Fredrik Wikingsson

Kungen deltog i vaccinkampanj/Fredrik Wikingsson. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna/Frankie Fouganthin

Inrikes

I vaccinbristens Stockholm: Kändisar erbjuds gå före i kön

Publicerad 2/25/2021
Annons

TV-kändisen Fredrik Wikingsson avslöjar att han tillsammans med flera andra kändisar har erbjudits att gå före riskgrupper i vaccinkön för att medverka i en filmad kampanj. Detta för att visa folket att vaccinet inte ska vara något farligt.

I mitten av februari larmade Region Stockholm för att det råder brist på vaccindoser mot COVID-19. Det framgick att antalet levererade doser i februari hade sjunkit med hela 400 000 på mindre än en månad. Även i riket i stort kantas vaccineringen av förseningar.

LÄS ÄVEN: Invandrarförorter ska få vaccin först

Samtidigt framgår det av podden ”Filip & Fredrik podcast” att flera kändisar erbjuds en särskild gräddfil för att delta i en påverkanskampanj. Fredrik Wikingsson berättar för sin kollega Filip Hammar och lyssnarna att han erbjudits en plats i en filmad vaccinationskampanj, vilket Expressen var först med att rapportera.

– En gemensam vän till mig och dig, jag ska sannerligen inte hänga ut den här personen vid namn ringer mig och säger till mig att ”vet du vad på söndag händer det en liten grej här.

– Det är ett gäng kända människor som ska filmas när de vaccineras för att visa folk att det här inte är farligt”, berättar Wikingsson.

Vidare berättar Wikingsson att han själv ska ha tackat nej till erbjudandet.

Kungen gick före i kön

I början av året fick redan kung Carl Gustaf och drottning Silvia gå före i vaccinationskön och vaccinerades bland de första i Sverige. Kungen kommenterade det hela med att det är hans förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig också väljer att göra det.

Efteråt uppkom kritik mot att kungen och drottningen tillåtits att gå före i kön trots att de inte tillhör någon prioriterad riskgrupp. Margareta Thorgren är presschef hos hovet och ville inte gå in på detaljer men berättade att det ingick i den strategi om Sverige har.

Wikingssons partner angrep polis

Tidigare kunde Samnytt avslöja hur Fredrik Wikingssons partner Filip Hammar angrep polisen med vrål under ett tal av Jimmie Åkesson i Almedalen. Filip Hammar med sällskapet blev avvisade från platsen – på videon nedan syns hur personerna gör fysiskt motstånd mot polisen:

LÄS ÄVEN: Videoinspelning avslöjar Filip Hammars vrålattack mot polisen – ljög i intervjun med Aftonbladet

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons