Under kravallerna i Malmö efter att Rasmus Paludans parti Stram Kurs besökt staden i fredags visar nu klipp på nätet hur folk skanderar anti-judiska ramsor på arabiska. Polisen säger att de kommer utreda händelsen.

Ramsan som araberna skanderade är en vanligt återkommande referens till muslimernas profet Muhammed agerande i staden Khaybar i nuvarande Saudiarabien. Där halshögg han judar medan hans minderåriga fru Aisha tittade på.

I Malmö knöt de arabiska våldverkarna nävarna och skrek ”Kom ihåg Khaybar, å judar Mohammads svärd återkommer”.

Ramsan är en tydig Polisen meddelar att de följer ärendet:

– Vi är medvetna om att filmen cirkulerar på sociala medier, sa Ewa-Gun Westford till Expresssen. Jag vet inte om vi redan fått in en anmälan eftersom det kan finnas viss eftersläpning i vårt datasystem. Men vår underrättelseenhet håller koll på sociala medier.

Har skett tidigare

Även för 11 år sedan dokumenterades hur Malmös muslimska befolkning skanderade samma ramsa. Det var år 2009 när Sverige mötte Israel i en tennismatch. Det ledde till demonstrationer och upplopp, där man också kunde höra araberna skandera den kända antisemitiska ramsan.

I videon nedan kan det beskådas.

LÄS ÄVEN: Polisen medverkade i ’manifestation mot koranbränning’ – beslagtog journalistiskt videomaterial

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Paludan om att vara ’ett allvarligt hot mot Sveriges säkerhet’ – ”Polisen och regeringen är rädda för att bli avslöjade”

authorimage