Kanin

Kaninen som påträffades död. Foto: Privat/Faksimil Facebook

Inrikes

Kanin plågades till döds med pinne: ”Den hade körts rakt igenom henne”

Publicerad 7/14/2020
Annons

En kanin har påträffats avrättad med en pinne stucken rakt genom kroppen. Djuret hade plockats ur dess hage och lämnats död på familjens gräsmatta. Boende i området vittnar om flera fall där kaniner dödats och delats i bitar.

Det var på fredagsförmiddagen som Ronja Grundströms kanin hittades död i familjens trädgård i Nora. Enligt familjen har någon dödat djuret under natten mellan torsdagen och fredagen.

LÄS ÄVEN: Nytt fall av djurplågeri: igelkott spetsad genom munnen

Ronja berättar att hon fick beskedet av sin far över telefon som sade att någon stuckit en pinne rakt igenom kaninens kropp.

– Men det var inte någon liten pinne, och den hade körts rakt igenom henne, säger Ronja till SVT.

Kaniner påträffade utan kropp och i delar

Familjen har anmält händelsen till polisen. Men det är inte första gången kaniner påträffas avrättade eller förvinner i Nora. Förra sommaren försvann en annan kanin ur Ronjas hage. Familjen trodde då att det var något rovdjur som tagit kaninen men de misstänker nu att det handlar om ett brott.

– En annan familj i Nora hittade sin kanin dödad i buren. Det var barnen som hittade kaninens huvud, men ingen kropp. Ytterligare en familj hittade sin kanin i två delar. Det är så konstigt att det händer gång på gång i samma lilla stad, berättar Ronja för SVT.

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons