Den föregående helgen höll det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) torgmöte i Halland. Partiledare Gustav Kasselstrand gav beskedet att omkring en miljon invandrare kommer att behöva återvandra till sina hemländer.

Valkampanjen hölls vid Kungsbacka torg mellan klockan 14 och 17 på lördagen.

LÄS ÄVEN: AfS kampanjade i Järfälla

I en intervju tydliggjorde Gustav Kasselstrand vilka invandrare som ska skickas ut ur landet.

– Vi vill skicka ut alla som har kommit till Sverige och som på olika sätt belastat samhället. Vi pratar om till exempel personer som har begått kriminalitet, personer som har kommit hit och bara bidragsparasiterat år efter år, personer som har struntat att lära sig svenska eller anpassa sig till samhället, personer som har ljugit om sin identitet och om sina skäl för att få uppehållstillstånd, säger Kasselstrand och fortsätter:

– Jag tror att det rör sig om omkring en miljon invandrare som skulle behöva återvända.

Riva medborgarskap

Vidare ser partiet positivt på att riva medborgarskap och utvisa individer med invandrarbakgrund som är födda i Sverige.

– Man får titta på vilken anknytning har en person fått till Sverige. I vissa fall kan en människa vara född i Sverige och fortfarande ha väldigt svag anknytning till Sverige som nation. Alltså man kan leva i totalt utanförskap och mer höra hemma i sitt naturliga hemland. Så jag är inte främmande för att personer som har fötts i Sverige och som ställer till problem – återvänder till sina länder.

Se hela intervjun nedan.


LÄS ÄVEN: AfS vill slopa punktskatterna på drivmedel – ska kosta 10 kronor