Untitled design (7)
Inrikes

Katter får svansen avskuren runt om i landet

Publicerad 11/13/2018
Annons

Katten Alibaba tog sig hem efter en natt utomhus i vanlig ordning. När kattägaren Marie-Louise Davidsson upptäckte djuret såg hon att päls och hud på svansen var bortskuren. Det blev kattens sista promenad, Marie-Louise var tvungen att avliva katten efter den mycket smärtsamma skadan. Nu rapporteras det om fler katter runt om i landet som utsatts för liknande djurplågeri.

Det var under fredagsmorgonen som Marie-Louise upptäckte sitt husdjur utan päls och hud på svansen. Vad som hänt under natten är oklart, men Marie-Louise tror att det var en människa som tillfogade hennes husdjur skadan.

Någon har gjort ett snitt i svansen och sedan har päls och hud slitits bort. Skadan var så pass smärtsam för katten att Marie-Louise var tvungen att låta avliva den. Katten Alibaba använde kattlucka för att springa in och ut tillsammans med de andra tre katterna i hemmet, nu är hon rädd för att släppa ut sina djur i lägenhetsområdet vid Drottningholms slott.

– Någon människa finns här som skadar djur på det här sättet. Jag vet inte hur jag ska göra för att hålla mina djur i säkerhet, säger Marie-Louise till Expressen.

– Jag kan inte förstå att det finns någon som kan ge sig på ett stackars oskyldigt djur på det här sättet, fortsätter Davidsson.

Fler katter har drabbats

I kommentarfältet på Marie-Louise Facebook förklarar en person hur deras katt utsattes för en liknande svansstympning för ett tag sedan. Samtidigt rapporteras det att även katter i Skåne och Dalarna utsatts för den här sortens attacker.

Dalarnas tidning [18-11-12] rapporterar dessutom att en katt i Dalarna fick avlivas under gårdagen. Detta efter att katten fått både svansen och tassarna stympade, .

Attacker mot djur

Det senaste året har det rapporterats om djurplågeri på flera håll i Sverige. Att katter får sin svans stympad eller avskuren sker enligt nyhetsrapporteringen från norr till söder i landet.

Det rapporteras även om djurplågeri på inhägnat område. Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg har haft obehöriga på området som under tortyrliknande former plågat deras djur. Fåren hittades med stickskador och ett av djuren fick avlivas efter att ha fått skallen krossad av en sten.

– Det är fruktansvärt när det är folk som ger sig på djuren. Det krävs ju en viss brist på empati, säger Therese Kruse, tillförordnad verksamhetschef för Fredriksdal museer och trädgårdar till SVT.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
770Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons