På tisdagen höll två transvestiter, så kallade dragqueens, en guidad tur för barn på Dramaten i Stockholm. Med på turen var även två av Tidöregeringens ministrar. Efter rundvandringen passade en journalist på att ställa kritiska frågor till männen i kvinnokläder och det fick Dramaten-personalen att rasa.

Vad som i media beskrivs som ”en man med kamera” – var Exakt24:s reporter Christian Peterson, tidigare aktiv i AFS, som ville ställa frågor efter den guidade turen. Peterson frågade bland annat varför det är viktigt att visa transshower för barn. Men han avbröts snabbt av Kungliga dramatiska teaterns personal som försökte att fösa ut honom ur lokalen.

LÄS ÄVEN: Så mycket betalar kommuner för sagostunder med transvestiter

Lena Törner, pressansvarig på Dramaten, är chockad av händelsen och framför att man nu kommer att se över säkerheten.

– Det var ganska obehagligt, men han gick sen. Tack och lov hade barnen kommit därifrån. Vi kommer att se över säkerheten och hur vi ska hantera det, säger Törner till SVT.

Regeringen attackerar journalist

Liberalernas partiledare tillika arbetsmarknadsminister Johan Pehrson var en av besökarna på den guidade turen. Han är förbannad över att en journalist tar sig friheten att ställa kritiska frågor.

Johan Pehrson (L) inspekterar. Foto: Christian Peterson

I en intervju med statstelevisionen kallar L-ledaren journalistens frågor för ”en attack”.

– Det här är sånt som inte ska få hända. Det är vitkigt att Dramaten ser över sin säkerhetsrutiner, säger Johan Pehrson till SVT.

Även jämställdhetsminister – tidigare åklagare – Paulina Brandberg (L) rasar mot journalistens frågor. På Twitter skriver ministern att ”hat och hot mot HBTQI-personer är ett reellt samhällsproblem”.

LÄS ÄVEN: Skamlösa vinhoror ska hålla armlängds avstånd till våra barn