SD-riksdagsledamot avgår efter uppmärksammade dickpics

Tidigare skrev Samnytt om den riksdagsman som sexchattat med och skickat bilder på sitt könsorgan till flera olika kvinnor. Missnöjet internt inom SD har växt och nu meddelar ledamoten att han avgår från sin post.

Det var alltså riksdagspolitikern Jonas Andersson från Skellefteå som avslöjades ha skickar så kallade ”dickpics”, till flera kvinnor. I åtminstone ett av fallen har kvinnan inte velat ha några sådana bilder från den gifte SD-politikern. Enligt vad Samnytt fått erfara ville partiledningen till varje pris rädda kvar Andersson medan andra delar av partiet ville att han skulle avgå.

I en intern Facebook-grupp, som Samnytt tagit del av skärmdumpar ifrån, uttryckte flera ledande SD-företrädare missnöje med den sexchattande SD-toppen. Många upplever att den onanerande politikern saboterar valarbetet med sitt agerande.

”Jag har inte offrat vänner, familj, jobb för detta”, skriver en av partiets gruppledare i kommunfullmäktige i gruppen. ”Jag vägrar förlora ett val för att en person inte kan hålla skrevet i styr och partiet anses stå passivt”, skriver en lokal SD-ordförande.

Avgår

Men nu avgår alltså Jonas Andersson från sina politiska uppdrag. I ett inlägg på Facebook skriver han att han av ”personliga skäl” inte längre ställer upp i riksdagsvalet eller kommunvalet. Han meddelar även att han ”tids nog” kommer berätta sin egen historia.

Men SD-politikern, som handplockades till riksdagslistan inför valet 2018, kritiserades för mer än enbart dickpics. Han har tidigare suttit med i riksdagens migrationskommitté.

I kommittén förordade han en mer liberal migrationspolitik än den som Moderaterna och Kristdemokraterna ville ha. SD-politikern ville återgå till den politik som Reinfeldt gjorde upp med Miljöpartiet om 2011, medan M och KD ville ha en tuffare politik än så.

– Han var drivande i att liberalisera Sverigedemokraternas migrationspolitik. Bland annat skrevs ett stycke in som innebar att SD:s utkast till beslut blev snällare än nuvarande lagstiftning, säger en väl insatt SD-källa till Samnytt.

Han ersätts nu av en annan på en av SD:s olika riksdagslistor, oklart vem i dagsläget.

LÄS MER: LÄS gifte SD-riksdagsmannens SEXCHATT – kritiseras för ”dickpics” till kvinnor

LÄS MER: Dickpic-politikern i SD ville ha MP:s migrationspolitik

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Redaktionen

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.