Nya_Karolinska_Bild_Holger_Ellgaard_Wikimedia

Foto: Holger Ellgaard.

Inrikes

Jobbade 12-timmarspass på sjukhus – fick parkeringsbot

Publicerad 3/30/2020
Annons

När Malin Lägerud, omvårdnadsansvarig på Karolinska sjukhuset, avslutade sitt långpass på fredagen möttes hon av en p-bot. Nu lovar fastighetsägaren att vårdpersonal som arbetar vid frontlinjen mot coronaviruset ska slippa böter.

– Jag blev frustrerad och ledsen och tänkte ”Är det detta vi kommer stå inför?”. Vi står inför en situation där vi inom kort kommer gå in i kris och alla medarbetare kan komma att behöva jobba 12-timmarspass. Är det då parkeringsböter vi ska vara oroliga för? Vi kommer inte ens ha bilen i åtanke, säger Malin Lägerud till Aftonbladet.

På morgonen hade hon kört de fem milen till jobbet och påbörjat planerandet för dagen redan i bilen. Då hon parkerade fortsatte samtalet och hon glömde att aktivera parkeringen i appen. Hon insåg att hon glömt göra detta och var beredd att betala boten hon skulle få.

– Jag vet att jag gjorde fel och förstår att någon bara gjort sitt jobb, men man blir ledsen. Här försöker vi sluta upp och jag tycker verkligen att allmänheten gör det. Det känns tufft att man får en parkeringsbot när man jobbar hårt i fronten på sjukhuset och kämpar för att trygga vården, säger hon.

Hon anser att under omständigheterna borde det göras undantag för vårdpersonal och understryker att då de kommer till jobbet vet de inte när de får åka hem igen.

Kommer skrivas av framöver

På Region Stockholms fastighetsbolag Locum håller man med om att vårdpersonal bör undantas från reglerna med hänvisning till situationen. Den vårdpersonal som får böter på grund av förlängd arbetstid kan framledes höra av sig till Apcoa parkeringsbolag för att få denna avskriven.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
882Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons