Rosengård i Malmö. Foto: Fred J.

Kartläggning: Var sjätte elev i nionde klass lever under hedersförtryck

Delningar

Kartläggningen omfattar 6 000 elever i Stockholm, Göteborg och Malmö. Andelen som är utsatta för hedersvåld ligger på ungefär samma nivå medan andelen utsatta för så kallade oskuldsnormer är nästan dubbelt så hög i Malmö som de två övriga städerna.

Personer med utländsk bakgrund och boende i utsatta områden är särskilt utsatta. Risken är även större i religiösa familjer.

I Göteborg kommer 84 procent av flickorna som lever med oskuldsnormer, kontroll av sexualitet, kyskhet och oskuld, från en muslimsk familj och bland de som utsätts för hedersvåld kommer lika stora andelar – 33 procent – från en muslimsk och en kristen familj.

Enligt studien löper barn med en arbetslös mamma större risk för att utsättas för hedersförtryck.

Barn som lever med hedersnormer är i mycket högre grad även utsatta för våld inom familjen. Bland niondeklassarna som inte lever med hedersnormer hade tio procent någon gång utsatts för våld, kränkningar eller kontrollerats av någon i sin familj. Bland de som lever under hedersnormer var det istället bara tio procent som inte utsatts.

Nästan hälften av dessa har dessutom själva utsatt andra för våld och kränkningar.

Förtroendet för myndigheter är lågt och få skulle vända sig till polisen eller socialtjänsten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

131 KOMMENTARER

 1. Det här och andra multikulturella företeelser har ju faktiskt majoriteten av Svenska folket röstat för. Även om dom flesta är för dumma för att inse det själva.

 2. Vad är egentligen ett ”utsatt område”? Och varför kör även Samnytt med detta PK uttryck..? Och vad är ”hedersnormer”? I min familj har vi också en heder men på ett annat sätt än vad som menas här, tror jag.

  • När du får kickar av att kasta din dotter och fru från balkongen för att de visat håret men det är ok för dig att idka tidelag då följer du ”hedersnormer”. På svenska kallas det för grav hjärnskada pga 1000 års inavel.

 3. En generisk kommentar, så som det brukar låta i idiot-Sverige:

  ” – Vi vet inte vad det här beror på, men vi har sett en kraftig ökning under de senaste 10 åren. Därför måste vi arbeta med information och stötta skolan i sitt arbete för allas lika värde, säger Mia-Kretin Stolpskott-Svensson som är integrationsstrateg och ordförande i socialnämndsutskottet för demokrati och snällism i Malmö kommun.”

 4. Och kommunistsvinen hatar mot alla som jobbar mot detta. Kommunistsvinen är islamisternas nyttiga idioter 😃😀😂😅😂

  • hva er det kommunistsvinen vil ?, bryte ned svenskenes institusjoner og samfunn, og da er islamisteristerna et nyttig instrument/verktøy.

   LOL det er jo en grunn til at de tar inn ubegrensede mengder islamister, og så å si bare islamister (og en god del kommunister)

 5. Som vi röstar får vi leva. Och det kommer inte bli bättre, tvärtom. Troligen kommer en bråkdel att allt våld som sker till myndigheternas kännedom. Känns som ingen makthavare egentligen bryr sig, viktigare att hålla sig väl med den här gruppen.

  • Liberaler ser inte detta som en negativ. Om din dotter blir våldtagna, eller om du får en kniv i bröstet ser liberalerna detta som ett litet offer för ”större gott”. Liberalism är en psykisk sjukdom och slutar i sista hand i anarki.

 6. Varför har vi inte en folkomröstning om vi skall islamisera Sverige eller ej?
  Jag tror att det skulle öppna ögonen på det sovande 80% av befolkningen, så att dom förstår att just islamisering av vårat land är exakt det dom röstar för när dom röstar på 7-klövern. Och dom borde tänka över hur dom själva kommer att bli behandlade i ett islamistiskt land. Titta hur dom rensar ut kristna i Egypten, det är vad som väntar den svenska minoriteten om 7-klövern får driva sin skadliga politik. Tänk!!! Innan det är för sent.

 7. Märkligt att benämningen hedersbrott fortfarande används på något så skamlöst som att ge sig på sina egna barn, ”heder” handlar det ju om endast från gärningsmännens förvirrade perspektiv.
  Annars kan jag meddela att Malmös politiker och polisledning hoppas på ett dygn utan skjutningar och mord så att de återigen kan basunera ut ”Våldet minskar”.
  Trevlig helg!

