Källa inifrån Swedavia: allvarliga säkerhetsbrister på Arlanda

Delningar

Igår rapporterade nättidningen Samtiden om att nyanlända syrier utan svenskt medborgarskap anställs på Arlanda för bagagehantering. En källa som arbetar på flygplatsen har hört av sig till Samhällsnytt och berättat att läget är mycket allvarligare än vad som hittills framkommit. ”Jag kan ta med mig vad som helst”.

Källan uppger risken att förlora jobbet som anledningen till att vara anonym. Samhällsnytt har dock kontrollerat att källan verkligen är anställd på Swedavia. Enligt källans uppgifter arbetar nyanlända bland annat med bagagehanteringen efter att bagaget röntgats vilket innebär att lastarna måste vara 100% säkra.

”Det pratas arabiska i bagagehanteringen”

En anledning till detta är att säkerhetsföretaget Nokas som sköter personalsäkerhetskontroller inte är noggranna med kontroll av personal:

”Själv har jag upptäckt en slarvighet hos Nokas när jag passerar personalsäkerhetskontrollen, jag kan i princip ta med mig vad som helst. Visiteringen när det piper i säkerhetskontrollen blir oftast en klapp på axeln. Poängen med detta är att alla som jobbar inom bagagehanteringen på Arlanda måste vara 100% säkra och det är allvarligt att Aviator tillåter personer som verkar sakna trovärdiga ID-handlingar jobba inom sorteringen.”

Det pratas ofta arabiska i bagagesorteringen vilket gör att annan personal inte förstår innehållet i samtalen.

”Jag ställer mig frågan varför man inte kommunicerar på svenska eftersom det är ett svenskt skyddsobjekt, då bör det vara logiskt om alla anställda faktiskt talade svenska”, undrar vår källa.

När Samhällsnytt når pressansvarig på företaget Aviator Andreas Vassilaros på telefon med den uppgiften säger han följande:

– Vi styr inte vilket språk våra anställda pratar.

Företaget gör ingen säkerhetsprövning – trots att det måste göras enligt Transportstyrelsen

Att låta nyanlända sköta bagagehanteringen är farligt, menar källan, därför att man inte riktigt kan göra en fullgod säkerhetskontroll av personer – på grund av att någon information saknas i register till följd av den korta vistelsetiden i Sverige:

”Bagagehanterare på Aviator lastar bland annat jaktvapen och militärvapen till och från flygen. Lastarna på Aviator tar också hand om bagage efter bagaget har blivit röntgade i sorten vilket innebär att Aviator bör anställa folk som har haft ett svenskt medborgarskap under en längre tid. Om en person fått svenskt medborgarskap och bott i Sverige i en vecka kan personen inte ha något svenskt brottsregister på den korta tiden vilket innebär att Säpo oftast inte hittar någon information eller brottsligt på personen.

Och då anställer Aviator personer som finns i riskzonen för att kanske begå något kriminellt i framtiden. Det är inte brist på Säpo eller Swedavia utan det är Aviator som är ansvariga för att välja säkra personer.”

Angående de uppgifterna säger Andreas Vassilaros inledningsvis att det är SÄPO som gör en säkerhetsprövning av den personal som anställs av företaget:

– Vi kan anställa personer som får arbeta på flygplatsen efter en säkerhetsprövning av Säkerhetspolisen. Sedan gör vi vår prövning att det är rätt personer och rätt kvalifikationer – som alla företag som anställer.

Har företaget något ansvar för vilka ni anställer ur säkerhetssynpunkt?

– I och med att Säkerhetspolisen bedömer att de kan arbeta så… det är i så fall hur Säkerhetspolisen arbetar.

Vidare i samtalet visar det sig dock att det är företaget självt som först väljer ut vilka personer som kan bli aktuella för en anställning som sedan skickas på en säkerhetsprövning.

Enligt Transportstyrelsens hemsida handlar säkerhetsprövningen hos SÄPO om en vanlig registerkontroll. Endast i förekommande fall görs en grundligare säkerhetsutredning. Oftast är det företaget som har ansvar för säkerhetsprövningen. Men trots detta menar Vassilaros att källans argument om för kort tid av nyanlända i Sverige för en fullgod registerkontroll inte är legitimt och hänvisar oss till SÄPO.

Internationella medier rapporterade om att Islamiska staten fick tag på passmaskiner och tomma passböcker i Syrien och på det sättet kunde tillverka syriska handlingar som var tekniskt äkta. Det kostade exempelvis endast drygt 7 tusen kronor för en holländsk journalist att få ett komplett paket av syriska id-handlingar i Nederländernas premiärministerns namn i september 2015:

Sådana handlingar godkänns av svenska Migrationsverket om de inte tillhör vissa serier som är svartlistade. I det syriska krigets kaos är det dock svårt att ha koll på alla försvunna pass. Vid flera tillfällen har det visat sig att Islamiska statens terrorister tagit sig in i Europa i migrantströmmen genom porösa gränser och använt sig av id-handlingar från Syrien.

Starka ekonomiska incitament för att anställa nyanlända

Finns det några ekonomiska incitament som gör att ni väljer att anställa just nyanlända?

– Det har jag ingen uppgift om, säger Andreas Vassilaros.

Det visar sig dock att företaget kan få upp till 80% av lönen för nyanlända i bidrag från Arbetsförmedlingen enligt den information som finns på myndighetens hemsida.

Således verkar det som att företagets flexibla inställning i säkerhetsfrågor förklaras med en ekonomisk kalkyl – närmare bestämt att nyanländas anställning kraftigt subventioneras genom skattemedel, vilket verkar väga tyngre än både potentiella säkerhetsrisker och problem med språket.

Känner ni er säkra när ni flyger genom Arlanda?

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

578 KOMMENTARER

  • Förfallet är skattefinansierat och organiserat av en panikslagen politikerklass.
   Jag undrar om inte folk nu börjar fatta, hur ansvarslös och desperat landets överhet är.
   Snart kommer man att leta efter syndabockar, och de blir lätta att hitta.

  • När man handlar i dom stora matvarukedjorna så ser man nyanlända som ”jobbar” i butikerna dom går som zombies och fråga man efter någon vara så har dom ingen vetskap utan måste fråga någon annan i butiken.

 1. Våra skatter går till att subventionera så att säkerheten fallerar, så vi betalar alltså till vårt eget förfall, en fråga till sjuklövern: hur känns det att på så kort tid raserat Sverige?

 2. Ett otroligt scoop.
  PK media Zzzzzzzzzzzz

  När det väl smäller med en bomb lastad via IS-infiltratörer på Arlanda, då kommer MSM vara med och kritisera säkerheten.

  J-A naiva PK-samhälle.

 3. På ett mellanstort känt lager jag jobbade på för sex år sen hade de regeln ”på den här arbetsplatsen pratar vi svenska”, vilket förvånar mig nu i efterhand med tanke på den katastrofala utvecklingen. På ett annat lager som är ett av Sveriges största bildade araber och turkar långbord i matsalen och pratade mest utrikiska.

 4. Nyanställd A som arbetat på Arlanda en vecka,har en kompis B som behöver hjälp..
  B kontaktar A och vill ha två väskor undantagna när C och D anländer
  till Arlanda nästa vecka.
  ”Nemas problemas” svarar A som självklart gör sin landsman B en tjänst.
  C och D glider igenom tullen utan problem,möter sedan A hemma hos denne
  och får sina väskor….
  C och D stjäl en lastbil,armerar den med innehållet i väskorna.
  Vad vi andra inte visste,är att väskorna innehöll två mindre atombomber..
  snipp snapp KABONG….och Sveriges saga var slut !!

  • Även A måste ta väskan genom en röntgen. Först måste B övertala sin vän A att i sin tur be någon som kontrollerar röntgen att låta bli att larma.

   Om nu person A själv sitter och kontrollerar väskor så tar A en stor risk. Blir det några konstiga utslag eller slumvis kontroll kommer person C titta i väskan.

   Då är jag mer rädd för alla idioter i trafiken. Där vi vi att betydligt fler dör än med insmuglade väskor.

 5. Det är bara att invänta att Morgan Johansson myndigt slår fast att det bara är rasister som oroar sig för flygsäkerheten.

 6. Vem tror att bolaget Aviator anställer ”nyanlända” med fullt bidrag från Arbetsförmedlingen räcker upp en hand…

 7. Svensken blir snart en andraklassens medborgare i sitt eget land.
  Svenska myndigheter gör tydligen allt för att snygga till arbetslöshets siffrorna.

 8. Undrar hur undersökningen stämmer med verkligheten? Jag flyger rätt mycket i jobbet men även privat. Det är ytterst sällan om det ens hänt att jag träffat på någon som uttrycker att dom är oroliga. Om folk var oroliga skulle folk spendera mindre tid på flygplatsen när dom väl flyger.

  Det blir mer och mer affärer och restauranger och resenärer spenderar mer och mer tid på flygplatsen.

 9. Vilken jävla tur att posten har koll på breven från Kina i.a.f….
  för från Syrien och is-länder mm sker nu direktleverans utan tull mm
  till ”landsmän” i det nya paradiset……bagagehanterare kallas dom…

 10. Det här är en av anledningarna till att jag inte flyger längre.. Bilen är min bästa vän på resan, korta som långa!!

 11. Aviator hävdar att Säpo kollar upp de anställda ”menaiterna” på Arlanda, detta är dock rent skitsnack för när jag ringde upp Säpo för någon timma sedan för att fråga om hur de ser på att okända araber arbetar på Arlanda så sa dom att dom inte kände till detta! De skulle dock omgående kolla upp det nu!

 12. Jag läste nyligen en skrytinformation att Arlanda skulle bli större än Kastrup. Då undrar jag om Kastrups ägare är lika blåögda i säkerhetsfrågor som Arlandas.

 13. Bråda dagar för det nationella bombskyddet ska nu bli till ett oöverskådligt berg av ”UTMANINGAR”.
  Å saken får bero pga. den så kallade ”låt gå” politiken dom 2 senaste regeringarna iscensatt.

 14. [email protected] vad fuskas med säkerhet bara för att tjäna ngr extra kronor.
  Släpp inte det här nu efter detta avslöjande fortsätt gräv.
  Själv får man ta tåget eller bilen till Oslo när jag ska till USA framöver.

 15. 2019 kommer USA resenärer att genomgå Amerikanska passkontroller av amerikansk personal på Arlanda. Kommer
  dom (Trump) att tillåta att dessa flygplans bagage handhas av potentiella terrorister från mellanöstern? Nej här får Arlandaledningen nog tänka om.

  • Man bygger redan om för att möta Usa krav. I stort set kommer en del av Arlanda att klassas som amerikansk mark. Så i praktiken blir det som en inrikesresa från ARN till Usa. Detta kommer bli grymt bra.

 16. Det MÅSTE först hända en flygplans – sprängning innan det blir någon
  säkerhets- gallring bland ”arbetarna” !

 17. Kastrup är världens bästa flygplats – om man frågar resenärerna.
  Vi skåningar skulle nog vilja byta nationalitet, vi har förstått att Sverige är ett speciellt land, ett sjukt land.

 18. Det är väl sossarnas arbetssatsning genom arbetsförmedlingen som gett swedavia dessa gratisarbetare..staten betalar alla löner ,sociala avgifter, försäkringar och swedavia får 305kr om dagen per person för att dom ska få jobba där. Allt för att dom ska försvinna i statistiken…vallögner om att invandrare är så lönsamma och hur enkelt dom helt plötsligt kommer i arbete…har kostat 31,6 miljarder hittills och beräknas kosta ytterligare 61 miljarder till fram till 2020. (dvs minst 92,6 MILJARDER!!)

 19. Säger statistiken att de har fått jobb där?
  Ja, men de har alltså inte fått några jobb.
  Det är socialbidrag med möjlighet till stimulans utanför hemmet.

  • Inte bara Arlanda. Även andra flygplatser. Landvetter, Skurup också. Företaget som anställt dom säljer sina tjänster till Swedavia. Det betyder att inte en enda flygplats i Sverige går säker.

 20. Detta kommer att ge Aviator, och flera med dem, huvudvärk. Internationella flygsäkerhetsorganisationer kanske har ett och annat att säga.

 21. Jimmy tar ofta upp Danmark som bra exempel för Sverige att ta intryck av, väldigt ofta faktiskt.
  Jag tror jag förstår varför; han har en liten obehaglig plan för Sverige; det handlar om utpressning.

 22. Helt OT: Såg en rolig tweet här intill.
  MP: Vi har språkrör. SD: Vi har järnrör!
  Ville bara lägga till. FI: Vi har helrör!!

 23. Har Säpo månne koll på, vilka som bevakar regeringsbyggnad o. riksdag…Kärnkraftverk, vissa hamnar, kommunikationscentraler, försvarsindustri samt annan skyddsklassad verksamhet.

  ”Det har vi ingen aaaaaaning om….. svarar Säpo.”

  Skulle säkert tro, att så är fallet.

 24. Bra artikel – fortsätt efterforska !!!

  Arlanda har en till säkerhetsbrist som få tänker på: Sky City. Lätt att tro att man är på säkrat område, men precis vem som helst kan ta sig in där utan resemotiv.

  • Det var längesedan Sverige var ett säkert land och man var en stolt svensk när man visade upp sitt svenska pass.

   • Ja, men nu gäller det att minimera risken att själv drabbas om man är på ett riskområde samma dag som det smäller. Man kan tex ta buss från inrikes till utrikes eller promenera på utsidan av byggnaden. Inte gå nära folkmassor.

  • Samhällsnytt och Breitbart bör redovisa ”Body Count” varje vecka. Hur många mördade, skjutna, våldtagna, skolor och bilar uppbrända i Europa varje vecka. Med bilder och video. Precis som de gjorde under Vietnamkriget.

  • Den islamistiska hjärntvätten börjar i tidig ålder och sossarna underblåser denna politik, genom att kalla den religion och kultur.

   Barnen får lära sig att de hamnar i helvetet om de in gör som de blir tillsagda, en hjärntvätt som förföljer många genom hela livet. Muslimska barn har nog aldrig haft det så svårt som nu.

 25. Svensk flygsäkerhet borde behandlas annorlunda än förskola. Nyanlända ska inte stoppas in bara för att,, utan skickas hem om de inte har här att göra. Finns många Svenskar som vill ha jobben..

 26. Om Aviator har 100 instegsjobbare anställda gör de en vinst på 25 miljoner på två år. Mycket pengar för ett brevlådeföretag som omsätter 2-3 MILJARDER/ÅR med koncerner utan att göra någon vinst. Vem upphandlar Aviators tjänster? Är det Luftfartsverket?

  Bra grävt!!!

 27. Det blir till att åka från Köpenhamn i fortsättningen. Även Landvetters bagagehantering tillhandahålls till viss del av Aviator…. Man kan gå in på respektive flygplats hemsida och kolla vilka flygbolag som har kontrakt med respektive bagagehanteringsbolag (handlingagent som det heter).

 28. I London var det en Arabisk kock med 15 olika identiteter som jobbade på en flygplats. Det blev en stor historia av det. Infiltrationen sker överallt.

 29. Ett plan exploderar i luften. Ett par hundra omkomna ombord och nästan lika många på marken där vrakdelarna slog ner.

  Regeringen: Vi har varit naiva.

  –Nej, ni har varit vårdslösa och dumma i huvudet!

 30. Bort med dessa förbannade lönebidrag bara ytterligare ett sätt för företag att ta in låglönefolk från när & fjärran inget annat.

 31. Inget inte ens säkerhet är heligt i jakten på att bevisa mångkulturen problemlös.
  Hur många ska behöva lida innan faktumet konstaterats att det helt enkelt inte fungerar att ta emot såna här mängder nyanlända?

 32. Mejlat till Aviators pressansvarige [email protected]
  Om alla mejlar kanske det händer något.
  —————

  Hej Andreas!

  Det har kommit till allmän kännedom att Aviator anställer personal som kan vara en säkerhetsrisk.
  Uppgifterna cirkulerar nu i media med källor både från personal inom er organisation och från SÄPO om bristande säkerhet.

  Vilka flygbolag på Arlanda och Landvetter anlitar era tjänster. Jag vill i fortsättning undvika dem.

 33. Säkerhetskontrollanterna som sköter röntgenmaskinen verkar för det mesta vara araber så den delen fungerar inte heller särskilt säkert.

 34. För två månader sedan flydde jag landet via ARN. Nåväl, riktigt landsflykt blev det inte. Från en obetydlig flygplats i Finland mindre än en gate på ARN blev det tvärstopp på väg hem för några dagar sedan. Jag hade i jackan en skarp patron påstod den finska kontrollanten. Det blev en jobbig halvtimme kan jag intyga. Ett litet hål i en söm i en ficka , en tidigare jaktresa. Jo…Det var en där. Nokas missade den på ARN

 35. Staten måste visa upp att dessa ”flyktingar” får jobb, nästan direkt efter de kommer hit. För att det ska se bra ut… Så de erbjuder sig att, mer eller mindre, betala lönen. Bara ett företag tar emot dem.

  Sen att det är ett säkerhetsklassat jobb, att det ställer stora krav, det är ju inte så viktigt.. Killen är ju nära nog gratis. Om sen något händer… Vi såg ju hur bra staten skötte Rakhmat Akilov. Han tog livet av..? Var det 5? 6? Sex personer och skadade fler. Men har staten erkänt sig gjort något fel, när han kom in?

  Så när nästa incident sker på Arlanda, kommer staten att slå ifrån sig allt. De visste inte… De hade ingen AAAAANING, de är så oskyldiga. I vanlig ordning.

  • Ja..det finns inte ord att beskriva hur verklighetsfrämmande politikerna är.
   Varje incident klassas som en enskild händelse..man vägrar se att det finns en röd tråd som går igenom allt.

  • Det var väl inte så länge sedan polisen råkat upptäcka en svartmuskig person utanför Arlanda som knallat av flyget och igenom tullen med en väska automatvapen. Undrar hur mycket vapen och knark som kommer den vägen… Att det råder organiserat samarbete mellan babbarna här är väl ganska uppenbart.

   • det är ju dom som skall ta över så allt sker enligt uppgjord plan ingen vågar ifrågasätta endast alternativ media som har staken gammelmedia är tysta som i graven när dom snart är borta dom kan ju omöjligt överleva så länge till

  • det är väl som vanligt skyller så klart på någon annan som brukar vara vanligt skulle inte förvåna mig om dom skyller på SD det är så absurt så man måste ifrågasätta vilka eller vem som styr i detta land

  • Staten gör aldrig fel när det gäller invandring, det är därför man väljer att klistra nazistetiketter på oss som kritiserar det hela, i brist på egna argument för den egna saken så försöker man att få oss att hålla käften!

   • Precis. Lite tjatigt att hela tiden ropa ”rasist”, istället för att komma med solida argument VARFÖR vi ska ta emot hela tredje världen, och VARFÖR vi ska försörja dem.

    • Sant och vad vinner vi på att rasera Europa, vad hjälper det världens folk att vi raserar våra välfärdssystem och importerar islams terror hit?
     Mellanösterns elände upphör väl inte för att vi låter oss drabbas av det samma!

     • Nej, men vi drabbas ”jämställt”. Så när terrorn, våldet, kriminaliteten, våldtäkterna, drabbar oss alla, istället för enbart där nere, är vi alla ödmjuka offer. Och kan ”känna” med offren i de länderna. Något som vi annars inte har rätt till, då vi är så privillegerade här i väst. Så tycks våra politiker och journalister tänka.

     • Med tanke på hans ålder, har han bägge fötterna i graven. Förstår då inte varför han är så mån av att fördärva Europa.

  • Företaget som tagit in dom är inte dumma. Dom inser att, så länge det går bra har dom fått nästan gratis arbetskraft. När/om det går åt helvete så finns det yttre faktore att skylla på. T.ex. att dom blivit godkända av migrationsverket eller andra instanser, SÄPO t.ex. Allt gjort på en hemlig ”under bordet” order från regeringen. Och när det inträffar kan vi vara säkra på att Löfven kommer att stå där och lova att det kommer att tas krafttag m.m. bla bla bla o.s.v o.s.v.

   Men inget kommer att förändras. Åtminstone inte till det bättre.
   Inte förrän SD får egen majoritet.
   SD 2018.

 36. Vi kan vara helt säkra på en sak. Absolut ingenting kommer att hända förrän minst ett plan med drygt 300 passagerare fått betala med sina liv. Först då kommer sjuk-klövern ledare att krypa fram från under sina stenar och fördöma hur detta har skötts. När det faktiskt är dom själva som skapat ”pullfaktor” för att dessa personer faktiskt fått dessa jobb. Företaget som anställt dom behöver väl knappt betala en krona i timmen när dom tar in en asylansökande, som inte kan styrka sin egen dentitet. Om en vanlig svenne tar jobbet innebär det hela surven med sociala avgifter och arbetsgivaravgifter. Nu får säkert företaget inte bara grayis arbetskraft. Säkert får dom även andra skattelättnader. Och vilka är det som betalar? DOM BORTSPRÄNGDA IHJÄLBRÄNDA LIKEN SOM BARA VILLE ÅKA PÅ SEMESTER!!!! Och resten av notan betalas av pensionärer och andra utsatta av etniskt svenskt ursprung.

 37. Ska vi skramla ihop 7000 spänn och fixa syriska handlingar till Stefan Löfven. Hans enkla biljett ner till Syrien kan jag bekosta själv.

 38. Den rige elite får alle fordelene af den billige arbejdskraft og smører regningen for velfærd, samt sikkerhedsproblemer og kriminalitet af på de almindelige skatteborgere.

  Derfor arbejder eliten for kontinuerlig MENA migration så de får flere penge i lommen, mens befolkningen bærer byrden på deres skuldre og kan se deres land gå i opløsning.

 39. Vansinnet och vanstyret av Sverige bara fortsätter. Jag hoppas innerligt på att det blir några från extremvänstern/islamvurmarna som blir offer nästa gång.

 40. Staten har flera skäl att subventionera nysvenskarnas anställningar. Nysvenskar i arbete ser bättre ut i allmänhetens ögon. (Kanske inte i just detta fall dock)
  Och efter bara ett år i den subventionerade anställningen är nysvensken inne i a-kassesystemet. Det betyder att om anställningen upphör så belastas inte socialbidragsbudgetarna. A-kassa är mer lämpligt för att dölja kostnaderna för asylhaveriet.

 41. ”Alla människors lika värde” handlar det om här. Nyanlända presumtiva terrorister är lika mycket värda som svenskar (vilka med skatten betalar deras löner) som åker på välförtjänt semester.

 42. Något för SÄPO att sätta tänderna i om de inte vill hamna i samma situation som FBI nu gjort efter att struntat i senaste Florida skjutningen…

  Detta är en kriminell handling och bör lagföras då man utsätter medborgare och mänskligheten för allmänfarligt vårdslöshet

 43. Haha! Fattar ni att Sverige och EU är helt förlorat? XD
  Åtminstone att det kommer bli (och uppenbarligen måste bli) betydligt sämre innan det kan bli bättre.
  Och att detta kommer pågå under en inte alls försumlig tidsperiod med många offer på mångkulturens altare.

  Sverige är förlorat så som ni känner henne lol, åtminstone från typ nu fram till 2025-2030. Minst 🙂

  Ni överlever inte EU-valet sommaren 2019. Det kan naturligtvis komma betydligt tidigare och snabbare än så.
  Tänk gott folk! 🙂

  Jag dear i höst.
  Bra jobbat och grattis till er att ni islamiserade och förstörde ett fantastiskt folk och en fantastisk nation.

  Jag kommer inte skylta med att jag är svenne direkt lol

 44. Jag vill inte ha säkerhetspersonal i Sverige som inte talar svenska. De kan vara förrädare som är ute efter att skada oss..

 45. Arlanda har en säkerhet som de flesta länder är oroliga för just nu.
  Vart är servrarna till belysningen och de .
  Skärpning .

 46. Om jag minns rätt, det var ett tag sen jag jobbade på arlanda. Men företaget som anställer ska ha en säkerhetsansvarig och det är den personen som har det säkerhetsansvaret för dom anställda.

 47. Det är då själva faen? De är ju så korkade, vilket betyder att illegala jihadister gärna lägger bomber a la IS eller andra, i bagaget? Tänker inte resa mer, förrän tillståndet a la säkerhet finns igen!

 48. Jag har sagt det tidigare och säger det igen: ”Akta er för att flyga under sådana här betingelser” (det är ju som klappat och skuret just för hemska terrordåd)!

 49. Alla vi som bor i Stockholm flyger frekvent från Arlanda. Man kan bara hoppas att när denna makalöst slappa idioti får sin logiska konsekvens så drabbas någon/några höjdare inom politik eller media.
  Det faktum att staten utan krav på långtida anställning sponsrar lönen för vissa kategorier missbrukas självklart av många arbetsgivare! Den naiva svenska godtroheten förnekar sig som vanligt aldrig.

 50. Globalisterna vill islamisera Sverige eftersom det är det enklaste sättet att rasera ett land och sudda bort all nationell identitet. Sedan kan de ta kontrollen över våra liv, avskaffa fria val och göra oss till slavar. Striden är nu, det är snart för sent.

 51. Det lär vara hundratals IS terrorister som har stulit ID handlingar och pass från sina dödsoffer och sedan använder de för att söka asyl i europa.

 52. Regimen gör vad som helst för att visa ” hur bra det går för Sverige” alla får jobb varsomhelst, närsomhelst i landet Utopia och naturligtvis är det med Vänster-styre!!

 53. Detta är fan sinnessjukt… vad fan är det som händer med vårt land.. varje dag läser man något som är värre än dagen innan.. VAD I HELVETE!!

  • Det som händer är att våra ”förtroendevalda” (märkte du vinklingen, dom har inget förtroende längre men det låter så bra!), dom FULLSTÄNDIGT SKITER I sin egentliga arbetsuppgift: Att sköta Sverige.
   Dom är 100% handlingsförlamade, det enda de tänker på är att så bekvämt som möjligt ta sig fram till köttgrytorna och tillskansa sig sina självpåtagna förmåner.
   Befolkningen är ju idioter – inget att ta hänsyn till.

 54. Sist jag flög ut i december stod ett svartklätt hijab-spöke vid säkerhetskontrollen på Arlanda när jag checkade in. Och när jag var hos polisen i Täby i höstas för att få en officiell stämpel på ett dokument för min pension från utlandet togs jag emot av en hijabförsedd person som inte ens kunde läsa varken tyska eller engelska. Det var på vippen att hon fyllde i att jag var avliden! Man undrar hur de anställer folk på svenska myndigheter!

  • Hur de söker folk är jättelätt , myndigheterna sätter upp en lapp utanför en moské där de även påminner om att muslimer/islamister behövs i viktiga samhällspositioner för att kalifatet ska kunna bildas !

  • Syftet är bara att öka en siffra i en kolumn i sysselsättningsstatistiken. Ingen PK har ju någonsin arbetat en enda dag i sitt liv, så ingen av dem begriper vad ett arbete är för någonting. De känner inte till att det är genom arbete som alla tillverkade föremål och alla tjänster kommer till stånd. PK fattar inte att det existerar såna fenomen som skicklighet och tålamod för att få ett jobb gjort, uppnå ett resultat. PK klarar inte av att tänka på det sättet, helt främmande koncept för dem.

  • Är i Goa Indien nu mitt anslutningsflyg går från Helsingfors till Landvetter.
   Sedan är det bara en tidsfråga innan någon arab blir anställd på Landvetter med samma arbetsuppgifter

 55. Inga offer är för stora i Sveriges förvandling till oigenkännlighet. När ett plan sprängs kommer man rycka på axlarna och hånvisa till sin fantastiska värdegrund.

 56. Ett flygplan lyfter från Arlanda och 30 minuter senare sprängs det i luften.
  Säkerhetspolisen gör en utredning.
  Alla som tror att Säkerhetspolisen och regeringen kommer berätta sanningen om sprängningen, alla ni räcker upp en hand.

   • Av framtidens sökande till de hundratals tomma utbildningsplatserna på landets polishögskolor är nog inte många födda i Sverige? Övertagandet verkar gå allt fortare?

  • De lär nog spränga flygplanet över Paris så att Fransmännen inför visumtvång för svenskar igen som de gjorde på 1990-talet. Och förbjuder all flygtrafik från Sverige till Frankrike.

  • De gör allt för att hjälpa sig själva, dvs de gör vad som helst för att försöka trassla sig ur den situation, som de har försatt landet i.
   Ju mer de trasslat, ju trassligare blir det, och de kommer att dras ner i djupet med sitt trassel.
   Frågan är, hur det svenska folket ska trassla sig ur eländet.

   • Det är att, jämföra med dem, som fastnat i kvicksand. Ju mer de de sprattlar och kämpar för att, komma loss desto djupare sjunker de. Endast döden kan befria dem från kvalen när de sakta men säkert kvävs med munnen full av sand. Har de tur flyger de i luften i dubbel bemärkelse.

 57. Alla som kommer från det muslimskt styrda Bosnien-Herzegovina/Sarajevo behöver inte visa några pass för att komma in i Sverige? Det är bara att trava rakt in?

 58. Är Sverige ett land eller en sandlåda?
  Jag tror jag ska köpa mig en hink och en spade och börja leka, jag också.

  • Nej, Sverige är ett land men, inte vilket land, som helst, Utan ett s.k. GRÖNSAKSLAND och 87% av befolkningen är kålhuvud.

 59. Om amerikanska myndigheter kände till detta så skulle det nog direkt bli totalt flygförbud från Sverige till Nordamerika. Och det är ju politiskt helt omöjligt att lösa detta problem nu, utan att ”bli nazist”. Så under kommande 5 år lär det bara vara möjligt att flyga från Sverige till andra islamistiska tyrannier.

  Men PK hatar ju uttryckligen all flygtrafik, så det passar bara bra med deras klimatsyndaflodsmyt.

 60. Om det skulle hända nåt med ett amerikanskt flygplan, fullt med amerikanska medborgare, som har lyft från Arlanda ?
  Och sen visar det sig att bolaget fortsatt flyga från Arlanda, trots att de känt till bristerna på säkerhet på Arlanda flygplats ?
  Ni kan ju själva förstå vilka skadeståndskrav som skulle ställas på det flygbolaget ?

 61. Sveriges regering och svenska myndigheter verkar göra allt för att även vi skall få ett stort terrordåd på nacken. De kommer inte att ge sig förrän det händer. Hur skall vi kunna leva med oss själv om vi inte går till historien även inom detta området.

 62. PK styr säkerheten. Inkvoterade arabiska män överallt. Det internationella flygspråket är Engelska. Kan man inte det får du ingen anställning på någon flygplats i Europa förutom då.på Arlanda. Sweden.land of feminism and humanism and everybody is läsing DN too know the World.

  • Och med spontana hand-hjärtan … Men även med helt okontrollerade och spassmatsikt formade hand-hjärtan när känslorna blir rent för starka och överväldigande ????

 63. Känns det inte tryggt med Eliasson på MSB och att ID lösa Muhammedaner krälar runt i lastutrymmet under din och din familjs flygstol? Lastutrymmerna på flygplanen har exakt NOLL kameraövervakning. Det är där det ”försvinner” och läggs till grejor. Security personal får INTE vara inne på flygplan eller i lastutrymmet. – bara så ni vet att arabiska gäller där.

 64. ”Jag ställer mig frågan varför man inte kommunicerar på svenska eftersom det är ett svenskt skyddsobjekt, då bör det vara logiskt om alla anställda faktiskt talade svenska”, undrar vår källa.

  När Samhällsnytt når pressansvarig på företaget Aviator Andreas Vassilaros på telefon med den uppgiften säger han följande:

  – Vi styr inte vilket språk våra anställda pratar.”
  __________________
  Enligt Löven så tar man både i hand när man hälsar och pratar svenska i Sverige.
  Hur som helst är det mycket allvarligt om anställda på arbetsplats i Sverige inte förstår svenska, främst i samband med tillbud och olyckor. Självklart är det ett krav att de ska kunna svenska mer än hyggligt så den pressansvarige har helt fel och borde bytas ut.

  Flygplatser är skyddsobjekt och ingen får anställas utan att vara svensk medborgare.

  • Detta har studerats länge i danska skolor. Arabiskan fungerar enligt danska psykologer som ett ”kodspråk” därför ser man tom 3 gen araber i Malmö tala arabiska. Ofta är det kommentarer om kvinnor osv. Ett
   Okupationsbeteende helt enkelt.

 65. Jag har väl varit en av de där ”blonda o blåögda” individerna som när man möter folk och man blir bekanta, så litar man på dem. Man tror på dem, man tror på deras ord när de säger något.
  .
  Numera är jag en luttrad realist och numera litar jag inte på ett ord som kommer ur munnen på en MENA-migrant. För det jag har lärt mig, de gör inget annat än ljuger och luras. Och här ska inflikas att jag bor i ett mångkulturellt område och jag är omgiven av folk från alla håll i världen.
  .
  Hade jag varit arbetsgivare och någon av mina grannar hade sökt jobb hos mig hade jag nekat dem direkt, för de är inte pålitliga nog… att Swedavia vågar anställa folk som de egentligen inte har en aning om vilka de är utan bara Migrationsverkets ord på att ”Ja, Mohammed är Mohammed, för det är ju så han säger”, så blir det plötsligt sant. Att de säger att SÄPO varit inkopplad tror jag vad jag vill om… jag är tveksam, utan jag tror de bara vill visa upp att nyanlända minsann är duktiga i att få jobb, trots att dessa bagage-hanterare blivit ditskickade via Arbetsförmedlingen.

  Cyniker, pessimist och allmänt kritisk till invandrare – ja, det är jag nog… men det kommer från saker som jag själv har upplevt, inte från vad folk skriver. Men det gör mig ju till en dödsknarkarnazistrasist tydligen.

 66. Något som vore väldigt intressant att få är lönestatistik. För en tio års period fördel här folket. Som ett tidigare jobbfirman hade två städerskor som hade nästan 25000kr i månadslön. Sen gick det på upphandling till ett av dom större drakarna i Sverige. Efter 1,5 hade lönen sjunkit nästan 5000kr så länge det inte drabbar svensken så bryr man sig inte precis som invandringen. Men den skadade svensken klarar inte av att tänka på framtiden och sina barn o barnbarn. Det är globalistisk politik det handlar om. Sen det andra är att många bolag har börjat med är utbildningsbolag i något låglöneland och sen startar man bemanningsbolag i dom länderna. Bemmaningsbolaget fakturerar det svenska bolaget med svenska löner. Men vad får dom som jobbar åt bemmannigsbolaget. Kanske hälften eller en 1/4 av den svenska lönen. Det man lyckas med är att flytta oskattade pengar utomlands helt lagligt utan att betala skatt. Flera större åkerier jobbar så och förstör för andra.

  • Den stora flyktingströmmen kom som manna från himlen för en del företag här i Sverige. På olika sätt. Ett är långsiktigt och det är lönedumpning för en hel del grupper av arbetare. Annie Lööf bryr sig säkerligen inte om invandrarna mer än du och jag men hon ser gärna att lönerna går ned rejält. Om det är bra eller dåligt för svensk ekonomi kan jag inte svara på men för dig och mig kommer det att bli en katastrof. För att detta ska gå ihop måste skatten och pensionsåldern höjas ändå kommer vi att få mindre i pension när det är så dags.

   • Men det är inte genomförbart i Sverige att lönedumpa och att behålla samma skattetryck. Man måste sänka skatter och arbetsavgifter samt moms.
    I och med detta så blir det ingen skattefinansierad vård utan du får betala för det man nyttjar. Sen skall dessa statligt betalda instegsjobben försvinna, precis som USA bl a men detta borde inte vara ngt nytt Göran Persson var inne på detta spår när han verkade.

    • Tiden får utvisa men sänkta löner kommer det bli men att sänka skatterna blir nog svårt om politikerna ska fortsätta att massimportera analfabeter och valboskap

   • När man röstade för EU inträde röstade jag ja för korkad som jag var så trodde jag att Sverige skulle vara tvungna. Att anpassa skatterna till en medelnivå i Europa. Jag tror fortfarande det hade man gjort det så hade vi haft ett annat Sverige nu. Man hade inte haft råd med invandringen. Men ränderna går aldrig ur kommunister egentligen är väl största delen av socialdemokrater det. Därför dom inte bryr sig om om folket utan bara partiet.

 67. Hur i hela friden kan det anställas folk som saknar medborgarskap på svenska skyddsobjekt ?…tillika araber.
  Kan omöjligt finnas något tokigare land än Sverige.

 68. Arlanda har varit ute i hetluften förr. Ett exempel var när Passpolisen hyrde in ett företag för att sköta passkontrollerna för några år sedan, d v s en myndighetsutövning som inte enbart gällde svenska medborgare utan hela världens.

  Det upptäcktes och det blev då tvärstopp för den lösningen.

 69. Allt vansinne som nu pågår på alla fronter i hela Sverige, ingår i LÖFVENSKA NYA SVERIGE BYGGET !!!
  SOSSARNA är farliga för landet !!!
  Ps- Det kommer att sluta med en katastrof för Svenska folket.

 70. Senaste SIFO undersökningen. SD 16%. Inte många som faktiskt reagerar på vansinnet i Sverige. Ungefär som sista valet och gissar att de flesta som röstade på SD då tillhör de som sympatiserar med SD nu. Ja, majoriteten av Svensson vill tydligen köra Sverige i botten. Vi får se vad som händer när vi inte har någon välfärd kvar, dålig sjukvård, fattigmanspensioner till de flesta mm

  • Och det blir nog inte ett faktum förrän mandatperioden 2022-2026. I slutet av den perioden väntar just slutet. Vilket slut? Jo, slutet för den lilla rest av ”välfärdssamhället” som då finns kvar. Resultatet? Skenande kommunalskatter!

 71. – Många politiker och statligt anställda verka leva med den missuppfattningen att mänskliga beteenden ligger i hjärnan ungefär som ett RAM-minne. D v s att det går att lägga in ny info som stämmer helt med en svensk som är född och uppvuxen här.

  Det har ju visat sig att så är det inte.

 72. Ett säkerhets system är inte starkare än sin svagaste länk.Faller en länk är hela systemet värdelöst. Vilket har bevisas gång på gång på Arlanda Enklaste sättet att smuggla kokain in i Sverige ha en anställd på Arlanda som möter dig på plattan eller någon annanstans innan Tullen . Samma sak vill du smuggla ombord vapen eller bomber på ett flygplan ha en anställd på Arlanda som möter dig efter säkerhets kontrollen eller du behöver inte ens åka med en extra väska som läggs i bagaget på planet räcker.

 73. Vansinnet eskalerar. Förr var jag rädd för döden, nu tänker jag att det ska bli en befrielse. Men jag sörjer för mina barn och barnbarn.

 74. I Sverige, det tusenåriga riket, är svenska det officiella språket och ska så förbli. I den offentliga miljön, inte minst på arbetsplatser och i skolan, ska det naturligtvis kommuniceras på svenska. Människor måste förstå vad som sägs. Tänk bara på jättedemonstrationen för ett tag sedan i Malmö då araber skanderade ”Död åt judarna!” på arabiska och polisen inte ingrep, eftersom polisen inte förstår arabiska! Riv upp den nya tillåtande språklagen! Detta är förkastligt:

  ”Det pratas ofta arabiska i bagagesorteringen vilket gör att annan personal inte förstår innehållet i samtalen.

  ”Jag ställer mig frågan varför man inte kommunicerar på svenska eftersom det är ett svenskt skyddsobjekt, då bör det vara logiskt om alla anställda faktiskt talade svenska”, undrar vår källa.

  När Samhällsnytt når pressansvarig på företaget Aviator Andreas Vassilaros på telefon med den uppgiften säger han följande:

  – Vi styr inte vilket språk våra anställda pratar.”

 75. OT: det är detta som svenska mammor oroa sig för mest i dagens sverige. Ja det finns tydligen inget annat i er närhet som kan vara farligt för era barn !?

  Nyfiken tjur sätter skräck i byn: ”Man tänker på barnen.

  Sedan några veckor tillbaka vandrar en ensam tjur runt i en by utanför Sollefteå. En som stått öga mot öga med den är Maria Söderqvist, skriver Allehanda.

  – Mitt hjärta slog frivolt några gånger om, säger hon till Aftonbladet.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vmrrRV/nyfiken-tjur-satter-skrack-i-byn-man-tanker-pa-barnen

 76. Konstigt att ett företag som går så bra riskerar sin verksamhet för att få några statliga pengar för resurser.
  omsätter man miljardbelopp så känns det futtigt att plocka in cirka 1500 per dag och resurs.

 77. Kör gärna med adblock avaktiverat hos er men ramminnet pumpas full av någon annons-glitch, la märke till detta igår och fortsatt idag, kan någon bekräfta?

 78. Polismakt och försvar håller på att bolagiseras och vilka sitter i styrelserna? I en nation gäller lagar, i ett bolag gäller policy.

  • I bolag gäller aktiebolagslagen, insiderlagen, arbetsrättsliga lagar, marknadsföringslagen, konkurrenslagen och många, många fler lagar. Massor faktiskt!

   Vad är det för bolagisering som pågår inom polisen? Försvaret? Jag är inte uppdaterad på det.

 79. Ett nytt parti har sett dagens ljus som kallar sig Initiativet berättar SR P1. Partimedlemmarna bor på Kommendörsgatan 9 på Östermalm och uppgår till ca 50 st. som betalar ledaren upp till 14 000 per månad i hyra. Partiet har inget politiskt program utan medlemmarna skriver till varandra och föreslår saker. Sedan röstar man. Ledaren har figurerat i en artikel i ETC där han berättar om att han bara ska ha 100 ägodelar och inge mer. Han lider av Raoul Wallenberg-trauma och marknadsför sig som Wallenbergättling, d.v.s. hans mormors mor var syster till Wallenberg. Fast det lär väl knappast ge några Wallenberggener förstås. Anar man en skojare här?

  Någon som vill hoppa på och ta in på Kommendörsgatan 9?

 80. Jag satt på min lunchrestaurang och började prata med med en man som såg ledsen ut. Han berättade för mig att han vantrivdes på sitt jobb , han körde sjuktransporter. Han ville jobba på ARLANDA eftersom han bodde i KNIVSTA.
  Han sa att han hade sökt många jobb där men inte fått något.
  Varför då frågade jag – därför att dom bara anställer kulturberikare , var hans svar !!

 81. Polisen bekräftar idag att det finns över 500 personer skrivna på samma lägenhets adress,undrar hur många av dom jobbar på Arlanda? som ett exempel av Sverige idag.

 82. Göran Everdal berättar just nu i SR:s ”spanarna” väldigt pedagogiskt om Twitterrobotar i Ryssland (ungefär som aktiehandelsrobotar) som massproducerar twitterinlägg som underblåser politiska opinioner i önskad riktning. Väldigt intressant!

  • PK-maffian kan ta sina jävla twitterrobotar och stoppa upp det nånstans där genus-anus byter namn. Jag är så innerligt trött på förnumstiga förvuxna dagisungar som gått på hela pk-möget och svalt hela Soros-Globalist-EU-Nato-Annie Lööf -betet. Den typen av människor är en samhällsfara.

 83. Inom en snar framtid så får man först ta sig till annat land, Norge lr Danmark, för vidarebefordran ut i världen medelst flyg. Det törs f-n flyga från Arlanda. Man undrar också om det är MP som ligger bakom detta för att på så sätt få folk att sluta flyga.

 84. Tjosan , Hejsan! Ytterligare ett klassiskt Svenskt Myndighetshaveri! Det börjar bli många sådana nu. Det är tur att vi snart har nya fina censurlagar a´la gamla Östtyskland på plats! Det kommer att göra att varenda myndighetshaveri på nåt mystiskt sätt bara försvinner i framtiden. Det ni!

 85. Detta är granskande journalistik när den är som bäst. Ett riktigt bra och viktigt gräv! Hade vi haft äkta journalistik i det här landet skulle public service och övrig media omedelbart kasta sig över denna säkerhetsskandal, men eftersom detta avslöjande avviker från ”värdegrunden” så är det knäpptyst i mainstreammedia. Att belysa missförhållanden och säkerhetsbrister som direkt kan relateras till massinvandringen är fullständigt tabu. Då sätter värdegrundsjournalisterna hellre hundratals människoliv på spel. Hur någon kan vara förvånad att alternativmedia växer så det knakar är obegripligt. Folk i allmänhet gillar inte att bli förda bakom ljuset och bli betraktade som en pöbel som inte kan hantera sanningen. Föraktet emot ljugande och mörkande värdegrundsjournalistik växer för varje år som går.

 86. När jag ska läsa samhällsnytt ligger det hela tiden någon idiotisk reklam i nederkanten Hur blir jag av med den eller vill ni inte ha mig som läsare längre

  • Det är väl som så att även samhällsnytts reportrar måste äta mat.
   Jag tycker också att reklam är irriterande men denna sida är ingen ideell eller kommunistisk verksamhet.

   • Med mina 78 år på nacken tror jag att jag har en viss erfarenhet av behovet av intäkter för att driva en nyhetsblogg. För att möjliggöra dess fortbestånd brukar jag med jämna mellanrum sätta in några hundra på tidningen konto. Jag har inte heller något emot reklam i tidningar. Vad jag vänder mig emot är när den ligger och flyter och stör ovan på den text jag vill läsa. Reklamen kan väl ha egna utrymmen som i andra tidningar. Rätta mig om jag har fel.

    • Hej, du kan meddela redaktionen dina synpunkter genom att e-posta. Reklam uppfattas som störande av många men det finns program du kan installera som blockerar reklam.

    • Då förstår jag vad du menar
     Jag håller med dig, dock tror jag att det är något som är redan förutbestämt av samarbetspartnern (Google?)
     Men det har säkert att göra med en kontantinflöde/störande kvot, som brukligt.

 87. – Helt okända, de kan vara vem och vad som helst.
  – Pass kan vara förfalskade av den Islamiska Staten.
  – Inte svenska medborgare.
  – Har befunnit sig i Sverige i någon vecka.
  – Talar inte svenska och inte engelska på arbetsplatsen.
  – Kommer ifrån den Islamiska Statens tidigare områden.
  – Många är intoleranta islamister med allt det innebär.

  Denna bakgrund godkänner SÄPO och Arlanda för arbete på extremkänslig position som mycket väl kan äventyra många resenärers liv.

  Varför behövs SÄPO överhuvudtaget?

  • Publicera en lista över flygbolag som anlitar Aviator så att vi som värdesätter vår säkerhet kan anlita ett annat flygbolag eller ta tåget. Vad är det för mening med att kontrollera passagerarna när vårt bagage behandlas så bedrövligt. Kom ihåg PanAm:s 747 som sprängdes över Lockerbie med en bomb som en arabisk bagagelastare från Libyen hade lastat olovandes i Belgien

 88. Aldrig i helvete..!

  Att vi ska fylla vårt land med kaos-människor ..

  Som ska äventyra vårt lands folks säkerhet..

  Ursäkta min dåliga arabiska men..

  F-CK YOU..!

 89. Inte nog att dom ”får” vistas på svenskmark, dom ska även UTAN ID-HANLING FÅ HANTERA VÅRT BAGAGE OCH HA TILLGÅNG TILL HELA ARLANDA?!!!!!!!!! FYFAN VILKET BEDREGERI MOT VÅRT RÄTTSAMHÄLLE!!!!!

  • Löfvenska Nya Sverige bygget ! Kommer att sluta med en katastrof som inget tidigare land upplevt.
   Svenskarna betalar sin egen undergång !!!

 90. Stockholms ena flygplats får väl snart döpas om till Arablanda istället för Arlanda precis som en stadsdel i Växjö som tidigare hette Araby, men som nu kallas Arab-by.
  Alvesta Renhållnings AB har beteckningen ARAB på sina fordon. Vi utvecklas snabbt i rätt riktning.

 91. Vi är ju redan världens främsta exportörer av terrorister, varför inte satsa på att bli världens främsta stat inom sprängning av flygplan också?
  Sverige rockar, det är häftigt att betala skatt!

  • Vilket får mig att tänka på du vet vem.
   Längesedan ett knyst ifrån den där. Och skönt är väl det. Önskar bara att hon får sitt straff för allt jävelskap hon orsakat

  • Inte efter heller, se på Drottninggatan: fortfarande vidöppna gränser, inga säkerhetskontroller, inga utvisningar, alla pengar går till Islam medan välfärden upphör, färre poliser, en statsminister som umgås med muslimska sexualbrottslingar och illegala lyxmigranter som får pris..

 92. OT: Grattis till svenska damlandslaget till silvret i stafetten.
  Astmadopade Marit spurtvann över Stina. Använder man samma preparat på travhästar får de startförbud men Norska skidåkare får använda det. Skandal.

 93. Nog ligger Swedistan bortom bilsträckan – sprängbåt, sprängbåt+gängvåldtäckt…

  Vad pratar vi om som ingen påstås förstå, men som absolut samtliga fattar?

 94. UÄ: Skandal 1: uppgifter kommer nu om att Sverige har betalat för att fd Sida-chefen Charlotte Petri Gernitzka skulle bli vald till ordförande för OECD:s biståndskommitté, regeringen har utan att berättat betalat 12,4 miljoner med våra skattepengar för detta vansinne.

 95. Sverige ligger relativt öppet för terrorister. IS-strategin utgår från mer individuella intiativ och är nog mer frågan om när än om?

 96. UÄ: skandal 2: utrikesdepartementet (Margot Wallström) har släppt en 13-sidig slutsats om Sveriges kampanj för en säkerhetsplats i FN:s säkerhetsråd och uppger att det är allt som finns, nu kommer uppgifter att de gömt den riktiga versionen som är på 37 sidor och att den är inlåst på UD.

 97. Och nu vet alla som vill skada oss kafarer att det är fritt fram på Arlanda.
  Fattas bara att någon snor ett plan här och använder det för ett dåd i något annat land.
  Sverige kan kanske sno topplatsen på naivitetslistan vi är ju redan på förstaplats när det handlar om våldtäkter i EU.
  Och jag är iiiiiinte bitter på dessa PK-politiker som bara kramar löner och dunkar ryggar.

 98. Efter att ha läst detta så känner man sig defenetivt inte säker att flyga från Arlanda. Det är riktigt ruggigt va dessa kan ställa till med. Men det är ju Löfvens samhällsbygge att sätta personer på jobb när man inte vet ett skit om vad det är för ena och dessutom med VÅRA skattepengar.

 99. Lite faktabaserad information ang. svensk polis. F.d. rikspolischef Dan Eliasson var riktigt en lydig knähund till Stefan Löfvén och till den rödgröna S-ledda regeringen. Dan Eliasson begärde inte ens hälften av medel som behövdes för att få en fungerande polis. När så regeringen i år gav lite mer än vad Dan Eliasson begärt så låtsades Stefan Löfvén att polisen hade fått tillräckligt med pengar för att anställa fler och för att höja vanliga polisers månadslöner. Men detta var bara ljug och falskt. Sanningen är att Dan Eliasson körde polisens ekonomi i botten. Dan Eliasson lånade massor av pengar och han övertrasserade anslaget. Så när regeringen till slut gav lite extra pengar så räckte dessa pengar bara till att betala polisens skulder och räckte bara för att täcka förlusterna. Avtalet påstods vara unikt. Och Stefan Löfvén har flera ggr i Tv och i andra medier sagt att det nu finns extra mycket pengar hos polisen. Pengar för att kunna höja polisernas löner och för att anställa många fler. MEN nu påstår ledningen för polismyndigheten i Stockholm att det inte finns några pengar över alls. Stockholmspolisen kan inte anställa en enda ny polis. Allt går back ekonomiskt, påstår ledningen för polisen i Stockholm. Så var finns dessa påstådda extra pengar? Och det hemska är att förra avtals-perioden och gången dessförinnan var det på nästan samma sätt. Polismyndigheten och svenska polisförbundet slöt avtal på en viss nivå men 80 procent av personalen fick inte ens hälften av procentnivån i avtalen. Gång på gång på gång lurar man poliser och polisens anställda om att få en viss nivå men sedan visar det sig att det nästan inte blir någon löneökning alls. Hur i h-vete tror ni att vanliga poliser skall stanna kvar i ett yrke där arbetsgivaren gång på gång på gång medvetet ljuger för sina anställda. Alla vanliga poliser är värda en löneökning på minst 5 000 kr/månad. Och för att få riktig ordning inom polisen så måste minst 80 procent av dagens chefer bytas ut mot bättre humanare ledare. Dagens ledare är oftast ja-sägande lismare som inte har talang för att leda.
  /CC

  • Eliassons uppgift var inte att reformera utan snarare att nedmontera. Han fick dessutom jobbet just därför att sossarna visste han skulle lyckas precis som han hade gjort på andra ställen. Det om något visar att regeringen inte tyckte att polisen var särskilt högt prioriterad. Politiker är som vanligt inte i fas med verkligheten.

   • Men om polisen inte genast får flera miljarder kr NU akut extra så kommer våldet att öka och otryggheten spridas. Är det politikernas önskan att våldet och brottsligheten ska vinna? Jag tror att det enda politiska parti som på riktigt vill höja vanlgia polisens lönder, vill höja polisens anslag är SD. Alla andra politiska partier verkar vilja förstöra svensk polis. Verkar nöjda med att våldet ökar och att brottsligheten sprids som cancertumörer. Läget är akut nu!
    /CC

  • Jag tycker att poliserna borde få politikerlöner och politikerna får polisernas löner då kanske man får en reaktion från svetsaren med bihang.

 100. Staten bokstavlingen tvingade företag att anställa dem. Någon måste göra en polisanmälan om maktmissbruk och attentat till rikets säkerhet.

 101. Petterssons blog nämner ett Israeliskt TV-reportage om islamiseringen av Europa. Tyskland är i praktiken islamisk stat där det är islamister själva som genomför statens islamisering av samhället, avslöjar han genom att åka till Tyskland som påstådd syriansk muslim.
  https://petterssonsblogg.se/2018/02/16/en-stilla-erovring/#more-247831

  När syrianska terrorister helt öppet och lagligt sköter vår flygplatssäkerhet anar man att det har gått ännu längre i Sverige.

  Förutom frivilligfinansierad alternativmedia så är utländsk media också en resurs för att förstå vårt samhälles undergång. Omvärlden häpnar ju över vårt helt egenvalda och onödiga kollektiva självmord nu. Alla européer ska mördas! Kräver PK.

  • Valet i höst blir avgörande för Sveriges framtid. Det måste till en rejäl förändring av politiken nu!! En regering som vill bevara vår nation.

  • OT men ändå inte.
   Vi som vill se en förändring får försöka omvända/upplysa framförallt sossar. Det jag har märkt är att det effektivaste sättet är att försöka smyga in invandringens konsekvenser när de redan är inställda på att klaga över samhällsfunktionen X förfall eller problem.

   Till exempel, när de klagar över pensionsprognosen. Jag tror inte att det är speciellt effektivt att aggressivt bara kasta ur sig att ”DET ÄR INVANDRINGENS FEL”.

   Jag är övertygad om att det är bättre att försöka föra över samtalet till arbetslöshet och efter hand, vilka som är arbetslösa. Så ett frö av tveksamhet hos sossen och låt insikten komma av sig själv. Kan var och en av oss lyckas övertyga en eller två personer fram till valet så ger vi i alla fall Sverige en chans till återhämtning.

   Jaja.. det var min syn på hur vi kan satsa framåt.. men det finns säkert andra bra idéer/strategier..

   • Jag tror också det är viktigt att skilja mellan ”invandring” i allmänhet och islamism. De som kommer för att de flyr, på riktigt, och de som kommer för att arbeta, på riktigt, med dem har vi ”bara” de vanliga integrationsproblemen. Islamister har dock inga goda avsikter. Invandring av en islamist är en helt annan sak än invandring av någon annan vem som helst. Bara för att den utlänning man råkar känna är hygglig, betyder inte att alla islamister är integrationsbara.

    Det är skillnad mellan invandring med syfte att bli en del av vårt samhälle, och invasion i syfte att förslava alla som lever i vårt samhälle. Många verkar inte begripa den skillnaden. Det är därför PK ljuger att vuxna är barn, att kriminella är offer, att islamister är flyktingar. För att förvirra själva orden för det grundlurade sossepacket som de parasiterar på.

    Men sossar är indoktrinerade att inte skilja mellan folk och folk, eller hur? Det är nära kärnan i deras sossereligion. Att förneka skillnaden människor emellan, att ha fel och misslyckas.

    • Han som myntade ”öppna era hjärtan” Fredrik Reinfeldt är lika skyldig som Stefan Löfvén och som sossarna. Och Annie Lööf som sagt att hon egentligen vill att vi ska ta emot cirka 30 miljoner bidragstärande asylsökande. Så det finns tyvärr många fanatiska dårar inom 7-klöverns partier. Jag kan inte se någon större skillnad mellan M:s och MP:s asyl- och invandringspolitik. Möjligen finns där några små nyans- och nivå-skillnader ang. hur många vi skall ta hit och försörja via bidrag. Bidragen kommer fortsätta att flöda och kriminella utlänningar får fortsätta att stanna kvar här. M och MP har nästan exakt samma typ av politik på detta område. Och man kommer att fortsätta med samma politik oavsett vilket alterna-tiv som får makten efter valet 2018. Alla 7-klöverns partier kommer att fortsätta med att Sverige ska vara ett land som tar emot flest asylsökande, tar emot horder av bidragstärande migranter och medvetet bluffande asylsökade.
     Endast SD har en ansvarsfull och trovärdighet politik. Och endast SD vill radikalt ändra på denna galna politik och helt stänga möjligheten att söka asyl inne i Sverige.
     /CC

     • Borgare är lika mycket sossar som originalsossarna.

      Moderaterna är mer för okontrollerad massinvandring och islamisering än vad Miljöpartiet är. När Moderaterna regerade så införde de världens och världshistoriens mesta invandring där precis inga lagar eller internationella avtal alls gäller. Enligt Moderaterna KAN ingen invandring någonsin vara olaglig, oavsett hur det går till. Moderaterna ger livslång bidragsförsörjning och fri sjukvård till precis alla i hela världen som lyckas ljuga och muta sig hit. Moderaterna låtsas inte ens som om migrationspolitiken skulle ha med några flyktingar att göra.

      När istället Miljöpartiet bildade regering så har de tvärtom åtminstone på pappret skärpt migrationspolitiken något litet. De går åtminstone inte i samma extremistiska riktning som borgarna gör. Politiker som säger att de ska börja göra motsatsen till allting som de har gjort när de själva har regerat alldeles nyss, är uppenbara lögnare ute efter naiva svagbegåvade väljare att lura.

   • Du har höga tankar om svenska grönsaker. Grönsaker ligger mest stilla och ruttnar om de än må vara svinska sådana. Har du någonsin hört eller sett ett kålhuvud ha ett tankearbete?

 102. Känner mig inte ens säker när jag åker buss, eller går på ”stan” längre, och speciellt inte inne i väntrummet på skatteverket, arbetsförmedlingen. Varje gång jag satt min fot i det väntrummet är det till huvudsak 99% okända människor från främmande länder, som talar främmande språk, småungar springer omkring vilt, högljutt, leker med brandsläckare o annat…????.

   • Jodå, hela området runt omkring vårdcentralen liknade en krigszon med menatyper en gång då jag följde med en bekant till akuten, detta var efter ett skottdåd????????

 103. Om jag skall vara uppriktig, så tror jag att Säpo har lika bra koll på saker o. ting, som vad Eulalia hade på Åsa-Nisse, då han var ute på tjuvjakt med Klabbvalparen.

 104. Passar bra för självmordsbenägna PK Svenskar, ha ha, ha, njut i Allahs namn, Ni kan ju rabbla ” Gud är stor” när Ni störtar.
  Har flyget mängder av ggr i tjänsten från Arlanda, aldrig mer. Hur säkert är Landvetter o Kastrup?

 105. Hur går det till att göra säkerhetskontroll på någon
  utan ID?Det är ju lätt för en IS-dåre att slänga in
  tidsinställda bomber i bagageutrymmet som smäller
  av när de är i luften.

   • Ja man kan undra om Säpo har lagt ner sin
    verksamhet eftersom de inte
    verkar bry sig fastän det
    är noll koll på det mesta,
    folk släpps in här huller
    om buller utan ID och ingen har en aning om
    vilka det är,IS-dårar kan
    komma och gå som de
    vill.

    • Jag har redan nått en ganska så respektabel ålder men, har aldrig varken sett eller hört att, grönsaker s.s. kålhuvud eller rabber = kålrötter har någon potential inom säkerhetstjänst. Grönsaker ligger mest och ruttnar.

 106. Man orkar inte bry sig längre, för det finns ingenting att göra, satan är insläppt och dess folk och konsekvenserna ser väl alla nu.

 107. OT
  Very OT
  Gå inte på det där med robotdammsugare!
  Jag gjorde det! Korkad som jag är….
  Den är svindyr och!!!!
  Totalt omöjlig att rengöra!! Efter någon halvtimmes runda runt tar det timmar!!! flera timmar att rengöra den!! Och inte ens då blir den ren….!
  Var är TIDEN man sparar här!!!??

    • Om de vet?….Oj, oj, oj….
     Finns staber inom CIA o. Pentagon som följer vare steg som händer runt om i världen.
     Sverige är inget undantag.
     Vad tror Du ex. ambassaderna skickar hem för upplysningar.

   • Jag tror knappast FBI och CIA sitter och plöjer samhällsnytt genom översättare.

    Däremot tar ju ambassadpersonal naturligtvis notis om det som skrivs i pressen, särskilt det som får större uppmärksamhet. En av de viktigaste underrättelsekällorna är just OSINT (Alltså underrättelser från öppna källor) och det är sannolikt att sådant här kommer till rätt ambassadpersonals kännedom, dvs personal som ägnar sig åt underrättelseinhämtning.

    • Jag skrev detta för några minuter sedan till; matbiten…se nedan.

     Att det finns staber som plöjer i utländsk media är ingen hemlighet…
     Vad tror Du inte Säpo har för sig under ”fikapauserna.”

 108. Det statliga lönestödet är anledningen till att det finns alldeles för många invandrare på platser där de inte borde vara!

 109. Allt är bara till för att skapa en illusion av säkerhet. När den sk Una bombaren hotade att spränga ett flygplan sades det vara den största säkerhetssatsningen någonsin och jag råkade av misstag passera säkerhetskontrollen i Miami 2 gånger med ett laddat Beretta ammunitionsclip i handbagaget. Enklast är det att flyga in med ett privatplan med vapen ombord viket jag gjort ett flertal gånger. Fullständig säkerhet är en omöjlighet men det betyder inte att man skall be om problem som vi Svenskar ständigt gör.

 110. Är det inte konstigt att oidentifierbara personer ur en högsriskgrupp erbjuds arbete på en av de känsligaste och mest säkerhetskrävande av arbetsplatser?

  Om islamistiska terrorister ännu inte hittat till dessa anställningar så lär de inte dröja mer.

  Det är minst sagt förvånande att det ställs hårdare krav på städpersonal i allmänhet än de som lastar gods in i passagerarflygplan på Arlanda och andra svenska passagerarflygplatser.

  Att svenska myndigheter inte har något uppenbart intresse av att förhindra att svenskar mördas av islamister är väl i det närmaste klarlagt, men hur förhåller sig andra länders regeringar till att även deras medborgare blir utsatta för denna fara när de använder svenska flygplatser?

 111. Synnerligen naivt.
  Klart att de inte kan ha hela historien om de individer som kommer hit.
  Har personer inte begått brott i Sverige finns av naturliga skäl inga uppgifter.
  Men vad har de i bagaget idag räcker ju det att säga man kommer från Syrien så är det ok.
  Dessutom skall personalen givetvis prata landets språk då det är säkerhetsklassat område.
  Bristen i säkerhetskontrollen faller på vaktbolaget de skall kolla alla oavsett vem som kommer.
  Och ger det utslag genom Röntgenbågen så skall den person dubbelkollas.
  Här bör Swedavia agera om uppgifterna stämmer och då skall vaktbolaget genast kopplas bort från uppdraget.

 112. ”Sverige den bästa islamiska staten”
  – Som imam kan han skriva brev till oroliga föräldrar som inte vill se sitt barn sova ihop med någon innan giftermålet. – Jag kallar det att vara pojkvän och flickvän på muslimskt vis, säger han. De lovar att gifta sig och föräldrarna kan andas ut. Om paret ångrar sig så är det inte mer med det. Då får de göra slut helt enkelt…..
  http://www.skd.se/2009/03/04/sverige-den-basta-islamiska-staten/

 113. Tusentals personer som ska utvisas från Sverige håller sig gömda i landet, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen finns 17 000 ärenden på gränspolisens bord, varav 12 600 blivit efterlysta eftersom de gått under jorden. Men de riskerar att bli mångdubbelt fler.
  – Vi ser i Migrationsverkets prognos att vi under de fyra kommande åren kommer få ungefär 42 000 ärenden till, säger Patrik Engström, chef för gränspolisen.
  https://petterssonsblogg.se/2018/02/17/granspolisens-varning-tusentals-haller-sig-gomda/comment-page-1/#comment-488951

 114. Sakta smyger sig asylanterna in i alla statliga bolag och myndigheter, likaså godkänns de av statliga myndigheter av landsmän som arbetar där.
  AF har mycket asylantiska anställda och så klart dessa gynnar sina landsmän när de beviljar stora belopp i lönebidrag… Samtidigt som vi svenska hamnar allt längre ner för att snart bli statare i vårt egen hemland, varför?…
  Vet om att svenska bagagelastare på andra flygplatser får minskad arbetstid trots att flyget ökar, Landvetter flygplats.

