I kölvattnet av att Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, gjorde islamkritiska uttalanden på sociala medier kom krav från oppositionen på att han måste avgå. Men Jomshof själv konstaterar att inget av det han sagt är fel och ger inte mycket för avgångskraven.

Det var Richard Jomshofs beskrivning av profeten Muhammed som massmördare och slavhandlare som upprörde på vänsterkanten. Avgångskraven har kommit från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet som menar att uttalandet gör att han inte längre kan sitta kvar som ordförande för justitieutskottet.

LÄS ÄVEN: Oppositionens krav: Avsätt Jomshof – ”Sprider hat och skadar Sverige”

Det hette bland annat att Jomshofs ”agerande äventyrar Sveriges säkerhet”. När han själv nu kommenterar de senaste turerna gör Jomshof klart i att han inte tänker låta sig tystas.

– Att en enskild riksdagsledamot twittrar någonting betyder naturligtvis ingenting, säger han till TV4 Nyheterna.

– Det enda jag gjort är att försvara vår yttrandefrihet och det tänker jag fortsätta göra.

Inga sakfel

Jomshof menar att säkerhetshotet mot Sverige har funnits under en längre tid och upprördheten som hans inlägg väckt är obefogad. Han anser också att man måste kunna ha starka åsikter och att det är ett av demokratins fundament.

LÄS ÄVEN: Kristersson: Richard Jomshof sprider hat

Han har heller inga planer på att sluta skriva islamkritiska inlägg.

– Det finns inget i det jag säger som är fel. Det finns ingen som kan peka på sakfel i det jag säger. Det tycker jag är intressant, för det jag säger är ju sant.

– Alternativet är att vi låter oss tystas, tillägger han.

LÄS ÄVEN: Visa ditt stöd för Jomshof med vår t-shirt