”

 24. Ett parti vars ledningsgrupp kunde acceptera Reinfeldts makabra migrationspolitik kommer aldrig att återfå min respekt. Samtliga ledare och riksdagmedlemmar i moderaterna måste lämna sina uppdrag, innan någon kan återfår ens något minimalt förtroende för det personlighetskluvna partiet.

 25. Jag tror inte så mycket på dessa ständigt svängande opinionssiffror. Om jag ska utgå från att folk i allmänhet är som jag, står de fast vid sitt beslut att rösta annorlunda. Sen kanske man väljer att svara på enkäter på ett visst sätt, för att man inte litar riktigt på ”anonymiteten”.

  Så jag utgår från att SD gör en rejäl skrällseger. Blir andra, kanske till och med största parti, även om det inte blir egen majoritet. Så då kommer det att bli en väldig huggsexa om vilket block som ska sitta som regering, och vilket block som ska sitta utanför. Och då kommer det – troligtvis – att lösa upp dessa block. Så då blir nästa intressanta fråga. Ska det bli en regering där i princip alla partier sitter med, utom SD, eller ska de börja inleda förhandlingar med SD?

  Personligen kan jag tänka mig en ny grupp. SD, KD och M. MP faller ut, och de övriga kan sitta på kammaren och sura.

 26. SD vill förbjuda tiggeriet = hat
  M vill förbjuda tiggeriet = mycket ansvarsfull politik

  SD vill ha hårdare straff = fascism
  M vill ha hårdare straff = mycket ansvarsfull politik

  SD vill minska invandringen = nazism
  M vill minska invandringen = mycket ansvarsfull politik

  Man måste vara ganska så ordentligt efterbliven om man anser att Moderaterna har någon som helst trovärdighet.
  Och det spelar ingen större roll att dom nu tycker att man ska ringa brandkåren när huset redan har brunnit ner. Särskilt inte med tanke på att det var dom som tände eld på det. :/

  • Javisst måste man vara efterbliven för att än en gång göra samma misstag och rösta på de som tillsammans med S raserat välfärden. Men frågan är hur många efterblivna det finns i Sverige. Tyvärr har jag mina aningar!

 27. Läste Kenths inlägg och måste säga han slår huvudet på spiken.
  Detta daltande o svansande efter M för inget gott med sig.
  Se till att SD fortsätter stå utanför och överlåt åt andra partier att krypa till korset med önskan att samarbeta !

 28. Jimmie Åkesson.. Du har rätt i att M inte kan genomföra sin politik tillsammans med Alliansen och inte heller tillsammans med de rödgröna. Och dig Jimmie och SD:s ledning vägrar ju M:s ledare prata med. Så M måste kunna förklara hur detta ska kunna genomföras. Sedan finns det ingen större trovärdighet i M:s plötsliga kovändningen i frågan. Jag tror INTE att M menar allvar med detta. Jag tror att det bara är ett utspel av M i ett försök att locka tillbaka väljare som har gått till SD. Och jag hoppas verkligen att folket inte är då naivt lättlurad.. Jag hoppas att svenska folket genomskådar Ms bluff. Uffe bluffar bara. Lita inte på M. Det enda trovärdiga och ärliga politikerna finns hos SD.
  /CC

  • Spelar faktiskt ingen roll om Uffe bluffar eller om Uffe menar allvar.
   Uffe kommer aldrig kunna genomdriva den ”hårdare invandringspolitiken” i en allians med C och L.
   Det enda partiet som tycker som Uffe är ju ironiskt nog det partiet som uffe avskyr eftersom dom tycker som dom gör… :/

 29. K G Bergström,Expressen och gammal moderat skriver att nu är klassiska moderaterna tillbaka igen och ingen kunde veta 2006 hur det skulle se ut 2017…Skitsnack!

 30. Moderater med Reinfeldt i spetsen har anklagat Sverigedemokrater för de värsta okvädingsord man kan tänka sig utan att skämmas och nu har de i stort sett efterapat SD:s politik också utan att skämmas. Ett sådant parti skulle man skämmas av att rösta på! SD bör köra sitt eget race och återta tätpositionen från SD när det gäller att få Sverige på fötter igen.

 31. Det kan ju inte vara annat än bra, att moderaternas nye partiledare kopierar ännu mer av SD:s migrationspolitik.
  Vi inom SD fortsätter och finslipar vår politik och avvaktar hur C och L ställer sig till M:s nya migrations- och integrationspolitik.
  Det är ju först efter att valsedlarna är lämnade i riksdagsvalet 2018, som SD behöver ta ställning till vilka riksdagspartier man vill approachera.

 32. Antingen ska SD vara tuffare eller så är de för grova. Inte lätt. De säger bra saker i Riksdagen. Får höra råheter från andra.
  Som att SD beskylls för att ”inte vara som andra”, ”SD är (definitivt) inte ett parti som andra”. Varpå Jimmie Åkesson säger, att ” Det stämmer, vi är inte som andra partier. ” Mycket bra. Riktigt roligt.
  Löven ser inte skillnad på en bild på twitter som visst inte var sann och på politik som mördar barn utanför Åhléns.
  Han drog sig inte för att dra fram den kända bilden när Mattias Karlsson kritiserade S och frågade hur många barn, som ska mördas innan S reagerar.
  SD gör bra ifrån sig. Modiga skulle jag vilja kalla dem. Står starka mot knäppa motståndare. Väljarna borde också.

 33. Det spelar ingen roll vad folk säger-det viktiga är vad de egentligen gör i praktiken vilket speglar deras riktiga intentioner vilket gäller såväl politiker som alla andra.

 34. Rysshatande sionistiska SD har fallit på 15%, Jomshof dåren som säger att är man emot sionism är man antisemit, enligt Jomshof är Chomsky antisemit:D.

 35. Till Ekeroth vill man bara säga att Kristersson är inte Reinfeldt. SD fick en massa moderater pga Reinfeldt. De var egentligen fortfarande moderater, men deras problem var att partiet var inte moderat under Reinfeldt eller han knähund Batra. Det har Kristersson begripit.

 36. Visst kan man tvivla på ärligheten i M förslaget om hårdare tag mot ”invandringen”. Dock bättre detta än inte komma med något förslag alls för det ger ju trots allt en fingervisning om att något kommer förändras till det bättre.

 37. Det enda moderaterna och deras allierade är intresserade av, är att stjäla röster från SD. Hur ska man överhuvetaget kunna lita på deras lögner !!! Det har inte hänt ett djävla skit , och lär inte göra det heller !!! Enda schansen är att Svensson fattar att det bara finns ett parti som vill stå upp för Sverige !!!

  • Och där har du och jag och alla andra SD-väljare en viktig uppgift. När det är mindre än elva månader kvar till riksdagsvalet, måste vi höja tempot i lobbyarbetet för SD. Det är vi SD:are som kan göra skillnad och få SD att växa igen!

   SD 2018!

 38. Det skulle vara kul om Moderaterna nu kunde berätta VARFÖR dom vill ändra kurs ?
  Det var ju så att invandringen var så oerhört berikande och så oerhört lönsam och räddade både välfärden och pensionerna .
  Så varför vill ni sluta med denna framgångsformel, kära moderater ?

  Vill ni inte längre rädda välfärden ? Eller var det så att er partistyrelse ljög svenska folket rakt upp i ansiktet under 10 års tid…. ?

  Jag skulle inte ens rösta på M under pistolhot , men jag är faktiskt beredd att förlåta dom för vad dom har gjort mot det svenska folket.
  År 2126.

   • Vi talar nu om den Kristersson som var ordförande i moderaternas migrationspolitiska arbetsgrupp under regeringen Reinfeldts tid, Regardur….

     • Ja, jag är medveten om att hans påstådda svängning är spel och politik och inte ett dugg allvarligt menad.
      Det är just det jag säger.

     • Japp.
      Och efter valet 2018 har han tillfälle att svänga igen och göra en migrationsöverenskommelse med C, L och MP.

     • Ja, jag vill ha bort nuvarande elände.

      Men det är viktigt att ha i åtanke att det inte var särskilt många M-väljare som trodde att Reinfeldt skulle göra en mig-överenskommelse med MP.
      Så frågan är vad M har för trovärdighet ?
      Och frågan är varför han som applåderade reinfeldts massinvandringspolitik skulle ha någon som helst trovärdighet ?

      Det enda han har bevisat är att han byter åsikt med jämna mellanrum utifrån vart vindarna blåser- alternativt att han helt saknar all förmåga till konsekvensanalys.
      Eventuellt är det båda alternativen som gäller.

   • Det är det året då jag är beredd att förlåta Reinfeldt och hans parti för vad dom gjorde mot landet och folket.
    Preskriptionstiden kan man säga.
    Jag är inte långsint, så jag kan förlåta dom då 🙂

   • Tidsrymden är så väl tilltagen att han/hon sannolikt inte är vid liv då. Alltså ett löfte som inte behöver infrias.

  • Jag litar inte på Alliansen längre då dom vänder kappan efter vinden hela tiden.
   När alliansen regerade gjorde dom upp med MP, när dom sitter på andra sidan då skriver dom under DÖ och lägger ned sina röster.
   Alliansen måste först återskapa förtroendet hos folket innan dom ens har en chans.
   Därför kommer jag aldrig att rösta på något av de fyra partierna igen vad är det som hindrar dom att göra samma sak igen?

 39. Batra ville ju ändå prata med SD men kristoffersson sa nej. Efter den här migrationspolitiska ”omsvängningen” kan man ju undra om moderaterna kommer att vilja hälsa och samtala ens med sig själva? Kommer s nu att sluta prata med m och kalla dem fascister? Troligen inte!

  • Kristoffersson har sagt att vilket parti som helst (läs SD) får rösta för deras politik vilket är en förtäckt önskan om att få stöd av (SD)

   • Att rösta i riksdagen för att få majoriteten för genomförande av tiggeriförbud, eller stopp för invandringen, det hör till om man samtycker. Med det är klart att SD hade kunnat göra mer om dem van valet 2018. Målsättning skall vara att SD ta ifrån S minst 5 procent till nästa vall.

 40. Kan det vara så att inbromsningen för priserna på bostadsrätter nu tar sig uttryck i m:s kovändning. Många moderater är förstås ägare av dyra bostadsrätter som ständigt ökat till följd av trycket på bostäder bl a från sk nyanlända. Nu när priserna planar ut så passar man på att kamma hem vinsten. Man kan helt enkelt inte tjäna mer på den sidan av invällandet. Återgår då till gammal vanlig m-politik.

  • Priset går ner på bostäder om man ska ha 3 fruar och 16 barn som ställer till med ett helv varje dag som granne.

   • När Nacka, Södertälje m fl köper bostadsrätter minskar antalet ”riktiga” på marknaden och borde rent logiskt leda till höjda priser. När det gäller haremet i Nacka så är det bara lägenheterna intill som drabbas av eventuellt invällarbeteende.

 41. Moderaterna tillhör ett av dom sju partierna som samarbetar mot att SD ska få inflytande i politiken. Alla desss partier försöker täcka upp hela den Svenska befolkningens åsikter. Nu börjar fulspelet för att fortsätta förtrycka den Svenska befolkningen. SD måste börja ifrågasätta varför inte rasist kortet kommer upp när andra partier framför deras förslag utan att vilja sammarbeta med dom för att de är ett rasistiskt parti.

 42. Kan vi fråga Stefan Löfvén om M har blivit ett nazistiskt parti? För M kopierar ju allt mer av SD:s politik. Så då är väl M rasister och nazister. Eller hur Stefan Löfvén?

  /CC

  • Hoppas att de ska inte bli välkomna till Nobelfest , annars är det dubbel standart och hyckleri som gäller 😉

  • Jag har redan mejlat M och förklarat för dom att dom är ett främlingsfientligt parti och att man faktiskt inte kan förbjuda fattigdom 🙂

   • Mejla är något vi andra skall göra till SD! Var fan är de? Finns de eller räknar de på sin riksdagspension?! Räkna poäng, insändare i tidningar och TV etc!!! Kolla i Österrike, Polen etc, de invandringskritiska partierna dundrar ut sin politik! Vilket innebär att folket gör kovändningar nu, med råge! Fortsätter SD att var tysta, vilket de har varit för länge, kommer de att inte öka! De kommer att bli ett litet parti i paritet med Centern och L!

    • Det finns ingen media i Sverige som skulle upplåta plats åt SD för att ”dundra ut” sina budskap !

  • Det är många som har tidigare röstat på sossarna som sympatisera med SD nu. Har nazister från sossarna gått över till SD? Löften är ” besatt” Och varför han säger som han gör, för att han är rädd att flera sossar går över. Och det tror jag att fler svenska kommer att lämnar sossarna.

   • SD har väl tagit de arbetande, manliga LO-medlemmarna inom den privata sektor? Misstänker att även ganska många pensionärer från denna grupp röstar på SD.

    Befarar att det inte finns mer att hämta där numera.Jag har svårt att föreställa mig vilka ytterligare stora grupper som skall rösta på SD – tror tyvärr att 20-25% är en övre gräns för partiet.

    • Det finns massor fler ”grupper” som kommer att rösta på SD:
     1. Invandrare
     2. Kvinnor
     3. Förstagångsväljare
     4. Tjänstemän
     5. Fattiga
     6. Sjuka
     7. Socialdemokratiska väljare som fattar att de blivit grundlurade av Löfven
     8. Alliansväljare som fattar att de blivit grundlurade av Reinfeldt
     9. Centerpartistiska väljare som plötsligt fattar att de inte tidigare hade nån aning om att C:s enda egentliga fråga är att öka invandringen

  • OBS Gamla högerpartiet var sprängfullt av nassar på 30-40-talet. Detta faktum lärs inte ut i svenska skolor.

   Men så har också m-ledarna varit mycket återhållsamma när det gäller att dra nassekortet i debatter mot JÅ.

   • Och även en hel del sossar var oxå inbitna övertygade nazister i början av första världskriget. Likaså var både C:s och L:s politiker nazister under andra världskriget. I a f under krigets första år..

    /CC

    • Du menar nog 2:a världskriget? Nazisterna uppstod inte förrän efter 1:a världskrigets slut – c:a 1920-22.
     Nazismen florerade bland den svenska högern, bondeförbundet (centern) och sossarna fram till Tysklands krigslycka vände i och med Stalingrad. Då plötsligt vände de och kom de smygande som ”roddare mellan kobbar och skär” (Ture Nermans benämning på dem) och hade minsann alltid varit demokrater och inte alls nazister. Nädå. Det är ungefär som moderaterna nu smyger in SD:s politik och låtsas att det har de minsann alltid tyckt.

     • Om jag minns rätt så var det 1921 som Hitler satt i fängelse i några månader och skrev boken ”Mein Kampf” (?) . Man kanske kan använda den boken som startskottet för Nazismen i tyskland , sedan tog det några år innan nassarna blev en maktfaktor !

      Detta med dåtid och nutid så var det då som den ÄKTA nazismen existerade och hyllades , nu när det talar om nazister så handlar det bara om ”heilande” snorungar och liknande . .
      NMR som kallas nazister är i mina ögon bara ett gäng med krokiga åsikter !

      Det som S ,M och Bondepartiet hyllade på den tiden handlade om komplett äkta nazism med judekors i passet och på kläderna samt drömmen om 3:e riket som man kan ana i passiviteten mot tysken på den tiden ! !

  • @carlcrona:disqus Din kommentar avslöjar att du tar bryr dig om vad vänsterextremister kallar dig för. Med den mentaliteten så är du dömd till att alltid förlora i politik.

 43. Om man säger detta utan att ta stöd från de som kan se till att det blir verklighet är det bara tomt prat. Nu behöver M leda ord i handling.

  • Moderater kan inte göra mycket när det gäller flyktingar och migration. Dem säger ett, men dem har inte dem övriga i alliansen som stöttning. Dessutom dem har bidragit till den situationen landet befinner sig. Att svenska folket är diskriminerade i sitt eget land. M får leva länge med Reinfeldts ” öppna era hjärtan” M är med andra ord inte trovärdiga Eneroth har rätt.

   • Men snälla! DU måste lära dig att skilja på användningen av <b de respektive dem ! Få eller inget språkfel riskerar mer än detta att direkt ta fokus från det skrivna (hur bra det än må vara i sig själv..).
    ”/- Dem säger ett, men dem har inte…. ” Här står ordet som subjekt , alltså ska vara DE ! Hajar inte? Men pröva med engelskan ”they” eller ”them” ! Här skulle du säkert inte göra fel.
    ELLER- bäst av allt, om man saknar språkkänslan. Använd talspråkets DOM i alla väder, det går mer och mer åt det hållet och tar nog till sist över även i skrift !

 44. Fan vad skönt att Kent Ekeroth är tillbaka – åtminstone i diskussionen. Hoppas han blir friad i hovrätten så att SD blir komplett igen i riksdagen. Det är ju för f-n Kent är SD.

  • Han har problem med alkoholen och festandet och det går inte ihop med politiken tyvärr. Hela Pk Sverige söker ju minsta lilla misstag hos SD hela tiden. Så nej han kan man vara utan, även om han har kompetens.

  • Menar du allvar? Han är inte rädd, står på sig och kämpar definitivt för Sverige, men med bilden allmänheten har av honom pga msm så skulle sd ta skada av att han kom tillbaka tyvärr:(
   Och att få stopp på invandringshelvetet vi lever i är väl viktigare än att en person får komma tillbaka in i politikens finrum?

 45. Nu skall jag säga att Kent Ekerot inte är den representant för SD som jag tycker bäst om, men jag skriver under på detta;

  ”Det som förvånar är att svenskar fortsätter göra det: Rösta på dem som bjöd in ockupanter till vårt land. Som sålde ut vår äganderätt till främmande folk. Som tar svenskars slit och ger det till bedragande lycksökare. Som sitter på sina kontor eller sommarvillor och skålar och skrattar medan svenskt blir hunsade, rånade, våldtagna och mördade. Som vänder ett blint öga till när vårt land i allt större grad kontrolleras av främmande folk och kulturer.”

  Förbenat bra sammanfattat !!

 46. Jag gillar Kents raka ord. Lite konstigt dock. Att peka på verkligheten borde inte ses som en bedrift, utan en självklarhet.

  Responsen när nån säger nåt sådant borde i normalitet vara:

  -Ehum, duh!

 47. Moderaterna inser att det nu räcker med inkommande som kan städa deras hem och dumpa lönerna. Dom fick precis som dom ville men är nu nöjda -för tillfället – tills nästa gång de får ont om städare och lönedumpare. Då kommer det att dyka upp en ny Reinfeldt i deras led. Rösta därför aldrig på bluffpartiet moderaterna!

 48. Är det så dax , hur länge har inte SD sagt
  detta ?
  Inte fan röstar man på M för de
  jävla kappvändare kan man aldrig lita på!

 49. Hur kan man överhuvudtaget ha någon tilltro till ”moderater”? Ni har ju inte gjort den minsta ansträngning för att rensa upp efter Reinfeldt eller BATRA.
  Så länge ni stämplar SD som nasister, rasister eller böghatare är ni inte och kommer inte att bli trovärdiga.

 50. Moderaternas förslag idag:
  Det här kommer övriga alliansen inte gå med på.
  Det kommer kompromissas hit o dit och tillslut kommer det bli en liten del av vad moderaterna vill eller att allting skjuts upp till 2022. Det vet Moderaterna om. Det här är endast spel för gallerian för att ta tillbaka SD röster.
  Det sorgliga är naiva svenskarna kommer gå på det.

  SD rasiststämplas för sina åsikter
  då är Moderaterna lika mycket rasister nu när de har kopierat SD propaganda.
  eller det kanske inte räknas av PK folket.

  Sossarna har också tagit liten del av SD propaganda när de började tappa väljare till SD förra året.
  + Att de är lika mycket nazister med nazistiska rötter. De var nazisternas knähund.
  De motarbetar Israel eftersom de stöttar illegala Ship to Gaza.
  Summa sumarum alla är ”rasister”.

  Det får SD trycka på nästa debatt.

 51. Vi ska ha en fungerande regering både ekonomiskt ock utrikespolitiskt.
  Moderaterna ock SD vore en kanonbra combo,låt SD sköta utrikes ock invandrarfrågorna ock låt M ta hand om ekonomin(gärna en ny Borg en som kan räkna).
  Bara vi slipper PK ock vänsterflummet så blir det nog bra tillsist.
  Ett tips är väl att dela ut greencards istället för sosspengar.

   • Precis! Det är en sådan dagisnivå, så man blir mörkrädd! Och ärligt talat, SD är för mesiga och loja! De har varit tysta i i ett års tid och inte ens nu när M öppet deklarerar SD-politik som sin, öppnar de käften, tar poängen och tar front för sin politik! Ulf är framtaget för han mjukt verbalt resonerande, som kan locka tillbaka väljarna!

 52. Jo, det är ju klockrent beskrivet av SD-ledningen. Så länge som M är kvar i Alliansen så spelar det faktiskt ingen roll vad man än lovar. Det logiska vore att media nu stenhårt gick på Lööf och Björklund om vad de tycker om förslagen, men det kommer inte att hända. Lööf och Björklund ska få utlova en ”liberal invandringspolitik”, d.v.s. massinvandring av ekonomiska migranter ifrån MENA, medan M ska locka SD-röster. Antingen så deklarerar Alliansen att man ställer sig bakom förslagen eller så hycklar M (som vanligt).

  ps. SD har gått ned lite i många opinionsundersökningar, men mycket kan komma att förändras när de övriga partierna tvingas till att bli mer konkreta innan valet.

 53. Inser ni inte att moderaternas plan som de öppet redovisat att krossa de sociala skyddsnäten med hjälp av invandringen är färdig. De inväntar nu den globala ekonomiska kraschen som slutför jobbet. Det tråkiga är att de gjort detta helt i onödan då krisen kommer bli så svår att inga system kommer att överleva även om vi inte haft någon invandring. Glöm inte vilka som bär skulden när allt faller samman.

 54. De vill lura tillbaka väljare från SD, sedan är det business as usual, det vill säga, förutsättningarna har ändrats och vi kan inte stå för det vi lovat. Så har väl svensk politik alltid fungerat. Att det finns folk som går på detta val efter val är en gåta.

 55. Litar inte ett smack på M. Det här bara ett utspel för att få tillbaka väljare som gått över till SD Tomma ord och valfläsk! Om de verkligen menar det dom säger så ska dom naturligtvis samarbeta med SD inte alliansen.

 56. Ja vad menar M med sin nya
  politik Är det för att locka röster
  från SD.
  Svensk politik är bara räv och
  rackarspel. Jag blir mörkrädd
  när jag lyssnar på dom.

  • JO.. och en annan kom att tänka på.. räven raskar över isen, räven raskar över isen och får vi lov och får vi lov att sjunga moderaternas visa.. typ

 57. De ledande i SD är inne på rätt linje. Detta tror jag enbart är tomma ord för att lura tillbaka de som gått till SD. Ska M fortsätta jobba tillsammans med sin allians så kommer inget av det de föreslår att kunna bli verklighet…

 58. Det måste ändå vara bra för Sverige att fler inser allvaret och vill rätta till. Även om det är otillräckligt.

 59. Kent Ekeroth har helt rätt!

  Vad gäller att sälja ut vårt land så sticker Sverige ut i världen. Vi har i stort sätt inga regler om vem som kan äga vad. Våra grannländer har det men inte Sverige. Icke svenskar kan köpa lantbruk, naturtillgångar vill någon köpa halva Sverige så är det bara att göra osv. Vi har inget som låser vårt land och våra tillgångar till Sverige och svenskarna. Helt sjuk!

  Vad är det svenska politiker inte begriper?

 60. Löjligt tror nog ingen går till valurnorna med tanke på ett socialmoderat alternativ därmed rinner detta”kraftfulla”förslag från M ut i sanden redan dan efter valet. Likt Eneroth har jag länge frågat mig hur i h-e kan man med gott samvete ge sin röst till något av DÖ:s partier?? Hur länge ska man se maktskifte mellan dessa block som en nystart gång efter gång??? Otroligt.

 61. M’s vidriga röstfiske har pågått i många år. De gör utspel efter utspel. Allt för makten. Jag lovar. Om status quo ändras och judehat blir populärt igen så kommer M vara de första som föreslår kristallnatt. De har ingen människosyn, de har bara politiskt makt-syn. Hycklande gamar….. S är inte mycket bättre de heller…..

  Värsta är det svenska folket som är för blinda och hjärntvättade av media och social status för att tänka själva. Idioterna som hellre än att göra Sverige bättre simmar medströms som de döda ruttnande fiskar de är av rädslan att inte längre vara en del av den inre cirkeln där de kan synas höras och betyda nånting. Hjärndöda zombies…..

 62. Moderaterna borde be om ursäkt för vad dom har vräkt ur sig mot folk som har röstat på SD. Nu när dom har fått tänka efter i 20 år så erkänner dom att dom hade fel hela tiden.

 63. M är ett maktparti som alltid söker ståndpunkter som genererar röstmaximering. Idag innebär detta denna politik. Imorgon kan det vara något annat. Någon hänsyn till samhällskonsekvenser tages icke.

  • För inte så länge sedan så var det rasism att kräva att invandrare arbetar när dom kommer till Sverige. Minns ni hur dom upprördes över den danska valaffischen. ”Kommer du till Danmark så ska du arbeta”.

  • Du behöver nog inte vänta så länge…kvällsnyheterna börjar snart.
   Såg dom sista 5 minuterna idag på SVT forum…då undrade SVT:s programledare Lotta Bouvin-Sundberg när partiledaren från M skulle komma o ta Hanif Bali i örat för sina tweets. Bali talade om för henne att det fungerade inte så….hon blev snabbt avsnoppad för det där o man såg att han blev förbannad.

   • Lotta Bouvin-Sundberg är enligt trovärdiga bekanta som arbetar på SVT en av de allra värsta SD hatarna på SVT.

  • Fördömandena mot Socialdemokraterna och Miljöpartiets rasistiska politik har också varit måttliga. Att inte fler reagerar på ”vi lägger oss på EU:s miniminivå” Från 163 000 asylsökande till 29 000 på 6 månader ingen reagerar då länge det är deras allsmäktige ledare som gör det. Det är som fotboll det viktiga är att rätt lag gör mål anners kan det bli hätskt på andra läktaren. Det är tyvärr så den fördummade massan fungerar.

  • SVT borde ju börja sätta etiketter nu på Moderaterna. Främlingsfientliga Moderaterna, Populistiska Moderaterna, måste dom inte vara konsekventa ?

 64. Som sagt var, moderaternas förtroendekapital är hos mig för evigt förbrukat.
  En omsvängning under galgen är i 99.9% av fallen aldrig seriöst menat, endast ett desperat försök att skademinimera väljarflykten – hyckleri på hög nivå!

 65. Moderaterna kan lova hur mycket som helst för att locka tillbaks SD väljare tryggt förvissade om att dom i en allians med Centerpartiet inte ”kan” leva upp till sina löften. Menade dom allvar med vad dom säger så skulle man ju givetvis öppnat dörren för SD.

  Man skall också komma ihåg att Ulf Kristersson gång i tiden var en av dom i MUF som ville ”krossa välfärden med invandring”. Hans trovärdighet är väl därmed lika med noll.

 66. Åkesson gillar moderaternas nya politik. Obegripligt att alla inte gör det eftersom det innebär att Löfven nu kan svetsas loss

   • Löven benämns ofta som ”svetsaren”, men det finns papper på att han aldrig slutförde sin svetsarutbildning. Jobbade han överhuvudtaget som svetsare eller tog han sig fortast möjligt in på fackexpeditionen? Jag misstänker det senare.

    • Det ryktas så och det stämmer väl med mina erfarenheter från olika arbetsplatser. Dom arbetsskygga och eller odugliga söker sig snabbt till facket.

 67. Det var som tusan, ännu fler främlingsfientliga nassar i riksdagens korridorer… sickna ämrans öppenhjärtliga hycklare…

 68. Vi ska inte glömma att Hanif Bali är ett nytt ”fenomen” som plockar många röster.
  Att M även nu tycker att man ska återkalla medborgarskap som är uppbyggt på lögner är mer än bra. Reinfeldt eran är nu över för gott. Det var en tillfällig sinnesförvirring som vi aldrig vill ha tillbaks
  Jag kan se framför mig ett sverige styrt av SD och M. Det skulle nog inte vara så dumt! Två starka partier som vet att arbete och samhällskontraktet alltid är det bästa för ett starkt o framgångsrikt land.

 69. M följer SD med en hårdare linje i invandringspolitiken är väl ok. Dessvärre tror jag inget av partierna om de skulle komma i ställning att kunna styra, skulle förmå verkställa sina förslag. När det blir riktigt skarpt viker både M och SD. Skall vi komma någonstans behöver förslagen skärpas mycket mer. Då finns det en chans att man skapat tillräckligt mycket handlingsfrihet för att komma ett stycke på väg. SD är nu ett parti som är lika ”etablerat” som de andra.

  • ”Skall vi komma någonstans behöver förslagen skärpas mycket mer.”
   … även en tusenmila färd börjar med ett steg… sägs det

 70. KAOSET PÅ VÅRA BB AVDELNINGAR
  Ett ämne som inte får diskuteras.Har skrivit till över 10 svenska journalister om detta men inte fått ett enda svar! Tre inlägg i Läkartidningen har blockerats .
  Kaoset beror på att muslimska mödrar föder oerhört många barn!! Migrationsverket rapporterade i våras att mödrar med PUT(dvs nästan 100 % muslimska) under åren 2015+2016 fött inte mindre än 11000 barn!!!!!!! Eftersom vare sig etnicitet eller religion inte får registreras sedan Olof Palmes tid saknas officiell statistik men jag är övertygad om att minst 20000 barn som föds i Sverige idag har muslimska föräldrar. Och barnalstrandet används som ett sätt att få stanna!!! Har aldrig hört talas om någon höggravid invandrarkvinna eller en dito med ett nyfött barn som blivit utvisad!!!!
  Och redan på 2040 talet kommer Sverige att få en muslimsk majoritet!! Idag har drygt 3 miljoner svenskar minst 1 utlandsfödd förälder(ursprungsland får registreras).Och över 1 miljon av de som vistas i Sverige är muslimer!!
  Sverige går mot en stor nationell katastrof men inte ens SD ta upp detta oerhört viktiga ämne!

  • Det finns många viktiga saker som men menar,att SD skall ta upp! Tyvärr anser inte media detta,så SD ges endast ett minimalt utrymme! Om ens något!

  • Beror säkert på det. Media förtiger. Låtsas att det handlar om pengar. Men säger inget om vart pengarna går och inte och vart de borde gå.

  • Om man inte förstår att Sverige kommer att styras av Koranen i snar framtid så är man efterbliven. Om man förstår och tycker det är ok så bör man slås ihjäl.

   • Obligatoriska desinformatören. Nejj, men man riskerar att slås ihjäl om muslimerna och deras hemska islam får makten. Vilket är på väg.

  • Att inte föra offentlig statistik är oerhört effektivt.
   SCB:s svek kan kosta oss svenskar vårt land.
   Migrationsverkets uppgifter måste spridas.
   Twitter, Facebook..

  • Muslimerna måste ut ur landet, enda chansen att inte förlora landet!!
   Men vem ska våga säga sanningen? Politikerna kommer förtiga frågan ända fram tills nån Muhammed flyttar in i Sagerska palatset!

  • Antar att de även tar mer tid och kraft då de inte behärskar vårt språk.
   Män får inte behandla dem och hela klanen ockuperar de resurser som finns!
   Dessutom så kräver de att bli återställda efter förlossningen, vad det gäller könsstympning.

 71. Det som M och resten av 7-klövern säger nu när valet börjar närma sig är inte värt med än en hink hundskit , de har haft flera år på sig att göra om och göra rätt . . men skitit i det !

  Varför rösta på opålitliga kopior när det finns ett klart och tydligt original ?

  Det finns bara ETT parti som inte har velat och vimsat utom kontroll ! !

 72. Härligt att se att socialistiska SPÖ i Österike åkte på spö! Österikiska folket har sunt förnuft i alla fall.

 73. Visst. Sedan, efter valet, ”förhandlar” M med C, L och MP vilket resulterar i att M får igenom sin skogsvårdspolitik i utbyte mot att miljöpartiet får diktera invandringspolitiken i ytterligare 4 år.

 74. Om man nu inte var så rädd för SD så skulle sossarna moderaterna och SD kunna få igenom denna ordning.
  För det finns många även bland sossar och moderater som tycker så här.
  Men nu är ju SD pest och kolera så det här utspelet rinner ut i sanden.
  Vad M hoppas på är ju att få tillbaks de som flytt till SD.

  • Tveksamt, skulle tro att resten lämnar nu, risken är väl att de blir till sossar eller ännu värre MP ….. stackarna

 75. M har skärpt till sin argumentation på ett alldeles strålande sätt. Då väntar vi bara på att det kommer att låta på samma sätt även i riksdagens debatter och omröstningar.

  Från SD hörs det emellertid inte mycket nu för tiden. Kan det bero på att man där är upptagen av maktkamp och av frågan om vilka som skall rensas ut från partiet?

   • Det finns ett annat ordspråk: ”Sent skall syndaren vakna”, och det verkar faktiskt som M lyckligtvis gjort detta, (men kanske kommer de att vända sig på andra sidan och somna om igen). Vi får väl se.

    • Men precis som JÅ säger att skall det bli något av detta så krävs det att M lämnar alliansen och samarbetar med SD.
     Men nästan det första uttalandet från M ledaren var att M skall inte ens samtala med SD.
     Alltså tomt prat som vanligt från M .

  • ”När vi kommer,kommer vi stort”! Yttrat av Moshe Dayan under senaste kriget! Gäller också SD! Tomten vore inte lika intressant,om han dök upp varje dag! Han skapar förväntningar!

   • Jag hoppas du har rätt, för SD:s nuvarande passivitet är oroväckande. Fortsätter partiets tystnad tror jag SD kommer att gå samma väg som Ny Demokrati. Där slösade man också bort sina krafter på inre stridigheter.

 76. Både Jimmie Åkessons och Kent Ekeroths kommentarer är helt rätt.
  Ingen litar på M:s tomma prat. Det krävs handling.

 77. Vi lär inte få se ngn ändring från M. Hur skall man kunna se sina väljare i ögonen och påstå sig trovärdig efter denna verbala kovändning. Den dagen ord blir handling tror jag dom. Dessutom kommer MSM o Public servise jaga livet ur det parti som närmar sig SD. Men tänk att inte heller Österikarna bryr sig om vadsvenska PK etablissemanget tycker.

 78. Instämmer helt, Kenth uttrycker situationen så som den faktiskt är, vi tvingas betala för vår egen kolonisering. Hundratusentals som mer eller mindre hatar oss svenskar för dom vi är har inbjudits att ta plats i, och på sikt över, våra barns enda hemland. Det enda rätta vore att byta politiker och via hårda tag backa bandet 20 år. Detta är trots allt svenska folkets genom arvsrätt oomtvisliga, och enda, hemland.

  Jag är dock luttrad, svensken i gemen är oförmögen att agera ansvarsfullt och långsiktigt samt är politiskt obildad. Vidare är media, och sjuklövern, på kolonisatörernas och islamisternas sida. Dom låtsas bry sig genom att pilla lite på reglerna men har inte för avskt att reversera sitt brott, därmed är saken förlorad. Ensam står en spillra svenskar tillsammans med SD och försöker, medan tid är, freda de svenska barnens framtid, men helt utan allierade ser det mörkt ut.

  Jag har sagt det förr, det blir ingen meningsfull vändning om inte först hela staten/ekonomin bryter samman, och det önskar sig nog ganska få. Kort sagt, M/kartellen för sönderfall vann, staten Sverige har korrumperats för all framtid.

 79. Ja att kopiera stora delar av SDs invandringspolitik och kalla det nytänk.. hmm i min värld kallas det plagiat. Så jag håller mig till orginalet!

 80. Rätta mig om jag har fel….
  Är det inte största parti vid ett riksdagsval som först får frågan om att bilda regering??….
  Som vi alla vet och förstår så borde SD bli störst 2018..eller..??…

  Det vi nu ser är att Om vår ”demokrati” ska följas…är hur sossar och tokhögern
  nu försöker få dumsvensken att återvända till dom…och då blir det ännu ett bevis
  på hur x-antal riksdagsledamöter sliter sitt hår i förtvivlan att få sitta kvar vid grytan..
  ÄR inte soppan dom satt oss alla i jävlig NOG !!

  Det är SÅÅÅ befriande att läsa Kent Ekeroth igen och tiden är mogen att SD tar in denne orädde fakta-förklarare för dumsvensken´s bästa !

 81. Håller med Kent Ekeroth fullständigt. M har varit med och förstört det här landet. De kan man inte lita på. Hoppas att Kent snart återvänder till Riksdagen.

 82. Det finns ju bara ett sätt för Alliansen att få majoritet – att C och L tar röster från vänsterpartierna och att M och KD tar röster från SD. Då kan Alliansen få över 50%.

  Ingen ska inbilla mig att M:s omsvängning inte är en del av en gemensam Alliansstrategi.

  Och ingen ska inbilla mig att M har för avsikt att ta strid för dessa ståndpunkter i regeringsförhandlingarna med C och L.

  Det är ju väldigt suspekt att hela det moderata samlingspartiet plötsligt är så enigt. Vad har massinvandringsvurmarna i M egentligen blivit lovade? Och tror de verkligen att fulspelet, för det är vad jag tror att det är, inte kommer att läcka?

  • Ja, å andra sidan införde ju Reinfeldt öppna hjärtan politiken för att rasera svensk välfärd, och det har man ju till stora delar lyckats med.

   Och kanske vill inte heller moderaterna rasera den helt?

  • De är nog enklare än så..vinna eller försvinna är vad som gäller och DET har nog Hanif Bali lyckats få ledningen att förstå…
   Om alla som säger sig höra överallt att dom ska rösta på SD , som ser hur Hanif som/med invandarbakgrund öppet ser/säger som det är..
   så det betyder att s.k män/kvinnor ska lockas tillbaka till m…
   annars är det tack och adjö 2018 !

 83. Varför krångla till det, eftersom flertalet tiggare återkommer gång på gång och gör detta för egen vinning måste det ju betraktas som arbete. Sätt då Skatteverket att registrera dom som företagare, beskattningt kan ske med schablonberäkningar för olika attraktiva områden för inbetalning av skatt och arbetsgivaravgift som betalas månadsvis. Vid utebliven betalning får Kronofogden ta över. Detta fungerar ju effektivt på Svenskar och på EU medborgare i Sverige. Skulle dom försvinna ur landet så plocka dom i gränskontrollen när dom återvänder.

 84. Samtidigt som det finns obegränsat med pengar till massinvandringen nekas fler och fler svenskar ersättning från Försäkringskassan.
  Sossarna har smugit in nya reformer som drabbar dom allra svagaste i samhället, svårt sjuka barn och gamla.

  Tycker SD ska ta strid för dom och visa vad S och MP är för inhumana partier, som prioriterar ensamkommande unga män från Afghanistan framför sjuka svenskar.
  Jag tänker i alla fall ta den fajten mot regeringen.

  • Så sant, sparka på den som ligger är soc,mp och resten av dems agenda.
   De ser till och fylla sina egna plånböcker med multum och lögner

 85. Moderaternas nya linje innebär bland annat att det blir möjligt att återkalla medborgarskap som beviljats på oriktiga grunder.

  Riksdagsledamoten Hanif Balis förslag om att på sikt helt stoppa möjligheten att ta sig in i EU för att söka asyl antogs också på stämman. Istället ska invandrare få söka asyl utanför unionen och sedan ska EU ta emot ett visst antal i enlighet med ett kvotsystem.

  Det låter ju bra, men hur ska de få igenom det i riksdagen utan att samtala med SD.

  Spel för galleriet som vanligt.

 86. Jag har alltid påpekat att SD,s blåslampa är effektiv då det gäller att få de andra Sverige fientliga partierna inse att det går inte låtsas att det regnar varje dag. Att M nu blir mer rasistiska gynnar ju SD då de måste bli tolererade av övriga PK medborgare, i annat fall måste de ju erkänna att de endast hycklar för hycklandets skull…. dvs ingen egentlig uppfattning alls. Bara motstånd mot nåt de inte vet vad det är.
  SD måste nu ställa M mot väggen och kräva svar hur långt M skall gå…. sen så gäller det att ha koll på vad som sker i EU, där finns risk att det stiftas nya lagar och förordningar som vi inte kan ta oss ur, helt enl. M önskemål. M falskhet sitter djupt.

  En gång SD … alltid SD, spelar ingen roll vad PK gör.

 87. ”M måste vara beredda att lämna alliansen om man menar allvar. Annars blir det bara tomma ord, säger Åkesson till Expressen.”

  Absolut, Du har så rätt, Jimmie Åkesson!!

  Hur in i helvete punschiga är egentligen stora delar av svenska folket?? Först rösta på ”öppna Era hjärtan”, för att sedan rösta på samma personer igen som säger att de ska införa strikt migrationspolitik…Varken (M) eller deras väljare klarar av konsekvensanalys!

 88. Det vore klädsamt om Moderaterna också kunde haka på tåget och kritisera gammelmedia som gjort sitt bästa för att förstöra en ärlig och öppen debatt om den misslyckade massinvandringen, vågar dom det?

 89. Hur ska media reagera nu, när det bara är SDs nazistiska rasistiska och fascistiska förflutna som skiljer M och SD åt?

  • ..och SD var inte med på den tiden….men det var sossar och moderater…
   tattare har vi alla hört talas om vi äldre ! jodå ,har sett bilder ur
   ” svensk medicinsk ordbok” där bilder visade hur både tattare och annat löst folk avbildats !

 90. Jag är helt enig med Ekeroth! Moderaterna har orsakat vårt land stor skada, nu ändrar de sig helt plötsligt för att vinna röster, för ingen tror väl på allvar att de menar det de säger. Opålitliga vingelpettrar!

 91. Jag litar inte på ett enda av de här 7K-klöverspartierna. Kom ihåg att det är HANDLING som räknas. Vi hör hört under alltför många år alla de tomma, meningslösa orden.

 92. Det märks, valet 2018 ä ful och full igång.
  De gör vad som helst för att ta oss ifrån SD.
  Nej så lätt blir det inte

 93. Då jag har tråkigt händer det att jag läser Anders Lindberg’s ledare. Hans texter är generellt så korkade så komiken lyser igenom. Idag naturligtvis rörande M’s utspel. Jag har läst att andra Sverige vänner funderar över i vilken värld han lever i? Och så även jag.

 94. En sak är säker- utan SD hade denna tillnyktring aldrig ägt rum inom moderaterna. SD behövs och kommer att få min röst vad än dessa moderata taktiker säger.

 95. Reinfeldt satt på första parkett i går. Vad tänker han nu? ”Ska mitt parti överge nedmonteringen av hela välfärds Sverige???”
  Med tunga steg och slokande hundöron sätter han sig i taxin…

  • Han fick väldigt svaga applåder när dom presenterade honom i går.
   Längesen jag hade ett så brett smalj on my face när jag hörde det.

   • Men de applåderade desto ihärdigare när han 2014 stod på Norrmalmstorg och sa ”öppna era hjärtan!”. Opålitliga kappvändare, tänk om man hade en vän som var Moderat, skulle inte lita på den vännen för en sekund. Vänder man sig om får man en kniv i ryggen.

 96. (M) ömsar skinn i migrantfrågan som det konservativa partiet med framgång gjort i Österrike. Men för att få riktig framgång måste (M) gå vidare som i Österrike och alliera sig med likasinnade. Centerpartiet tänker behålla skvalpgruppen av vänsterliberala efter Reinfeldt och (MP) och kommer att sabotera varje försök av en allianspolitik som närmar sig moderaternas nya. (M) måste tänka om i valet av partners ifall omvändelsen inte skall bli blott ett spel för galleriet. Att neutralisera migrationsfrågan genom en uppgörelse med (S) blir svårt, ty (MP) kommer inte att sätta sig i en ny regering med en hård migrantpolitik, och häller inte med (V):s välsignelse. Toksverige riskerar sannolikt att bli kvar i det elände som land efter land i Europa fjärmar sig ifrån.

 97. Hoppas alla i SD:s ledning tar varje chans fram till valet att påminna om vilka det var som sa ”öppna era hjärtan” och sedan försvarade nedmonteringen av vårt land.
  Vad M gjort mot Sverige är oförlåtligt. Skadan är redan skedd.

  • Vad SD bör göra är att visa väljarna hur stort hyckleriet är när det gäller migrationen. Det ljugs och mörkas och ses mellan fingrarna från alla håll.
   Och det räcker inte med ord, utan SD ska kunna visa på konkreta exempel när förnekelsarna kommer. Uppgifter som redan borde ha varit framgrävda, verifierade och som måste fram i dagsljuset för att folk får svart på vitt. Det måste slås på stora trumman,

 98. Hade m följt den här linjen för 11 år sedan hade läget varit ett annat! Nu blir man bara trött av pratet…moderat är bara prat. Fortfarande är de för öppna gränser…Reinfeldt är fortfarande med i bakgrunden!

 99. Förslag som för bara två år sedan var rasistiska och nazistiska är idag rumsrena.
  Det märks tydligt runt fikaborden.

 100. SD behövs alltid, för att fortsätta pressa och pressa ännu mer emot nationalism. SDs bästa roll är som den som skaver i ögat, saboterar för de andra, fäller, och gives hell. I en annan artikel var en SIFO-undersökning jag inte ger mycket för.

 101. Det går inte att förstå det här om man inte är intresserad av geopolitik.

  Etablissemanget vill att västvärlden ska hålla sig väl med muslimerna eftersom muslimerna har oljan och därför är den ’rätta värdegrunden’ att se alla muslimer som goda och allt som muslimer gör som gott.

  Det Moderaterna säger nu är bara snömos och valfläsk. Att man skulle ha nyktrat till är inte att tänka på.

 102. Det är bara för Jimmie att än en gång ta över ledarrollen.
  Repatriering är det enda rimliga, vi ska inte behöva ta konsekvenserna av mellanösterns vanvett, och nej, Syrien är INTE vårt ansvar.

 103. miljöpartiet´s tid i vår historia blev kort men kostsam….inte en chans att dom kommer över 4% 2018.
  vänsterextrema har ”alltid” legat mellan 5-10%…
  sossarna är sådana dåliga förlorare men släpar sig säkert över 20-22%
  så med MAXFLAX får v+s runt 30%…

  Andra laget…
  m är fortfarande största parti med 13-16 %.
  c har lurat till sig runt 7-9 % .
  kd kan återta med 4-5 % men det är önsketänkande/åker ur…
  liberalerna´s kappvändning i allt ger 3,5-4,5 %.

  Det ger 30% röda….
  30-34% för bortalaget..
  Med 40 % är det avgjort !! för SD som därmed kan starta återbyggandet
  av vårt land själva !
  OM nu alla går och röstar och inte bara skriver det här….

  • Röstar självklart på SD, kommer aldrig återvända till M efter vad de har skadat vårt land. Jädra kappvändare!

   • Precis ta efter migrationspolitik går bra men SD pratade om detta för flera år sedan nu JA BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG.
    men nej M är falska.

 104. Sedan Reinfeldts tid så saknar moderaterna all trovärdighet. Snart blir den nye moderatledaren bjuden på skjuts till Bilderbergmötet av Markus Wallenberg och får veta vad som förväntas av honom. Lita inte på moderaterna!

  • Den gamle volvochefen PG Gyllenhammar fick en gång frågan varför han inte röstade moderat; jag litar inte på moderaterna.

  • ..är det inte lite skumt…fredde försvinner..batra uppstår…batra försvinner

   och fredde återuppstår…
   bara jag som tycker fredde är batra ocg batra är fredde..?…
   med eller utan peruk..
   tro fan man-batra måste skämta om tillståndet men…:)..

 105. Moderaterna är näringslivets politiska gren, ett rent särintresse som inte går att lita på.

  Dagens ’omsvängning’ är enbart till för att lura tillbaka moderatväljare från SD.

  • Självklart, hade de inte störtdykt i opinionsmätningarna de senaste åren hade de fortfarande velat ha öppna gränser. Det vi ser nu är enbart för att vinna röster, M har nämligen ingen politisk ideologi.

 106. Om M menat allvar med sin migrationspolitik så hade dom tagit hjälp av SD, alltså inte trovärdigt.

 107. Tror att om femtio år så kommer man att skriva att globalismen utarmade jorden och utrotade sista regnskogarna och hundratals djurarter. Globalismen producera där det är billigast sug ur jorden för att producera åt storbolagen o ogliarkerna. När en höjdare från SEKO står o predikar i tv om hur fantastisk globalismen är man kan hämta en frukt på andra sidan jorden och ta hit. Då börjar man haja till när jordarna i USA är som döda öknar man odlar med hjälp av näringslösning. Någonstans måste man hitta produktiva jordar. Nä varje land måste ta ansvar nationalism är inget fult det är framtiden för jorden. Vi ser ju vad multikulti har gjort med Sverige och globalismen. Fiberduk på våra åkrar och köpcentrum o bostäder åt jordens människor. Men moderaterna litar jag inte ett dugg på och inte Alliansen. Jimmie är framtiden.

  • Globalismen stöter ju på problem. I Sverige där allt är så extremt har vi svag förståelse för att globalism inte är så stort i andra delar av världen.. Titta bara det senaste här i EU. Katalonien ville bryta sig loss, och så marscherar Spanjorer i motdemonstrationer och gör nazihälsningar och sjunger ”Cara al Sol” som var general Francos partis signaturmelodi. Med spanska flaggor. Globalismen går så fort fram nu, att det börjar att skava och skava mer och mer på alla möjliga platser i världen. Nationalism är inte död tror jag, i Sverige är den det – men inte världen över.

 108. Kent har helt rett i det han skriver. M prøver bare å forhindre ytterligere fall på meningsmålingene frem mot valget. De har sviktet land og folk. Det samme har S.

  • Ja, för varför skulle de nu helt plötsligt ha kommit på hur skadlig muslim-invasionen har varit för vårt land?

  • Hen borg körde med att ’swinga snopp’ – för att visa på värdet i gammal
   fin muslimsk tradition. Så agerar ’Nya’ Moderater i ett Sverige som inte
   skall finnas kvar.
   fredrik har nog gratulerat honom till initiativet, men det får vi väl reda
   på först så småningom.

 109. Synd bara att alla döda förfäder som slet hela sina liv..

  Fick se alla sina skattepengar gå ner i muslimska plånböcker..

  Shit happens..

   • Hade han iofs rätt i, är den framtiden vi nu lever i med alla särskilt utsatta områden styrda av kriminella klaner i alla regnbågens färger…

  • Och det är många som dom kan tacka för detta.
   Alltihop är ju förfärligt.
   Stackars åldringar finns ställen där se ransonerar blöjor två per dygn!
   Migranterna få fem mål mat om dagen och ändå klagar.
   Finns inte ord på dårskapet.

 110. MP faller bort, Maria Ferm Fridolin och Helden som bygger cyckelbanor
  som tar bort 1000 talet parkeringsplatser, rånar folk på parkerings böter
  och tider när det inte finns platser att parkera på.
  Helden hur vore det med parkeringshus.
  Sedan den där Åsa som vill ge lokal till gatubarn Även hon från MP.

 111. Nu gäller det att SD återigen tar täten och får m´s billiga copy-cat att framstå
  som det billiga kopiatet det är !

 112. Kan värdesänkningen av bostadsrätter kanske ha något med moderaternas omsvängning att göra?
  Bankerna går back eller?
  De tjänar miljarders annars varje år.

  • Nejdå…det har i alla tider kallats för ” räkenskapens dag ”…
   INGET är gratis och varar för evighet…
   En gång i tiden blev tulpan-lök upphausat lite som dagens invandring..
   och den historie.kunnige vet att det gick åt helvete riktigt duktig då med…;)
   Extra lök på laxen kommer med kommunernas skattechock på 2-4 % !
   Jävlar i mig vad spännande 2018 blir…;)

  • Många passar på att vara ute i god tid och ser om sin ekonomi innan
   man drar. Sommarstugan behåller man tills vidare.
   Där har du förklaringen. Bilförsäljningen ger vissa signaler också.

 113. Den här Moderata föreställningen har inte med sund politik att göra. Nej, detta
  är ett kolossalt DÖ-spel. Alliansen har gått samman i syfte att ge sken
  av att vilja rädda Sverige genom att använda sig av SD’s politik och därmed
  återta de väljare som lämnat för SD. När kuppen lyckats efter valet 2018 så
  sitter fredrik och annat alliansslask och myser över ”framgången’.
  Framgången att SD blev lurade till sina 10 % och utan kraft, varför man kan
  återgå till det ursprungliga programmet; d.v.s. köra Sverige över fredriks
  och övriga alliansens ättestupa. Så som NWO och Bilderberggruppen har
  bestämt.

 114. SD stämman i november blir intressant. Tuffa utspel eller lite lagom? Bollen ligger hos Åkesson och kompani.

 115. Kristersson är en orm. Nu har han ömsat skinn på hela partiet men huggtänderna och giftet finns kvar.
  LITA ALDRIG PÅ EN MODERAT!

 116. Det är först när de ser hotet mot sina egna positioner vid köttgrytorna som det blir lite rörelse i DÖköttet
  Att moderaterna skiter fullständigt i landet och folket har vi fått bevis på så det räcker och blir över för generationer framåt.

 117. Problemet för Moderaterna är att både verka vilja ha en ansvarsfull migrationspolitik och att verka vilja vara vänner med muslimerna.

  Helt motsägelsefullt. Hoppas väljarna straffar detta falskspel.

 118. Om de menar allvar så är jag nöjd. Skitsamma vem som genomför förändringen. Det viktiga är att en förändring sker.

  Dock tror jag dem inte förrän jag ser det.

  • Det är ju enklaste sak i världen för Ulf att ringa Jimmie och komma överens i migrationsfrågan och slänga ut Stefan från regeringsmakten.

   Att Ulf inte gör det beror på att då kan inte näringslivet göra lukrativa affärer i arabvärlden. Och pengar är viktigare än Sverige för Moderaterna.

  • Hjälper föga när deras koalitionskompisar kommer att tvinga dem till nån urvattnad kompromissöverenskommelse. Innan valet kommer det att heta att de är överens i stora drag. Efter förhandlingarnär en tid efter att valet är över kommer vi att få höra: ”Vi gjorde vad vi kunde, men nådde inte ända fram”. Och där står svensken på nytt med lång näsa medan pladdermajan Lööf lägger ut texten.

 119. M sitter i knät på Löfvén, och kommer att fortsätta göra det. Att få igenom sin politik är inte lika viktigt som att prata illa om SD. Det sitter alltså mängder av Moderater betalda av skattebetalare som endast har till uppgift att prata illa om SD. Hur sjukt är inte det.

 120. Skillnaden mellan 7-klövern och SD är..

  7-klövern gör vad som helst för att få makten..

  SD gör vad som helst för att rädda Sverige..

 121. Moderaterna har inte ens påbörjat grovsaneringen efter Reinfeldt/BATRA. När ni rensat upp efter Löfvens socialistiska statskupp (DÖ 2014) kanske ni kan leverera ett program som svenska folket tror på.

 122. Moderaterna stjäl SD’s politik bit för bit utan att bli kallade för rasister, nazister och främlingsfientliga av åsiktskorridoren! Är inte detta märkligt???

  Kent Ekeroths ”kula” visste vart den tog. Håller med till hundra!

 123. Jag tror att det ligger en stor portion valfläsk i moderaternas nya migrationspolitik. Efter valet 2018 lär de nog tumma på sina vallöften rejält för att inte framstå som medlöpare till SD och komma in i värmen i en massiv DÖ-koalition med S + C+ L + KD varvid S manövrerar för att få in fler muslimer som valboskap till 2022. Ingen ljus framtid!

 124. Nu när MP rasar under 4% spärren så mister S regeringsmakten,
  C lurar i vassen, då finns det bara ett val, SD + M = Sant.

  • Sen ska man ej utesluta att Alliansen splittras och att kappvänadren Lööf slår sig ihop med fejksvetsaren Löven.. Politiskt står C o S närmare varandra just nu än C o M.

 125. Det totalt ryggradslösa moderatpartiet har drivit populismen till en helt ny nivå.
  De har inte bara ett pekfinger i luften de har båda händerna djupt nedkörda i köttgrytan…

 126. Nu får väl Åkesson lägga in en högre växel på ett flertal punkter…
  Ett exempel när det gällde ett medborgaskap, och då före flumperioden, d.v.s. 68:a perioden…Kravet var då, att vederbörande skulle kunna uppvisa en s.k. fläckfri vandel medan väntetiden var hela 7 år för en utomnordisk medborgare.
  Ett första steg till förbättring.
  Vad sen gäller straff och andra påföljder för de allra grövsta brotten, så borde SD förlänga strafftiderna med några år från moderata förslag. Krav på utvisning samt lurendrejerier, borde gälla för alla förekommande brott.
  Men oerhörda problem med utvisning, eftersom deras tidigare hemländer inte vill kännas vid dem.
  Lycka till!

  • Vad gäller straff hjälper det inte att bara höja maxstraffren, det är minimistraffen som måste höjas drastiskt för vissa brott, och samhällstjänst för våldsbrott måste bort helt. Då kommer ”snälla ”domstolar inte undan med att utdöma löjeväckande straff.

   • Det är nog så sant….S.k. straffrabatter måste försvinna, och som Du säger…minimistraffen måste tveklöst ses över.
    SD måste bli betydligt tuffare i kriminalpolitik, samt i minst i bidragsfloran.

 127. OT: Det ser ut att bli en konservativ regering i Österrike men en stark roll för invandringskritiska FPÖ. Socialdemokraterna och de gröna går kraftigt tillbaka. Hoppas det banar väg för en ny konservativ våg i Europa som även kommet till Sverige. Nygamla M och SD kunde bli ett starkt radarpar!

  • Moderaternas svek kommer inte att glömmas. Kanske av ledningen som kommit fram till grytorna men inte bland gräsrötterna. Om SD är så korkade att de fortsätter kontakterna med dessa Quislingar utan att kräva att de ansvariga byts ut kommer det snart ett alternativ vilket vore en katastrof med tanke på tidsfaktorn.

   • Nya Moderaternas svek mot både de konservativa väljarna och svenskarna i allmänhet var stort och man gör rätt i att vara mycket skeptisk när de nu säger sig lägga om migrationspolitiken. Samtidigt kan SD inte ensamt få igenom sin politik. Även om partiet går kraftigt framåt får det knappast över 50%. Därför måste SD samarbeta (och kompromissa) för att få igenom det viktigaste i sin politik. Det enda tänkbara, större samarbetspartiet idag är Moderaterna och därför måste SD fortsätta att flirta tills vi får en konservativ regering som består av SD, M och möjligen KD.

     • Sjuklöverns taktik har varit att försöka få väljarna att täna att en röst på SD är en bortkastad röst eftersom SD ändå aldrig får något inflytande. Många människor tänker faktiskt så. Men om SD bryter isen med åtminstone ett större parti så förstår väljarna att det lönar sig att rösta på SD, att en röst på SD ger de bästa förutsättningarna för Sverige att resa sig ut den kulturella ruinhög som massinvandringen och mångkulturalismen har skapat.

 128. Halif bali ville slänga ut tiggare till förmån för hans landsmän syrier för ett tag sedan det är väl något liknande ta väljare från SD för att sedan ta in fler landsmän till Halif bali

 129. Det första M borde göra är att slänga ut sitt ungdomsförbund och ge dessa reinfeldtska kaozliberaler till Annie Lööf. Det andra de måste göra är att bilda en koalition med SD och KD. Idag fick vi veta att M vill på sikt avskaffa asylrätten. Även indraget medborgarskap står på programmet. Jag är försiktigt positiv.

 130. Nedanstående brev har jag skickat idag till SD.

  ___________________________________________

  Till Sverigedemokraterna.

  Hej,

  Det har gått dåligt för SD i opinionsmätningarna sedan en tid tillbaka. I oktober månads SIFO-mätning backar ni med 2,8 procent jämfört med månaden innan. Den senaste Inzio-mätningen visar minus 2,0 procent jämfört med september månads mätning. Att det går bakåt för SD i opinionsmätningar är inte konstigt med tanke på partiets ambition av att vilja bli accepterade av era politiska motståndare och pk-media, samt att ni vill anpassa er politik för att få denna acceptans.

  Samma dag som jag skriver detta brev så läser jag att moderaterna på sin stämma har beslutat om en skärpt migrationspolitik, som långtifrån är tillräckliga åtstramningar för att Sverige ska räddas. Här är det viktigt att SD ligger några steg före och vill förespråka en ännu mer skärpt migrationspolitik än M och de andra riksdagspartierna, men det verkar som att SD är nöjda med att M har närmat sig SD i denna fråga. I Expressen, den 15 augusti, säger Jimmie Åkesson följande om M:s beslut:
  ”Det är positivt att M tar ytterligare steg i vår riktning”.
  Det är ofattbart att SD vill bilda regering med M och KD som är två av dom Sverigeförstörande riksdagspartierna.

  Inte blir det bättre av SD:s nya ”migrationspolitiska inriktningsprogram” som är liberalare än det gamla migrationspolitiska programmet från år 2007. Jag är inte nationalsocialist, men jag håller med Nordiska Motståndsrörelsens kritik mot det nya programmet i en artikel på deras hemsida, den 14 oktober, och där de också kritiserar ert ”sammanhållningspolitiska inriktningsprogram”.

  Med vänlig hälsning
  Paul Nilsson

  Källor:
  https://www.expressen.se/nyheter/sd-rasar-i-ny-matning-moderaterna-nast-storst/

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/dx1Qq/kristerssons-succesiffra-m-kraftigt-framat–sd-tappar

  https://www.expressen.se/nyheter/moderaterna-skarper-sin-migrationspolitik/

  https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Migrationspolitiska-inriktningsprogram-.pdf

  https://sverigedemokraternaspartiprogram.wordpress.com/2010/08/23/sverigedemokraterna-invandringspolitiskt-program/

  https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Sammanh%C3%A5llningspolitiska-inriktningsprogram.pdf

  https://www.nordfront.se/sd-lanserar-bielerplanen-oppnar-upp-folkmord-via-arbetskraftsinvandring.smr

 131. Invandrare, välfärdsmigranter och/eller flyktingar kan flytta hem och ha kvar sin bidragsförsörjning från Sverige.
  Jag har haft utomeuropeiska patienter, som strax efter ankomst till Sverige, glatt krävt socialen på semesterpengar till landet, som de nyss har flytt ifrån, samma erfarenhet som Gunnar Sandelin skrev om på DN debatt för många år sedan. (Nu är debattutrymmet främst till för renläriga).
  Vi är många som upprepar att dagens lagar och regelverk inte är anpassade till massmigration, tyvärr är missbruket för egen vinning stort. Flera identiteter uppmuntrar till ”välfärdsshopping” både inom och utanför landet.
  Samma otidsenlighet gäller för FN:s och EU:s stolta konventioner, som är en viktig del i globalisternas önskade folkvandring/folkutbyte. Vilket innebär att någon förändring inte kommer att ske.
  …………………………………………………………………………………………………
  Skillnad
  ”Det är en stor skillnad på att vara svensk medborgare och att vara bosatt i Sverige.
  Varför envisas då regeringen och andra partier inom 7-klövern med att kalla alla som bor i Sverige för SVENSKAR?
  En viktig fråga är hur många Svenskar som bor i Sverige och hur många med annan nationalitet som bor i Sverige.
  De sistnämnda uppgår snart till 25 % av landets befolkning.
  http://word.harrietsblogg.se/

 132. Vilket land i Afrika kan tänka sig att förvara ”statslösa” och andra givetvis med betalning, de som inte vet vilket land som de har sina rötter i ?
  De som sedan de fått PUT visar sig ha en stor klan och de vet exakt var.
  De skall UT ur vårt land !

 133. Fullständigt obegripligt att ( M ) nu tar tillbaka ( SD ) väljare -tidigare moderater.
  Människans minne är kort,och det har tydligen varit mycket lätt att glömma vad ministären Reinfeldt ställde till med i fråga om eländen som kommer att räcka i generationer
  Lockande toner från podiet i Örebro,förvisso.men nu återstår att i handling visa substans också -något som inte blir helt lätt med tanke på ( C ) och ( L )
  Och om nu Kristersson verkligen VILL bli statsminister får han ta tage Erlander som exempel på hur man vid behov tar stöd av dåtidens pariaparti kommunisterna.
  Allt för MAKTEN !!!

 134. Jag tror inte ett dugg på att moderaterna kommer att verka för en strängare
  invandringspolitik förrän jag ser det i praktiken.
  Moderaterna har hånat,ljugit om S.D. som rasister och nazister hela tiden sen
  SD kom in i riksdagen och även innan. Moderaterna tillsammans med övriga
  partier har mobbat Jimmie Åkesson grovt. Jimmie Åkesson skulle förövrigt
  ha en utnämning för att han har vågat stå för sina åsikter trots alla partiers
  och svenska makthavares lögner kring invandrings politiken. Åkesson har
  varit trogen sin övertygelse vilket krävt mod och sant engagemang för svenska
  folket och Sverige som ingen annan partiledare eller parti har haft.

 135. Jag tycker det framgår ytterst tydligt av kommentarerna ovan varför just Kent Ekeroth behövs. Nu mer än någonsin.

 136. Om M också menar allvar med denna politik borde de också försöka genomdriva den med SD. Annars är det nog bara tomma ord. Tillsammans med L+C blir det nog ingen förändring av migrationspolitiken.

  • Det är bara tomma ord eftersom moderaterna vill vara med i EU medan SD är EU kritiska.Så bara på denna fråga spricker det direkt.

 137. Glöm inte att Åkesson verkligen tycker det är ok att inte regera. Det behövs inte tycker han, det räcker att hela tiden försöka dra de andra i håret framåt till insikt, att ta tag i deras huvuden och sätta deras näsa på fläckarna de skapat i mattan. För att de några månader eller halvår senare håller på med exakt samma saker igen, eller ännu värre och samtidigt lyckas samla politiska poäng på det.

 138. Ja men vad blir resultatet ???
  M vill inte ta stöd av SD.
  C (30 milj. Annie) kommer garanterat inte köpa det här, inte L heller för den delen.
  Dom hoppar upp i Löfvens knä !
  Sen har vi 4 nya år med dom här dårarna !

 139. Ja der här gänget är inte mer trovärdiga i sin omvändelse än en djävul som säger sig tro på Gud. De suger helt klart. Och snart kommer svenska folket att inse att detta parti inte har något att tillföra vårt land utom mer elände. Fiender till Sverige och Svenska folket är de och förblir inget annat oavsett om de kallar sig nya eller gamla sådana.

 140. Kent ekeroth och hans bror är kanske de enda jag litar på, eller knappt det. Men jag vet i alla fall att Kent står för det han tror på, och sviker inte det. Han är ingen populist och kappvändare, det är där han har min fulla respekt.

  Önskar att han startade ett eget parti. Skulle hoppa över direkt. SD har solkat ner sig tyvärr.

 141. Oj oj oj nu är det slut med alliansen, centern, liberalerna och Kristdemokraterna kan ju omöjligt samarbeta med det nya nazistiska moderaterna.

  • KD kan nog tänka sig att haka på, om dom fixar spärren, men det dom bidrar med om dom är kvar är ju inte direkt mycket !

   • Kd har ALLTID lismat och fuskat sig in trots siffror knappt över spärren. Deras valsamverkan 1985,med centern vilket borde vara ett brott emot grundlagen visar bara att de gör vad som helst för att lalla omkring i riksdagshuset.

     • Det lite ironiska I det är att moderaterna (och I viss mån sossarna) inför precis det som SD sagt för eller senare. Men tar ändå starkt avstånd till SD. De använder då argumentet ”deras historia” för att skilja sig från SD. Men vad menar de egentligen att SD skulle stå för i skillnad ifrån dem själva som är så radikalt olika? Det får man aldrig höra.man får ibland höra floskler om ”allas lika värde”, men aldrig något sakpolitiskt, aldrig.

  • Och dom tillsammans utgör ju inget direkt hot (straxt över 20%), vad gör A L då ?

   Hejsansvejsan Stefan här är jag !

 142. Vad säger Nobelkommittén om moderaternas senaste utspel i asyl migrationsfrågor?
  Utgår ifrån att Ulf Kristersson blir att betrakta som persona non grata vid kommande Nobelfestligheter. Allt annat vore ett skandalöst hyckleri från Nobelkommitténs sida.

 143. Detta är den bästa summering (av Kent Ekeroth):
  ”Det som förvånar är att svenskar fortsätter göra det: Rösta på dem som bjöd in ockupanter till vårt land. Som sålde ut vår äganderätt till främmande folk. Som tar svenskars slit och ger det till bedragande lycksökare. Som sitter på sina kontor eller sommarvillor och skålar och skrattar medan svenskt blir hunsade, rånade, våldtagna och mördade. Som vänder ett blint öga till när vårt land i allt större grad kontrolleras av främmande folk och kulturer.”
  – Och var var Hanif Bali-bali senaste 8 åren?

 144. Lindberg på Aftonbladet ”Moderater är bättre på träning än match”. För en gångs skulle håller jag med honom.

 145. Vet inte om man ska tro på detta.
  M-toppar bedyrar ska fortsätta importera 30 000 asylsökare per år.
  Lugnar vänstern: M tänker INTE minska bidragsinvandringen från tredje världen. Detta trots den påstått skärpta politiken
  Tyvärr låst artikel på Fria tider.

 146. VÄNTA bara tills Kristensson blir inbjuden till Bilderberggruppen och dom läser Lusen av honom och ber honom presentera VEM skall då Konsumera i VÅRA Företag Om du Förbjuder Asyl…
  Menar Du att Skatterna skall gå tillbaka till Svenska Folket, det tycker INTE Vi….
  Åk hem och gör ditt Jobb…till VÅR Fördel…!

 147. Först: vad M kan göra med de personer som fick avslag och ändå får lagligt ekonomisk stöd och befinner sig fortfarande i landet.?????

 148. Tiggarförbud.. skämtar dom… är det verkligen ens ett problem med tiggare verkligen? Om man ska jämföra med vårdslös okontrollerad massinvandring från Jordklotets mörkaste länder!?

  • Jag tänker kanske lite som så att det kanske är bättre för tiggare att man visar att det inte är ok, att det sättet att leva inte fungerar. Att deras fattigdom måste lösas på annat sätt. Att utöva politiska påtryckningar på länder som Bulgarien, Rumänien.
   Sen kan man ju kanske tycka att stadsbilden som exponeras i Sverige på grund av jordens mest godtrogna och aningslösa medborgare ser ANINGEN smutsig ut om man jämför med många andra ställen i världen som faktiskt tänkt lite längre. Tiggeri är inte ett isolerat beteende, det härbergerar kriminalitet, en samhällelig och socialt degenererad livsstil. Det skall inte tillåtas någonstans.

  • Tja, tidigare SD förslag. Och det och annat M kopierar allt som bara går att kopiera .

   Jag föredrar originalet….
   SD ???? 2017-2018 ⏩⏩⏩⏩

  • Jag tror du kan råka ut för fler sjukdomar än du förstår ?
   Jag har med egna ögon sett tiggare som bajsade i buskarna, och som torkade röven med blad och gräs när de va färdiga.
   Efteråt torkade de av fingrarna så gott det gick i gräset och på buskarnas löv.
   Sedan gick de rakt in i mataffären och handlade styckbröd och styckbullar som låg lösa i brödkorgar.

 149. Skäms du inte Löfven, vi i Sverige har byggt upp ett fint land med demokrati
  och jämställdhet. Bra social trygghet med rimliga bidrag.
  Nu har det vällt in folk som kalasar på vad vi byggt upp med ersättningar
  I form av bidrag som svensken bara kan drömma om.
  Muslimer som inte vet vad jämlikhet mellan könen är, muslimkvinnorna är
  etter värre än männen.
  No go zoner skjutningar och allt skit som man kan tänka sig, det är Sverige nu.

 150. Kristersson var en i gänget som en gång i tiden låg bakom agendan med att krossa bidragssystemet och lönesättningssystemet genom enorm invandring.
  Det de tyckte var EXTRA ”genialt” var att de samtidigt – på köpet så att säga – kunde framstå som PK-invandringsvänliga. De fick liksom ihop pusslet i att framstå som att de i princip ”gjorde gemensam sak” med det röd-gröna helvetet, trots att de egentligen lurade skjortan av de sistnämnda.
  NU har de dock insett att ”hmm, det blev visst lite andra problem som vi aaaaldrig kunde drömma om!”.
  De tror nu att ”det kan lösas med 10 000 poliser” osv, och att det ÄNDÅ kommer att gå att fortsätta med den galna agendan. ”Bara vi vinner valet, så kör vi igen sen!”
  Ungefär så ligger det till.

 151. Tror inte för ett ögonblick att detta är ämnat att minska invandringen till Sverige, tvärtom är det förmodligen ett sätt att tvinga på alla länder lika stora mängder, Minst 100.000 (inkl anhöriga m fl) om året är det som gäller för Sverige, skulle jag tro. SCB o Mig verket räknar med ytterligare ca en miljon invandrare under de närmaste åren. Noterade även att Bildt och Reinfeldt stod o flinade i församlingen….

 152. Tittar på Agenda, finns det nått som inte handlar om invandringen och dess problem, och där kom Maria Ferm in, dags att byta kanal !

 153. Nu i SVT Agenda:

  Johan Forsell (M) och Maria Ferm (Mp) debatterar mot varandra angående utvisning av illegala…

  En absurd debatt, det var just dessa två riksdagspartier som slöt migrationsuppgörelsen ”Öppna Era Hjärtan”, allt åt alla, illegala ska ha rätt till tandvård och sjukvård mm….

  • Det var en ström av ”tycka synd om” argument. Moderaterna har inte ändrat sig, de är fortfarande så att Reinfeldt andan ligger kvar. Jag orkade inte titta mer än 5 minuter. Något av dessa partier kommer att sitta i en Regering efter valet 2018.

 154. Skulle vara intressant att också få en reaktion från C,L och KD på Moderaternas åtminstone på papperet stramare invandringspolitik. Är det verkligen möjligt för Bilderbergs Annie att regera med ett parti som lånat sin migrationspolitik från SD ?

   • Ja, Bondeförbundet var väl på 30-talet kanske det mest rasistiskt färgade partiet i riksdagen. Då man var det enda parti som faktiskt hade antisemitismen och rasismen inskrivet i sitt partiprogram.

    Bra att känna till om någon från Centerpartiet börjar yra om SD:s så kallade Nazistiska rötter.

   • ”I bondeförbundets partiprogram från 1933 fanns bland annat följande meningar:

    ”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda flyktingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.”

    Klippt ur DN 06-02-10

    Nog tycker jag att det är en rimlig målsättning att det egna folket inte ska förändras till det sämre, och att man inte ska ta emot personer som är oönskade.

    Det är naturligtvis också så att även MP skulle kunna definiera människor som de inte önskar till Sverige, och nog vill väl MP att man ska stärka folket , även om MP kanske tänker mest på grönsaker i sammanhanget.

    Så det är mer en fråga om vem man frågar. Och C HAR rötter i Bondeförbundet, och Bondeförbundet, enligt klippet härovan, är väl ungefär så nazistiskt som man kan få det.

    Och Erlander yttrade själv en del i den vägen, fast han var lite mer försiktig.

 155. En person som en gång har insett att SD är det rätta kan ju knappast gå tillbaka.
  Det är ungefär som att gå tillbaka från att använda datorer i samhället till att inte använda datorer.

 156. Artikeln ovan är en bra illustration på skillnaden mellan SD och PK-populismen hos M.
  SD politiker hederliga personer som säger vad de tänker.
  M politiker ohederliga personer med falska fraser uttänkta för att fånga röster

 157. Globalisternas globalist följer samma agenda angående den organiserade parasitinvasion som alla andra (utom SD) i 7-klövern. Det är nästan otroligt att han kan lura någon.

 158. Just nu i Debatt. Maria Ferm chockad av M.s nya flyktingpolitik. Det är inget emot den chock svenska folket får när de upptäcker den fulla innebörden av MP.s flyktingpolitik.

  • Hon är medskyldig till alla dödsfall på Medelhavet med sin signalpolitik och all kriminalitet vi har i Sverige.
   Hon tjatar jämt om asylrätten som bara är en bluff.

  • Och heller ingenting emot den chock som eventuella tillbaka-vändande moderater får när DE upptäcker att allt bara var skitsnack från M-ledningens sida.
   Det tar inte många veckor efter valet, om de skulle vinna.

   • Rickard, jag tror det spricker innan valet. Public Servise och MSM kommer att mala ner M. Tror inte dom rider ut rasist racet i media.

 159. Dags för SD att pressa M på svar, om hur de ska få igenom Sverigedemokratisk migrationspolitik?!! Och nu ska verkligheten vara med i M,s svar!!!

  • Vi måste till en början ha en betydligt hårdare migrationspolitik än M.

   Om vi sedan har en del nationella gröna ideer, och LITE lagom röda ideer så kanske vi kan offra de lite röda ideerna om Kristersson ger sig i någon fråga.

 160. En neonatalkomiker som Bill Maher ges utrymme i det agendajournalistiska programmet Agenda. Dom enda som skrattar åt denna patetiska figur är förmodligen bara SVT anställda.

  • De säger att Trump gillar smicker, nazister och Putin.
   Börjar bli väldigt tjatigt med vänsterpropagandan.

  • På RT Crosstalk i veckan tog man upp Weinstein ur en annan aspekt: hur kommer det sig att det demokratiska Hollywood mörkade de här händelserna under USA-valet. Sen undrar man varifrån Mahrer fick uppgiften att 75% av amerikanarna vill ha bort Trump. Jag träffade en sådan rabiat men trevlig Trumpmotståndare som var säker på att de skulle lyckas få bort honom ganska snart. Tror att det kan vara 30-40% som är ivriga Trumpmotståndare. Det räcker nog. Men hur kan en siffra som 75 få bli oemotsagd i Agenda?

   Själv är jag lika trött på Trumps tänka högt snack och provokativa uttalanden som på alla dessa skitsnackare på andra sidan. Varför tar SVT ställning för den?

   • Demokratiska Hollywood? Weinstein var en makthavare och var till stor användning för demokraterna. Nu vann Trump och Weinsteins makt på nedåtgöende, då var han inte så nyttig längre. Problemet är att nu kommer allt hyckleri fram i ljuset och det är många i branschen som går konstigt.
    Lyssna till hycklerskan Barbara Walters: https://www.youtube.com/watch?v=rujeOqadOVQ

 161. Moderaterna har tappat all trovärdighet, nu leker man Följa John, och tar rygg på SD, satans hycklare som gör en omvändelse under galgen, orinalet till en politik som återställer Sverige, heter SD och inget annat. Men så länge ca 80 % av valmanskåren går med huvudet under armen, lär importen av kriminellt sunk fortsätta.

 162. Ett gäng töntar har gjort bort sig fullständigt. Dom ber om nytt förtroende, låt oss köra dom till närmaste soptipp.

 163. Nu är det hög tid att SD skärper sin politiska agenda beträffande migrationspolitiken, när det gäller att bemöta M:s kursändring. Att många av de svenska väljarna är så korkade har man förstått sedan länge, så korkade att de väljer att genast gå tillbaka till sitt ”gamla” parti så snart de viftar med lite hårdare tag mot asyl- och välfärdssökarna. Ett parti som så grundligt svikit dem tidigare. Det var ju därför som de gick över till SD.
  Detta är inte bara oklokt, det är rent av korkat. Men man ska sluta förvåna sig när det gäller det fredsskadade och ytterst bekväma svenska folket.
  Men vänta bara till muslimerna bli tillräckligt många! Då ska dessa svenskar få se på annat, för då kommer huvuden att sitta mycket löst på många av dem om de vänder kappan efter vinden.
  Då kan man inte längre byta politiks färg hur som helst!
  Läs och lär om vad det är för några vi godtroget släppt in i vårt land! Ta reda på vad den ”muslimska samhällskroppen” kommer medföra för vårt land, ett politiskt samhällssystem som försåtligt är draperat i religion bara för att lura oss!

 164. Det nämndes förvar i Agenda sedan visades människor som hindrade
  Polisen att få iväg bilarna med utvisade.
  Finns det ingen som tänker innom polisen. Om någon ska utvisas
  så ska det inte gå att lägga sig framför polisens bilar.
  Man måste ta lärdom från naturen, tex grävlingen som har flera in
  och utgångar till grytet. Det man såg i Agenda är så dumt att
  ett sådant förvar kan bara en svensk bygga.
  Det är som man tappar andan.

  • Svensk polis är inte särskilt kluriga. Det är väl därför de nästan aldrig lyckas gripa de som begår brott. Lyckas de beror det på ren flax och då griper domstolarna in och släpper genast ut buset på gatan igen.

 165. Lita aldrig på en Moderat.
  Sverigeförstörarpartiet kappvänder bara på papperet, allt för maktens skull.
  Idioter, go to hell !

  • Jo, men de än mer definitiva ideologiskt opålitliga storbedragarna som utan betänkligheter vill fortsätta svindleriet med svenska folkets tillgångar det är C och L, glöm aldrig det!

 166. Moderaterna trodde att man gjorde näringslivet en tjänst när man öppnade dörrarna för asylbedragare men näringslivet har ingen nytta av folk med IQ på 60 – 80.

  Man har importerat hundratusentals tärande individer. Försök reparera det, Moderaterna.

 167. Min första spontana tanke, Moderaterna tigger efter något för sin sjuke bror!
  Just så går det till att lura väljarna tillbaka och partiet ropar efter en hjälp, för att få sitta kvar vid en maktposition!

  Det är totalt värdelöst för en politiker att inte få vara en överbetald Riksdagsledamot, när de friställs ifrån detta uppdrag och äger inte någon utbildning och de kan ingenting då vet de inte vad de ska ta sig till!

 168. Synd att det skulle krävas en halv miljon utlänningar i Sverige som inte ens klarar sin egen försörjning innan Moderaterna vaknade.

 169. Moderaterna har alltid stött SD:s politik. Men har aldrig haft ryggrad att stå för det.

  Moderaterna är SD fast utan ryggrad och Pontus.

  Kent Ekeroth har helt rätt.

  Kommer väljarna atf förstå September 2018 ??

 170. Det är nu vi ska dra åt tummskruven: Förbud av slöja, öka repartering, alla som har ljugit om sin ålder ut utan nåd, bidrag ska minimeras mm. Bara lite av mina förslag.

 171. Nu när de väl tiiltagna arvodena och de insuttna fåtöljerna är hotade.

  Ja,då rycker det i dököttet och under galgen kommer ”skarpa” förslag om skärpningar i invandringspolitiken.

  Vilket jävla hyckleri!

 172. Tveksamt om de får igenom något med Annie och Björklund. KD är väl under strecket. Föresten kanske det röda blocket vinner. Då blir det DÖ 2.0. För SD vill de ju inte samarbeta med. Vill man ha ändring i invandringspolitiken. Då är det bara SD som är ett alternativ.

 173. Politik är politik! Politiker är beroende av mandat för att behålla sina uppdrag! Vad styr då detta! Ideologierna är bortrationaliserade för evigheter sen och opinionsmätningar och ”avkänningar” av väljarnas önskan lägger man ner mycken tid och pengar på att fånga in! Den enda regelrätta kamp som föres idag är INTE som det var förr i tiden när man kämpade för jobb och löner att överleva på! Nej idag är makten, kändis-skapet och medföljande höga positioner och löner vad man slåss för och om! Nationen och medborgarnas framtid är endast verktygen för att nå målet egen självuppfyllelse och beröm! Detta är vad politik idag, handlar om!!!

 174. Om SD ska få en massa nya väljare så bör de inrikta sig på att lova fattigpensionärerna, minst samma pension som invandrarna får, utan att ha bistått samhället med något matnyttigt!
  Att muslimerna har förökat sig i vårt land, är detta avlande av ca 200 000 ungar och vi känner till vad de flesta sysslar med och därför finns det inte några pengar till landets fattigpensionärer!

  • Du har tydligen inte följt SDs finanspolitiska utspel. Man har föreslagit att de första intjänade 150.000 lönekronorna (observera inkomst av arbete) per år skall bli skattebefriade (ett förslag som kostar ca 150 miljarder) . Detta skall delfinansieras med en ökning av livsmedelsmomsen med 13% och en ökning av momsen med 19% på kollektivtrafik. Detta innebär noll och ingen skattesänkning för pensionärer samtidigt som det får en skattehöjning i form av höjd moms. Summa summarum innebär det att våra pensionärer får det ännu sämre ekonomiskt.

 175. Åkesson försiktigt positiv… Fattar han inte att moderaterna står och blåljuger svenska folket rakt upp i ansiktet. Jävla hycklare och L.förrädare är vad Moderaterna är (Reinfeldt, du är inte glömd din jävel).
  Står desperat och babblar osanningar åt höger o vänster för att slippa halka under riksdagsspärren. Ryck upp dig för fan Åkesson, ta i lite och var inte så förbannat ängslig. Jag blev faktiskt positivt överaskad sist när Åkesson äntligen tände till och kontrade med sossarnas rötter i rasbiologiska institutet och tvångssteriliseringar när Löfven drog upp det vanliga rasistkortet. Fortsätt så Jimmie och dementera stödet för tvångsbeskattning av STASI-TV, Rysshets och annat fjäskeri för Landsförstörarna tack.

  • Det räcker inte med mer glöd. Det finns också ett absolut nödvändigt trängande behov av att SD rensar upp i sitt lugubra persongalleri så att det åtminstone kan ge sken av viss anständighet. Nu ser det vedervärdigt ut och än värre är det för att chefen fegar ut med att säga sig inte veta någonting om sådant. Det är bottenlöst dåligt agerat!

   • Nu vet jag ju inte riktigt på vad du syftar men nog har det rensats ut rejält inom SD av en maktsugen kille med stort M. Många kompetenta personer av den gamla skolan har fått foten medan det Ja-sägande skräpet har fått sitta kvar.

    • När det gäller anständighet gäller det sådant som har blivit offentligt känt. Eventuella interna skämmigheter är beklagliga men de påverkar ju inte den offentliga bilden om partiet.

  • Jag skrev om fenomenet på Facebook, Åkesson behöver inte va så servil. Som du skriver, ta i för höge farao så det hörs!

 176. Den främsta motståndaren detta valår är inte något specifikt parti. Nej, det är PK-media och Public Service. De har förvandlats till propagandamaskiner för vänsterextremister och socialliberaler. Det är ofattbart att varken SD och eller de borgerliga partierna protesterat högljutt mot hur det går till på SR och på SVT. Det är ju helt uppenbart att folk i stort tycker precis det som det strax innan matats med i dessa medier. Det betyder att vänsterlägret kan tillgodoräkna sig gratis skattefinansierad statspropaganda. Det är skandalöst. Det underminerar fri åsiktsbildning och därmed en fri oberoende demokrati. SD och de borgerligas första prioritet borde vara att ingripa mot detta grava missförhållande. Varför är det helt tyst om detta? Jag förstår det inte.

 177. Moderata väljare har hittills inte vågat stå för vad dom tycker.

  Dom har gömt sig bakom sina fina utbildningar samt säkra bostadsområden för sig själva och sina barn.

  Nu kopierar dom SD politik och försöker i den mån det går att ”rädda sina ansikten ”

  Vi är inte själva i det här.

  NY times samt Daily News bevakar vad som händer i Sverige.

  Vi är inte själva i detta. Världen bevakar.

  • Det Habsburgska lever kvar. Det har ett starkt arv att förvalta. Österrike, Ungern, och även Slovenien och Kroatien.

   • Dom går nu tillbaka till Moderaterna.

    Nu när fruntimtet är borta vågar dom sig tillbaka.

    Men dom saknar något. Dom saknar ryggrad.

    • Partilojalitet har inget egenvärde då är man inne på lika dåligt spår som S väljare som röstar på S för att far o farfar gjorde så. Nu gäller det att få förtroende för sin politik och det visar sig om Kristersson fått det och om han kan behålla det isåfall. Oavsett lär det inte locka fler väljare från vare sig det rödgröna eller Alliansblocket med ett radikaliserat SD

  • Ne, nej, helt galet att han visar upp sig. Han är pariastämplad och utgör därmed ett blysänke för SD i striden om väljare. Han må på sin höjd verka i det tysta i bakgrunden.

   • Tycker du SD ska bli lika slemmigt som den ryggradslösa 7-klövern, bara hyckleri och maktintriger? Han är rak.

    • Visst han är mycket bra i sak men PK-media har inte utan viss rätt fått honom körd i allmänhetens ögon och det är det som skall räknas. Vad SD anhängare tycker är helt ovidkommande. Nu gäller det att samla upp väljare från motståndarna och då duger det inte att visa upp en person som pariastämplats i just de kretsarna. Det är helt enkelt taktiskt helt fel.

  • är det en tillfällighet att man här på Samhällsnytt ägnar två tredjedelar av artikeln ovan åt Ekeroths kommentar?

 178. Jag sade sanningen om Moderaterna.

  Samhällsnytt blockerade mina inlägg.

  Nu går jag ut i Sociala medier för att berätta.

   • Det kom upp nån röd text och inlägget blev inte publicerat.. Det är nog ”Elisabett” ( den jag skrev till ) som blockat mig för tidigare bravader.

    Ber om ursäkt för att jag beivrade mig och skyllde på Samhällsnytt.. (det såg lite ut som om man blev blockad )

    Inget ont om ”Elisabeth Hägglung” i från mig. Det är nog jag som tidigard inte varit helt nykter i tidigare inlägg för några veckor sedan.. ????

    • Du har helt fel i dina misstankar. En annan läsare kan inte blockera dig från att kommentera.
     Den röda texten dyker upp när man försöker posta en replik på en kommentar som redan hunnit bli raderad.

 179. Nu får SR/SVT sätta ditt epitetet ”främlingsfientliga partiet Moderaterna”. Gör de inte det så borde det vara förbjudet att kalla SD för det då Moderaterna kopierar SD:s politik.

 180. En utsträckt hand från M till S vilken fråga det än må vara diskvalificerar M´s trovärdighet, jag stryker M direkt ur min horizont…

 181. Centern och miljöpartiet har fortfarande för stort inflytande de kämpar för att ockupanterna skall fortsätta att tära på vårt land.Och som front trupper kommer batikhäxor för att
  rädda unga muslimer som hotas av utvisning!

 182. idag säger m vi ska strypa invandring och börja ställa krav och
  imorgon ska vi öppna våra hjärtan och plånböcker!!
  m har dom verklige nåt förtroende eller blir de bara sossarnas
  marionetter?

 183. Nu gäller det Sveriges framtid.

  ”Hingstens” ”öppna era hjärtan-politik” har nått vägs ände, nästan (det fortsätter att komma några 100 migranter i veckan och har man fått avslag så gömmer man sig)

  ”Sagda häst” sitter och myser på ”M”-stämman och småler efter att ha kört Moder Svea ner i moraset.
  En normal människa hade skämts och inte visat upp sig stämman.

  Men många politiker är inte normala.
  Spenderar gladeligen skattemedel på sätt som inte gynnar de som ”levererar dem”.
  Hörde att SIDA med ”S”-Kajsa vid rodret gör av med 43 miljarder skr till ”lite av varje”..

  Åter till ”M”.
  Om SD skall få eget inflytande gäller det att ”simma lugnt”
  Till sin hjälp verkar man få en ”sviktande bostadsmarknad” som kan få ”Svenne” att kvickna till.
  Kommer att ge svallvågor.
  Men en allians är ett måste och då får man ta det som ”bjuds”.

  ”Man kan inte sörja över spilld mjölk”.
  Alternativet är att fortsätta ute i ”kylan”

  Inget bra alternativ för SD-väljare.

 184. Om nu M vill ha en strängare invandringspolitik.

  Varför står det då i partiprogrammet att M vill samarbeta med EU om invandringen.

  Bryssel ska alltså diktera hur stora flyktingkvoterna ska vara och hur många flyktingar varje enskilt land ska tvingas ta emot..

  M tycker det är OK.

  • Det tycker jag också är okey, bara de ger fan i Sverige och USA där jag oftast bor med min familj. Fast Sverige är just nu ett minne bara.

 185. Sverigevänner även om vi kan ha olika syn på Moderaternas ”utspel” idag, så kan vi väl ändå känna viss samstämmighet i att: Jimmie nått långt fram, nämligen att vända en stor del av etablissemangets ”syn på” invandringen?!? En hierarkisk bedrift! Och den står Jimmie Åkesson för!!!

 186. Beslutet påverkar ingenting. M:s migrationspolitiske talesman bedyrar att nuvarande migrationspolitik fortsätter som vanligt. Så, det blir en röst på SD som vanligt i valet 2018.

 187. Österrikarnas val i dag ger en tankeställare.
  Kanske svenska ”S” följer Europa-trenden och hamnar på rekordlåga 20-25%.

  • Helst under!!! De har INTE gjort något gott för Sverige under de senaste årtiondena! Dessa är de värsta uppkomlingarna och utsugarna av allt de kan få ”tag i”! De är dem som bryr sig allra minst om svenskar och alla de som har det riktigt svårt! Ändå står de och ljuger hej vilt om sin så kallade solidaritet! Nä ut med dem och långt bort!

   • Ledarskiktet har ”svajat” sedan flera decennier ”Tage Erlander” var väl den siste med ”landsfader-status”.
    De sista ”stjärn-skotten” ”Mona Lisa”, ”Håkan Bråkan” och ”Steffe”???????

 188. Kalergiseringsdrivare ska stenas till döds! Stening var inte muslimerna som kom på även om de tog efter det.

 189. ”Lugnar vänstern: M tänker INTE minska bidragsinvandringen från tredje världen. Detta trots den påstått skärpta politiken”

  ”M-toppen bedyrar: Ska fortsätta importera 30.000 asylsökare per år”

  Hur kan Jimmie applådera åt den här massinvandringspolitiken?
  Förstår ingenting!

 190. Är Hanif verkligen en moderat jag tycker mer han agerar som en partisekreterare för SD. Inte mig emot men vad tycker Reinfeldt tro?

 191. M2018 kommer att köra en FP2006, man kommer säga att man ska föra en politik som i mångt och mycket liknar SD, media kommer ge dem massa gratisreklam för detta.
  När det sedan kommer till kritan så kommer man fortsätta på Ruinfeldts inslagna linje, att krossa välfärden genom massinvandring.
  Planen är ju att få in så många parasiter i välfärden, så att det allt sjukare folkhemmet måste amputeras.

  • Exakt så kommer det bli. Spola sen fram 4 år, och de efterblivna svenska väljarna är redo att ta tillbaka S igen, som vid det laget återigen lovar att fixa Ms katastrofala politik, och sen själva gör än värre igen. Rinse and repeat.

   • Efterblivna svenskar finns det tydligen gott om idag. Undrar var de ärvt det ifrån. Åker man buss eller tåg med dem sitter de som får och glor rakt fram utan att ens prata med varandra. De älskar att ha trist och tråkigt och stänga av sin hjärna totalt tydligen. De kanske tänker för lite.

    • I en kommuniststat blir allt grått och trist beroende på att den fria fantasin och kreativiteten inte är tillåten. Alla är rädda för varandra och stänger sog inne.

 192. Man kan ju hoppas M menar detta, och för fram budget för det osv..
  skulle de vara så att dom håller denna nya inriktning, så finns bara SD att ansluta sig till, vilket hade varit bra för både M och SD…. då vet man hur valet 2018 blir, och det är enbart positivt.
  Men tyvärr så är det nog bara valfläsk…

  • Att vinna valet gör mn inte med dom väljare M och Sd har, det kräver ffa att man vinner väljare från andra partier och det röda blocket för att få säker majoritet

   • Jo. Dom mätningar som görs är ju bara bullshit för att propagera för folket att sd är rasister o att de kommer bli S … så folk inte blir så fundersamma när de sker. Men jag tror ialafall att om rösterna räknas rätt så kan judu sd och m göra packt o isf blir dom styrande,troe jag iaf. Men m kommer aldrig göra detta hursomhelst … bara en önskedröm.

    • Allt är en dröm. Inte verklighet. Den lever vi inte i längre. Allt är upp och ner som bara fan. Lika bra att sitta på puben och glömma skiten.

     • Fast många lever i verkligheten och det är vi som måste väcka dom resterande… och agera snarast. puben tar vi när vi efter att vi segrat. hahah

 193. 20 000 barn har en diagnos att de har ADHD i Stockholms län.
  Sjukt dåligt, kanske något tför SD att rensa upp i träsket.
  Ett knep som var lyckat är att sova i tält över en veckohelg det
  gör att biologiska klockorna återställs, dator och telefon nix.
  Det är också spännande för barnen att sova i skogen göra upp
  eld och grilla korv.
  Läste om bergsklättrare vad de mest längtade efter när de vaknade
  efter en kall natt på berget, En redig varm köttbit !
  Vad de minst längtade efter, En kall morot !

  • Hjälper inte. Förr klarade man sig i skolan med adhd. Struktur å disciplin var ledorden. Idag är genus och allas lika värde men vissa är mer lika än andra som formad skolan och samt dess kursplan. Adhd personer behövs. Deras energi behövs. Men i ett betongrått sossestyrt alla lika gråa land, passar vi inte in.

   • Person som är betecknade som lite speciella stämplar man gärna som ADHD i det här landet. Det har gått inflation i dessa bokstavsbeteckningar. Det är också en sjuk attityd som vi blivit indoktrinerade i genom socialdemokratin.

    • Klart det har gått inflation på bokstavsbetäckningar, precis som på psykiskt ohälsa. Just hos barn vet jag av erfarenhet är skolan och dess skolplan ett av huvudproblemen idag. Genom att den egna identiteten ifrågasätts genom genustramset, samt varken struktur eller disciplin får råda i klassrummen. Dvs alla förutsättningar för att barnen skall klara sig, har tagits bort. Klart att det då blir fler som får diagnos. Just för symtomen inte går att dölja pga den yttre miljön politikerna har omvandlat samhället till. Visst finns det feldiagnoser men vet att kunskapen bland genusvetare i skolan är noll. Det finns inga jobb, så ungdomarna måste gå gymnasiet osv. Så nej, detta är inget mode. Detta är ett bevis på att samhället håller på att krakellera i en stor härdsmälta.

 194. Tror att Jomshof har rätt.
  Ledande företrädare inom M aviserar 30 000 ”vi satsar på välfärden bidragstagare” om året.
  Invasionen av muslimer fortsätter och nya bygglov av moskéer.
  Samhället påminner allt mer om Beirut !

 195. Jag kommer personligen aldrig någonsin rösta på något av de Sverigehatande partierna. För mig är det SD som gäller så länge de utför det som de lovar.

 196. Hur kan man i mediadrev att vi skulle Rösta på Moderaterna..i falska pyntade med Extra procent…MODERATERNA ock Alliansen är medskyldiga till våld.mord.våldtäkt.hemlöshet.vården .kommuner som är giriga.Friskskrivnigar på Dödsbädden. Folket har inte röstat på alliansen med era låga proc. M. Bör sitta i finkan med lövet..i decenier har ni förtryckt det Svenska folket ock våra rättigheter..Tack gode gud för vi har haft SD under denna tid..annars hade det varit ännu värre..SD har min röst????

 197. Nu Jimmie borde du säga ifrån annars tror jag att du tappar i förtroende. Moderaternas utspel är allt annat än ärligt. Skulle det nu visa sig i valet att M får tillbaks väljare då är svensken riktigt dum. Som så många här kommrnterar är det enbart falskspel från M sida inför valet. Den här taktikändringen är i bästa sossestil. Sverige ska stänga sina gränser helt för den här typen av invandring.

  • Svenskar är dumma men de beror på att dom jobbar så mycket för att betala för invandringen så dom har inte tid eller ork kvar att kolla upp verkligheten.

   • Alldeles riktigt. Om svensk politik hade drivits förnuftigt hade familjer skapats automatiskt och barnafödandet blivit befrämjat som det borde ske i ett land som fungerar bra. När politiker bara höjer skatten hela tiden utan anledning tar folks energi slut. Det är ett naturligt skeende som alltid gäller. Sverige hade varit ett välmående land idag om bidragssamhället inte existerat i den graden det gör idag. Bidragssamhället föder fram latstövlar och likaså den här onaturliga skattebelastningen. De unga ser ingen framtid i detta och även de gamla faller ihop. De unga idag är inte motiverade att skaffa barn eftersom de inte ser någon framtid i Sverige numera. Detta skulle vara motsatsen annars och barnafödandet skulle fortgå som normalt. Socialdemokraterna har verkligen lyckats indoktrinera folk så till den milda grad att landet nu är förstört.

  • Tyvärr har nog Jimmie gjort sitt inom partiet. Det måste till nya krafter som orkar stå emot kommunisterna bättre än han gör nu. All dessa utrensningar som de hållit på med är inget bra tecken i ett parti. Folk måste få tycka och tänka vad de vill utan att sådana här saker ska hända hela tiden. Det finns ingen som kan tycka lika inom en demokrati.

   • Ärligt talat så tror jag att mattias karlsson är bromsklossen i sd, hans tokiga utspel om svt att där bara är fel på deras sändningstillstånd? Ja har alltid gillat karlsson men sen han valde att ansluta sig till sjuklövern med svt frågan så är inte sd mitt parti längre, sd behöver kent tillbaka nu, ja röstar på afs om dom ställer upp i riksdagsvalet om inte sd skärper sig, ställer inte afs upp ja då röstar jag inte.

    • Det kan hända, men hela SD känns genomsyrat idag av s.k. utrensningar. Utåt sett verkar de inte vara särskilt enade. Tyvärr tvivlar även jag på dem, men som det ser ut idag är de enda alternativet.

     • Jag tvivlar också på sd nu, sd har som sagt vandrat vilse i värdegrundsträsket så det enda alternativet är swexit tyvärr, ja älskar Sverige men ja klarar inte av att se Sverige kollapsa

     • Det är kanske 1 miljon som kommer kanske att rösta på SD. Varje enskild person kan inte vara nöjda med allting SD står för. Det gör inte jag heller men SD är det bästa att rösta på nu. Även inom SD (ledningen) finns det olika syn på saker och ting men vi lever i ett demokratiskt samhälle även om 7-klövern inte står upp för det.

     • Förklara en sak för mig, hur många tror du stödjer sd i svt frågan? Kan det vara 5 eller 10 procent?

     • Han menade om den fungerade som den borde göra. Idag är SVT ett stort skämt åtminstone när det gäller nyheter och politik. Jag har lagt ner SVT just nu för det är så mycket propaganda i den.

     • Så om man målar om en byggnad som är illröd till blå så försvinner problemen? där finns dom som kallar mig naiv, lycka till med mobbningen som svt håller på med dagligen mot sd

     • Så länge SVT har egen beskattningsrätt genom licenspengar är dom osårbara. Är det däremot finansiering genom skattemedel kan man dra ner på anslagen på samma sätt som gjorts mot tex försvaret. Det kräver dock en politisk majoritet vilket i sin tur kräver att alla drar sitt strå till stacken för Sverige och röstar mot SVäMp

     • Känner du till anställningsregler i Sverige? Du kan aldrig sparka en ljugande 7partist och du tror att ett finansieringen ändrar på deras åsikter, oh my god

     • Om företaget gör nerdragningar får folk gå. Visst SVT har tusentals anställda men det hade försvaret också. Finns viljan finns möjligheten till förändring, det här är ett sätt att skapa en möjlighet

     • Ja nerdragnigar vad tror du att de hjälper? Sist in först ut. Samma gamla rödgardister sitter kvar då ju.

     • Då får dom väl trängas o vara solidariska medan man stänger avdelning för avdelning tills bara dom som är på väg ut i pension är kvar.

     • Har du en rutten byggnad måste den rivas, ja vet inte om mattias karlsson är naiv eller om han vill offra oss gamla sd väljare på värdegrundsaltaret.

     • Nu låter du som Mogert som vill jämna allt med marken eller revolutionsvänstern. Det går att åstadkomma förändring om man har en maktbas och resurserna för det. Att få bort tvlicensen är ett steg i rätt riktning för att kunna strypa hydran. Det är lättare att få en majoritet av politiker att dra ner på anslag än att direkt ta bort en institution

     • Är du en sd representant? I så fall har du lyckats med att skrämma bort mig från sd för gott, tack och hejdå sd ja skäms nu för att ja har slösat bort min röst på er i två tidigare riksdaksval ja drar mig nu också tillbaka från samhällsnytt för gott.

     • Nope jag representerar enbart mig själv och mina åsikter och du visar att du inte klarar att tänka efter först och argumentera sedan

     • För min egen del har jag faktiskt aldrig trivts i mitt eget hemland, men jag accepterar inte att folk spottar på flaggan och vår nationalsång. I själ och hjärta är jag amerikan.

     • Ja i usa hedrar man flaggan förutom i NFL, ja antar att ja kommer att bli en harmonisk människa igen när ja har lämnat Sverige och slipper hjärntvätten, Sverige i dag är ett sjukt land överfullt med kulturmarxister.

    • Den som lämnar sin röst att rosta och medvetet lämnar landet oskyddat mot socialisterna har varken förnuft eller ära

     • Tack, ja har röstat på sd i två rikdagsval och ett tredje riksdagsval kommer inte på frågan när sd sviker mig svt frågan, ja har gjort mitt i detta land ja flyttar när jag hittar rätt hyra, spanien var mitt val men det försvann med våldsamheterna i catalonien, ja har inte svikit någon det är sjuklövern och nu senast sd som har svikit men vem vet ja kanske inte hittar ett prisvärt boende, letar nu i portugal

   • Ingen annan har gjort ett lika bra jobb som JÅ för sitt parti. Helt föredömligt att inte ha kvar folk som missköter sig eller går utanför partilinjen i känsliga frågor på poster.

    Fler partier borde ha den moraliska ryggraden. Är väl svårt för V att göra sig av med alla kommunister men S kunde åtminstone göra ett försök med en fasad av stöd för demokratin och gjort sig av med DDR och Hamas mfl antidemokratiska sympatisörer och alla korrupta pampar dom har i sina led

    • Jag kan hålla med dig om det i viss mån. Jimmie är en person som har en lite för mjuk attityd till etablissemanget. Han har lova stänga gränsen och klart begränsa invandringen. Han har däremot inte sagt att vi ska utvisa de flesta som kommit hit utan istället ta hand om de som redan finns här. Problemet kvarstår alltså med utvecklingen av att muslimerna kommer att ta över.

     • Vem tror du skulle få mer förtroende bland väljarna i allmänhet med ett radikalare program för SD? Är det bättre med JÅ’s lugna saklighet och ett grundläggande reformprogram eller en storpratare som får fler att lämna partiet till förmån för nån enstaka NMR’are eller annan obskyr promillegruppering

     • Jag hoppas verkligen du inte kommer att bli besviken den dagen Jimmie tar över om han får möjligheten.

    • V och S är av samma skrot och korn. Tänk på att V bildades en gång i tiden av utbrytar från S. Dessa två partier är egentligen detsamma eftersom de är renodlat kommunistiska.

 198. Kristofferson och Bali verkar ändå ha slitit sig loss fån ”11-åringsretoriken” som både Reinfeldt och Lööf ofta hemfallit åt.
  Exempelvis, ”Är Sverige fullt? Flyger över Sverige och ser massor av tomma fält där invandrare kan slå sig ned”!
  Eller ”Sverige har rum för uppemot 30 milljoner invandrare”!
  Hur dessa nästintill obegripligt infantila utsagor av ledande politiker kunnat uppstå bör inom en snar framtid beforskas!
  Statsvetare och psykiatriker, gör ert jobb!

  • Kristersson är en falsk person. När han satt i ungdomsförbundet var han för fri invandring och låg bakom de cirka 550 000 som till Sverige under endast 8 år. Däremot är Bali bättre men alldeles för ensam i partiet.

   • Falsk eller har insett vad resultatet blev. Troligen är det ganska många i det här landet som vaknat ur sin naivitet och vill dra i nödbromsen

    • Nödbroms är fel ord, det kommer fortfarande att röra sig om runt 30 000 om året enlig M. Det stora hindret heter Lööf, hur ska de få henne med på tåget?. Köpa henne med statsministerjobbet? Var det därför hon inbjöds till Bilderbergmötet?

     • Såg inte att det fanns på programmet : http://www.bilderbergmeetings.org/

      Men du har rätt i att Lööf med sin rabiata syn är ett stort problem. Vem som är statsministerkandidat väljs fortfarande primärt av folket. Om det kommer till 30.000 arbetskraftsinvandrare tar jag det med stort lugn om vi kan dra ner på ännu fler av dom bidragsberoende som inte vill anpassa sig till det Svenska systemet och arbeta för sin försörjning

  • Visst är uffe nummer ett i M, mannen som fifflade åt sig en lägenhet som skulle gå till en utsatt kvinna, länge leve feministen uffe denna hederskarl.

    • Nej ja är lite introvert så jag har alltid jobbat ihop mina pengar och saker själv, har man sjukdom eller andra svårigheter ja då ska man få hjälp men denna överbetalda fifflare ville inte köpa en bostad, han stal en lägenhet från en utsatt kvinna, girig skitstövel.
     En bra kar reder sig själv en dålig ska ingen hjälp få.

     • Var det inte en 4 inne i stan. Lite konstig lgh för en ensamstående sjuk person utan inkomster att kunna betala hyran för.

     • Skit samma denna kar usling ska ha en spark i röven, ursäkta ja tar tillbaka att ja kallade han för en kar.

     • Synbart verkar han lyckas en hel del med att återskapa förtroende för sitt parti, face it och inse att han är trots allt den som är den närmast samarbetspartnern oavsett vad du tycker om saken. Vill du lyckas med ett projekt eller stå i ett hörn o skrika för att folk inte känner som du

     • Jag tror att du slirar på sanningen. Att t.ex. by-passa AF och skaffa jobb på egen hand genom kontakter är ungefär samma sak.

 199. Ot
  Är paula bieler medlem i hatgruppen
  Jag är här?
  Där går elaka rykten om de på flashback!
  Stämmer detta? Om de stämmer och inte paula sparkas ut ja då är sd som parti ute på hal is.

  • Eller är det ett bra rykte att sätta fart på från dom som är rädda för SD. Ett försök att ge splittring och misstänksamhet inom partiet

   • Det är väl bara att fråga henne om det stämmer, så jag gör det här och nu.
    Alltså, Paula Bieler; är du medlem i hatgruppen ”Jag är här” eller ej. Du kan svara på min kommentar när som helst det passar dig.
    Vid frånvaro av svar bedömmer jag det som ett JA och då hoppas jag du ansluter dig till ett annat parti. Lämpligen V eller FI där de flesta medlemmarna verkar komma från trots snack om att vara opolitiska.

    • Exakt är paula medlem i hatgruppen, jag är här? där finns tydligen twittermeddelande som antyder detta, om de stämmer så är detta den största skandalen i sd historia.

     • Det var tråkigt att läsa detta. Jag har nämligen alltid tyckt att Paula Bieler är rätt kvinna för att få med sig de vilseledda kvinnor som tror att integrering är möjligt av muslimer.
      Får konstatera för andra gången i dag att jag slipper slänga ut bensinpengar för att åka och lämna min röstsedel på närmaste svenskt konsulat här i Thailand

     • De konstiga är att inte paula har gått ut och gett en kommentar, gå in på flashback och läs tråden, själv blev jag förbannad när jag läste den.

    • En annan anledning som gjort att jag varit med på diverse info flöden är att veta vad som händer där, inte för att jag sympatiserat med dom. Likadant som jag läser en stor mängd information jag inte alls håller med om men behöver känna till för att kunna bemöta, avfärda eller ibland lära mig något av.

     Kvarstår, ert nattliga kompisgäng verkar mest intressera er för att skada möjligheterna till förändring av Sverige

 200. Då man gett upp hoppet om att genom smutskastning av SD locka tillbaka väljare till M har man nu helt enkelt delvis kopierat deras politiska förslag. Alla moderater vill självklart vara sådana men sett sig tvingade att lämna för invandringspolitikens skull.
  Nu kommer dessa att återvända till M. Efter valet kommer de dock att bli besvikna för först då kommer de att förstå att det hela bara var en bluff. Makten framför allt.

  • Tyvärr ?
   Bara bra om lögnare är dåliga på att ljuga !
   Nu är det bara de lättlurade som litar på M !

 201. Problemet för moderaterna är, att dom inte själva bestämmer sin politik. En röst på moderaterna är en röst även på Liberalerna, Centern o KD. En allians, där man knyter
  upp svansen på varandra.

  Därför finns det bara ETT alternativ, om man är för landets o
  medborgarnas bästa, nämligen SD.

  Men det är bra om man vaknat o insett vanstyret. som mannen som hatar sitt eget fosterland ställt till med,
  nämligen Fredrik Reinfeldt.

 202. Det jag har sagt från första stund – HUR GENOMFÖRA SKÄRPT MIGRATIONSPOLITIK IHOP MED INVANDRINGSLIBERALER?? Utspelet är en BLUFF i syfte att locka tillbaka SD-väljare. Svälj inte betet!

 203. Den kritik som riktas mot SD är ALDRIG saklig, utan handlar enbart om personangrepp. Ni i 7-klövern o ni i media, har ni ingen saklig väl underbyggd kritik mot SD ??

  • Så länge vi har denna ”journalistik” och annan personal i svenska MSM så spelar det ingen roll om SD räddar 10 000 liv i närområdet istället för att lägga dubbelt så mycket pengar på att hjälpa 10 personer i Sverige . . . SD kommer alltid att vara dumma , fula och lukta illa på alla sätt ! ! ! !

 204. Om M vill krossa sossesverige så ta tillbaka Reinfeldt. Han kommer jämna landet med armeer av kamelryttare och diverse andra importerade kulturspecialister.

  • Inget fel på gamla sossesverige, för på den gamla goda tiden hade Reinfeldt fått sin skalle mätt på Rasbiologiska institutet och dömts ut som en andra klassens medborgare… tror jag

 205. Ms strategi verkar vara:

  1. Slicka finger

  2. Höj det i luften för att se vart vinden blåser

  3. Uttala rådande politik

  • Tillägg: I maktställning agera tvärtemot vallöftena, men så gör i och för sig alla sjupartister, inte minst Socialdemokraterna. Väljarna köper grisen i säcken vid varje val. Det som finns i säcken visar sig vara allt annat än en gris.

  • ”öppna era hjärtan”.. sa Fredrik sen fick svenska skattebetalare hjärtproblem… Och du freddan, hjärtsvikt får man lätt om hjärtat inte håller stängt när det ska…sådära i största allmänhet..

 206. Moderaterna – partiet med de tusen åsikterna.
  Från att vara de nya sossarna ska de nu helt plötsligt bli de nya SD.
  Samma människor som spottade fram N-ordet i riksdagen mot de nytillträdda SD 2010 har nu exakt samma åsikter.
  Skamlöst!
  …och efter att ha val-anpassat SVT:s morgon-tv så är nu turen kommen till SR P1:s morgon.
  Propagandamaskinernas kugghjul snurrar igång…
  Man hör hur det rasslar…

 207. (M) uttalanden är direkt kopierat från finska MYNDIGHETERNAS REDAN beslutade program när det gäller asylsökanden. – Svenska språket (Fin är 2-språkigt) är nog det enda som är gemensamt i fortsättningen, det allmänna tänkandet skiljer sig ngt i dessa två grannländer och det innebär att RESULTATEN blir olika. Högergir i övriga Europa är uppenbar oavsett vad SVT/SR envist vill ”tuta i oss”.

 208. Vi har verkligen kommit in i valåret nu. SD borde ta ett par steg till höger och skärpa till sig. Tror dem i bästa fall till hälften men det är hälften mer än vad jag tror på 7-klövern. Titta istället på vad varje parti gjorde för 3 år sedan efter förra valet, det säger mer.

    • Vi får se hur M hanterar invaderarfrågan under valåret. Hur mycket tänker de försöka föra oss bakom ljuset? I bästa fall så misstror vi dem och inte litar jag mycket på Bali heller såvida han inte blir utsparkad.

 209. Håller med Jomshof. Det blir aldrig allianspolitik av detta! C och L är lika stora som M och förordar i vissa fall ”fri invandring till Sverige”, trots att det var precis det vi hade hösten 2015 och som fortfarande drabbar befolkningen på olika sätt.

  • För några månader sedan blev vi ”lovade” ytterligare 700 000 hitresta de kommande fem åren varav hälften skulle vara anhöriga till de som rest hit de senaste åren. Detta trots att ingen kan förstå hur de redan hitresta skulle kunna försörja sina anhöriga (vilket är ett sällan diskuterat krav) när de inte har egen försörjning och knappast kommer att kunna ordna det.
   Resultatet blir som du skriver att detta kommer att drabba befolkningen dramatiskt eftersom det blir bidragsförsörjning för alla vilket läggs ovanpå
   den redan nu vansinniga kostnaden för den sk integrationspolitiken.
   Och där står Löfven leende och skakar hand med….inte svenskar iallafall…

 210. Moderaterna måste söka stöd hos SD, om de skall få igenom förslagen. Centern är det nya Miljöpartiet.

  Det kommer snabbt att visa sig om Moderaterna menar allvar eller inte.

 211. Kan INTE lita på M. Dom har ju redan gått ut och lovat vänsterstrumporna att det blir fortsatt invandring av bankomatflyktingar från 3- världen. Lita ALDRIG på någon, längre du kan kasta dom. Vilket brukar vara ca en halvmeter!! ☠️

 212. – Listan på förändrat hållningssätt från Ms helgträff verkar bli längre och längre i media.
  Karbonpapper (om det nu fortfarande används?) eller avlyssning av SDs idéer och förslag ser ut att vara grunden i budskapen. Men, Nejdå det bygger på våra egna analyser säger M. Alltså inte att de flesta inom partiet tyckt så hela tiden men tryckts ner av stollen Reinfeldt.

  Läger är intressant och märkligt nog är det traditionella gaphalsarna tysta som brukar gasta om värdegrunder, främlingsfientlighet och hat. Har M och S en ohelig hemlig överenskommelse där S ser en möjlighet att bli av med både V och MP?

  • Jo.. och Alliansen är död (RIP), numera gäller den klöverblomstrande Allaiseansen där det spås i SD’s teblad för att lösa de problem döingen skapade…

 213. Bengt Westerberg Fp lovade väljarna guld och gröna skogar och pratade sig varm för invandrarna dem måste vi ha, för att vi ska klara oss. Vad händer, han importerar 97 tusen som gick in i en direkt arbetslöshet givetvis!
  Ulf Kristersson är urtypen att se till att det väller in ännu mer invandrare, bara de är muslimer, så behövs inte någon sortering av dem!
  George W Bush löfte gäller ännu, att alla muslimer äger fri lejd in i Europa och detta kan inte Ulf Kristensson göra någonting åt, så han startar sin ledarroll med en generallögn!

 214. Agenda söndag. Där står en MP och en Moderat och skall debattera massinvandring. Dessa två partier samarbetade under stridshingsten Fredriks tid och ökade massinvandringen endast för att gå tvärt emot vad SD vill.
  Sedan står Maria Ferm (MP) och säger att de vill ha reglerad invandring.
  Denna falska person som undanhöll information till sosseregeringen angående massinvasionen 2015.
  Två partier som kallat SD för främlingsfientliga mm har nu blivit främlingsfientliga själva. Inget i censur-MSM om främlingsfientlighet eller att M har knyckt SD politik rakt av. Hoppas att extrempartiet MP åker ur Riksdagen 2018.
  SD 2018

 215. SD har mycket att ta itu med, hörde på radion i morse att en trettonårig flicka
  tog sitt liv efter ha suttit isolerad på ett statligt hem för vuxna missbrukare.
  Flickan var inte missbrukare bara ett barn.
  Vad har vi för lagar här i Sverige ett sjukt barn får sitta i isoleringscell.
  Och vad är de för folk som behandlar vuxna eller som nu barn med isoleringscell.

  • Du är tydligen en i mängden som har gått på SR-redaktionens ”kupp”. Låt mig få förklara, jag delar din uppfattning om den trettonåriga flickan men efter att nyhetsredaktionen har suttit uppe och våndats hela natten så slänger man in nyheter som härrör sig från flera månader sedan. Och så klämmer man till med tjuvjakt och så en tur till Kina, Somalia och valet i Syd Amerika. Att ha någon fördjupning i nyheterna med moderaternas önskan om att ta bort den ”heliga kon” asylrätten eller framgången för högersidan i det Österrikiska valet har tydligen inte den korrupta agenda sättande nyhetsredaktionen velat ta i ännu. Bättre då att slänga in ett gångbart tema som just det tragiska fallet med den trettonåriga flickan.

  • Det är bra, 50-talisterna som går i pension nu ska ju ersättas på arbetsmarknaden. Uppskattningsvis behöver Sverige en miljon
   ”nya” arbetslösa invandrare för att klara av det hela. Häpp!

  • Helt rätt… i Sverige ska man tro på paradiset vid regnbågens slut och sjunga en blomstertid nu kommer när arabvåren övergår i förförisk sommar…

 216. M kan använda sin nya politik som lockbete, det finns alltid en 5-10% rörlighet bland väljarna, sedan ju närmare valet vi kommer så kan M hänvisa till kompromisser inom alliansen, man kan inte få allt. Då är det dags än en gång M till SD. Även om M folk alltid prioriterar % före ideologi, en stark ledare imponerar på M väljare.

 217. Talesätt:det är lätt att tappa ett förtroende men nästan omöjligt att återställa det.
  ”Reputation” är något som helt bortglömd av svenska så kallade politiker.Och många.av dem fortfarande tror att man kan styra folkets röster/åsikter med MSM:s verktyg.Nej,det gör inte längre.Den tiden är också förbi,ingenting vararar evigt.MSM har förlorat sin makt/förtroende.

 218. Ekeroth och Jomshof har rätt. Innan M, i regeringsställning, börjar genomföra det som de sagt och lovat, är bara tomma ord. Så enkelt är det.

  • Jag ser ingen egentlig skillnad mellan vad Ekeroth och Jomshof säger, och det Åkesson säger på ett lite mer försiktigt sätt.

   M kan bara komma till makten med hjälp av KD och SD. Lite passivitet från L kanske kan hjälpa en smula. Men annars kommer C att spela förrädarens roll.

   • De flesta av ”roddarna” efter andra världskriget var nazistiska Bondeförbundets politiker. När de bytte namn till ”Centern” lovades en ”vitbok” som fortfarande inte kommit!
    Vänster Liberala partiets logga visar en vindkännande kroppsdel för att läsa av dagliga åsikter. Något att lita på?

 219. Ska M vara kvar i alliansen blir det inget av stängare asylpolitik, C och L kommer att torpedera det, C och L kommer att gå över på den rödgröna sidan efter valet, kvar står KD, M och SD för en strängare politik.

 220. Jag hittar ett intressant uttalande i Aftonbladet (!) so berättar om valet i Österrike. Det blev ett nederlag för sossarna, vilket Aftonbladet noterar, och skriver

  ”Österrikes val visar ännu en gång hur svårt Europas vänster har att orientera sig i det nya politiska landskap som uppstått efter finanskrisen och flyktingkrisen.”

  Det blir nog liknande i Sverige, jag hoppas snart.

  • Jag lämnade M för SD 2010 och kommer inte att gå tillbaka till M utan anser de skall gå samman med SD för att visa att de har en vettig politik som SD har! C och L hör inte samman med Alliansen då de har en mera Socialistisk politik och Kristersson har ju nämnt att han kan stödja S i migrationspolitiken trots att M tagit efter flera förslag som SD haft för länge sedan.

   Jag vet att inom moderaterna så finns många som vill gå samman med SD.

   Det är splittring inom M som gjorde att Batra var tvungen avgå.

   Lämna inte SD för att nu M gör sitt tappra försök att få tillbaka SD röster!

   • Ingen risk. Minsta insikter i politiska sammanhang omöjliggör en övergång till M.
    SD är minst 3 år före M i sin förståelse av samhällsproblematiken.
    Varför ska man satsa på en slö häst när du kan lägga insatsen på en vinnare?

  • SD skulle hållit fast vid sin politik istället för att ge efter för vänsterliberala krav! Nu får ”de fyras gäng” skörda sin ”nolltolerans”.

 221. Kan inte någon tala om för Annie hur det gick för centern när Olof Johansson samarbetade med S. Partiet utraderades nästan. Riktiga centerpartister är borgerliga.

  • ”Riktiga centerpartister är borgerliga.”
   Nja håller inte riktigt med om det, har följt dom sedan sjuttiotalet och konstaterat att riktiga centerpartister är snurriga… då som nu…

  • De har en sak gemensamt med S de kallas historiskt för folkrörelser, de har samma grepp om sina revir som S.
   SD folk blir uteslutna inom C revir , exakt lika S och deras tentakler inom samhällets alla vrår.

 222. Kent Ekeroth behövs verkligen. Vi hoppas alla att den godtyckliga och politiska ”domen” som utfärdades av 1 (en) sannolikt SD-hatande kärring i Tingsrätten rivs upp av Hovrätten. En video har visat att ordningsvakten ljög.

  Ett korrupt och politiserat rättssystem där 87 -100 % är Sjuklöverister och SD-hatare skall inte få avgöra vilka vi skall ha som våra förtroendevalda.

 223. Maria Ferm börjar nu se effekten av hennas vurmande för invandring,
  amnesti försörjning av illegala och så gullandet med ensamkommande.
  Falska Fridolin har förstört skolan vissa lärare har 5000 kr mer än
  andra på samma skola, Helden har haft sönder trafiken i Stockholm
  folk är förbannade att de måste gå upp och flytta bilen före sju på morgonen
  För att senare kl 09 00 få en plats att stå på.
  Den där Åsa vill ha lokaler till gatubarn. Också hon MP.