Kaninen som påträffades död. Foto: Privat/Faksimil Facebook

Kanin plågades till döds med pinne: ”Den hade körts rakt igenom henne”

4K Shares

En kanin har påträffats avrättad med en pinne stucken rakt genom kroppen. Djuret hade plockats ur dess hage och lämnats död på familjens gräsmatta. Boende i området vittnar om flera fall där kaniner dödats och delats i bitar.

Det var på fredagsförmiddagen som Ronja Grundströms kanin hittades död i familjens trädgård i Nora. Enligt familjen har någon dödat djuret under natten mellan torsdagen och fredagen.

LÄS ÄVEN: Nytt fall av djurplågeri: igelkott spetsad genom munnen

Ronja berättar att hon fick beskedet av sin far över telefon som sade att någon stuckit en pinne rakt igenom kaninens kropp.

– Men det var inte någon liten pinne, och den hade körts rakt igenom henne, säger Ronja till SVT.

Kaniner påträffade utan kropp och i delar

Familjen har anmält händelsen till polisen. Men det är inte första gången kaniner påträffas avrättade eller förvinner i Nora. Förra sommaren försvann en annan kanin ur Ronjas hage. Familjen trodde då att det var något rovdjur som tagit kaninen men de misstänker nu att det handlar om ett brott.

– En annan familj i Nora hittade sin kanin dödad i buren. Det var barnen som hittade kaninens huvud, men ingen kropp. Ytterligare en familj hittade sin kanin i två delar. Det är så konstigt att det händer gång på gång i samma lilla stad, berättar Ronja för SVT.

authorimage

4K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.