jonas sjöstedt

Foto: Anders Henrikson.

Inrikes

Jonas Sjöstedts hustru blir svensk ambassadör i Vietnam

Publicerad 5/2/2019
Annons

På torsdagen meddelade regeringen att man beslutat att göra diplomaten Ann Måwe till ny svensk ambassadör i Vietnam. Maken och V-ledaren Jonas Sjöstedt blir dock kvar i Sverige.

Måwe är för närvarande departementsråd och biträdande chef på UD:s Mellanöstern- och Nordafrikaenhet och har tidigare tjänstgjort vid olika enheter i departementet, vid representationen i New York och generalkonsulatet i Jerusalem. Hon tillsätts på den nya posten den 1 september.

– Jag är fantastiskt glad över att Ann får det här uppdraget. Jag vet hur hårt hon jobbar och jag visste också vad det innebar att gifta sig med en diplomat, att det innebär att vi ibland kommer att bo på olika håll enkelt. Det har vi gjort i början av vår relation och nu får vi göra det igen, säger Jonas Sjöstedt till Aftonbladet.

Medan Måwe flyttar till Hanoi blir Sjöstedt kvar i Sverige men flyttar till Umeå och framöver kommer han att pendla till Stockholm.

Enligt V-ledaren ska detta inte ses som en förberedelse på att han kommer lämna posten snart.

– Nej, det är det inte. Jag tycker det är otroligt kul att vara partiledare. Det blir roligare och roligare. Jag ser tvärtom fram emot att gå in i en valrörelse och fortsätta leda partiet som växer. Sedan är jag väldigt ödmjuk inför att det är varje partikongress som bestämmer vem som är ordförande i Vänsterpartiet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
508Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons