Kaotisk rösträkning – helt distrikt saknades och rekordmånga röster kontrolleras igen

Delningar

Distriktet som tidigare fattades har man nu korrigerat. Samtidigt kan många tidigare ogiltigförklarade röster godkännas av länsstyrelsen och ändra resultatet.

På måndagskvällen framkom det att ett valdistrikt inrapporterat fel resultat vilket gjorde att Centern förlorade ett mandat till Sverigedemokraterna.

Idag uppdagades att valdistriktet Pomona i Ängelholm med 1 048 röstberättigade saknades på Valmyndighetens sajt i det preliminära resultatet. Nu har man dock korrigerat problemet och distriktets röster påverkade inte den preliminära mandatfördelningen.

”Märkliga problem Valmyndigheten har med systemet. Trots att det på första sidan anges att alla valdistrikt är inrapporterade från valnatten så verkar det finnas distrikt som inte är inrapporterade”, skrev Svante Linusson, professor i matematik och expert hos Valmyndigheten, på sin Facebooksida.

Rekordmånga ogiltiga röster

Antalet underkända röster är rekordmånga i år: 24 479. Dessa ska kontrolleras igen varv många väntas godkännas på fredag, vilket kan ändra det preliminära resultatet.

2014 ogiltigförklarades 15 485 röster. Av dessa bedömdes bara 1 938 vara ogiltiga efter rösträkningen hos länsstyrelserna.

I den preliminära rösträkningen fäller man hellre än friar. Juristerna hos länsstyrelsen är sedan mer noggranna.

Till detta tillkommer sedan utlandsröster och försenade förtidsröster.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

865 KOMMENTARER

 1. Kompetensen har sjunkit nåt fruktansvärt i Sverige. Vi klarar inte av ett val att göra det rätt. Etablerade partier köper röster av invandrargrupper. Nu är det ta mig fan skärpning från myndigheter. Tycker det är lite av att vara elak men MSB har hand om valet och vem är chef för det. Man kan inte säga att kompetensen stiger i samma takt som Elissons lön utan det går åt motsatt håll.

 2. Var det inte närmare 80 000 valsedlar som underkändes först? Har de reducerats till 24 000 nu? Skulle vara intressant att få veta på vilka grunder de blivit underkända.

 3. Ack, detta röstsystem. Vi lever anno 2018, vi lever i ett högteknologiskt samhälle. Varför inte utnyttja det och ordna så vi kan rösta digitalt? Vi kan ju deklarera via nätet, varför inte rösta med?

  • Det är i riksdagsvalet som manipulerats…
   Tyvärr tror dom flesta att inte detta är möjligt..det går inte, detta är ju Sverige osv…
   I vilket fall hade folk här i landet kunnat räkna och fatta hur debit och kredit fungerar så hade inget valfusk i världen kunnat stoppa en systemändring….
   Svensken är både godtrogen och lättlurad.

 4. ’”Det leder mig till två viktiga slutsatser nu: För det första att avvakta det definitiva valresultatet. Då vet vi de exakta förutsättningarna för att bilda en ny regering. För det andra att en framgångsrik Alliansregering behöver ha ett gott samarbetsklimat även över blockgränsen, framför allt med Socialdemokraterna. En Alliansregering på 40 procent kommer alltså inte vara övermodig eller respektlös mot riksdagen, tvärtom’

  Kristersson enligt Fria Tider.

  Haha, snart kommer den DÖ 2.0.

  • Det behöver inte vara en dålig sak, att de anpassar sin politik så att den för stöd i riksdagen.
   C är ju stympade nu, när deras mandat i längre räcker för att slå ihop sig med S.
   M och KD lär ju inte ändra sin migrationspolitik nu, då det skulle ses som ett jättesvek gentemot deras väljare, så ”rödskrikan” lär få hacka i sig en del, för henne, jobbiga förändringar i migrationspolitiken.
   Risken är väl att familjeåterföreningar går igenom, då både C och KD vill ha detta.
   Men med kraftiga inskränkningar av bidragen, kan det trots allt ge en återvandringseffekt.

   • Nehej du, det tror jag inte!

    Utanförskapsområdena är egna ekonomier, det är inte alls bidragen som är avgörande längre (de har ju viss effekt).

    Vilka kraftiga inskränkningar av bidrag har allians och S föreslagit?

 5. Ett ytterligare ett bevis på förfallet i Sverige. En av många…
  Har hört att man är orolig för kommande generationer som inte vill arbeta med vanliga yrken. Det dom vill hålla på med blir väl genus forskning mobilspel eller lyfta bidrag.

  • SD – ökar med 300-400´ svenskar sedan förra valet
   S – ökar genom import av valboskap med samma sedan förra valet.

   2022 kommer det att se ännu värre ut. Socialdemokraterna har noll incitament
   att stoppa deras egna valboskap.

 6. Detta börjar likna en parodi på ett val, tror fan att Albanien har det bättre ställt när det gäller valdemokrati och fusk.

 7. Kommer det här extrema valfusket som gör att hela tillställningen framstår som en parodi på demokrati att leda till något?Det haglar fram vittnesmål i alternativmedia och på Facebook.Men inte ett ljud från någon politiker.Kan de komma undan med det här?

 8. Här där ja bor i Mälardalen så här vi ett kvarter brevid bebott av bara nyinvandrade.

  När jag kom hem från vallokalen i söndags så stod 4 gentlemän från Mellanöstern och tömde två stora kartonger med SD-broschyrer i pappersinsamlingen.
  De ligger fortfarande kvar. Någon som jobbar på Posten… ?? Demokrati?

 9. Förutom alla konstigheter kring vallokaler, rösträkning, sabotage så ska vi inte glömma att det också ”råkade” dimpa ner ett dödshot mot Jimmie och hans familj dagarna före valet.
  Eftersom Löfven inte har fördömt det i vanlig ordning (åtminstone om det hade gällt andra politiker förutom SD), så kan man undra. . IS, tja man vet aldrig.

 10. Valfusk är ordet. Många har svårt att tro att inte svenskarna sysslar med sådant men nu har den egenskapen kommit till Sverige i fruktan för SD.
  Kolla in siffrorna under valet första halva innan valnämnden dator slutade att fungera och när den började fungera så hade siffrorna avsevärt försämrats för SD.
  Och handen på hjärtat är det inte konstigt att medborglig samling och AfS fick under en 1 % tillsammans? O.6% om jag inte minns fel. Det känns som något inte stämmer.

 11. Vänsterfeministerna har skött valdestrikterna så vad kan man förvänta sig. Kaos är bara förnamnet om vad som skall komma.

 12. ninadrakfors.com
  har en bra spaning. Väljarna har flytt SD och AFS eftersom svenskar är
  konflikträdda och vill inte förknippas med bråkstakar. SD och AFS målas
  ut som konfliktsökande i media och då springer Svensson till KD eller
  hem till Mamma S.

  • SD har alltid porträtterats i svartast möjliga färger och som konfilktsökande av media, detta är inget nytt. Inget som hindrat 19,2% att svara att de ska rösta SD i Vallokalsundersökningen utförd av statens egen kanal. Sedan gjorde de det inte.

  • Men herregud har de ingen egen åsikt och står upp för den. Så löjligt alltså. KD har legat under spärren typ hela senaste året så det partiet är ju inget man ens vågade tänka tanken att rösta på. Vore ju att kasta bort sin röst. Lilla KD, springer med o viftar med regnbågsflaggan i pride-tåget också och anser de är kristna. Vilka hycklare. I Bibeln står det att homosexuella handlingar är avskyvärda för Gud. Har de totalt glömt berättelsen om Sodom och Gomorra???
   Sen har de mage till att mobba Jimmie och SD med, fy vilka högfärdiga, falska individer. Och anser sig stå för pk- mantrat ”allas lika värde”. Jo visst, alla är lika värda utom SD enligt KD, vilka hycklare. Hade ärligt talat hoppats de skulle åkt ur riksdagen. De förtjänar inte att vara kvar där överhuvudtaget.

 13. Idag på Rapport klockan 18 kunde man se hur dom räknar sedlarna. Rena rama stenåldern. Sedlarna har först sorterats ut, och sedan räknade en person ett partis sedlar helt för hand så som dom räknade sedlar förut hos banken och posten.

  Varför använder man inte en sedelräknare efter den manuella sorteringen? Går fortare och är 100% korrekt.

 14. Jag skulle kunna tro att S fört en massiv dörrknackningskampanj med matchning mellan troliga nationaliteter (beroende på efternamn) och S-funktionärer.
  I total medieskugga.
  Jag undrar hur många partier har resurser för att bedriva en sådan kampanj.

  Kanske något för SD att ta efter? Fast man har väl piskat upp hatstämningen såpass mycket att det blir direkt farligt.

  • SD är ärliga och kör efter reglerna.
   Men de är också betydligt bättre att hantera kortleken.
   Det är inte den med bästa korten som vinner, utan den som kan läsa de andras kort och ligga några steg före.

  • I No Go Zoner så har sossarna hela föreningar som enbart har arabafrikaner från medlemmar till högsta hönset… Hur tror du annars de får 69-70% av rösterna i dessa områden, glöm inte han som ville ha bygglov för en moske och erbjöd 5000 röster…

 15. ”Märkliga problem Valmyndigheten har med systemet. Trots att det på första sidan anges att alla valdistrikt är inrapporterade från valnattenså verkar det finnas distrikt som inte är inrapporterade”, skrev SvanteLinusson, professor i matematik och expert hos Valmyndigheten, på sin Facebooksida.”

  Under hela valnatten stod det 6004 distrikt för att sedan dagen efter öka till 6325?

  Och på wiki hittar vi följande: ”Vid valet 2006 fanns det 5 783 valdistrikt, vid valet 2010 fanns det 5 668 valdistrikt och vid valet 2014 fanns 5 837 det valdistrikt i landet (exklusive s.k. ”onsdagsdistrikt”) och 2018 fanns det 6004 valdistrikt”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Valdistrikt

  och på https://data.val.se/val/val2006/slutlig_ovrigt/statistik/kartor/index.html hittar vi ”I onsdagsdistrikten räknas de sent inkomna rösterna. Ett onsdagsdistrikt motsvarar en kommunvalkrets eller kommun.”

  Är det så dessa extra 321 distrikt är uppkomna pga sent inkomna röster? Och hur många ytterligare kommer tillkomma eftersom det är onsdag först imorgon??

 16. Läste att reglerna är sådana att om det ligger två röstsedlar från samma parti i ett kuvert så gillas en av dem. Men hur kontrolleras att bara en av rösterna blir giltig? Finns det någon kontroll att det inte finns fler röstsedlar än kuvert? Eftersom det är politiker som arbetar som valfunktionärer kan man gissa att kan man fuska, typ detta som jag presenterar, så gör man det. Vad jag vet har alla personer som blivit fällda för valfusk varit socialdemokrater. Skulle vara intressant att veta detta med antalet kuvert gentemot röstsedlar. Finns där ingen kontroll bör hela valet ogiltigförklaras.

  • Nej, reglerna är att rösten ogilitigförklaras om det ligger två valsedlar i samma kuvert, för att sedan godkännas i Onsdagsräkningen hos Länsstyrelsen. (Den godkänns dock endast om det är två valsedlar från samma parti, naturligtvis.)

   • Det du skriver är väl ungefär det jag konstaterat men frågan är om en rösträknare godkänner (blundar) när det ligger två sedlar i samma kuvert. Kollas antalet röstsedlar gentemot antalet kuvert eller röstlängden?

    • Båda röstsedlarna ska stoppas tillbaka i kuvertet och hela kuvertet läggs i en påse med ogiltiga röster som lämnas till länsstyrelsen.

     Antalet röster – giltiga röstsedlar (utan kuvert) och ogiltiga röster (i kuvert) och blanka (utan kuvert) ska stämma med antalet avprickade i röstlängden.

     Jag vet inte hur vanligt det är att politiker jobbar som valfunktionärer. De flesta är nog inte det. Men det är säkert olika i olika kommuner.

    • Klaner och sammansvurna kan helt klart fuska och byta ut valsedlar. Men i välfungerande, övervägande etniskt svenska distrikt lär det inte fuskas.

 17. Tummen upp till redaktionen! Gräv på och avslöja regeringens riggade fuskval så äger ni rätten till Sveriges största Scoop och vi andra får ett rättmätigt omval samt vissa L.förrädare satta i fängelse om vi har tur.
  Det påstådda serverhaveriet är ett hett spår.

 18. Jag kollade vad valresultatet blev i de olika valdistrikten i Malmö där jag bor och då kan man se att i område efter område där etniska svenskar bor så låg siffrorna runt 25% i genomsnitt. Sedan kollar man på Rosengård där MENA folket bor och där röstade nästan 81% av folket på socialdemokraterna. Nu är etniska svenskar i minoritet i Malmö och då gick det som det gick att socialdemokraterna blev det största partiet. Men vilka valde socialdemokraterna ? Jo! MENA folk som har bott i Sverige i några år och vet inte ett dyft om svensk politik. Frågan är, varför röstade de på socialdemokraterna? Jo, i deras moskeer hade det föregåtts utgått ett påbud från Imanerna att rösta på socialdemokraterna. Med koll från deras moralpoliser så skedde det så. Anledningen skulle ha varit att socialdemokratiska politiker från Malmö hade varit flitiga besökare till Moskeerna där de hade utlovat en massa löften till dem. Så går det till i Sverige 2018.

  • Vem som helst måste inse att när ett parti har över 2/3 majoritet i ett område så har det inte skett utan otillbörlig påverkan. Det är bara i diktaturer man ser sådant annars.

   Det gör mig kräkfärdig att se sossarna stå och vara stolta över sitt valresultat med säkerligen 10 procentenheter från ”guidade” invandrare via köpta moskéer, myndighetsaktivister, hyresgästföreningen, SFI, propaganda och lögner om andra partier på deras hemspråk, m.m.

   Lägg därtill ”guidade” äldre, mer eller mindre handgripligen.

   De skulle ligga under 20% om de spelade rättrådigt enligt de demokratiska principerna.

  • No shit sherlock.

   SD har ökat med 300-400 svenskar sedan förra valet.
   S har importerat och kompenserat tappet med ungefär motsvarande mängd
   valboskap från högutbildade regioner.

 19. Gissar på att de flesta ”ogiltiga” röster är övervägande SD bland riksdagspartierna. Detta kan öka SD: s mandat ytterligare.

 20. Fixa nyval Jimmie Å så får vi ha observatörer på samtliga ställen som ska handskas med valsedlar. Det kan gälla Postnord, vallokaler som S har hjälpt till att rösta m.m.

 21. OT: Hur sjukt kan Sverige bli egentligen….nu ska vi vänta i över ett år innan eu bestämt sig om vi får ha en lag som ger fd asylsökande som inte har asylskäl rätt att söka dispens för att gå i skola…och sista ansökningsdag är 30 SEPTEMBER 2018!!!

  Hur har politikerfiaskona tänkt sig att detta ska hanteras?
  Ska de skickas ur landet tills eu bestämt sig?
  Varken migränverket eller kommunerna har något krav på att lösa deras försörjning…eller ska de skickas hem så länge?

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7040905

 22. Dags för SD att skärpa retoriken: inflytande nu, annars röstar vi ner alla budgetar. Som Mattias Karlsson år 2014.

  • SD har inflytande redan nu och har haft det hela tiden.
   Tack vare SD tvingades alliansen lägga ner vapnet förra mandatperioden.
   Nu vill alliansen regera. Men Stefan kommer inte vara lika generös.
   Han vill regera och vara muslimernas skyddshelgon. trots allt är det de som räddade honom. Så nu måste de betalas tillbaka med råge i form av moskéer och bidrag.

   • Jag menar att SD borde gå ut och påminna 7k att dom kan jävlas vid varje riksdagsbeslut och budgetar.
    Speciellt som den parlamentariska situationen ser ut, ingen majoritet. Och efter kalla handen från M och Kd.

 23. Vore intressant om Samhällsnytt kunde göra en sammanställning över valresultatet i no go zonerna. Det resultatet visar framtiden för Sverige.

  • Det är nog lite känsligt och de kommer i så fall att kallas dåliga förlorare! Troligen har de saker på gång,när alla röster slutgiltigt räknats! Hur många gånger nu detta skall ske,och när resultatet är slutgiltigt! Först då skall man agera! Det är min åsikt!

  • Ja det var ju väldigt mycket folk på SD:s torgmöten på valturnén. Många sympatisörer. Var i Västerås och kollade/lyssnade när Jimmie talade. SD var ju överväldigade över att det kom så mkt folk. Finns att kolla på Youtube, bedårande barn, valturné.

 24. Är det någon mer än jag som sett i Berlingske DK att mannen som skulle vara valobsrevatör från Danmark inte alls var det, utan bara politiker, huvudkontoret för OSCE i Warsava förnekar att han arbetar eller har befogenhet att gå ut med detta.
  Varför kommer det ut samtidigt som länstyrelsen och valmyndigheten fallerar på valkvällen detta sprids först via msm att han skulle vara behörig, kanske gentemot Europarådet ja men inte OSCE, Usch fy vad det här valet luktar ruttet.

 25. Sedelräknare kan räkna olika valörer snabbt snabbt.
  Finns det ingen som tänker. Färger kan de skilja på och partier måste gå.

 26. 7-Klövern anser ju att alla SD röster är ogiltiga eftersom de anser att SD väljare är mindre värda än deras egna väljare.

  Plus att samma 7-Klöver aktivt i alla lägen utesluter SDs väljare från allt politiskt inflytande.

  I detta osedvanligt jämna val är varje röst guld värd varför givetvis alla distrikt efter att ett lyckats lämna in fel vals resultat till riksdagsvalet måste kontrolleras igen.

  I detta fall fick SD ett mandat till.

  Det ligger en olustig känsla i att SDs resultat kanske innehåller fler felkällor som detta.

  I tidigare val har ju S varit inne på äldreboendena och ”övertygat” de gamla att rösta S liksom i detta val följt väljare in bakom skärmarna för att ”hjälpa till”.

  Man kan ju spekulera om att i vissa kretsar av valarbetare har man nu kanske blivit lite mer sofistikerade och agerar i rösträkningen genom s.k ”missar” där fördelaktiga resultat för SD rapporteras fel liksom att vissa röster ”kommer bort”.

  I 7-Klöverns Sverige är ingenting av detta slag omöjligt.

  • Ja jag har också noterat att det går extremt långsamt. Den slutgiltiga rösträkningen skulle ju vara klar på onsdagen, men med den här takten kommer det att ta betydligt längre än så. Tror du har en poäng när du skriver att ”slutresultatet måste överensstämma med fuskräkningen”.

 27. Tycker det såg hafsigt ut där jag röstade. Kollade inte allt men röstsedlar låg lite huller om buller som det kan bli när många rycker och sliter. Själv hade jag mina sedlar i ett kuvert tillsammans med röstkortet. Hade redan bestämt mig för fyra år sedan vem jag skulle rösta på. Hur [email protected] svårt kan det var för den dumme svensken?
  Valet i Sverige är ett hafsverk som man ska få överstökat så fort som möjligt.

  • Samma här, röstsedlarna hade jag med mig och mina åsikter förändras inte pga någon slutdebatt eller pga mediadrev.
   De som inte bestämt sig när valet närmar sig borde avstå från att rösta, då är man alldeles för oinsatt för att vara med och påverka den politiska utvecklingen i landet.

   • Samma här! Förtidsröstade. Varför då frågade en bekant! Jag kan ju bli överkörd eller akut sjuk och hamna på intensiven! Det hade han inte tänkt på!

 28. Åkessons folk jobbar säkert med det här värdegrundsrelaterade problemet.Kommer fakta på bordet kommer Jimmie att vara skoningslös,var så säker.

 29. Det finns förstås säkerhetstjänster i flera hörn av världen som vet exakt vad som hände.
  Har Trump kontroll över sina bokstavsagenturer? Kommer de rädda oss?

 30. Förmodligen hör mina röster på SD bland de underkända. Tack vare det sjuka systemet i landet Sverige, där man måste visa öppet för familj och grannar vilka lappar man tar, så tog jag tre blanka lappar och skrev SD på. Gissar att det inte är godkänt.
  Synd, kom på det i efterhand att man förmodligen behöver skriva i klartext.

 31. valmyndigheten fint namn , ja det fungerar ju bra tänkte när jag gick och rösta är det lönt de kommer ju kastas min röst ändå för inget fungerar ju som det ska

 32. Undrar vad fan dom har innanför pannbenet i Norrbottens län, som ger socialkommunisterna 41.58% enligt sluträkningen.. Västernorrland inte mycket bättre på 39.03%

  • Det är för att dom länen har i alla tider varit röda och många växer upp med att man ska rösta rött, likadant som det är i det så kallade bibelbältet där dom oftast röstar på kd för att dom blir uppväkst med att rösta på dom.

   • Jag vägrar tro att dom är så urbota korkade… Det måste väl ändå vara fabricerade siffror.. Dom kan väl inte vara helt isolerade från vad som händer i Sverige.. Har dom irrglasögon på sig eller vad..

  • Rödingarna har huserat där så länge som jag kommer ihåg !
   Har besökt den delen av vårt land en enda gång ……………….tro mig ALDRIG mer.

  • Dem har nog såsom 28% av Sveriges befolkning missat poängen med demokrati, att det inte går ut på att rösta såsom ens föräldrar röstade

  • S och V hatar SD mest intensivt, och är också muslimernas partier ser vi i valresultatet. Därför tycker jag att alla migranter hädanefter ska tas emot i Norrland. Det väntas ju uppemot en halv miljon.

  • Förstår du inte att det finns flyktingar i Norrland också! Tror du att bara ni i södra Sverige har blivit så välsignade med kulturberikare! Och om du fick någorlunda betyg i skolan så borde även du förstå att dessa kulturberikare är valboskap åt socialismen!

   • Jag förstår vad du menar och jag vet att det finns gott om innvällare även uppe i norr men knappast i närheten av vad som finns i södra Sverige. Om din antydan om valboskap stämmer så skulle Tex Skåne lägga 80% på sossarna. Så är det nu inte utan i södra Sverige har SD sitt starkaste fäste.

  • Gode Gud, skull du kunna låta det gamla Östdanmark (dvs Blekinge, Skåne, Halland) bli danskt igen och som tröst åt svenskarna skicka över till dem alla MENA-invandrare i Malmö, Helsingborg, Landskrona etc?

    • Inget nytt, men ja. När ett socialistiskt parti får styra ett land mer eller mindre konstant i hundra år så tar det LÅNG tid för ett land att hämta sig.

     …och i Sverige så är det näst största alternativet absolut inte på något sätt bättre, de har bara inte haft lika lång tid på sig att förstöra landet.

     Som du säger, sossarna har infiltrerat allt, och det är den främsta anledningen till varför de kunnat valfuska i vartenda val de senaste 20 åren utan att hållas ansvariga för det.

     • Ta en stad som Eskilstuna där sossarna alltid styrt även om de på senare år haft en koalition men de styr lik förbannat. Inget parti är så bra att de ska styra för evigt.

     • Absolut sant. S har nästlat in sina egna på alla nivåer i samhället. Samtliga statliga verk, statligt anställda tjänstemän, polisen…de är överallt. Pengamutor är olagliga i Sverige, men t.ex. LO mutar politiker med lägenheter etc istället. Att Telia åker fast hela tiden är inte speciellt konstigt, självklart kryllar det av sossar även där.

      Och ja, mindre orter, där sossarna har styrt länge, är nog bland de värsta. Lycka till att få byggtillstånd utan rätt kontakter, alternativt ”smörjer” på rätt sätt. Sedan, när en sosse dör av, då tar en släkting dessutom över. Klansamhället i Sverige är inte begränsat till somalier och dylikt. Det här landet är en socialistisk, korrupt demokratur och det kommer inte ändra på sig…i alla fall inte på ett fredligt sätt.

   • Finns viljan kan man hitta ett system men man kan inte lägga det i händerna på vem som helst. Ett säkrare bank-id hade kunnat göra att folk inte bara röstar utan får kvittens på att deras röst räknats.

   • Ja det finns en röta som går igenom hela systemet därför att röstsystemet är förlegat sedan långt tillbaka. Jämför annan utveckling med röstandet så förstår du hur långt efter det ligger men makten är livrädd för folkets verkliga vilja.

 33. Sverige fyller på med ca 100.000 nya analfabeter varje år, samtidigt som välutbildade svenskar i 10.000-tal lämnar landet.
  Självklart får det konsekvenser som att landet fungerar sämre och sämre och sämre på en rad olika områden och platser.
  Och det är just det vi ser nu.
  Om 20 år kommer det va hemskt att bo i Sverige, och det kommer inte va stor skillnad mot att bo i Mellanöstern.

 34. Vi vet inte vem som pratar med vem nu.
  Kristersson kan inte backa från sitt uttalande om att han vunnit valet.
  Nu måste han stå upp för dessa vackra ord och sista alternativet är nog sd trots allt.

 35. Apropå röstresultatet.

  Liksom ”Mona-Lisas”: ”En gång sosse, alltid sosse” så gäller nog också ”en gång kommunist, alltid kommunist”.

  En vanlig ”Svensson” kan tycka det är märkligt efter publiceringen av;
  ”Partiet, Folket…………..socialdemokratins historia”
  och
  Utviks bok om ”Kommunismens historia.

  Men det är förstås en vanlig ”Svensson”

    • Nja nu var det nog så att Mussolini och hans fascism var en skapelse för att motverka bolsjevik kommunismen.
     Samma var det med Franco i Spanien. Ja kommunismen var högaktuell i det tidiga 1900 talets Europa.

     • Ja det är säkert så att det är vänsterrörelser, även nationalsocialism är en vänsterrörelse även om den kallas högerextrem vilket är en grav misstolkning.
      Om den skulle vara extrem åt något håll så är det i s fall åt vänster.

     • Absolut helt rätt alla tre är vänsterrörelser men från vänster har man försökt kleta på fascism som högerextrem rörelse såväl i USA som i Europa. Lyssna gärna på Dinesh D’souza. Ju längre högerut desto mer individuella fri och skyldigheter och mindre stat som ska lägga sig i. Ju längre vänster ut desto mer despotisk och tyranniskt.

     • Just precis så men PK eliten vill kleta ner nationalister med att vara någonting som de inte är. Nationalister finns naturligtvis i alla former såväl de med mera vänstersympatier som höger dito. Nationalism handlar om värnandet av det egna landet och folket och är på inget sätt extremism vare sig åt höger eller vänster.
      NRM som kallar sig nationalsocialister är förmodligen om man tar betydelsen socialism som rättesnöre nationalister med en vridning åt vänsterhållet.

     • Beror ju på vad man räknar in i vänster/höger. Människans ursprung är ju en grupp. Vi klarar oss inte annars. O en grupp av människor som samarbetar vinner alltid mot enskilda individer. Västvärlden är ju ett praktexempel där man tjatat in individualismen i folks huven just för att kunna ta över makten över dem.

     • Det var ju även Nationalsocialismen.. Hitler skapade ju SA just för att vänsterpacket sprang omkring på gator o torg som de alltid gör o spöade upp folk som inte höll med dem. Bara att det var mkt värre då.

    • Vanligt misstag att tro att fascism tillhör samma ideologi men det är helt fel.
     Fascism är en extrem variant av mitten politik.

    • Ja det kan nog vara möjligt att en viss Adolf var lite av en feminist. I alla fall så var det han som införde mors dag.
     Om det är att betrakta som feministiskt vet inte jag men så var det i alla fall.

 36. OT. Angående den pågående ”kontrollräkningen”. Jag vet inte varför det alltid tycks vara så att distrikt där SD är starka, dvs i Skåne o Blekinge, är så sena med att rapportera in resultat. Detta är tredje valet i följd då dessa distrikt släpar benen efter sig.

  Det är nästan så man tror att kotrollanterna vänder o vrider på varenda SD-valsedel för att hitta något fel.

 37. Det är höjden av komik men även fräckhet att Sveriges politikerelit med Björklund i spetsen brukar anklaga Ryssland för än det ena än det andra då det kommer till politiken.
  Är det inte bättre att städa framför egen dörr innan man ger sig på att anklaga andra.

  Sverige är som storebror duktig men är förmodligen värst i klassen när det väl kommer till kritan !

 38. Joe Labero har fått konkurrens..

  Valmyndigheten trollar om valsedlarna till något mer passande för att kunna fortsätta förstöra Sverige..

 39. OT. 42 000 för Björklunds skjorta, alla stålar går till EXPO

  Liberalernas ledare Jan Björklund har genom hela valrörelsen haft på sig en marinblå skjorta med vita knappar, alltid uppkavlad i ärmarna och instoppad i byxorna.

  Nu har den sålts på auktionssajten Tradera för 42 000 kronor. Vem som är köparen är dock höljt i dunkel. Tradera redovisar endast användarnamnet ”Kristjan88”.

  Pengarna går oavkortat till organisationen Expo, som L-ledaren beskriver som en organisation som i vått och torrt kämpar mot nationalismens unkna världsbild.

  https://www.svt.se/svttext/web/pages/129.html

 40. Förutom valfusk så tror jag att en anledning till SDs låga resultat var fd moderater som fick kalla fötter och gick tillbaka till M. De vill till varje pris inte se en fortsatt sosseregering. Tur ändå att det är så jämt mellan blocken.

 41. ”Hemställer vördsamt om att få skicka en delegation till Ert land för på plats få information om hur Ni utvecklat Er demokrati åt rätt håll samt även hur Ni utvecklat ert röstsystem! Mvh Kim- jong Un

   • Exakt! Håll käften annars får du en kula! Brutalt ärligt.
    Men i vår vackra land är alla lika värda och vi är demokrater och humanister , inte minst feminister, men vi sparkar alla där bak som tycker annorlunda.

   • Det har jag sagt flera gånger tidigare, jag hade hellre levt i Nordkorea än Sverige. NK må vara en diktatur men deras etniska grupp, historia och traditioner kommer förbli intakta om 200 år.
    Under samma tidsrymd har etniska Svenskar blivit spridda för vinden (de som hade råd att fly).

    Kim kommer på sikt att försvinna, hans dynasty kommer att skala ner och någonting annat kommer ersätta. Kanske NK och SK kommer förenas, allt detta är saker som ändras över tid men vad som inte ändras är det faktur att den vita rasen och etniska Svenskar blir allt mindre och mindre på den här jorden och denna trenden går i fritt fall nedåt nu samtidigt som jag inte hör några förslag från globalist-kräken, vänster-libtards och civic nationalist cucks som SD vad de tänker göra åt saken.

  • Tillägg.
   ”träffar gärna edra många politiker i Sverige som hyllat Nord Koreas ansträngningar för folkets bästa”

 42. Att AfS endast skulle erhållit 0,3% av rösterna förefaller vara mycket märkligt.
  Visserligen är svenska folket livrädda för de som talar klartext, men ändå…

  • Att det inte gick som en raket för Sverigevänner i valet har nog mycket att göra med att 7-partiet i många delar apar efter SD. Väljare förlåter de gamla synderna. Så utifrån det, kanske det ändå gick ganska bra för SD. Anders Lindberg var åtminstone förskräckt. 🙂

    • Exakt! Att inte rösta är att kasta bort sin röst, att rösta på dom som förespråkar det man vill se är INTE att kasta bort sin röst. Jag röstade på SD tills nu för att det inte fanns ett bättre alternativ, hädanefter är det AFS som gäller för min del.

     • Och det verkade bättre? 🙂 Med tanke på resultatet och att nu partiet lär upphöra i sin nuvarande form?

     • Jag var med och röstade in SD i riksdagen, jag ansåg inte att jag kastade bort min röst trots att många andra säkerligen ansåg att jag så gjorde… AFS kommer att växa efter hand som folk ger upp och PK förtrollningen bryts, vi står inför en extrem situation och det kommer att krävas extrema åtgärder för att lösa det, SD är ett parti som strävar efter mitten och att bli omtyckt och accepterade av alla, dom kommer aldrig att kavla upp ärmarna och ta tag i all skit som behöver göras… Det är dags att sluta snacka och börja skyffla bort all skit ut ur landet handgripligen, och det blir en blodig fight och blodigare och blodigare för var dag som går, SD kommer aldrig att leda denna fighten, när allt fler och fler inser detta kommer dom att kapitulera och kavla upp ärmarna och AFS kommer att växa och växa, låt det ta den tiden det behöver ta…

   • Det låter att AfS är riktig mäktig och äkta partiet och perfekt lanscerat i rätt tid i denna skendemokrati. AfS kommer säkert att fortsätta växa mycket, annars skulle du inte och dina likar orka besvära att svartmåla partiet hela tiden, ni är avslöjat.

    Denna energi vad du ställer på negativitet skulle du kunna rikta i stället för något konstruktivt och förbättra din omgivningen eller rikta dig på sakfrågorna i stället om du kan, fast de kan du inte troligen.

  • Märkligt många möjligtvis. Med den freakshow man ställde upp med så lär man vara nöjd med 0,3%…

   Men själv trodde du på upp emot 5% och skulle ta skärmdumpar på min profetia. Du kan väl posta de skärmdumparna nu.

   Snacka om att kasta bort sina röster.

 43. Det som avgör om dessa röster kommer att räknas handlar ju helt om VAD som står på röstsedlarna, så det kan ju bara vara till sd’s värsta tyvärr…

 44. C och L kan väl aldrig vara så stolliga att de sätter sig i samma regering som sossarna. Se bara hur det gick för MP för att de följt med i samma båt som sossarna. Folkets dom är hård och när man väl är uträknad så kommer aldrig tillbaka. Nu fick dom 4 år respit. Ha is i magen och gör inget dumdristigt. Att regera med sossarna är rena utopier, dom ska bestämma allt, så är det. Björklund behöver dessutom en ministerpost, annars blir han nog utbytt av de egna leden..

 45. Intressant att se aktiviteten hos PS.

  Kallat in gamlingarna Göran Persson, Olof Johansson och Bengt Westerberg för att få ”fortsatt ledning”.

  Inte hade de mycket att komma med.
  Och det måste man förstå, andra tider nu.
  Alla var dock eniga antidemokrater.

  Inget inflytande för 20% av Sveriges innevånare.

  Skönt att se att skåningarna varit mer förståndiga än övriga Sverige.
  Danska rötter?

 46. Nu har nog allt löst sig när det gäller Svenska valet!Både regeringsbildning och valfusk!Aktuelltsändningen fokuserar på Syrien!Visserligen har det koppling till valet.Några hundratusen till därifrån skulle kunna få Löven att spränga 30%-vallen!Heja Sverige!

 47. Kommer MP att ens vilja sitta med i en regering. Vissa i de egna leden säger att de helst borde bli oberoende för att återta den politik som partiet står för. De lyssnade för mycket på sossarna och är nu mer eller mindre borta.

 48. SD ska föra en miljöpolitik som är globalistisk, då miljön är utan gränser. Att skrämma upp den egna befolkningen gynnar ingen miljöpolitik.

 49. Blåa och röda kretsar girigt och maktlystet kring köttgrytorna.
  Vem får äran att greppa sleven?
  Svar: helt ointressant. Svenska folkets besked är tydligt – mer av allt som förstör vårt fosterland.

 50. AfS ligger på härliga 0,28% nu i sluträkningen.

  Hur kommenterar mytomanen Kasselstrand detta som basunerade ut 6-7% under hela valrörelsen 🙂

  • AFS hade en idé om Sverige som var fullständigt självklar för varje Svensk som inte vill bli i minoritet i sitt eget land. Men ack, en utopi för ett land som Sverige…

   • Salivsprutande SDU ungdomar som gapar i en freakshow är knappast en vettig idé om du vill ha röster. Som du också ser.

    Partiet kommer såklart att upphöra i sin nuvarande version efter detta och Kasselstrand bör väl ställas mot väggen för sina medvetna lögner till väljarna över hur opinionen såg ut?

    Eller är det bara hans knähundar som röstat? Ja kanske.

    • Den demografiska förändringen är oundviklig, vi kommer att bli en minoritet, om inte återvandringen blir en realitet, i stor skala.
     Som sagt, budskapet är rätt, men i fel land!

     • Om budskapet är rätt så utför man väl det på ett helt annorlunda sätt än att man står och sprutar saliv och gapar?

      Det är så sjukt mycket fel i den här showen så man vet inte vart man ska börja.
      Man var ju inte ens seriösa.

      Kasselstrand har inte lyckats med mycket i sin politiska gärning kan man konstatera. Inkompetent är rätta ordet. Kan inte förklaras på annat sätt.

     • Men du verkar ju följa freakshowen på nära håll??Verkar lite sugen på Kasselstrand tycks det!!!Kanske en liten 👜 dängare ibland oss!!!

  • Du argumenterar ju för två olika saker samtidigt:
   1) En röst på AfS är bortkastad och borde i stället ha givits till SD. Om det nu blev så få som tex 0,3% som röstade på AfS, så ”kastades” inte särskilt många röster bort, och då gjorde det ju inte så mycket. Dessutom kom ju inte AfS in i Riksdagen.
   2) AfS bygger ett luftslott och trodde att de skulle komma in i Riksdagen.
   Så gjorde Fi. Så gjorde MED. Så gjorde också SD, när de inte kom in i Riksdagen.
   Dina kommentarer nu efter valet avslöjar väl snarast att du älskar SD och hatar AfS pga någon specifik orsak. Varför hatar du AfS? Varför mobbar du AfS?

   • 1. Nej, jag hävdar att detta inte påverkat SD ett dyft. Vilket du också ser på siffrorna. Inte ens på marginalen.

    Så för SD´s del är det skitsamma. För den personliga rösten så är den bortkastad.

    2. FI är långt större än AfS och har en helt annan organisation. Man styr t om kommuner och sitter fortfarande kvar i med mandat i våra storstäder.
    Jämför inte ett parti med en show tack.

  • ”Det är bättre av en hämnare nås än till intet se åren förrinna,
   det är bättre att hela vårt folk förgås och gårdar och städer brinna.
   Det är stoltare våga sitt tärningskast, än tyna med slocknande låge.
   Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än aldrig spänna en båge”

   Den du Rotdynga…Jag har hellre 20.000 vänner i AfS än miljoner som dig är lik.

  • Med tanke på den turné dom gjorde, uppmärksamheten på sociala medier, missnöjet med viss SD uttalanden. valsedlar utlagda i vallokaler osv. så trodde jag nog på en möjlighet att komma över 4%. Partier i andra länder har lyckats. Det är förvånande att dom fick så lågt.

   • Men det såg du väl i opinionen att inget parti ens var i närheten av några 250 000 röster vilket jag påpekade tusen gånger här inne men klassades som troll/vänsterextremist och annat skit.

    Folk tog skärmdumpar över mitt ”trams” osv osv.

    Jag har bett alla dessa att posta dem nu men har inte sett röken av dem 🙂

    • Det stämmer inte, gruppen Övriga har legat stadigt på nära 5% under flera opinionsundersökningarn veckorna före valet.
     Då var inte ens FI medräknade utan det var då AfS, MED, Piratpartiet, NMR och ett par andra promille-partier,

     • Du hänvisar till ett par yougov mätningar. Inga andra.

      Så det du säger är bara trams och bullshit. Sentio särredovisade partiet till ca 1% Vilket också det var en kraftig överskattning.

      Du måste väl klara av att läsa av en opinion??

    • Men även om du räknar alla felröster så kommer partiet upp i kanske 0,36% och då ska du räkna ALLA 🙂

     Så vad vill du ha sagt med det??

     • Deras politik ligger längre fram för tidigt men i tiden men de behöver SD s stöd utan någon form av återvandring blir det ju bara värre o värre

     • HAHA, deras politik?? 🙂

      AfS har överhuvudtaget ingen politik. De har en enda fråga som de skrek ut på olika torg.

      Det är inte att ha någon politik.

      Det viktigaste är att stoppa invandringen i dess nuvarande form och antal. Börja i rätt ände tack.

     • ”Det viktigaste är att stoppa invandringen i dess nuvarande form och antal. Börja i rätt ände tack.”

      – Du menar som SD med sina dubbla kvotflyktingar från 5000 per år till 10,000 per år ? I detta tillkommer sen anhöriginvandring till kvotflyktingarna så det blir i runda slängar +30,000 till per år totalt 40,000 per år vilket motsvarar ungefär 50% av den invandringshastigheten Sverige snittat senaste 40 åren. Det blir som att köra med handbromsen åtdragen – minskad effekt men man kommer fram.

      Idag finns där ej heller något stop på invandring, det enda S och M gjort är flyttat runt lite på siffrorna, gömt lite saker, bytt namn på det men den etniska undanträngningen pågår med oförminskad hastighet.
      Ingenting om återvandring nämdes i valrörelsen förutom AfS.
      Ingenting om de uppskattade +500,000 anhöriginvandrarenämdes under valrörelsen som kommer komma fram till 2021,

     • SD ska inte dubbla sina kvotflyktingar. Du vet ju inte ens vad de gick till val på så varför yttrar du dig och sprider lögner?

      Läs valmanifestet och följ valdebatten. SD vill inte ens ha kvotflyktingar längre och gick till val på detta.

     • politik kan föras på olika sätt man måste inte stå och ljuga i riksdagen . deras tid kommer men det är ju försent tyvärr då

     • Man behöver inte stå och spruta saliv och gapa på ett torg heller. Vilket ingen uppskattade.

      Deras tid kommer?
      Med inkompetenta Kasselstrand som aldrig lyckats med något så nej… då kommer ingen ”tid”.

      Partiet lär upphöra i sin nuvarande form.

  • Är du själv rädd att hamna under granskning av Återvandringsverket, eller varför denna din hobby att här ägna dagarna åt att uttrycka hat mot AfS. Dina inlägg handlar ju inte om något annat.

   • Återvandringsverket, HAHAHA. Ja herregud. Jag vet inte vad jag ska säga så jag passar på den… 🙂

    Du är ju själv en mytoman som VISSTE att partiet skulle få minst 4%

   • Du måste väl erkänna att du själv blev rejält lurad av Kasselstrand i alla fall med tanke på de kommentarer du hade innan valet.

    • Personen är både lurad och blåst. Allt i ett. Det värsta är att han och alla andra inte ställer Kasselstrand till ansvar över de medvetna lögner han sysslat med.

     Förmodligen knähundar ifrån SDU hela bunten.

    • AfS partiprogram är det enda som kan rädda Sverige, så givetvis är jag inte lurad, vilken idiotisk kommentar.
     Det tragiska är att inte fler inser det.

     • Du är visst lurad. Det är bara att titta vad du skrev innan valet. Så lägg av de där bortförklaringarna.

      AfS har inget partiprogram. De har en enda fråga. Och det var den frågan du röstade på. En bortkastad röst.

      Du är en knähund till inkompetenta Kasselstrand. Och du vet om det.

     • Jo jag vet vad de skriver. Men de driver ingenting mer än en fråga. Du har väl följt freakshowen?

      Du är lurad och det märks på många sätt.

      Du bör dessutom be om ursäkt över vad du sysslade med innan valet med de lögner du skrev.

      Kan du inte posta mina skärmdumpar nu? 🙂

   • Skit i den partipolitruken. Det är just den här sortens folk som gör att jag aldrig vill vara medlem i SD. Han är nog medlem i partiledningens nykonstruerade låtsas-ungdomsförbund, dom där som knäböjer på MK:s bönematta.

 51. Omfattande medvetet och systematiskt fusk mot SD döljs av pk medierna och bagatelli-seras av 7-klöverns politiker. Troligen är flera procent bortfuskade för SD.
  /CC

 52. Bidragstärande utlänningar och hjärndöda korkade svenskar röstar på 7-klöverns politik.

  Kunniga kloka och intelligenta människor röstar självklart på SD.
  /CC

 53. I kväll på TV nämndes att utan kultur är människan inget. Ta av dem kulturen så skapar dom genast en ny. Men som man tidigare sagt, så finns inte den svenska kulturen. Försök att ta av svensken kulturen, lycka till.

 54. Rösträknarna i vallokalerna ska bara godkänna de uppenbara rösterna. Länsstyrelsen godkänner sedan mycket generöst alla röster med text som liknar något parti med registrerad partibeteckning, partiförkortningar m.m. och inte minst alla valkuvert med två valsedlar i, alla öppna valkuvert som rösträknarna i vallokalen lagt åt sidan, utlandsröster bevittnade av personer som saknar de fyra sista siffrorna i personnumret o.s.v.

  Kom ihåg att blanka valsedlar är ogiltiga.

  Alla valsedlar är offentliga handlingar och du är välkommen att titta på dem hos Länsstyrelsen. och överklaga sådana du anser inte borde ha godkänts eller underkänts. (2014 särredovisades två stycken röster på ”Krisdemokraterna” utan ”t”, vilket jag tycker borde ha räknats till KD. Något annat fanns inte att anmärka på i det valet.)

  • …alla öppna valkuvert som rösträknarna i vallokalen lagt åt sidan

   Innebär det även dom kuvert som valförättare uppmanat folk att ej klistra igen?

   • Nej, om fliken är invikt så är den godkänd direkt. Syftet är ju bara att valsedlarna inte ska ramla ur kuvertet i valurnan. Jag vet inte varför inte öppna kuvert inte ska godkännas direkt, det är lite fånigt.

 55. Nya Dagbladet avslöjar ”Valfusk polisanmält: S-politiker ”hjälpte” väljare att rösta”
  https://nyadagbladet.se/inrikes/valfusk-polisanmalt-s-politiker-hjalpte-valjare-att-rosta/

  Mycket bra bevakning av valfusket från detta nyhetsmedium.
  Nya Dagbladet och sidan NewsVoice som återpublicerat ett antal artiklar om valfusk låg igår mystiskt nere. Idag skriver NewsVoice om vad som hände:
  https://newsvoice.se/2018/09/newsvoice-botnet-attack-usa/

 56. Kan man anmäla sig som rösträknare till omgång #2?
  I så fall kan man agera RIKTIG DETEKTIV när det gäller att hitta och tolka röster för Sverigevänligt.

 57. svensken måste lära sig skriva rätt och veta vad som gäller när man skall rösta Sorgligt att se alla troligt AFS och SD som blir inte godkända

 58. Detta land klarar inte ens att räkna röster. Det måste vara så de anlitat analfabeter till jobbet! Jag tycker att det borde leda till omval. Så har får det inte gå till!

  • Det har redan blivit bevisat att destrikt har haft fler som har röstat än vad som är avbokade eller 100% av röstlängden är fylld.

   • Hur kan det försvinna när det har blivit registrerat och godkänt av valmyndigheten att det ska ha kommit in ett resultat.

  • Prova att läsa upp 6000 protokoll i telefon efter att ha jobbat 16 timmar i sträck, så får vi se om du får alla rätt. Siffran på raden märkt ”R” lästes upp som regionval, när det skulle ha varit riksdagsval.
   ”OJOJOJ DEMORKATIN ÄR TRASIG VÄRLDEN GÅR UNDER!!!”
   Du skulle bara ana hur det går till i andra länder. Det svenska röstningsförfarandet är överlägset bäst.

   • Rapporteringen från valdestrikt en sker digitalt och med email för att det inte ska bli något misstag av deras val resultat.

    • Nej, de rings in manuellt, för att det inte ska kunna hackas eller haverera tekniskt. Hur vet du att det är omöjligt att skriva fel i ett epost?

 59. Det är inget ovanligt att det begås fel vid röstsammanräkningen på valnatten, då allt måste gå ganska fort. Det är ju också bara ett preliminärt resultat. Under veckan kommer alla röster att räknas om, nya läggas till (sena förtidsröster + utlandsröster), personkryss räknas och ogiltiga valsedlar att granskas. Med den takt som länsstyrelserna håller för närvarande kan allt vara klart tidigast på fredag kväll. Troligen dröjer det till lördag förmiddag.

 60. Tänk om sd ändå visar sig sega sig förbi m i den riktiga rösträkningen. Fast det verkar förstås orimligt att det skulle kunna ha blivit så fel i valbattsräkningen.

   • Oh ja!Som denna gång.Landet är i full kollaps men lamsvenne idiot tycker attt vi kör ett varv till med exakt samma upplägg.

   • Tja, det minst dåliga för oss SD:are är om M plus eventuellt KD skulle kunna bilda en regering med stöd av SD.

    Men det kommer aldrig att hända – alla de fem andra riksdagspartierna kommer att blockera ett sådant regeringsalternativ.

  • Eftersom valresultatet är detsamma som 2014 så kommer ingenting alls att förändras. Vadå ”DÖ igen”? Samma DÖ som föregående fyra år fortsätter så klart. Ingenting har hänt som kan förändra det. Och en miljon kastade ändå meningslöst bort sina röster på partiet som vägrar regera trots att de har majoritet för det. Om fyra år gör de det igen!

  • Det tror jag inte alls på. Däremot har det brett ut sig en oacceptabel slapphet och ett storskaligt slarv hos myndigheter som t ex Valmyndigheten, som inte tillräckligt utbildar och övervakar de som är satta att genomföra rösträkningen.

   • Vad är det för slapphet? Att 1 av 6000 distrikt preliminärt rapporterar landstingsval som riksdagsval? Har du jobbat 16 timmar i sträck 6000 gånger utan att sen begå ett liknande misstag? Det hela räknas ju officiellt av Länsstyrelsen denna vecka, så det fanns aldrig minsta risk för att det skulle kunna påverka valresultatet. Kanske ingenting borde rapporteras på valnatten och valresultatet hållas hemligt en vecka, av hänsyn till paranoikernas psyksjukdom.

    • Under valnatten var det 6004 valdistrikt och nu räknas 6325 valdistrikt, hur kommer det sig att 321 valdistrikt inte alls fanns med i statestiken?

     • Jag vet inte, kanske utlandsröster är en förklaring. Har du googlat? Har du kontaktat Valmyndigheten och frågat? Eller föredrar du att fantisera om att det är ett ”valfusk” som de försöker komma undan med i hopp om att ingen märker nåt?

    • Ja, man blir så in i norden trött.
     Var själv röstmottagare och sedan rösträknare. Vi räknade och räknade om, för att få allt att stämma, ca 1500 röster.
     Till slut var vi stå trötta att ögona gick i kors på oss.
     Så jag kan mycket väl förstå att det kan uppstå fel.
     Men allt gick bra hos oss. Ingen av oss visste nog vad de andra röstade på, vi var mycket neutrala. Själv SD.
     Gick till sängs 04.00

  • Oj, att du orkar tänka så långt fram i tiden. Själv är jag väldigt upptagen med hur det går med rösträkningen, partiernas olika utspel och hur regeringsbildningen kommer att bli. Läste statsvetaren Jenny Madestam som tippade att S+MP+C kommer att bilda nästa regering!

   Vilken hemsk tanke!

   • Får se hur länge löftet om att inte vara stödhjul åt en S regering håller. Mitt tips är att man mutar med stadsministerposten till Lööf.

    • Det verkar ingen av statsvetarexperterna tro. Men om du lyssnar på Marcus Uvell, så tipsar han om att Kristersson kan bilda en regering utan att fråga Åkesson. För Kristersson är det bara att tänka på att lyfta tre hjärtefrågor för SD.
     1. Migrationen
     2. Sjukvården
     3. Fattigpensionärerna

     Så kommer SD att acceptera den nya alliansregeringen. Fast jag tror förstås inte att C och L kommer att acceptera detta alternativ heller.

     https://kvartal.se/artiklar/kvartal-efter-val-vad-hande/

    • Tror inte det. De kommer lägga ner sina röster och vi har Sosseskitet och Mögpartiet till förstöra i 4 år till, sen ändrar man i grundlagen likt Kina så Lövfen sitter kvar på livstid.

    • Nej, SD är nog mer än förbannade på Alliansen (Annies utspel som störde Åkessons tal i slutdebatten och pga Kristerssons pamplika stöddighet) och ger hellre Löfven 4 år till för att låta S göra bort sig ännu mer.

     Om SD släpper fram Alliansen så växer S om 4 år. SD vinner inget på att släppa fram Alliansen.

     SD måste tänka långsiktigt.

     • Håller helt med. S kommer isf att regera under en lågkonjunktur. Medelklassen sitter med svindyra lån. Kommunernas underskott stiger i rasande fart av migrationens kostnader.

      Alliansens, speciellt M:s och KD:s, väljare kommer att se dom på avbytarbänken 4 år till vilket kommer skapa än mer missnöje inför 2022.

      Tyvärr är det nog klokast att välja det lite mer onda i 4 år till för att komma i mycket bättre läge då. Att bara släppa igenom alliansen gör inte så mycket bättre för landet att det är värt en tredje upprepning av det här valresultatet.

     • Precis !!!
      S kommer att sitta vid makten i en lågkonjunktur, för en gångs skull !!! Det blir krispolitik och SD får ett bättre läge. SD får också skjuts av den europeiska nationalistiska trenden.

      Plus Brexit – det blev inte så illa som befarat
      Plus Visegradländerna + Italien mfl som kommer att sätta ner fötterna.
      Plus andra grejer som kommer hända.

 61. I en saga hade en groda klamrat sig fast vid sin guld-tron likt en tokig sugfisk. ”-Tror du inte vi fått nog av dig, lilla despot?” undrade en sträv grävling. ”-Jag har inte fått nog av mig..” mumlade den lilla makt-rusiga kanaljen.

 62. Efter slutdebatten tog SVT starkt avstånd från SD vilket gjorde att tveksamma SD-väljare gick tillbaka till M och S. Detta kostade SD 10-15%.

  Valet måste givetvis göras om! Och SVT måste avskeda alla partiska programledare.

   • Det verkar finnas en gerontologisk nivå som ligger kring 28% i landet: så många vithåriga, fanatiska S-röstare finns kvar.

     • Hans uttalande förvrängdes. Samer är svenska medborgare, men renskötande samer har en egen riksdag(sametinget), egna fislevatten, renbetesland mm. De ser sig som samer till skillnad från ”storsvensken”.

     • Lite onödigt att prata om filosofiska saker som Svensson inte förstår av att bara lyssna på en mening. Kör på det som går att förklara kort istället för djupa filosofiska resonemang om svenskhet etc.

     • Tycker du ska leta upp vad han verkligen sa och inte bara lita på fulcitat a la Aftonblaskan. Han sa och menade att det är troligt att många judar och samer värnar om sina respektive ursprungsidentiteter mer än den svenska. I betydelsen att det inte är något konstigt. Poängen var att visa det konstiga med att det är fult när just svenskar värnar sin egen identitet. Istället är kulturell identitet något naturligt även för svenskar. Poängen var alltså inte att peka ut just de grupperna som problematiska eller något liknande.

    • Precis, SVT klippte och klistrade ihop klippet.

     SVT (och kanske de andra partiledarna också, då de stod helt passiva) visste om att Annie skulle göra en markering under Åkessons pratstund om Integration, hennes mikrofon var på och hon var i bild.

     Annie hittar alltid på nån grej på slutdebatterna. Det här var planerat. Hon vill synas. Hon fick några minuter i rampljuset.

     För fyra år sen försökte hon skicka fram ett dokument tlll Löfven som blev förbannad på henne och skrek orden ”käbbel” som ni kanske kommer ihåg.

     • Nja, reaktionen var väl komisk, men jag kan förstå att han blev ställd och förbannad på hennes besserwisserstil, och hon körde med samma sak besserwisserstil när hon avbröt Åkesson.

   • Åkesson var slutkörd. Sedan gynnas man inte av att Stefan Jacobsson åker taxi för 300000 kr eller att Viktoria Palm skulle sprängas i bitar. Man måste ta itu med de här tomtarna på kommunal nivå.

   • Folket i detta land är så skitnödiga att det minsta som går utanför PK-ramen får folk till att låsa in sig i garderoben. Livrädda, skakande av konflikträdsla.

    Svenskarna är patetiska, lägg till den korruption vi har så är det ett fint recept på undergång.

   • Nu var det ju så här – Annie Lööf avbröt Jimmie Åkesson med sin ilskna sågtandade röst, när han just börjat prata, så den längre och förklarande delen av Åkessons inlägg, låtsade ingen om. SVT-ledningens påhopp på Åkesson är oförlåtligt i det publiv service som ska vara opartiskt – allra minst i valets sista partiledardebatt före valet.

    Massor av protesterande tweets från välrenommerade statsvetare, jurister, ledarskribenter efter SVT:s fadäs.

    • Debatten var ju direktsänd och jag brydde mig inte ett dugg om vad Lööf gapade om. Åkessons uttalande var väldigt klumpigt. Säkert en hel del utlänningar som tänkt rösta på SD ändrade sig

     • Alltså var debatten direktsänd! Och jag lyssnade på hela hans uttalande och jag gillar inte SVT:metoder, men fortfarande var det klumpigt formulerat.

     • Jag tror ingen tyckte att Åkesson just här valde de mest retoriskt smarta och publikfriande orden. Det tror jag knappast att han tyckte själv när han fått sova ut efter valet. Men Åkesson var – precis som de andra partiledarna slutkörda efter alla valmöten runt om i landet och alla valdebatter i slutfasen. Plus – det allra värsta – Åkesson hade till skillnad från de sju andra partiledarna mottagit groteskt grymma mordhot mot sig själv och sin lille 4-årige son och sambo. Åkesson hade tydligen sagt att han i den situation helst skulle ha velat åka hem till sin familj.

      En fullständigt omänsklig situation! Jag tycker ändå sammanfattningsvis att Åkesson klarade av den här valkampanjen mycket, mycket bra.

     • Jag vet att han är ansatt från alla håll och får ta en massa skit. Jag menar bara att några procenttapp kan ha skett bland utlänningar p.g.a uttalandet

     • Många I utlandet har gått ut med att dom röstar på SD har både aftonbladet och expressen gått ut med.

     • Åkesson sade sanningen, ”dom passar inte in”, om vi inte ger dom de rätta verktygen för att göra det, och de har de andra partierna misslyckats med, var hans budskap.
      Det är ju själva f.. att vänstens folk har så svårt att lyssna på budskapet, utan hänger upp sig på några ord, helt i syfte att misskreditera och förvränga, vilket vänstervridna SVT också lyckades med.

  • Hur många presumptiva SD-väljare som tvekade i sista minuten vet vi inte, men jag tror inte att det rörde sig om så många procent.

   • Det var ju riggat hela valet troligtvis att SD och AFS skulle få mindre röster jag tror så det hade blivit katastrof för de om riktiga siffrorna visades siffror kan manipuleras varför skulle det inte gå här vi lever ju i nordkorea mmm

    • Kanske inte riggat i vanlig bemärkelse, men åsiktskorridoren har ju under många år varit synnerligen trång – som ett sugrör.

     Då är ju inte yttrande- och mötesfriheten fri, vilket är en förutsättning för den representativa demokrati som Sverige är tänkt att ha.

     Förljugenheten är satt i system. Det är vidrigt!
     Det är därför som jag på gamla dar hittat till SD och vi som hittat hit är väldigt partitrogna.
     Det sade dom förresten på SVT Aktuellt ikväll. En undersökning hade gjorts om partitrohet.

     • Jo men var är alla pensionärer alla ungdomar allt Lo folk alla invandrare som skulle rösta SD o alla moderater valresultat kan inte stämma i riksdagen i alla fall. helt omöjligt knappt ökat sen förra valet bara lite

     • Du vet väl att SD vuxit från 12,8 procent i valet 2014 till 17,6 procent (preliminärt) i valet 2018. Alltså nästan fem procent.
      Inget annat parti växte så mycket som SD.
      Det som var jobbigt var att det var så fruktansvärt många opinionsmätningar från så många opinionsinstitut. Och att en del av dem försökte mäta opinioner på nya sätt, men misslyckades.
      Vi väljare blev lurade av de här mätningarna.

  • Bara att acceptera att korruptionen nu är i nivå med typ Venezuela. Litar inte en sekund på systemet här. Vi har utlänningar och vänsterfolk som sitter och räknar (eller sorterar?) röster. När inte valresultatet blir som man vill ha det, ja… då blir det som man vill ha det ändå.

 63. Endast sju röster skiljer mellan Centerparitet och Sverigedemokraterna i ett valdistrikt i Västra Götaland. Det är samma distrikt som först rapporterade fel röster, skriver Sveriges Radio.
  Det skiljer endast två mandat mellan de rödgröna och Alliansen i riksdagen. De rödgröna leder i nuläget med 144 mandat mot Alliansen 142.

  I det valdistriktet i Västra Götaland som först felrapporterade rösterna skiljer det endast sju röster mellan Centerpartiet och Sverigedemokraterna, rapporterar Sveriges Radio.

  – Det är väldigt jämnt mellan Sverigedemokraterna och Centerpartiet om sista mandatet. Hade Centerpartiet haft sju röster till, hade de fått det sista mandatet, istället för Sverigedemokraterna, säger Svante Linusson, professor i matematik vid KTH och även sakkunnig till valprövningsnämnden, till radion.

 64. När Paula Bieler hånar MP:s resultat i TV ( då de har 3.3 % så säckar datorerna ihop. Alla andra går sedan upp och SD går från 22 % till 17.6 % . Detta är ingen slump..tro mig
  .

  • Jag hoppas OSSE-valobservatörerna kollar vad som verkligen hände på valkvällen, det var liksom helt onormalt, men framför allt att resultaten frös och inte rörde sig en tiondel upp eller ned eftersom mer och mer röster kom in, vilket alltid skett tidigare på tidigare valvakor.

   • Media sitter inte och tittar på valmyndighetens sida. De får information direkt från samma personer som rapporterar in data till valmyndigheten. Det sa de på SVT idag

   • Hoppas att en opartisk syn kan få säga sitt ang det svenska valet. För de här är nog inget nytt som har hänt men med dagens digital samhälle har gort det svårare än vad som har varit tidigare.

 65. MP låg på 4,1% och rörde sig knappt någonting efter 150 distrikt, det verkar väldigt skumt att MP stod helt stilla och andra partier rörde sig upp och ned med några procent.

 66. De personer som räknar röster och rapporterar in till valmyndigheten är otroligt NAIVT utsedda och litade på! Hela detta stenålders-system måste avvecklas och styras upp till ett betydligt pålitligare och RÄTTS-SÄKRARE system! Det finns många valarbetare som gör ett jättebra jobb! MEN det finns alldeles för många nu, som gör motsatsen! Sverige är oerhört förändrat vad gäller ärlighet och heder, nu måste vi införa skarp kontroll!!! Tyvärr!

  • Dessutom många svenskar är bortom all räddning. ett mycket underligt folk , tyvärr ! De kan spotta och fräsa på sina egna ,,,,,,,,,men de andra som de räds ::::::: ?

 67. Jag tittade på presidentvalet i USA 2016 och USA lyckades att få in 50 olika stater med varierande valsystem utan att några datorer stängdes ner av säkerhetsskäl eller kraschade. Man fick följa olika valdistrikt på kartor. Verkligen proffsigt!

  • USA har över 325 miljoner invånare. Bland dessa är det väldigt många fler som är röstberättigade än i Sverige. Deras motsvarighet till Valmyndigheten hade betydligt fler ögon på sig än i Sveriges val. Då är det en självklarhet att deras webbserver också är dimensionerad för att klara kraftig belastning.

   Valmyndighetens webbserver kraschade även under valnatten 2014. Men det kommer ingen ihåg, tydligen. Det är således dags för en uppgradering även där, i alla fall i valtider.

   Men valresultatet är inte som ett sportresultat. Man kan gott låta rösterna räknas och kontrollräknas några gånger innan det offentliggörs. Det är väl bara journalister som vill vara först med nyheten om vem som vann valet som egentligen bryr sig om att webbservern fungerar som den ska.

  • Fi kollapsade så vänstern fick 2.5% därifrån. Totalt sätt minskade dom jämfört med 2014. Men det är en liten tröst, idiotfolket klarade inte ens få bort MP

   • Och det beror på att en hel del la bort sina röster på partier
    där rösten inte räknades….
    Det gav fler mandat till mp…
    som det spekuleras i aftonslaskan…fattas det 2000 röster så kan tamburmajoren få ett till mandat…..
    Hade vissa röstat taktiskt.lagt sin röst på ett säkert kort…hade mp haft mindre antal totalt mandat procentuellt sett…
    mandaten delas mellan inom 4 % spärren på kvarvarande partier….
    Så du har helt rätt i vilka som inte ”klarade” att få bort mp….

    • Vilket skämt, att du orkar sitta och tjafsa om detta fortfarande. Det hade gjort exakt 0% skillnad med räknade siffror, det kan vem som helst räkna ut med arslet.

     • Tydligen inte…att räkna med röven gav/ger fördelen till löven…
      Missat att SD hade sju röster tillgodo…??…mot c och tog ett mandat av dom…SJU röster !!
      Ha det bra nu,gjort är gjort.

 68. Sverige har inga fria val längre om man ska se till rapporterna (bl.a. från Samnytt). Totalitär har vi varit i flera år och vi är redan delvis en Islamisk Stat med tanke på No-go zones och Sharia t.o.m. i svenska domstolar. Frågan är bara när man kan beteckna Sverige som utraderat, jag säger 10-20 år.

  • Håller inte med.

   2030 existerar inte Sverige längre eller så har inbördeskrig/total systemkollaps förstört det mesta av landet. Vi kommer vara i minoritet inom 8år.

 69. Enkel matematik:

  10 miljoner i Sverige. 2.5 miljoner har utländsk härkomst.

  Vi kommer ha ca 100000/år som kommer till Sverige, medan 50000 Svenskar utvandrar. De skaffar i genomsnitt 3ggr fler barn än etniska Svenskar.

  2022: 28.4%
  2026: 31.5%
  2030: 35%

  Detta utan att räkna in hur många ungar de skaffar. Vi står vid 50% gränsen före 2030, räkna då med att den gamla ”baby-boom” 40-tals generationen kommer falla bort och det eskalerar ännu mer.

 70. Om ni går in och kollar på den slutgiltiga rösträkningen på val myndigheten så har MP nu 3,90% dom låg på 4,1% vid den första räkningen. Kanske det är så pass många förtidsröster som inte räknas att MP ändå kommer få 3,9%. Spännande att följa, tror att många MP väljare inte förtidsröstade eftersom deras väljarkår var osäkra.

  • i min vallokal vart jag iaf inte uppmanad att göra så. vilket jag såklart inte hade gjort iaf.
   men såg kärringen före mig lämna sina kuvert öppnade så röstmottagaren fick stänga kuvertet genom att vika in fliken.

    • fast att lämna den utan att klistra igen är väl inte valfusk i sig?
     det var garanterat sosse röster där i ändå. så meningslöst för dom att byta ut dom efteråt:)

     • Nej men att ta emot den och enbart vika den är inte rätt.
      Speciellt som du såg valarbetaren enbart vika det.
      Det ska vara tydligt för alla….ser valarbetaren detta ska den
      klistra igen det.

     • Många ny väljare kanske inte visste hur man igenteligen ska genomföra ett val i vårat land efter alla instruktioner om hur man ska å inte ska göra på val dagen.

     • Nu är det så att jag påpekar vad en valarbetare ska göra enligt lag.
      lagen säger även att väljaren har egna skyldigheter
      att ta reda på vad som gäller.
      Däremot kan det finnas dussintals svar på varför någon inte klistrat igen sitt kuvert själv, t.ex gamla krökta slitna fingrar..
      I detta fall gör valarbetaren fel,som inte själv hjälper till att bevara väljaren valhemlighet bättre.

     • som jag skrev,det kan finnas helt normala orsaker varför
      man.som i detta fallet kan behöva hjälp.
      Vad jag förstår kom denne själv ?..
      och hade lagt i sin röst?..
      Det rätta hade ändå varit att valarbetaren då hjälpt denne att klistra igen det.

     • yes ensamkommande röstare.

      rösterna såg ut att ligga i kuverten ja.

      ja valarbetaren ska såklart förklara detta! gärna den som delar ut kuverten i ingången till själva röst delen…
      men hon hade fullt upp med att titta vad folk tog för röster.

     • Det har rapporterats in att på vissa val lokaler hade funnits text som styrker att man inte ska klistra igen sina kuvär.

  • Är ju frågan om detta är något som gjorts systematiskt?
   Rapport från Västerås, Göteborg, Bromma, Partille, Stockholm Högdalen, Sthlm igen, Sandviken, Stockholm igen, Kungsbacka, Göteborg Billdal, Österåker, Växjö, Knäred i Laholm:

   – Klistra inte igen valkuverten…!

   Säkert bara toppen av isberget…

   • Som jag skriver..ja jag tycker det verkar skumt…;)..
    En neutral valarbetare ska även påpeka om den ser att ett
    kuvert är dåligt stängt.
    Med tanke på att finns folk till allt..kan det mycket väl funnits någon

    facebook grupp eller liknande ” för goda valarbetare”…
    det är för mycket förekommande i så spridda delar av landet
    att man åtminstone kan få för sig just detta…;)..

   • Man kan likna det vid en situation där någon nyss släppt en rejäl ”brakare” i ett litet rum & alla bara kommenterar tulpanerna i en vas.

    • haha..;)..får mig osökt att tänka på när halva europa ”investerade” i tulpanlökar…;(..
     Till slut fick dom flesta gå från hus och hem….
     Sverige har åter köpt ”tulpanlökar”….

   • undrar hur många s.k imamer i alla moskeer som ”hjälpt” till
    med ”råd”….??….
    enbart gudarna vet vad dom lovat sin flock…;(..
    Var väl 3000 röster på ett annat ställe som var till salu…??..

 71. Alltför många starka röster som pk-packet varken kan ignorera eller bli av med. Cirkusen fortsätter i oförminskad takt, håll hårt i passagerarsäten och njut. 😉

   • Finns det inga män för att ta hand om sina kvinnor, är utgången given. Vi uppmanas för att skänka pengar till överallt och till ingen nytta.

    Res er och ta tag i skiten istället.

 72. Och valmyndigheten vet fortfarande inte varför deras sajt inte fungerade. Det måste komma en förklaring annars kommer folk att spekulera.

 73. Jag har haft rösträtt mycket länge, sen slutet på 60-talet och följt valvakorna. Det här avviker och ger dålig smak i munnen. Man bortförklarar gömda och bortkastade valsedlar och det är ständigt SD:s. Ingen åtalas för valfusk. Vallagen följs inte. Invandrare får göra som de vill och stå familjevis i valbåset. Media hejar på SD-hat och tar avstånd från partiet på valnatten. Jimmie Åkessons uttalande stängs ner och förvanskas medan Annie Lööf får avbryta och vråla fritt.

  • Nästan lika ung..;(..har aldrig sett hur man behandlar demokratin…
   sämre än nu…
   allt går ut på att svärta ner SD…inga medel skys….
   En gång sa Svensken i från,om det var liv i matbutiken eller bråk
   och stök på biblioteken…
   Då var vi ett sammanhållande folk…men som JIMMIE sagt..
   Man ÄR inte Svensk som nyanländ !!
   Jag blev inte Spanjor när jag flyttade hit heller !
   har bott här i flera år nu,jag är ändå inte Spanjor…
   I DUMSVERIGE…är alla svenskar när dom landstigit från valfri
   ”landstigningsbåt”
   red: förklarar: landstigningsbåtar används av invasionstrupper…

  • Varifrån kommer uppgiften om 25 %? Opinionsundersökningar innan valet kanske ställde frågor om man ansåg att begränsningar av invandringen var något man avsåg rösta på. Men fler partier än SD är för sånt, men opinionsinstituten kanske drog slutsatsen av andra svar att SD var vad som den svarande skulle rösta så också.

   Det är inte alltid opinionsundersökningarna innehåller frågan ”Vilket parti skulle du rösta på om det var val idag?”

   • Det vore kul om det gjordes en undersökning med frågan:
    ”Vilket parti röstade du på”?
    Om ca 18% svarar SD så ger jag mig.

   • SVT hade på flera håll i vårat land en val undersökning om hur du röstade å hur du röstade i sista valet och dom siffrorna presenterades under kvällen även dom följde resultatet på valmyndigheten tills sidan slutade att fungera.

    • Visade VALU 25 % till SD?

     Om 25 % var vad som hittills räknats ihop tills webbservern kraschade är det likvärdigt med vad folk röstade

     Det sanna valresultatet kommer så småningom att publiceras. Hav tålamod.

     (Göran) Perssons lag gäller fortfarande: ”Valet avgörs på valnatten”. Att ta på sig foliehatten för att ingen publicering har ägt rum ännu är inte rätt sätt. Alla röster har ju inte räknats än.

  • Kanske många blev för lata..tog för givet att andra skulle rösta på SD ändå…det gick för bra ett tag…andra kan ha lagt sin röst på andra partier
   fast dom sagt SD vid frågan…
   Det positiva är att SD är ännu starkare kil för dom andra att bilda regering.

  • 420000 tusen som bara ändrade sig nej tror inte det det är på förtidsröstningen som det mesta fusk kan ske tror jag

  • 25% av de tillfrågade skulle rösta på SD. Hur många frågade man? Om man frågade 3000, så betyder det att 750 personer skulle rösta på SD.
   Det var 6. 3 miljoner som röstade. Av dessa röstade 1,1 miljon på SD.

   Svårigheten med att göra opinionsundersökningar är att veta vem man ska fråga…..

 74. Ett genomlyst kuvert där man ser partibeteckningen.

  ”Här är bilden iaf på en genomlysning med en v-valsedel som exempel:

  https://imgur.com/a/WHxacbR

  Det är inte direkt avancerat att kolla igenom rösterna med ficklampa. Sen byter man bara ut kuvertet med ett förpreparerat med den röst man vill ha, precis som när S hade ”Valskola” 2014…

  Inte direkt svårt eller avancerat att utföra.”

  https://twitter.com/gotiskaklubben/status/1039511471950970881

  • ÄR det sant, att det ÄR så enkelt att se..då SKA valet göras OM !!”!
   Man kan manipulera ett foto men det här ÄR helt klart värt att
   följas upp !!
   Ska flaschback och dess grävare rädda Sverige…??…

 75. Efter samtliga partiledares uttalanden återstår bara M+S+C såvida inte Åkesson tvärvänder vilket skett ofta på sista tiden.

 76. En annan sak läste idag minns inte var att vid i kryssning av 1 kanditat i ett parti att är det 2 kryss blir den ogiltig inte svårt att sätta dit ett kryss till då blir den ogiltig , har någon mer sett det ? jag tyckte jag läste det . alla röster som har 2 kryss kan då underkännas bli ogiltiga och kanske inte räknas in valunderlaget av % inte heller i ogiltiga röster. Det låter konstigt men då skulle det vara lätt ta bort många procent . jag kanske såg fel ..

  • Nja..tror det är så att vid den slutgiltiga omräkningen som pågår nu
   så ser dom över tidigare ogiltigförklarade röster med t.ex flera kryssade.
   då räknas den som en röst på partiet men ingen personröst.

   • ja så kan det va , men ogiltiga är en sak tänkte mest på att om det finns några sätt som inte redovisas som ogiltiga som inte syns i statitisken , men det är nog som du säger då men på något sätt har det fuskats ,

   • Kan det vara så att dom ser över valsedlar som har fått skit och blivit ett bläck sträck för mycket på och faktiskt kan godkänna dom också som inte valmyndigheten kunde göra?

    • Nu är inte jag facit…men vad jag läst kommer dom flesta med små misstag godkännas.
     ett kryss för mycket t.ex godkänns som en röst på partiet
     men ingen personröst räknas då fler kan ha bläck eller streck.
     Däremot kastas fortfarande förkortningar bort.

  • Räcker annars att en rösträknare ed skriver ”Banan” eller vad tusan som helt, så blir röstsedeln ogiltig. Systemet är upplagt för att utnyttjas av odemokratiska krafter som vänstern och klankulturer från Mellanöstern och Afrika. Kort sagt: Räkna med fusk, mycket fusk.

    • Räcker väl att ett par vänner eller familjemedlemmar sitter tillsammans och räknar röster. Känner till åtm. ett sådant fall

     • Är ingen expert men en bekant kände en rösträknare och hon var domare på förvaltningsrätten. Kan vem som helst bli rösträknare? Eller krävs det visst samhällsengagemang?

     • Att döma av min erfarenhet krävs inget särskilt samhällsengagemang. Däremot är typerna troligen oproportionerligt ofta vänster-, fi- och mp-anhängare.

 77. Mångkulturen har skapat mycket elände. Vi har haft terrordåd, Ikeamord, gruppvåldtäkter och Taharush övergrepp på alla stadsfester, extrema vårdköer samt bostadsbrist där svenskar prioriteras sist, maktkarteller och Decemberöverenskommelse, rån och skjutningar i princip dagligen, hela stadsområden dör ut och tas över av araber och afrikaner som lever rövare, kulturberikarbarn som lever rövare på skolor och dagis osv osv… Att SD trots detta inte lyckas övertyga mer än knappt 18% av väljarna är helt obegripligt. Det är ett praktfiasko.

 78. 7-Partiet visste redan innan valet vartåt det lutade.
  Genom så kallade valkompasser som ALLA media erbjuder sina läsare så får de in svar från hundratusentals (om inte miljontals) läsare, och därigenom kan de redan innan valet sammanställa siffror som visar i stort sett exakt hur valet kommer att gå.
  SD fick förmodligen 30% i valet. Eftersom man visste detta i förväg så hade man förberett att både Länsstyrelsen (som sköter sammanställningen av länets röster i de olika distrikten) och Valmyndighetens hemsidor, skulle stängas ned under kvällen.
  Allt ”småfusk” på vallokaler är ju illa nog, men det påverkar sannolikt inte valresultatet alltför mycket. Det stora fusket, det digitala, skedde på order från regeringen.

  • nu vet ingen vad som är den riktiga verkligheten i detta val.
   Vi kan avvakta det slutliga resultatet på fredag.
   Det mest intressanta som jag ser det är det foto från flaschback
   där det ser ut som man kan genomlysa valkuverten.
   ÄR det så så är det skandal !!
   DÅ måste valet göras om…

   • Det finns väldigt många fotografier, ljudupptagningar, vittnesmål, filmer mm, som ligger på nätet nu och som är tydliga bevis för att valet inte gått rätt till.

    • vi ska inte glömma att det är lätt att förfalska snart vad som helst…däremot anser jag att det har hänt lite FÖR mycket för att inte undersökas mer.
     Kan t.ex dom som lagt upp bilder mm på något sätt bevisa att
     det inte är manipulerat ska det polisanmälas som valfusk etc.

     • Idag måste man nästan ställa sig frågan; Även om mängder av polisanmälningar gjorts, leder dessa till någon åtgärd?

     • DET beror vilken position i samhället som reagerar..;)..
      Kan t.ex JIMMIE bevisa med en genomlysning av valkuvert
      där man ser t.ex m …jadå kan krissterson få eld i arschlet..

     • Efter någon polisanmälan har det lett till att paralistiska talespersoner har blivit anmälda, så alltid finns det åtgärder om man misstänker något..

   • Det finns ingen tid, och ingen anledning att sitta och lysa igenom valkuverten. Möjligheterna till fusk är om väljaren förvägras att se ett igenklistrat kuvert läggas ner i en plomberad låda vid förtidsröstningen, eller inte får se sina kuvert gå ner i urnan på själva valdagen.

    Därefter är man i räknarnas händer, och om de är korrupta så sitter de inte med en ficklampa, utan byter helt sonika ut valsedlarna när de är ute ur kuverten.

    Genomlysningen är ett helt ointressant villospår.

  • Helt rätt. Jag också hyser starka misstankar om fusk. För det första som du säger slocknade sidan och istället kom upp SVTs rösträkning, till råga på det låg flashback nere vid samma tidpunkt under en längre tid.

   En annan gångbar teori är att förtidsrösterna kapades, 2,5 milj. röster!

   Sen övrigt smått fusk som sosse-funktionärer, sabotage av valsedlar, köpta invandrarröster i ghetton.

 79. När jag söker på resultatet från min stad, står det att rösträkning pågår. Dock har de inte lyckats räkna färdigt ett enda av alla distrikt på två dagar.

   • Under valnatten fanns det bara 60004 valdestrikt och nu finns det 6325 valdistrikt istället. Okej utland rötter tänkas till men hur kommer det sig att den informationen fanns under val natten?

    • De 321 distrikt som tillkommer är såkallade onsdagsdistrikt. De består av poströster som inte hann komma fram till de vanliga valdistrikterna på valdagen. De blir därför räknade som ett särskilt distrikt för varje kommun.

     Så har jag i alla fall förstått det.

 80. Sverigedemokraterna backade svagt i hela den sista månaden i opinionsmätningarna. Det är ett faktum som folk tycks ignorera. Se status.st

  Ändå fick partiet c:a 2 procent mindre i valet än i mätningar.

  Orsaken är nog enkel. Partiet var allt för självsäkert och skröt om sin förväntade framgång. Det är det värsta man kan göra. Så förlorar man röstar.

  Danske Uffe-Ellemann Jensen från Venstre gjorde detta inför valet 1998, och han förlorade, trots att han vann i opinionsmätningarna.

  Så det är ingen mystik. Det är möjligt att valfusk förekommer på något enstaka vallokal, där nån byter ut en liten hög valsedlar, men det påverkar inte resultatet. Det är omöjligt att driva en organiserad kampanj utan att det upptäcks.

  Att val.se kraschade beror väl på för stor tillgång, sånt händer ju om en server inte klarar trafiken. Man kan inte fuska med resultatet genom att ändra tal på Valmyndigheten. Då skulle alla som räknar röster ute i kommunerna ju även rapportera in fel tal. Hur skulle det gå till.

    • Ja det är sant men var alldeles för passiva i många frågor och de två senaste åren var Samnytt fylld med kritiska röster och jag vill minnas att du var en av alla dom som var kritisk.

     • Själv tycker jag att Åkesson var väldigt svag i partiledardebatterna . Jag menar helt ärligt fick han ju duktigt med pusk av tex EBT . Försvarade sig väldigt dåligt. Såg trött ut

  • ALL typ av fusk räknas och har det begåtts fusk, vare sig det är i ”endast” en lokal eller i alla så ska det till ett omval. Sen spelar det ingen roll om siffrorna ändrats ”marginellt”. Valfusk är ett brott mot demokratin och skall därför straffas hårt. Det ska inte gå att komma undan ett sådant här brott.
   När det sen gäller ”för stor tillgång” alltså för hög trafik, så finns det bevis på att så inte var fallet. Finns flera bildbevis om du kollar runt.

  • Glöm inte att Svt råkade sända alla miljöprogram som de hade på lagret. Sedan har vi inlägget om att Jimmie är rasist som Svt klippte för att få till det. Sen kommer uttalandet om att inte ens ta emot kvotflyktingar, vilket säkert fick en del människor att undra. Var det verkligen värt den negativa pressen att säga nej till 5000 verkliga flyktingar?
   Sist men inte minst har vi Ebbas mycket bra genomförda valrörelse och eftersom att Sd och KD ligger nära, kan det vara SD som förlorade 3% som gick till Ebba.
   Det finns säkert saker som går att förbättra till nästa ny val.

 81. Som väntat kommer borgarna sälja sin själ, om någon finns kvar, till sossarna. Tänk att borgarna inte ens kan få ihop en ny regering.
  Nyval vore det enda rätta så de fel som begåtts i vallokaler kan ställas tillrätta nu när de tränat en gång på det.

  • Haha du måste skoja.

   Varför är SD så passiva i allt numera?

   Varför vill SD så gärna regera med moderaterna?

   https://www.youtube.com/watch?v=dJIJdRlScto

   Varför påtalar aldrig SD att anledningen till att de inte kan slå ut S framförallt är för att även om SD får 300 – 400 nya väljare så S , V och MP importerat lika mycket valboskap sedan förra valet.

   Och nu kommer det öka ännu mer så SD kommer att ha än mindre chans 2022.

   Det går inte att få stopp på detta pga demografin och att vi Svenskar tillåter utrikesfödda ockupera vår mark.

   Nu råkar jag på att veta att du är Afs´are så jag förstår vad du menar och instämmer helt. 😉

 82. Vafan fortfarande bara 719 distrikt räknade?
  Dom tröttna halv 10 igår å gick på krismöte? Där chefen meddelar ett färdigt resultat?

    • Det finns inga rösträknare som är anställda 4 år i sträck utan att göra någonting utom under valen. Rösträknarna rekryteras och går en dyr kurs för att kunna göra rätt. De jobbar mycket långa arbetspass tills riksdagsrösterna är kontrollräknade. Men det är inte ekonomiskt försvarbart att utbilda dubbelt så många för att räkna i skift.

 83. Det finns en sida: (skrivunder.com) där man kan skriva på en lista om valfusk som skall överlämnas till valmyndigheten 18/9

 84. Löfven sitter kvar än så länge tack vare nogo-zonerna där S är i klar dominans (60-70%).
  Så vi förstår att nogo-zonerna ska förbli nogo-zoner i ett S- land.

  • Det skall ju komma ännu flera flyktingar framöver vilket i framtida val kommer göra det ännu svårare att få till ett regimskifte och på lång sikt nästan helt omöjligt!
   Avancerat valfusk!

 85. Lutar allt mer åt en S+C+L-regering.
  För att lugna ner stämningen mellan Löfven och Kristersson görs Lööf till statsminister.
  Scenariot kan ha legat klart de senaste två åren och hela den här valcirkusen har endast varit en dyrbar teater.
  Svenska folket har använts som marionetter.
  OT: Var har twitterflödet tagit vägen?
  30% av upplevelsen av denna sida har försvunnit…

  • Du har nog mera rätt än du anar. Väl regisserat skådespel för folket. En eloge till media för bra arbete med att styra valet. I den globalistiska riktningen. Är det inte dags att Bilderberg kliver fram snart och säger att vi har makten och styr världen.

   • Självfallet kommer en socialdemokrati aldrig att erkänna en statsminister från ett 8% parti. när man själv har 28%. Det vore politiskt självmord.

  • Lööf blir statsminister enligt planerna, det pratas det om.
   Jaja vi får väl se om det stämmer, hoppas inte.

   Att Stefan Löfven (S) bildar regering med C och L och låter Annie Lööf (C) bli statsminister är inte uteslutet. Det säger den S-märkta statsvetaren Stig Björn Ljunggren till Expressen

 86. Då börjar de grova dragen av eftervalsanalysen bli färdig. Koncensus hos dem som analyserat tillgängligt data visar en gansa samstämmig bild.

  Socialdemokraterna lyckades hålla sig kvar på höga tal på grund av den enorma massinvandring som skett de senaste tio åren. Asylkillarna ifrån icke-kristna länder röstar nästan uteslutande på Socialdemokraterna.

  Om man räknar bort de Alliansinterna hoppen mellan partierna, så fanns endast ett parti som ökade i valet, och det är Sverigdemokraterna. SDs ökning på 4.7 procentenheter är förrädisk, då det är en mycket större ökning än så hos svenskar. Eftersom den svenskar är ungefär 50% av sveriges befolkning, så är det inte möjligt att få bättre siffror än så i Sverige.

  Erfarenheterna som många har ifrån verkligheten, där man märker att nästan alla röstar SD är korrekta. Till detta ska asylkillarna läggas, någonstans mellan 2-4 miljoner invånare. Dessa röstar rött allihop. Hos svenskar verkar runt 40-45% rösta på Sverigedemokraterna.

 87. Blir intressant att se vart Sentio och Yougov siffror hamnar nu efter valet. Att deras mätmetod ska visa så fel nu är så underligt. Ingen större förändring har ju i egentligen skett med mät tekniken så varför skulle då folks tyckande ge så skevt utslag i web enkäter just nu inför detta val? Min konspiratoriska teori före valet var att pk opinions undersökningarna gick ut på att pressa ner SD s opinions siffror så nära förra valet som möjligt så att ett valfusk, med SD siffror inte skulle bli så misstänkt. Nu är vi där och tyvärr verkar min konspirationsteori teori stämma.
  VI ÄR BLÅSTA AV PK MAKTEN.

 88. Vad händer med de kuverten som inte klistrades igen..

  Vad är det för mening att de räknar om rösterna om innehållet kan ha bytits ut efter inlämnandet..

  Det luktar så mycket avföring om det här valet..

  • Vill inte verka konspiratorisk men det är mycket som är underligt. Förra valets opinionsinstitut som prickade in SD bäst var sämst denna gång…Valsajten kollapsar när den behövdes som bäst. Felrapporterade inlämningar av valsedlar. Och igår när jag följde kontrollräkningen fastnade räkningen efter 792 räknade valdistrikt (av drygt 6000 dito). Tog valmyndigheten siesta mitt under räkningen?

   • Sluta aldrig att vara kritisk..

    Det är många som vill skada Sverige..

    Och det är vår förbannade plikt att kämpa emot..

    Allt gott till dig..

  • Förtidskuvert som inte klistrats igen = klockrent valfusk.

   Valkuvert (de små med valsedeln i) – helt ointressant om de är igenklistrade eller bara invikta.

   Flera rapporter säger ju dessutom att ordförande efter räkning bytt ut SD-sedlar till S-sedlar. Det är ett möljigt tillvägagångssätt för fusk. Om gruppen som räknar rösterna är korrupt, så skyddar inget klistrande i världen.

  • Har också hört om detta. Såg också att någon (i valbåset) hade provat om det är möjligt att med en vanlig ficklampa genomlysa kuvertet o se vilken partisedel som låg i. Personen sa att man kunde se detta ganska tydligt. Förvånar mig inte ett ögonblick om detta är sant.

  • Det låter onödigt krångligt. Om man vill fuska kan man göra som rapporterats – inte lägga i lådor när väljaren är närvarande. Då kan man i lugn och ro byta ut alla kuvert i efterskott.

   Södertälje är f ö ett starkt SD-fäste, eftersom så många där har flytt från islam.

   • Dom flesta kollar väl om kuverten hamnar i den plomberade lådan? Lättare att gå igenom oklistrade kuvert och ev genomlysa när inga väljare är närvarande..?

    • Genomlysning är ett villospår. Om räknarna är korrupta och ensamma, så kan de byta ut valsedlar utan att behöva ficklampor.

     Bland årets anmälda fusk finns förtidslokalen i Kivik, där mottagaren inte la valkuverten i ytterkuvert ö h t, utan hade staplat dem i en minst 2 decimeter hög stapel på bordet. Fullständigt lagvidrigt. Där kan man misstänka att den korrupta gruppen röstmottagare på kvällen bytte ut alla kuvert till egenvalda, när lokalen stängt.

 89. Jag tror att Expressens David Baas negativa skriverier om SD varje dag sista veckan innan valet gjorde att SD tappade 3-5% i riksdagsvalet.

 90. Problemet i vårt samhälle är att pk strukturerna har ätit sig in i minsta vrå. Det gör att de som kontrollerar att valet går rätt till är just motståndare till oss nationalister. När mediamakten trycker på om ett visst resultat för SD så blir de samtidigt garant för att detta inte skall komma ut till allmänhetens vetskap. De kan i lugn och ro manipulera SDs siffror så att inte vi kan få ett avgörande inflytande. SD måste efter detta omfattande valfusk se till att ha representanter för kontroll av val proceduren genom hela kedjan av hanteringen av valsedlar och resultat för att kunna garanterar att valfusk inte sker.

 91. Om Lööf blir statsminister kan man väl säga att det är bevisat att det är Bilderberggruppen som bestämmer här.
  De partier och politiker som gynnas av detta ställer mer än gärna upp på vad som helst.
  Tråkigt nog blir det inte mycket kvar av det som var vårt Sverige när allt är klart så deras segrar lär bli Pyrrhus-segrar.

 92. Alliansens partiledare skriver nu bl.a. detta i en debattartikel i DN:

  ”Vi bekräftar också att en kommande alliansregering inte kommer
  att förhandla med Sverigedemokraterna, för att få igenom sin politik.
  SD och deras väljare ska behandlas med respekt, men vi kommer inte
  bygga regeringsmakten på SD. Alliansen kommer inte låta varken
  Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet få inflytande över en ny
  regerings politiska inriktning. Däremot kommer de naturligtvis precis
  som i dag delta i riksdagsarbetet enligt de spelregler som gäller där,
  till exempel parlamentariska utredningar och beredningar. Alliansen
  kommer inte heller ingå några nya ’decemberöverenskommelser’.”

  Kan man uttrycka sig mer vacklande och vagt? Å ena sidan ska SD inte få inflytande, å andra sidan ska de få det? Förhoppningsvis är detta ett första steg till att Alliansen växer upp, börjar se verkligheten som den är och så småningom inleder en vuxen dialog med Jimmie Åkesson istället för att sitta i sandlådan, skrika och kasta sand. Men man kan också ana att varannan mening är skriven av Annie Lööf, varannan av Kristersson eller Bush Thor. Man anar risken att Alliansen spricker i ett konservativt och ett vänsterliberalt block.

  • Som sagt SD skall rösta ner varje förslag från Alliansen ich lägga över all makt till vänstersidan. Detta skulle utmynna i ett nyval så småningom. SD sitter med makten. Moderaterna är väldigt splittrade nu. Många i Skåne vill nu se samarbete. De skulle explodera om inte Kristersson tar makten och får igenom 90 % av sin politik. SD sitter i ett väldigt bra läge.

  • Vaga uttryck är en självklarhet. Annars kan man ju annars inte handla som man behöver i framtiden.

   Meningen är att du som läsare ska få ett intryck av fasthet, beslutsamhet osv.

   Godtrogna läsare kan tänkas tro att man aldrig ska diskutera politik med SD.

   Men verkligheten är att när det behövs så kommer man helt enkelt att diskutera med SD ( i lönnrum) om vad man kan erbjuda, vad man behöver, osv.

 93. SD har visat alla att de tagit ansvar i 8 år. Nu är det dags att pressa Moderaterna att samarbete är det enda som gäller. Det gäller att rösta ner varje förslag som Alliansen lägger så att man visar att samarbete med SD är det enda som gäller i fortsättningen. Dags att sätta hårt mot hårt.

 94. Experiment-landet Sverige är irreversibelt kört. S kommer alltid att vara vid makten – i en eller annan skepnad – och fördärvet kommer att fortgå som planerat. Credd till dom dock, smart om än djävulsk ful taktik att låta globalist-agendan och valboskapet åka snålskjuts på svenskens hjärta samtidigt som det mobiliserat en hel generation snorungar som hittat nåt att ”stå upp för”. Men så cementerar man ett socialdemokratiskt styre. Sen att ni betalar världens högsta skatter för att finansiera kalaset, ja, det kan man bara kalla all inclusive. Om det är nåt som är kravlöst så är det den sovande svensken.

  • Under hela mitt liv har jag jobbat för Sverige, jobbat för demokrati, röstat på allt möjligt, varit stolt även över sossarna, och över demokratin.

   Nu ser jag hela landet förstöras, jag ser hur man importerar människor som naturen aldrig skulle ha placerat här, och hur dessa människor alldeles uppenbart fjäskas för, betalas för, snyltar, begår brott osv,

   Och ingen gör något åt det, annat än en alltför liten poliskår, med alltför grava restriktioner och alltför lite anslag.

   Jag har inget emot en revolution, ett uppror. Är det märkvärdigt?

 95. Medans Nalle Puh för sossarna o Medusa-Annie med Fridolin-fjanten o hela tjafsgänget håller på o trasslar kan väl Jimmie va statsminister , han vet ju i alla fall vad han vill

  • Det blir tvångsförvaltning från Bryssel om de efterblivna marionetterna i Sverige svamlar för länge. Annars kan ju globaliseringsagendan dra ut på tiden.

 96. Moderaterna kommer att sjunka som en sten och bygger för en fruktansvärd framtid. Folk kommer aldrig att fly från M.

 97. Afs ivrarna är stilla nu . Kanske ska även SD folk mjuka upp sina åsikter, radikala förändringar tilltalar inte Sveriges befolkning och hårda åsikter är kontraproduktiva .

  • Mina åsikter ändras inte av valnederlaget alternativt valfusket. Återvandring är det enda som kan rädda Sverige. Vi hade akut behövt ett asylstopp under denna mandatperiod, och sedan, när folk ser att vi då plötsligt börjar få råd med välfärden vi betalar skatt för igen, skulle vi få ett starkt mandat för återvandring.

   Det finns inga kompromisser som fungerar. Inget annat som hade hjälpt. Landet kommer att finnas kvar, men inte folket och kulturen.

  • AfS mognar, man orkar inte hålla samma tempo, man behöver inte gapa och skrika, man har hållbara argument för sin politik.

   • Någon form återvandring behövs och totalt asylstopp AFS är på rätt väg kanske slipa till det lite för att öka

  • Tyvärr klarar svenskar inte sanningen, AfS är dom enda som sagt just sanningen….förresten är jag jävligt trött på anti-Afs falangen här inne…jag trodde alla här ville rädda Sverige från att gå under.
   Nu råkar det vara just några få som systematiskt hetsar mot AfS..bla Jarmo.

  • Jag skulle tro att SD fått mindre röster i detta val för sin extremt ”öppna svenskhet” jämfört med om de gått tillbaka mer likt när SD startades, men trots lite valsedelsabotage som ej borde vara möjligt då enbart blanka valsedlar med möjlighet att personrösta på borde vara tillåtna i vallokalen för att efterleva förbud mot valpropaganda i vallokalen så får de ändå staligt finansierade valsedlar och avsedelsabotaget är betydligt mer selektivt på Alternativ för Sverige och Nordiska motstånddsrörelsen än Sverigedemokraterna.

  • Du har fått det bakvänt.
   Svenska folket vänder sig om i sängen och somnar om när de stängt av väckarklockan.
   De som bor i och runt nogo-zonerna har visslat länge nu och blir kallade nazister.

 98. Likaväl som hela partinamnet ”Sverigedemokraterna” måste stå på en handskriven SD-valsedel för att den ska godkännas, måste väl hela partinamnet ”Arbetarepartiet Socialdemokraterna” stå på en handskriven sossevalsedel för att godkännas? Eller hur, bästa Länsstyrelse? Jaså,”det gäller speciella regler i det fallet”. Ante mig.

  • Arbetarpartiet-Socialdemokraterna borde det vara som måste stå på en blank sedel för att den giltigt ska tillfalla sossarna då det är registrerat med bindelstreck istället för mellanrum. Stavningen i bokstäver samt stora och små bokstäver är dock korrekt skrivit i exemplet du skrev för att en blank skriven röst skulle bli giltig på sossarna om det varit bindelstreck istället för mellanrum.

   Det är egentligen väldigt bra med så ”strikta” regler för att partirösta på en blank valsedel. Ett problem är att det ej verkar gå att samtidigt personrösta på registrerade kandidater för partiet på en blank valsedel om listan är låst.

   Ett annat extremt stort problem är att valpropaganda i vallokalen som påstås vara förbjuden verkar vara en gummiparagraf och ej något som efterlevs genom att tillåtna färdigtryckta valsedlar i vallokalen som dessutom staten finansierar för etablerade partier.

   Dessa problem även om rösträkningen av röster gjorda i vallokalen skulle skötas helt perfekt med undantag för att där giltighetsförklara färdigtryckta valsedlar, som inte rösträknarna i sig kan beskyllas för då de ej beslutat om valpropaganda i vallokalen ska vara förbjuden eller ej samt att det ska vara en gummiparagraf.

   Hade enbart blanka valsedlar valet 2014 plus detta val tillåtits med möjlighet att parti och personrösta så hade förmodligen Svenskarnas parti suttit i riksdagen 2014 istället för att få 0,07% och lägga ned och Sverigedemokraterna 2014 haft betydligt högre än ca 13% 2014, men troligtvis tappat en massa röster 2018 och Svenskarnas parti i detta val då blivit största parti.

   Hade valsedelsystemet fungerat så med enbart blanka valsedlar med möjlighet att personrösta redan när SD startades så hade förmodligen Sverige idag varit en enpartistat med ett icke urholkat SD som styrande parti.

   Gamla SD var i princip ett etnonationalistiskt socialkonservativt parti som enbart hade behövt mindre finslipningar i t.ex. att ogiligförklara FN 1967 New York överstatliga paragrafen samt nationalisering av centralbanken och kanske något liknande tyska NPD för att finansiera återvandringen och kanske mer smådetaljer. Absolut inte etniskt öppnare svenskhet, NATO och massövervakningssystem av icke kriminella svenskar.

   Att en röst på sossarna hade krävt att skriva Arbetarpartiet-Socialdemokraterna med tydligt bokstäver exakt som det är registrerat och en ev. samtidig personröst på Stefan Löfvén hade krävt att skriva Stefan Löfvén rätt stavat även med små och stora bokstäver tydligt även det med hade bara varit bra och absolut inte gynnat sossarna kontra andra partier, Särskillt inte kontra Svenskarnas parti och Sverigedemokraterna om det varit så 2014.

   ”Nackdelen” med helt efterfölja lagen om förbud mot valpropaganda i vallokalen genom att där enbart tillåtna blana valsedlar med möjlighet att person och partirösta på hade väl varit längre tid att räkna rösterna vilket kunnat ses som en bagatell med tanke på att det enbart är val var 4:e år.

  • Men Arbetarpartiet-Socialdemokraterna måste det stå på en blank valsedel för att den ska vara giltig röst på sossarna iaf. vilket borde vara den enda tillåtna metoden att rösta på dem och motsvarande för övriga partier i vallokalen för att förbudet mot valpropaganda i vallokalen ska efterföljas.

   Vilket trots längre tid att räkna rösterna vore betydligt bättre.

   Sverigedemokraterna har du helt rätt att det måste stå på en blank valsedel för att den ska bli giltig.

 99. I distriktet Pomona i Ängelholm, som försvann från årets resultat, hade M över 40% och SD över 12% och S endast 18% i förra valet.
  Är det inte märkligt att S skulle tjäna mycket på att det distriktet ”försvann”. Det är aldrig S som förlorar någonting. Gång efter gång efter gång samma sak. Det råkar bara vara så att S gynnas.

 100. Har inte alla förtidsröster kommit fram till vallokalerna på söndag? Jag trodde det handlade bara om några timmars försening. Nu finns det väl ingen där som räknar röstar längre utan allt går direkt till länsstyrelsen, antar jag. Fast hur prickar man då av mot röstlängderna så att man kan se att antalet lämnade röster stämmer med dem man prickat av?

  • De förtidsröster som inte kommer till vallokalerna är de förtidsröster som läggs på valdagen. Dessa kommer räknas i efterhand. De prickas sannolikt av från samma röstlängder som vallokalerna använder sig av; dessa skickas tillbaka till länsstyrelsen när rösträkningen är avslutad.

   • Stämmer. De får symbolen ”V” i samma röstlängd, och om personen har röstat i en vallokal också, så ogiltigförklaras den för sent anlända förtidsrösten.

 101. Någonstans har det försvunnit SD röster Afs med kanske , ja tippar tror på förtidsröstningen där de bytt ut partinamn eller så är det via manipulerat Data, var det med lysningen något sant eller var det fejk kan man verkligen lysa och se det partinamnet , Att det är lätt att byta det tror jag om man vet var man ska byta , det är väl därför de infört förtids röstningen så de har tid fuska , ja hittar ingen annan fuskide mer än dessa 2 som ja tror skulle vara möjliga. Annars har svensken blivit totalt knäpp om det om det inte är fusk med något

 102. Märkligt Löfven vill inte ha block i politiken.
  Hur gör han nu med vänsterblocket.
  Blockpolitiken ska begravas predikar han.
  Men om han väljs så är det ett block som han påstår han inte vill ha
  som står upp för honom-

 103. klanröstningen har kommit till Sverige, och valfusket, hur många SD-valförrättare fanns i Rinkeby, i Rosengård, i Gottsunda eller i något av de 87 andra no-go zonerna ? Sverige behöver ett helt nytt valförfarande där röster lämnas och lastas i bepansrade lastbilar och körs till Sjöbo för att räknas centralt, eller annan ort där man kan lita på att folk är ärliga på gammalt svenskt vis.
  https://detgodasamhallet.com/2018/09/11/valsnack-och-losa-spekulationer/

 104. Vad händer på Val.se? Stockholm och Skåne har inte börjat räkna än. Skåne västra hade räknat >1% i går och SD hade 27,6% så långt, men nu är dem siffrorna borta.

  • Jo, känns lite udda att Höganäs NÖ – Väsby är vitt som om det vore räknat, men inte har några röster… Misstänker att det kommer fixas, men som sagt, känns udda.

  • Är valsedeln vikt, handskriven eller skadad, så underkänns den på valnatten. Sedan gör länsstyrelsen en bedömning vid den slutgiltiga rösträkningen.

    • Det förekommer även att ett valkuvert kan innehålla flera valsedlar. Dessa underkänns på valnatten. Om kuvertet exempelvis innehåller två valsedlar från samma parti, så kommer länsstyrelsen att godkänna det som en röst. Om det är valsedlar från olika partier, så blir rösten underkänd.

   • Mindre korrigering, om den är handskriven med ett riksdagsparti så blir den godkänd direkt på valnatten. Är den handskriven med ett registrerat parti så blir den räknad som ”Övriga registrerade partier”. I annat fall, eller vid osäkerhet, blir den underkänd.

 105. ”Förtidsröster försenade – Postnord: ”Varit så många”

  Har Valmyndigheten slutit avtal med Postnord (av alla!) att sortera och leverera förtidsrösterna i Stockholms län ?!
  Vet de inte vid det här laget att Postnord har ö.h.t. VÄLDIGT svårt för att leverera
  – OCH framförallt orsakar MÅNGA ”försvinnanden” av försändelser
  – bl.a. ett 225 kg tungt kolli med SD-valmaterial?!?!

  HORRIBELT !!!

  https://www.svt.se/nyheter/val2018/fortidsroster-forsenade-postnord-varit-sa-manga

 106. Uppdrag granskning ikväll; miljöpartist förmedlade röster till moderaterna för tomtmark till moskébygge. Är det inte ovanligt mycket skit på gång i årets val….felräkning, felrapporter, försenade röster, valinformatörer med politiskt uppdrag, m m…..

 107. Jag läste en bra kommentar hos Ledarsidorna om hur man lätt kan fuska med rösterna:
  ”Fuska är oerhört lätt.
  Vet vi vad som händer kl 20.00.01 valdagen?
  Valförättarna har då oändliga möjligheter att addera färdigpreparerade röstkuvert i ”lådan” och sedan pricka av dem som tillhörande sådana som enligt röstlängden inte röstat.
  Ett löjligt enkelt fusk med bara två personer inblandade.”

  • 1) Ja, ni kan veta vad som händer, eftersom alla är välkomna att se på när rösterna räknas.
   2) Det är fler än två personer inblandade; det ska vara minst 6 rösträknare som går igenom dessa röster.

   • Punkt 1 är jag absolut med på, är man flera som övervakar rösträknarna så blir det svårt för dem att fuska. Har dock hört rapporter om vallokaler där räkningen skett i flera olika rum och det gör det svårare at kontrollera om man inte är flera…

    Punkt 2 är jag nyfiken på hur det går till med. Fusket som beskrivs är ju inte en del av själva räkningen utan att man snabbt ”tar emot” röster av folk som inte röstat i samband med att vallokalen stängs. Hur lätt är det att komma undan med dylikt?

    • Samtliga rösträknare brukar komma in strax innan 20.00 och påbörja förarbetet med att räkna rösterna. Ser det därför som ganska osannolikt att två röstmottagare skulle kunna slänga ner buntar med röster i valurnan utan att det upptäcks.

LÄMNA ETT SVAR