  • Då ca 2,5% av invällarna har verkliga asylskäl kan endast dessa kalla sig asylanter. Asyl söker man i närmaste säkra land. Asyl är f.ö. en tillfällig tillflyktsort från krig och förföljelse. Resten är ekonomiska parasiter som åberopat asylskäl och släppts in då dom kastat sina pass och begärt asyl endast på sin egen – lögnaktiga – utsago. Detta har räckt för erhållande av uppehållstillstånd, bostad, frikostigt med pengar i form av bidrag, mm mm mm, trots att dom passerat ett halvdussin säkra länder på sin väg till Sverige.

   Länder, som Ungern, Polen Tjeckien, Slovakien m.fl, som värnar sin egen befolkning vägrar ställa upp på denna lögn och släpper inte in dom.
   Men här har vi en obegåvad regering som bugar och säger ”ja” till allt vad EU prackar på oss inklusive horder av folk som EU lovat guld och gröna skogar.
   Nuvarande regering arbetar frenetiskt för att Sverige ska bli en lydstat till EU.
   Om knappt 12 år finns inte Sverige som stat längre, demokratin har upphört och vi svenskar ”behöver” inte längre gå till val. Förmodligen är Sverige islamiserat vid det laget och sharialagar råder. Tacka sossar och miljöpartister för den utvecklingen.
   Vi måste gå ut ur EU, slänga ut islam och lycksökande parasiter hitlockade av EU:s grundare, George Soros, samt nuvarande regering.
   Vi behöver en ny stark Svensk ledare som kan ta oss ur detta kommande helvete innan det är för sent, vi kan ju alltid börja genom att rösta bort nuvarande förrädare.

 115. Finns ord kvar att beskriva hur lågt stående det här landet sjunkit?
  Svenskarna tvingas dessutom betala för sin egen undergång.
  Sanslöst land, sanslöst flat befolkning som accepterar vansinnet

 116. Vi ger bort, millimeter för millimeter, av landet och den största andelen utav folket vill ha det så… Smaka på detta! Hur kommer det sig att så många vill att Sverige skall gå under? Vi måste bestå utav den största andelen medborgare som icke vet sitt egna bästa… Varför är det så? Jag tror mig veta detta; det beror på att vi inte har något som vi kan se som en sammanhållande länk och/eller kraft. Hade vi ex. stått upp mot tyskarna i andra världskriget och inte tillåtit dem köra över oss, med Socialdemokraternas goda vilja, så hade vi idag icke gett bort landet så lättvindigt. Vi har inte krigat på nästan 200 år och detta har gjort oss abnormt svaga och ovilliga till att försvara riket/landet!

  Se på alla andra länder som försvarade sig under andra världskriget – ger de upp sina länder så lätt? Tillåter de att massinvandringen och invandrare tar över deras länder? Nej, självklart inte… Vi i Sverige känner nu för tiden att inget är värt att slåss för – att försvara oss mot! Förklara för mig hur det annars har kunnat bli så. Att vi dessutom tillåtit HBTQ-vänstern sätta agendan i så många områden gör inte saken bättre. De har ockuperat mängder utav myndigheter och gjort oss handlingsförlamade! Vi är slavar under feminazistiska agendor…

  Ju mer vi gör oss förslavade under andras politiska och agendasättande förtyck, desto mindre motstånd kommer pöbeln, som är så viktig, att ge. Feminism, som den gamla skolan lärde ut, är oerhört viktig – men dagens dogmatiska variant är enkom förlamande. Säg mig, för exempel, vad som är bra med att kvotera in svagare kvinnor inom polis, brandkår och ambulanssjukvård? Är det inte den enskildes prestationer som borde räknas och inte dennes kön? Det säger sig självt att ex. en kvinna ej kan lyfta en 125 kilos man lika ”lätt” såsom en kraftig och muskulärt överlägsen man kan… Är det det en sådan jämställdhet man vill ha; där kön går före säkerhet?

  Usch, blev mycket off topic här, men jag blev upprörd!

  Sjukt, var ordet!

 117. Det finns nu flera IS-krigare än ”Nazister” i Sverige. De har inte hamnat under radarn – regeringen har stängt av den. Självklart måste de få tillgång till jobben!

 118. Varför anställer företag överhuvudtaget araber utan svenskt medborgarskap FÖRE svenska medborgare i sitt eget land. Sådana företag kan faktiskt dra åt skogen. Högaktningsfullt.

  • Man är ju en hemsk ”rasist” om man gör så som du beskrev! Företag är livrädda att bli stämplade som dödsnazister och väljer därför anställa individer med utom-europeiskt ursprung. Företagens s.k goda rykte går före svenskars rätt att få jobb i sitt egna hemland.

  • Pengar min vän, pengar! Hela 80% är smaskens för en rutten grönsak. Landets innevånare består av 95% av swinia och ratar inte en liten slant hur den än stinker.

 119. Så sjukt så att det inte går att beskriva med ord. Hur är man funtad i skallen när man tillåter totalt okända främlingar arbeta med ett icke giltigt ID på självaste Arlanda(Eller Flygplatser övh) speciellt när det handlar om folk som ursprungligen kommer ifrån MENA/Valfritt land i Afrika. Det är sådant här som får en att tappa hoppet om mänskligheten och kanske därför man dras med kronisk depression och ångest som följd. Man vill stoppa skiten men är helt maktlös pga den korrupta regeringen som slavar åt EU-komissionen. Snart kommer det regna söndersprängda flygplan och flygplatser som står i brand… Fy vad jag är tacksam att som nationalist föredrar att stanna på hemmaplan… Tanken på att Potentiella terrorister blir anställda på arlanda(Fy F*n)

  • tanken ..?? alla är kriminella dom kom till sverige utan id o sv. var inte 1 landet..

   så får dom jobba med säkerhet.??? fyyy faaaaaa det är vansinigt.!!!

   • Suspekta individer mao. Jag tar hellre en rogivande fiskesemester vid någon avlägsen sjö i sommar omgiven av fin natur. Tyst, avkopplande och en total frihet ifrån nysvenskar och annat patrask.Vill någon annan äventyra sin familj/vänners liv genom att resa via flyg så är det deras problem. Hoppas dock att ett bra parti vinner valet iår så man kan agera mot Islamisterna och slänga ut dom ur landet…

 120. Det är inte säkert att flyga från Sverige, och det är inte säkert att vistas ute i samhället. Hur skall vårt samhälle se ut om den här regimen får fortsätta att förstöra vårt land. Skall jag flyga någonstans så blir det från Kastrup.

 121. tack för infot.. kommer aldrig sätta min fot i arlanda!!!

  det är ju vansinigt att passagerare skall kollas som kriminella.. medan kriminella jobbar på terminalen .. kan ju lägga in en bomb hur enkelt som helst!!!

 122. Detta är fullständigt oacceptabelt. Nu får vi se till att det blir ordning och reda på Arlanda och i Sverige. / Enligt uppdrag: Förste ordbajsare.

 123. Inte ett dugg förvånad att företaget agerar som de gör- detta med bidrag och stöd är helt horribelt. Bort med alla former av stöd till företag som anställer någon om det inte gäller arbetshandikapp där stödet utgår som kompensation för effektivitetsförluster relaterade till handikappet, inget annat.

 124. När jag jobbade på arlanda med att bygga ut den nya terminalen runt 2005-7, så va det ingen säkerhet alls i området. Folk kom och gick som de ville.

 125. Jag är tacksam att jag har nära till Kastrup. Danskarna kommer aldrig riskera säkerheten på detta vis. Jag tror jag söker asyl i Danmark. Sverige är ett förlorat land.

 126. När avlägsna kulturer inkvoterats i tillräcklig mängd så slutar det alltid i kaos.
  Dessa problem existerar inte på svenska arbetsplatser.

  • Jobbar inom byggsektorn..och det är bara folk från polen och litauen
   Var blir alla skatteintäcker av till svenska folket

 127. Har jobbat på arlanda. Denna artikel utgjorde bara en del utav isberget.
  Även bland flygplansstädarna (Renab och Sodexo) och catering (Gate gourmet)så är det en stor andel anställda som inte behärskar det svenska språket utan samtalar på sina egna språk.
  Oftast arabiska och turkiska.

  P.S behöver väl inte nämna att ytterst få verkar kunna prata/förstå engelska heller

 128. Det här måste nog tystas ned, annars står Arlanda utan bagagehantering. Stängning, m.a.o.
  Det har inte Swedavia och staten råd med, och hur skulle det gå med alla som kommer och beställer asyl?
  Bananmonarkin Sverige.

 129. Dette kan da inte stemme? I Norge må du ha bodd 5 år minst. Unntaket er EØS land . For å få sikkerhet klarering til å jobbe på flyplass..
  Bosted utenfor Norge de siste fem år
  Du må ha bodd sammenhengende i et EØS-land de siste fem årene eller være statsborger i et EØS-land for å få gyldig politiattest for bakgrunnssjekk.

  Dersom du har bodd i EØS-land utenfor Norge i løpet av de siste fem årene, må du sende inn per post politiattest fra alle landene du har bodd i. Utenlandske politiattester må sendes i original, vi aksepterer ikke scannet/kopier. Unntaksvis kan politiattester fra land utenfor EØS legges til grunn, se securityforskriften § 41 andre ledd.

 130. Fullständigt häpnadsväckande och skrämmande, denna totala arrogans, denna totala nonchalans, denna totala inkompetens, denna totala respektlöshet för säkerhet, vilka andra flygplatser har samma brister. Jag oroar mig för alla anhöriga och vänner som flyger och jag informera alla jag kan om detta kaos och jag kan inte tänka mig att andra flygbolag inte blir oroade, själv flyger jag inte längre. Vem lastar regeringsplanet tro?

 131. För 15 år sedan hade ARLANDA många papperslösa städare.
  Om det smäller på ARLANDA går våra turistintäkter ner

LÄMNA ETT SVAR