 8. Detta som ständigt varnas för, och för döva öron!! dessa parallellsamhällen, tvärtemot vad Sverige säger sig vara, vart är me too här? Hbtq acceptans? Vart är feminismen? Hen? Tror knappast NÅGON av dessa accepterar sånt. Är exakt detta kritikerna varnar för, bara fler som kommer in och lever så här i parallellsamhällen, till slut är hela Sverige ett parallellsamhälle med dessa sjuka seder och kulturer som norm.. Dock vill nog politiker ha det så här, hur var det nu? Sverige har verken kultur eller kulturarv, så då får vi ta importera (heders) kulturen som ju är SÅ mycket bättre!

 9. Hedersvåld. Ja ja, det råder tydligen olika uppfattningar om vad heder är bland muslimer och svenskar.
  Heder har alltid tidigare stått för något bra och fint.

 10. Kanske påven har en lösning på situationen. Han vill ju ha mer invandring till Europa från områden med hederskultur (se tidigare artikel här)

 11. Var är den svenska hederskulturen? Den ser man inte ett spår av.Politikerna har bytt svensk heder till humanism,vi ska krypa för invasionen.

 12. Dom borde börja kontrollera killarna istället med tanke på hur dom beter sig. Hur många har blivit våldtagna av en muslimsk tjej?

 13. Detta är inget nytt. Detta är en svensk gammal tradition. Fråga vilken gammal sosse eller allmänt vänsterorienterad som helst, och de berättar att så här gick det till i Sverige, långt innan invandringen.

  Att det är skitsnack, det vet VI. Men övertyga dem om det…

 14. Rätt väg jag har sagt det länge ska vi komma åt dessa parallella samhällen får det bli genom barnen. Orosanmälan kan vem som helst göra även anonymt men inte minst skolan bör sätta fart. Till och med Ramadan är oförenlig med skolplikten.
  Religionsfrihet innebär just frihet så även och inte minst för barn!
  Ta från dom vårdnaden är egentligen inte svårt eller speciellt kontroversiellt om alla ska behandlas lika.
  Det kommer bli ramaskri och enorma kostnader det struntar jag högaktningsfullt i för så länge man befinner sig i Sverige så är all form av förtryck mot barn förbjudet!

 15. Ett nytt ord i Swedistan ordlistan ”oskuldhetsnorm”. Tack. De 82,5 % berikar det svenska språket med nya begrepp.

 16. Om alla skolor i Sverige blir lika Kulturberikade försvinner denna segregation hälsar Stefan Löfven (s) . Om oskuldhetskontroller blir allmänt spridda blir det absurda normalt. DET är PK politikernas målsättning.

 17. Om kontroll och våld förekommer i en svensk familj så finns det ingen hejd på alla insatser soc och polis tar till. När det gäller invandrare nöjer man sig med en utredning utifrån ett statistiskt urval och sedan sätter man sig på rumpan med ett konstaterande att så ligger det till och det har man känt till sedan länge.
  Snacka om selektiv rättstillämpning. Hur i hela friden ska utanförskapet kunna avskaffas så länge man inte ingriper mot kränkande invandrarkulturer?

  • Såklart håller med till fullo dags att kräva det och ta ifrån dom barnen om det behövs visst då har vi inbördeskrig men det har vi ju redan om vi tillåter det här upp på ytan med problemet att ingen som vistas i Sverige får misshandla barn och deras favorit uttryck ”kränka” barn

  • Svenska Socialförvaltningar följer påbudet från bl.a Fi och V(pk)s kvinnoförbund:

   ”Vi skall inte tala om för dessa människor hur de skall leva”.

   Inte underligt då att Sverige får allt fler etniskt rena områden rensade från svenskar.

   Givetvis blir då den förhärskande levnadsstilen i dessa områden ickesvensk.

   Alla myndigheter är livrädda för att vidtaga samma åtgärder i dessa områden som annars omedelbart sätts in om det gällt svenska barn i ”svenska” områden.

   Helt enkelt därför att myndigheterna är rädda för att löpa gatlopp i media, fördömas av politiken som ”rasister” samt ställas till svars för de upplopp som skulle bli följden av insättandet av likabehandlingsprincipen.

   Man offrar barnen i dessa områden på mångkultursaltaret medvetet.

   Likabehandlingsprincipen för barn är som bortblåst i dessa områden.

   Inte underligt då att Islam ”segrar” i fler och fler av dessa områden då det svenska samhället överlämnat dessa områden till ”den starkaste vinner”.

 18. Det ser ut stämma överens med mina siffror också..

  Var fjärde person i Svenskarnas land är icke-svensk..

  Och ca 85% av alla i fängelse är invandrare i första eller andra generation..

  Mångkultur är fantastiskt förödande..

  • Svenskar i Sverige börjar bli lika sällsynta som vita älgar, en riktig sevärdhet: ”Titta, där går en vit svensk!”

  • Det är säkert mer än var sjätte elev som har invandrarbakgrund. Det påstås finnas många skolor i Sverige där inte en enda svensk elev går.

 19. Ohyggliga siffror. Detta borde ha högsta prioritet för alla som arbetar med invandring och integration, från riksdagen ner till varje kommunkontor och medieredaktion.
  Men, den värdegrundsbaserade Tystnaden är fortfarande öronbedövande i Sverige. Det är viktigare att skona sig själv från risken att bli kallad ”islamofob”, än att försöka hjälpa dessa utsatta ungdomar.

  • Exakt hyckleri av högsta skolan!
   Dessutom bryter vi svensk lag och anmälningsplikt för skolan.
   Vadå ha skrivit på barnkonventionen?
   Vi tittar bort och sviker hundratusentals barn i vårt eget land och sjuklövern skäms inte ens!

 20. Alla inser varthän detta barkar. Genusnormer och feminism överlever aldrig partriarkala samhällen. Det hela är mycket enkelt. Patriarkala samhällsnormer har varit enarådande i hela människans historia. Det föds fler barn i sådana system. Västvärlden som vi känner går långsamt under till fördel för patriarkala folkslag med mycket högre nativitet. Vita människor som redan idag är i minoritet i världen kommer vara ett minne blott om 100 år.

  • Det ligger en klinisk poäng i det du skriver utan tvekan rent matematiskt är det så. Darwin och allt det där men å andra sidan kan inte människan överleva som art om vi överproducerar barn in absurdum.
   Vi befinner oss i en brytpunkt av många i vår historia och det är bara början. Civilisation är nyckelordet för min del men det innefattar att inte tillåta vad som helst på annat håll.
   Allra minsta kravet att inte tillåta det mitt i bland oss vilket är lite svårare i en globaliserad värld
   Vi behöver inte bara pennan vi behöver som vi alltid behövt svärdet också.
   En civilisation dör om den minsta gemensamma nämnaren försvinner.
   Människan är en speciell art som egentligen inte har några egenskaper att överleva utom förnuftet och samarbete.
   Alla förstår väl att det finns en yttre gräns för allting var den nu än går för hur mycket man kan plocka ut.
   Där har vi dubbelmoralen i ett nötskal när vi pratar klimatfrågan där djurhållning ska bort bilar ska bort allt ska bort. Man låtsas inte om problemet att det föds för många människor på fel plats i fel tid och då funkar vi inte som art.
   Förbjudet område men kliniskt rätt för är vi för många kan vi visst ha djurhållning.
   Vad jag vet är människan enda arten med preventivmedel så använd dom och använd det där förnuftet!

 21. Ta bort utjämningspengar till Malmö med återkrav och revision att man inte uppfyller socialtjänstlagen!
  För det gör man ju inte bevisligen

 22. Det går ca 106000 elever i årskurs 9 i sverige, det skulle innebära att ca 17000 elever i årskurs 9 lever under hot om hedersförtryck/våld. Och att 15300 av dessa har blivit utsatta för detta genom våld, kränkning o kontroll…
  Hade islam varit en drog, hade den förbjudits för länge sedan med tanke på hur många liv det tar varje år…ska faktiskt läsa in mig på hur många som dör av droger gentemot hur många som dör av islam…

  • Islam är en drog. En indoktrinerande självmedicinering som skapar olika grader av beroende och social inkompatibilitet (beroende på i vilken nedärvd samhällskultur man befinner sig).
   Ingen ansträngning görs för att hitta framgångsrika behandlingsmetoder då det inte anses vara politiskt eller socialt korrekt i många av de länder dit de beroende söker sig.
   Tjyveri, alkoholism, narkotikamissbruk, aggresivitet och empatistörningar m m, behandlas på olika sätt i privat och offentlig regi. Då sanktionerat av ’staten’.
   En medeltida, vidskeplig vanföreställning är det däremot inte tillåtet att driva kampanj emot enär det klassas som religionsfrihet. Att den s k religionen snarare är en toxisk ideolgi upprätthållande hedersförtryck, kvinnomisshandel och pedofili är irrelevant.
   Till vänsterideologerna som uppbär islamkramandet säger vi bara: Med sådana vänner behöver Ni inga fiender!

 23. Det var väl nionde-klasserna som man intervjuat. Tillräckligt mogna för att många kan ha ljugit eftersom man har under en längre tid blivit indoktrinerad. Mörkertalet kan vara högt.

 24. 16 skjutningar senaste 6 dagarna plus 2 bombexplosioner. Problemet är bara rasismen och 30 miljoner muslimer till i Sverige kommer att sudda ut den hälsar Annie Rödtopp. Svenskar är ju en lägre stående ras, jämfört med de finkulturella från Mena.

 25. Och givetvis är det svenskarnas fel att de drar sina ointegrerbara kulturer hit. Kvinnorna i familjerna är i många fall mycket aktiva i hedersförtrycket,.

 26. Det känns väl fint, feminister? Det bevisar ju er tes om att vita män är roten till allt ont..ånej, justdet….

  Som hjältarna i AFS säger: En spade är och förblir en spade.

 27. Ondskefullt att 7klövern vägrar flytta de boende till Lidingö, Danderyd, Nacka, Täby, Östermalm… och liknande områden i Sverige?

 28. Varför inte redovisa vilken tro de hedersförtryckta i Sverige lever under procentuellt i undersökningen?

  Protestanter % ?
  Katoliker % ?
  Judendom % ?
  Islam % ?
  Hinduism % ?
  Plymouthbröderna % ?
  Ateism % ?
  Och så vidare…….

  Finns det någon överrepresentation bland trosuppfattningarna i undersökningen?

 29. Det ÄR själva [email protected] att Vi skall Försörja Politiker, Poliser och Invandrare som Inte kan ANPASSA sej och följa och leva efter Sveriges Grundvalar…!

  Vad Är det för Fel, är Ni totalt outbildade inom dessa Områden eller Är det ren slapphet och ointresse att stå upp för övriga Befolkningen som indirekt drabbas om ett större antal okända oidentifierbara o kända Individer jobbar inom Stat & Kommun och låter ett STORT Antal Leva utanför Samhällets Grundvalar och Straffar och TViNGA en Majoritet Svenskar att Leva efter dem ??

  Lika värde Lika inför lagen o s v blir då gallematias o skitsnack…
  Inget av värde m a o…

  Bor Vi i samma land kan man undra?

 30. Man känner verkligen att varje skattekrona man betalar är en väl investerad krona
  Halleluja Sverige, när kommer skatteåterbäringen???????

  • Ja faktiskt ,
   Så är det.
   De 99,7 procenten verkar förståndshandikappade o vad göra åt det.?
   Tja, de åker väll med i Armagedon då.
   Vi, andra har naturligtvis annat att syssla med.

 31. Sossarna o 7-klövern samt PK jublar och nöjer sig inte förrän alla blir könsstympade, bortgifta och Islamister. Det värsta är att det bekommer FI o Metoo ett djävla dugg.

 32. Kanske lite kallt tänkt av mig, MEN är detta VÅRT PROBLEM!!! Är urbota trött på att hela tiden få vända upp och ned på våra liv och vanor, för denna mångfald som de styrande kastat på oss!!!!!

  • Självklart inte vårt problem. Det finns väl svenska barn som har det jobbigt både hemma och i skolan. Det behöver vi veta. Läser hellre om dem.

 33. ”lever under hedersförtryck”.
  Uppenbarligen hjälpte det inte att komma till Sverige och att ha flytt just från förtryck??

 34. Det är i deras hemländer arbetet för demokrati behövs! Sverige behöver INTE uppfinna hjulets finess omigen! Kunde våra s k politiker inse detta istället för att leka de goda så hade hjälpen varit närmare än dessa anar!

 35. Varje skolstart i augusti jagar lärare, Soc och Sheriffen rätt på många flickor som skickats utomlands för tvångsgifte – alla hittas inte. Men TVÄRTYST, sådant är RASISM…….

 36. Ja ja!!! Det har nog tagit lite längre tid att få detta Sverige, än vad som var planerat!!
  Men ett så stort samhällsbygge görs inte över en natt!!!!!

  I det stora hela, så tror jag att politikerna är ganska nöjda över sitt resultat!

LÄMNA ETT SVAR