På fredagen höll politikern Rasmus Paludan islamkritiska valmöten i Örebro och Västerås. Men Polismyndigheten ändrade Paludans önskemål om ’utsatta områden’ till avsides belägna platser.

Efter torsdagens koranbränningar i Frölunda, Borås och Trollhättan fortsätter nu Stram Kurs Sveriges valturné vidare mot polisregion Mitt.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se när invandraren stenar Paludan

Polisen har inte kontrollen i hela Örebro

Paludan hade meddelat väljarna att han på fredagen skulle hålla sina valmöten i de invandrartäta och så kallade utsatta områdena Vivalla i Örebro och Bäckby i Västerås men polisen vägrar att ge tillstånd eftersom man inte kan upprätthålla säkerheten i dessa områden. Det berättar Lars Wirén, kommenderinsgchef i Bergslagen, för statstelevisionen.

Vidare säger Wirén att han måste tänka på arbetsmiljön för sina kollegor.

Polisen hänvisar Paludan att klockan 12.00-15.00 hålla valmöte på Aspholmsvägen som ligger i industriområdet Aspholmen, strax utanför centrala Örebro. Därefter har Paludan tillstånd att hålla valmöte på Fiskartorget i centrum i Västerås klockan 16.30 och 19.30.

– Jag känner mig trygg med vår planering, med den plats vi valt och med de resurser vi har, säger Lars Wirén, kommenderinsgchef i Bergslagen till SVT.

Lars Wirén. Foto: Polisen

Paludan: ”Rent sabotage”

Paludan anklagar nu Polismyndigheten för att ägna sig åt valsabotage och brott mot grundlagen när han enbart tillåts hålla valmöten på avsides belägna platser.

– Det är samma som i Trollhättan. De säger, ”ja du får ha ett torgmöte” och sedan placerar man mig långt ifrån allting och det är så klart olagligt. Det är rent sabotage och ett brott mot grundlagen, säger Paludan till Samnytt och fortsätter:

– Jag tänker överklaga. De gör det här medvetet och skiter i grundlagen bara för att de försöker slingra sig ur förvaltningsrättens dom på det här sättet.

LÄS ÄVEN: Domstol: Polisen gjorde FEL – Paludan ska ha tillstånd att bränna koraner

Se koranbränningarna

Västerås:


Se sändningen från Örebro här:

Demonstrerar hela veckan

Paludan håller valmöten mellan torsdag och söndag runt om i landet. Följande platser är inbokade resterande dagar av veckan:

14 maj Uppsala och Stockholm

Uppsala moské 10.00-12.00
Gottsunda, Uppsala 12.00-16.00

Husby, Stockholm 17.30-18.30
Hallunda, Stockholm 19.00-20.30

15 maj Norrköping och Linköping.

Navestad, Norrköping 11.00-14.00
Skäggetorp, Linköping 15.30-18.30

SE VÅR INTERVJU: Samnytt möter Paludan – ”Sverige har haft första intifadan”