➤ KRÖNIKA Vitt privilegium” har i och med ”Black Lives Matter”-galenskaperna seglat upp som en stor fråga, i USA men även i Europa och inte minst i Sverige. Men nu måste det sägas: vitt privilegium hade inte varit så konstigt om det faktiskt existerade i Sverige, ett land byggt av svenskar. Problemet är att det inte är svenskar som har privilegiet, utan alla de från icke-skidåkande nationer som kommit hit och som lever på det som svenskarna skapat.

Vi har alla hört det – att Sverige är invandrarnas land. Att det tillhör Fatima, Ahmed och Muhammed lika mycket som Karl, Lisa och Gustav. Det är något vänsterliberalerna försöker tuta i svenskar varje dag och det är något invandrarna också lärt sig.

Det är därför de så fräckt och utan skam i kroppen kan stå där på gator och torg, eller i TV-sofforna och framför kamerorna, med kraftig brytning, nyss insläppta i landet, och domdera, skrika, kräva och påstå att Sverige är deras.

Se bara på afghanedaren Fatima Khavari. Eller en uppsjö av liknande invandrare som trycks fram i strålkastarljuset av vänsterjournalisterna. Men det är, vilket jag tror att de flesta svenskar innerst inne ändå inser och känner, en lögn.

Sverige skapades av svenskarna

Sverige är inte Fatima, Ahmed och Muhammeds land. Det tillhör inte dem, oavsett vad gammelmedia säger. Oavsett vad de själva säger.

Nej, detta land tillhör det svenska folk som byggt det. Det är Stinas och Karls land. Gustav och Kajsas. Nils och Ulrikas. Det är svenska folket som byggt landet, som lidit och dött för det. Som försvarat det. Som utvecklat det.

För bara 100 år sedan var detta land fattigt. Då var det minsann inte eftertraktat att flytta hit. Sen blev Sverige rikt och då blev det populärt att ta sig hit, såklart. Det outgrundliga är dock som alltid varför svenskarna tillät det.

Privilegium – för vem?

Men oavsett hur eller varför svenskarna tillät situationen eskalera till massinvandring, med alla de konsekvenser vi idag ser, måste frågan ställas: privilegium för vem?

Är det ett privilegium för svenskarna att först ha skapat ett välmående och lyckligt samhälle för att sedan ge bort det till de som kommer hit och försörja hundratusentals eller kanske rentav miljontals invandrare som tackar dem med våld, kaos och respektlöshet?

Eller är privilegiet snarare på invandrarnas sida? Det är de som kommer till ett dukat bord, får allt och dessutom rätten att kräva mer?

Respektlösheten total

Jag tänker ofta på om situationen var omvänd. Om jag hade flyttat till ett annat land långt bort med annan kultur, värderingar, klimat och folk.

Hade jag då stått på torget, efter att ha blivit insläppt och fått precis allt serverat, och klagat? Och anklagat värdlandets befolkning för att vara rasister? Eller hade jag ens tyckt det var konstigt om ursprungsbefolkningen hade fördelar gentemot mig?

Knappast.

Jag skulle snarare förväntat mig att de hade fördelar mot de som på deras nåder invandrat. Kanske skulle det ibland kännas orättvist, kanske skulle det ibland irriterat mig. Men jag skulle alltid påmint mig själv om att de faktiskt hjälpt mig och, om det vore som i Sverige, har gett mig allt och dessutom gratis.

Men i Sverige är det tvärtom.

Det riktiga privilegiet

Här har invandrarna, inte alla såklart utan främst vissa grupper, noll tacksamhet. Istället försöker de tillskansa sig mer makt, mer fördelar mot ett folk redan hårt prövat av höga skatter, en lagstiftning som diskriminerar dem i sitt eget land och invandrarvåld som dödar och skadar deras barn, föräldrar, syskon och vänner.

Jag förstår inte hur svenskar står ut med det.

Det riktiga privilegiet har självfallet alla de som kommit hit, får tillgång till hela Sverige utbildningssystem, får lägenheter, bidrag, språkutbildning, som får gå före svenskar till diverse olika jobb och studier, som får sina anställningar subventionerade av skattebetalarna, får gratis biljetter inom kollektivtrafiken, som blir bjudna på diverse nöjen i ”integrationens” namn och mycket mer. De som på ett eller annat sätt lever på det svenskarna skapat.

Som tack får svenska folket kravaller, våld, anklagelser om oförrätter och krav på att ge ännu mer. Som tack får de höra av invandrare som nyss kom hit att Sverige inte är deras, utan invandrarnas.

Det finns inget ”vitt” privilegium i Sverige. Det riktiga privilegiet är ”svart”. Och det är det som det borde göras uppror mot – på riktigt.

Tyckte du denna krönika var intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!